[Arşiv] DV2020 (2020 Green Card Lotosu) Asamalari
-
Hayir ;adamlar bu numaralari verdilerse boşuna vermezler bir bildikleri vardır birde nasipden otesi olmaz
-
Ds260 doldurken askerlik terhis tarihini 10.01.14 girmiştim izin kullanmadığım için ama resmide 20 gün sonrası imiş.Scn numarası istemedim ne olduğunu bilmiyordum.Bu 2 sebepten oturu sıkıntı çıkar mı acaba.
-
@ahmeter32, içinde söyledi: DV2020 (2020 Green Card Lotosu) Asamalari
Ds260 doldurken askerlik terhis tarihini 10.01.14 girmiştim izin kullanmadığım için ama resmide 20 gün sonrası imiş.Scn numarası istemedim ne olduğunu bilmiyordum.Bu 2 sebepten oturu sıkıntı çıkar mı acaba.
Bu gibi değişiklikleri mülakatta düzelttirebilirsiniz. Herhangi bir sebepten ötürü, doldurduğunuz Ds260 formunu açtırmanız gerekirse, hepsini düzeltirsiniz.
Diğer sorunuz SSN ile ilgili galiba. Detaylı bilgi için bu başlığın ilk iletisini inceleyebilirsiniz.
-
@nfs741 merhabalar, formu hemen göndermekle çok iyi bir şey yapmışsınız. Ama evrakları şuandan toplamaya gerek yok çünkü önünüzde 1 yıl var ve güncel evrakları isticekler sizden.
-
mesela pasaport diploma evlilik cuzdanı bunlar guncel olması gerekmez
-
DS-260 formunu doldurup gönderdikten sonra ne kadar zaman içerisinde dönüş yapıyorlar? Sanırım KCC herkese farklı zamanda email dönüşü yapıyor. Kaç ay içinde olur bir bilginiz var mı?
Bir de forumdaki bilgilerde gerekli belgeleri başvuran kişiye dönüş yapıldıktan sonra hazırlaması söyleniyor, benim pasaportum yok, acaba pasaportu şimdiden çıkarmam gerekiyor mu? DS-260'ı doldururken bu sitede eğer pasaportunuz yoksa sonradan da çıkarabilirsiniz deniliyordu, pasaportu şimdiden çıkarmalı mıyım yoksa KCC'nin email atmasını mı beklemeliyim?
-
@Deancorll şimdiden çıkarmanız sizin yararınıza olur, gerçi 2 günde çıkıyor ama bence 1-2 aya çıkartın
-
@nfs741 Bence hiç umutsuzluğa kapılmayın , şartlar biraz sertleşecek gibi duruyor. üstteki arkadaş 70 binlerden bahsetmiş . Elemeler sertleşirse sıra geleceğini düşünüyorum. Tabiki tedbiri elden bırakmayıp 2021 e de başvurmak gerek.
-
Arkadaşlar sonunda ds 260 ı submit ettim. Fakat o kadar incelememize rağmen yine birşeyler eksik kalıyor 😕.
1- Yıllarca oturduğumuz eski adresimizin mahalle adı değişmiş ( belediye değiştirmiş herhalde ) submit ten sonra öğrendim ben eski adını yazmıştım mahallenin ama cadde adı kapı no aynı
2- Kısa dönem askerlik yaptım çavuş rütbesi vermişlerdi. Ben de ds 260 formuna " sergeant " yazdım. E devlet ten askerlik durum belgesi isteyince "er" yazıyor. Askerlik şubesini aradım . Rutben çavuş yazıyor dedi .
Bu 2 husus sıkıntı olmaz umarım, ne dersiniz ? -
@kenaniler tebrik ederim, ikisinde de sıkıntı olmaz
-
@ahmeter32, içinde söyledi: DV2020 (2020 Green Card Lotosu) Asamalari
SSN icin ABD'ye girdikten sonra basvuru yapabilirsiniz. Sorun olmaz.
-
@Muhtaradana teşekkürler. Size de bol şanslar.
-
@crazycells peki askerlik terhis tarihi sıkıntı çıkar mı acaba
-
Merhaba, malum bugün ilk KCC den evrak talep email i bir arkadaşımıza geldi, Kendisi evraklarını hemen göndermek istiyor, ama bazı sorunlarımız var
- arşiv kayıtlı adli sicil belgesini edevletten İngilizce alabiliyoruz fakat
- askerlik terhis belgesi ve nufus kayıt örneği edevletten sadece Türkçe alınabiliyor
- Türkçe olarak biz alsak KCC ye göndersek sıkıntı olur mu?
@crazycells
-
ARKADASIN CASE NUMARASI KAC ACABA
-
merhaba,
bugün eşimin ds-260 formunda yanlış bir şey tespit ettik, biraz önce formu açtırma talebi yolladık KCC'ye. sorum şu:
eşim eczacılık bölümünü bitirdi şu anda eczanede çalışıyor. Ds-260 formda, In which occupation do you intend to work in the US sorusuna "MEDICAL/HEALTH" olarak cevaplamıştık. formu doldururken yurtdışı diplomasının ABD'de geçerli olduğunu düşünüyorduk ve onun için böyle cevaplamıştık ama malesef geçmediğini öğrendik. hazır form 1-2 güne açılınca bu cevabı değiştirelim mi sizce @crazycells ? yada olduğu gibi kalsın sadece görüşmede sorarsa mı cevaplayalım? bu arada ds-260 formunu açtırma sebebimiz bu değildir başka bir sebepten dolayı açtırma talebi yolladık. teşekkürler. -
mulakat tarıhını alınca actırsaydınız daha iyi olurdu
-
@Muhtaradana turkce veya ingilizde diyor yönergede, turkce olması problem yaratmaz.
-
merhaba @crazycells . sıram 31binlerde ve daha geçtiğimiz hafta formu doldurabildim. iki sorum olacak. 1. formu geç göndermemin olumsuz bir etkisi var mı? 2. daha önce arap ülkelerine giriş çıkış yapmam değerlendirme aşamasında sorun oluşturur mu?(pasaport bilgilerini forma girdim) şimdiden teşekkür ederim. iyi çalışmalar
-
@Muhtaradana Ankara konsolosluğuna türkçe ve ingilizce belgeleri kabul ediyor bu iki dil dışında olan belgelerin ingilizce tercümesini istiyor bildiğim kadarıyla
Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.
Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.
With your input, this post could be even better 💗
Kayıt Ol Giriş
Benzer Başlıklar
12
Çevrimiçi60.8k
Kullanıcı5.1k
Konu534.7k
İletiPowered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum