Ds 260 senedini sefirliye nece aparmalıyam.Notebookda yoxsa telefonda
-
@excan konsolosluğun muayene için herhangi bir süreç takibi yok.
istediğiniz tarihte, unganlardan randevu alıp gidebilirsiniz. giderken eski sağlık raporunuzu yanınıza alıp, gidiş sebebinizi kendilerine açıklayın.
onlar sonucu nasıl teslim edeceklerini size bildirir. -
Herkese merhaba,
28 Mayıs tarihli Viyana mülakat deneyimimiz:
Sağlık raporu almadan görüşmeye gittik. Evraklar istenirken bununla ilgili bir şey de sorulmadı.
İlgili binanın(Marriot Hotel) yan girişinden girip, 4. katına çıktık, İlk girişte güvenlik kontrolünde çantamızdaki powerbanki emanete aldılar. Onun haricinde telefonlarımız bizde kaldı, hatta açıktı ve içerde kullanmaya da devam ettik. (Mülakat sırasında greencardın postalanacağı adresi yazdığım kağıtta zip kodunu yazmayı unutmuşum, o sırada telefondan-whatsup dan bakıp söyledim.)
İlk kapıdan girince sağda bekleme bölümü var, oraya geçip bekmeye başladık.
Daha önce söylendi mi bilmiyorum ama, bu bekleme alanında fotograf çekme kabinleri var, 4 adeti 8 Euro, sanırım Türkiye'den çok daha ucuz bir fiyat. Yola çıkacağımız gün biz fotograf çektirmek için bayaa zaman harcadık, orada olduğunu bilsek hiç uğraşmazdık.
Sonra soyadımızla çağrıldık. Hangi dili tercih ettiğimiz soruldu, İngilizce devam ettik. Sırasıyla, pasaport, 2 adet fotoğraf, üniversite diploması aslı ve fotokopisi, Formül A, Formül B, banka hesap dökümü( imza sirküleri alınmadı.) ve adli sicil kaydı alındı.
Sonrasında ücret ödenmesi için bir yandaki bankoya geçtik. Burada kredi kartı ile ödememizi yaptık.
Sonra tekrar beklemeye başladık. Çağrılınca fazlaca bir soru sorulmadı, sadece meslek ve daha önce evlendiniz mi diye soruldu. En sonunda, herşeyin yolunda olduğu ancak pause kararı sebebiyle vizemizi basamadıklarını söyledi. Beyaz renkli kağıtta 221(g) belgesini verdi. Bir gelişme olursa sizinle iletişime geçeceğiz dendi.
Çok sorunsuz ve stressiz bir süreç oldu. İnşallah devamı da böyle olur ve herkes için hayırlı bir şekilde süreç sonlanır.
-
ÖNÜMÜZDEKİ BÜLTEN NE OLUR?
-
@Serapp müteşekkirim size, içimi rahatlattınız.. çok sağolun 🙏
-
@caner1245, içinde söyledi: DV2025 Mülakat Deneyimleri
@EzgiLera Merhaba aslında yazılım linkli şekilde veriyor sayfa sayısı fazla olduğu için linksiz halini hazırlatmıştım. Linkli versiyon ile update edebiliriz Bu şekilde geri dönüşlerle daha işlesel hale getirebiliriz.
Eline sağlık teşekkürler benim de aklıma mülakat yerine göre bir düzenleme olabilir mi diye gelmişti ama 🙂
-
Merhabalar, mülakatıma 3 gün kaldı ve yakın zamanda tekrardan adres arayışına girdim. [email protected]’a attığım maillere günlerdir dönüş alamadım. Hâlâ adres desteği veriliyor mu?
-
@yusufeymen38, içinde söyledi: 🇺🇸 Vize Bulteni - Aktif(Current) Olan ve Mulakat Tarihi Verilecek Dosya(Case) Numaralari
Benim numaramda aktif oldu, durumunuzda değişiklik oldu esc sayfasını kontrol edin mail geldi, ayrıca mülakat tarihi ve mülakat yapılacak konsolosluğun adının yazdığı mail de geldi,
sağlık raporu için molnar klinik ile iletişime me geçmem gerekli, konsolosluktan mülakatınızı onaylayın mail i mi gelecek ( bu kısmı tam bilmiyorum ) böyle bir mailin mi gelmesini beklemem gerekiyor YARDIMCI OLABİLİRMİSİNİZ..?https://yesilkartforum.com/forum/post/525096
https://yesilkartforum.com/forum/post/501371Viyana konsolosluktan mülakatınız öncesi sağlık kontrolüne katılıp katılmamanız hususunda email ile gelecek talimatları takip edin, DV2025 Mülakat Deneyimleri ve DV2026 Mülakat Deneyimleri başlıklarındaki Viyana mülakat deneyimlerini okuyarak ne yapacaklarınızı ve sürecinizi planlayabilirsiniz.
-
@herdem merhaba aynı sorunu yaşıyorum bir çözüm bulabildiniz mi
-
Merhaba arkadaşlar.
Kayınvalidem adına işlemleri yaparak GC çekilişine kaydetmiştim ve çok şükür talihli oldu. 13 veya 15 Mayıs'ta KCC'ye mail atarak dosyanın Hong Kong'da işlem görmesini istedim 1-2 gün sonra onay maili geldi, sonrasında tekrar bir onay maili istemedim. Muhtemelen dosya HK'da işlem görecek.
Bilgilerle birlikte sorum ise;
Kayınvalidem (eşi ve küçük çocuğu (çocuk 21 yaş civarı konusu başka başlık altında vardı) olmak üzere 3 kişiler) İlkokul mezunu ve diplomasını herhangi bir şekilde bulamıyor. Bitirdiği okul yıllar önce yıkılmış gitmiş ve arşivi nerede bilinemiyor. Kendisi yaklaşık 10-12 yıldır emekli ve halen çalışmaya devam ediyor. Son çalıştığı yerde yaklaşık 7-8 yıldır çalışıyor fakat mesleğinin karşılığı JobZone'da karşılığı yok. Ancak en yakın bulabildiğim "Fabric and Apparel Patternmakers" "SVP Range (6.0 to < 7.0)" şeklinde çıkıyor, dediğim gibi direkt karşılığı yok.Ayrıca şöyle bir sorun var, kayınvalidem emekli olduğu için şirkette farklı bir meslek kodu ile SGK'ya kayıtlı SGK dökümünde mesleği farklı çıkıyor ve elden mesleği ile ilgili yazı istediğimizde ise vermiyorlar SGK'da kullanılıp şirkete dava açılır korkusu ile.
Durum yukarıdaki gibi olup ne yapacağımızı çözemedik. Elde ne diploma var ne de meslekle ilgili bir belge ne yapabiliriz bilmiyoruz ve GC kayınvalidem için çok önemli, zira vizeyi almak kısmet olursa yanımıza gelecek. Benzeri durumlardan haberdar olan yada başına gelen varsa yardımlarını bekliyorum zira 1-2 aya randevu açılabilir diye düşünüyorum (HK olduğunu ve hızlı gideceklerini düşünerek). Herkese iyi forumlar dilerim...
-
@bkaraca hatta bazen bu ikisi bile yetmiyor, çok az da olsa bazı arkadaşlarımızın dosyaları current olduğu halde, veya dosyasını da taşıdığı halde, kendisinden sonrakiler mülakat almasına ragmen noluyorsa arada 1 taneyi atlıyorlar ve mülakat tarihi alabilmek için günlerce haftalarca ekstra email trafiği yönetmek durumunda kalıyorlar. Ds260ı açtırıp bir iki harf değiştirip tekrar submit edip deneyenler falan oldu. Yani aslında nihayetinde hepsi şans işi, zaten en başında da şans işi olan lottery ye katılmıyor muyuz 😏
-
@mellykara merhaba complited yazıyorsa kaydolmuştur tekrar bu konuda bir iletişime geçmenize gerek yok. Benim dosyam açılmıştı ve eş zamanlı daha önce gönderdiğim emaile yanıt olarak mülakat tarihimin olduğu bir email aldım. Dosyamı düzenleyememiştim bile. Yani sistemde bir şeyler düzeldi açıldığında. Dilerseniz dosya durumunuzu mülakat bilgilerinizi soran bir email atın KCCye. Şu sıra öğrenmeye başladılar gördüğüm kadarıyla. Başka yapabileceğim bir şey varsa lütfen yazın.
-
@Biks merhaba internette katar türklerden vize istemiyo yazıyo ama transit vize demişsiniz emin olamadım. Transit vize şart mı Doha aktarmalı uçuşlarda?
-
-
@EasternStar iran da dv kazanan 5bin kusur ,sanirim hepsi ankarada mulakata giriyo,bizde viyana honkog bankoga tirmaliyoruz,,
-
@crazycells, içinde söyledi: DV2019 Azərbaycan Green Card lotereyasi qalibləri
🇦🇿🇦🇿 Green Card Lotereyası qazanan Azərbaycanlı dostları təbrik edirəm. 🇦🇿🇦🇿 Qalib dostlar bu mərhələləri izləməlidirlər: 🇦🇿🇦🇿
(Qısaca) Siz qazandığınızı öyrəndikdən sonra görüləcək işlər bunlardır:
Ərizdə göstərilən bütün Green Kart iştirakçıları üçün DS260 formasını doldurmaq və təqdim etmək Case (fayl) nömrəsinin aktiv olmasını və müsahibənin veriləcəyi tarixi gözləmək ABŞ-ın Gürcüstandakı Tiflis Konsulluğunda Viza görüşünə və müsahibəyə hazırlaşmaq Səyahətə hazırlıq və ABŞ-a ilk giriş etmək (vizanın etibarlılıq müddəti bitmədən)Qeyd 1: Azərbaycan vətəndaşları üçün immiqrant vizaları ABŞ-ın Gürcüstandakı Tiflis konsulluğunda verilir. Təəssüf ki, Azərbaycanda Amerika konsulluğu immiqrant viza ərizələrini qəbul etmir. Buna görə də həmin qalib yoldaşlar müsahibə üçün Gürcüstana getməlidirlər.
Qeyd 2: Bunu başa düşmək üçün bu mövzunu iki dəfə oxumağınız faydalıdır . Müddətin özünəməxsus bir xüsusiyyəti olduğundan, buna öyrəşməniz müəyyən bir vaxt tələb edəcəkdir.
DV2019 aşağıdakı mərhələlərdən ibarətdir:
1) Dvlottery.state.gov saytından qalib olduğunuzu öyrəndikdən sonra, DS-260 formasını özünüz və ilkin müraciət ərizəsində göstərilən ailə üzvləriniz üçün də doldurmaq lazımdır. Əgər ilkin müraciət ərizəsində qeyd etdiyiniz məlumatlarınızda (evlilik, boşanma, doğum və s.) müəyyən bir dəyişiklik olubsa , yeni doldurulacaq olan DS260 formasında məlumatlarınızı yeniləməyi unutmayın!
Qalib olduğunuzu və sonradan intervyu tarixinizi öyrənə biləcəyiniz yeganə ünvan dvlottery.state.gov internet saytıdır.2) DS260 formalarını goo.gl/YKHmct internet ünvanında hazırlamış olduğum nümunəyə əsasən doldurun. (Bu paketdə siz DS260 formasında hər bir sualın ingilis dilində olan mənasını anlayacaqsınız) Formaları tez doldurmuş dostların bir çoxu daha sonra formalarda hər hansısa səhvlər etdiklərini görürlər. Buna görə formaları dərhal doldurmanızı tövsiyyə etmirəm , formanı doldurmanı bir həftəyə kimi uzadın və sonda cavablarınızı yenidən yoxlayıb formalarınızı təsdiq edib göndərin. Bu yaxınlarda mən pulsuz depozitlərdən istifadə edərək maraqlı mini oyunlar oynadığım https://mostbett2.com.az/promo/bonus/ platformasında əylənməyə başladım. Bu, işdən sonra istirahət etməyimə və nəfəsimi tutmağıma kömək edir. Ayrica formalarınızı doldurarkən Youtube Kanalimizi də su videolarından istifadə edə bilərsiniz:
Formalarınızı doldurduqdan və onlayn göndərdikdən sonra etməniz lazım olan tək şey səbirlə gözləməkdir. DV2019 prosesi 2018-ci ilin oktyabrında başlayacaq və 2019-cu ilin sentyabr ayında başa çatacaq. Bu müddət ərzində yesilkartforum.com forumunda ABŞ-da həyat haqqında olan məlumatları oxumağı və ABŞ-da yaşayan dostların təcrübəsindən faydalanmağı tövsiyyə edirəm.
3) Formanı online olaraq doldurduqdan sonra, sonda barkodlaşdırılmış təsdiq səhifəsi alacaqsınız və bu səhifəni özünüzlə birlikdə viza görüşməsinə gedərkən aparmaq lazım olacaq (Sonradan da istənilən vaxt səhifəyə daxil olaraq həmin barkodlu təsdiq səhifəsini əldə edə bilərsiniz).
4) DS-260 formalarınızı təsdiq edib göndərdikdən və nömrəniz aktiv olduqdan sonra, dvlottery.state.gov ünvanında şəxsi səhifənizə daxil olaraq müsahibə tarixinizi öyrənə bilərsiniz. Müsahibə tarixiniz məlum olduqdan sonra, sizə dvlottery.state.gov səhifəsinə daxil olaraq şəxsi kabinetinizi yoxlamaq üçün KCC-dən bir e-mail gələcək. Bu məlumat ilkin müraciət ərizənizdə qeyd etdiyiniz e-mail ünvanınıza göndəriləcək.
5) DS260 formalarını doldurub təsdiq edib göndərdikdən sonra sizə müsahibə üçün bir tarix təyin olunması üçün case nömrəniz "aktiv" (current) olmalıdır. Viza görüşünüz sıra nömrəniz aktiv yəni cut off olduqda 6 həftə qabaq bəlli olacaq. O şərtlə ki, həmin nömrə aktiv olan müddətə kimi siz Ds260 formasını təsdiq edib göndərmiş olasınız. Sıra nömrələri kiçik olanlar sıra nömrələri yüksək olanlardan öncə görüşə çağırılacaqlar.
Hansı "case nömrələrinin" aktiv olduğunu hər ay açıqlanan viza bületenindən bilmək olar. Hər ayın 15-nə kimi növbəti viza bülleteni çıxır və açıqlanacaq viza bülletenində “Europe” bölməsində olan "cari" nömrəyə baxmaq lazımdır. Azərbaycan ve Türkiyə “Europe” kateqoriyasında yerləşən ölkələrdəndir.
Bundan başqa növbəti aylarda açıqlanacaq nömrələr haqqında məlumat visa bülletenində "C. DIVERSITY (DV) IMMIGRANT CATEGORY RANK CUT OFF WHICH WILL APPLY..." başlığı adı altında açıqlanır. Beləliklə, misal üçün biz indi may ayındayıq, həmin ay “İyun” adı altında iyul ayı ərzində görüşə çağrılacaq növbəti sıra nömrələri elan olunacaq.
Bu link vasitəsilə ötən illərdə hansı nömrələrin hansı aylarda açıqlandığını görə bilərsiniz: https://yesilkartforum.com/bulten/
Zəhmət olmasa bu ünvana daxil olaraq özünə aid məlumatları excel faylında qeyd edin:
DV2019 cədvəli: http://bit.ly/2L0H2pM
Zəhmət olmasa bu tablonu forumda qeydiyyatdan keçən və ya keçməyən bütün DV2019 qalibləri doldursun. Bu, bütün Dv2019 qalibləri üçün faydalı bir məlumat olacaqdır.
DV2015 cədvəli: http://bit.ly/1CgoTHT
DV2016 cədvəli: http://bit.ly/1JRqgEd
DV2017 cədvəli: http://bit.ly/2538r1F
DV2018 cədvəli: http://bit.ly/2oUsb7rSizin sıra nömrəniz aktiv olduqdan sonra görüş tarixinizi dvlottery.state.gov səhifəsinə daxil olaraq öyrənə bilərsiniz. Dvlottery.state.gov səhifəniz yeniləndiyi zaman sizə KCC-dan bir e-mail gələcəkdir. ( Bəzən e-mail gəldikdən 3-4 saat sonra səhifədə məlumatlarınız yenilənmiş olur).
Müsahibə tarixiniz KCC tərəfindən təyin edilir və sonra sizin şəxsi dosyeniz online olaraq təyin etdiyiniz konsulluğa göndərilir . Azərbaycanda yaşayan Azərbaycanlılar üçün viza görüşü Amerikanın Gürcüstandakı Konsulluğunda keçirilir.
Vacib QEYD: Surecte-a bəzi dəyişikliklər olmuşdur. İndi sənədləri KCC-yə elektron poçtla göndərməlisiniz.
Əgər ‘intervyu tarixi’ emaili əvəzinə, KCCdən intervyu üçün lazım olan sənədləri online formada onlara göndərməyiniz haqqda bir email gəlibsə, intervyu üçün lazım olan sənədləri KCCə email vasitəsiylə göndərməlisiniz. Əlavə məlumat üçün daxil olun:
***=Əgər KKCə intervyu sənədlərini göndərməlisinizsə aşağıdakı linkə daxil olun***
İçeriği GösterSadəcə olaraq, bu sənədləri KCCnin email ünvanına, yəni [email protected]’a göndərməlisiniz. Bu sənədləri online əldə edə bilsəniz, alın. Əks halda dövlət qurumlarından kağız halında əldə edib özünüz online versiyaya çevirin. Bir foto kamera ilə və ya telefonunuzla da sənədlərin şəkillərini çəkə bilərsiniz. Önəmli olan sənədlərin oxunula bilməsidir. Sənədlər Azərbaycan və ya İngilis dilində olmalıdır. KCC'ə bu sənədləri göndərməmiş, intervyu tarixi aila bilməyəcəksiniz. Ona görə də əgər belə bir email qəbul etsəniz, sənədləri KKCə göndərməlisiniz, əgər belə bir email sizə gəlməyibsə, o halda sənədləri KKC üçün yox, konsulluqdakı intervyu üçün hazırlamalısınız. KKCə bu sənədləri göndərdikdən sonra, intervyu tarixinin çıxmağını gözləməlisiniz. İntervyu tarixi bəlli olanda sizi məlumatlandıracaqlar.
Documents Required for All Applicants:
Copy of passport biodata page (no translation required) - pasaportunuzun ilk səhifələrinin kserokopiyası
Birth certificate - doğum haqqında şəhadətnamə
Military records for any applicant who has previously served in the military - hərbi bilet
Police certificates for applicants 16 years of age or older from all required countries - heç bir cinayət törətmədiyinizə dair arayış (ASAN xidmətdən ala bilərsiniz) [Əgər başqa ölkədə yaşamısınızsa, o ölkənin səfirliyindən də belə sənəd almalısınız]
If you have been convicted of a crime, a certified copy of each court record and any prison record - əgər hər hansı bir cinayət törətmiş və cəza almısınızsa məhkəmədən bu haqda qeydləri (tərcüməsi ilə birlikdə) almalısınız
6) Müsahibə tarixinizi öyrəndikdən sonra etməniz gərəcək şeylər aşağıdakıladır:
müsahibə üçün sənədlərin hazırlanması təyin edilmiş tibb mərkəzindən sağlamlıq arayışının alınması Konsulluqda Viza görüşməsi Vizanın alınması və gediş üçün hazırlıqlara başlamaq ABŞ-a daxil olmazdan əvvəl online olaraq USCİS rüsumunun ödənilməsi7) Müsahibə üçün aşağıdakı sənədləri hazırlamalısınız:
Müsahibəyə girəcək hər bir kəs üçün:
DV lottery saytında qazandığınızı bildirən məktub Ən azı 6 ay etibarlılıq müddəti olan passport və pasportun biometrik səhifəsinin kopiyası özünüzün və sizinlə səfirliyə gedən hər bir ailə üzvünün arxa fon ağ rəng 5 x5 ölçülü 2 ədəd şəkil DS260 formanızın "confirmation" səhifəsi (ən sonda barkodlu olan səhifə) doğum şəhadətnaməsinin əsli , İngilis dilinə tərcüməsi və notarial təsdiqi (mühasibəyə gedəcək hər bir kəs üçün) Nigah haqqında şəhadətnamə və ingilis dilinə tərcüməsi (əgər evlisinizsə) Əgər boşanmısınızsa , boşanma haqqında şəhadətnamə Xarici ölkədən Məhkumluq haqqında arayış (əgər özünüz və ya digər ailə üzvləriniz hansısa ölkədə ən azı 6 ay yaşamısınızsa həmin ölkədən də polisdən məhkumluq haqqında arayış almaq lazımdır. 16 yaşdan yuxarı şəxslərə aiddir bu. Əgər hal hazırda xaricdəsinizsə və həmin ölkədə olmağınız ən azı 6 aydırsa, həmin ölkədən də məhkumluq haqqında arayış almaq lazımdır) Hərbi bilet - yalnız kişilər üçün (əsgərlikdə olub olmamağınız fərq etmir). Əgər oxuyursunuzsa və hərbi biletiniz yoxdursa, yaşadığınız rayonun voenkomatından sizə hərbi bileti əvəz edən sənəd vermiş olmalıdırlar. Məhkumluq haqqında arayış (evlisinizsə həyat yoldaşınız və 16 yaşdan yuxarı uşaqlar üçün də bu arayışı alın. Bu arayışı 1 günə ASAN xidmətdən ala bilərsiniz. Bu sənədi səfirlikdə görüşünüzə bir iki həftə qalmış alın. Çox erkəndən almağa ehtiyac yoxdur)
Qeyd: Əgər özünüzün və ya həyat yoldaşınızın başqa soyadı (məsələn qızlıq soyadı) olubsa həmin soyadlar üçün də ayrıca məhkumluq haqqında arayış alınmalıdır.Yalnız qalib üçün:
Atestat (9 illik məktəbi bitirmək şəhadətnaməsi yox, 11 illik məktəbi bitirmə atestatı). Bu yalnız qalib olmuş şəxsə aiddir. Digər ailə üzvlərinə ehtiyac yoxdur. Attestatınız normalda evinizdə olmalıdır, əgər evinizdə deyilsə böyük ehtimal sonuncu oxuduğunuz universitetdə olmalıdır. Əgər universitet oxumusunuzsa, universitet diplomunu da tərcümə təsdiq etdirib səfirliyə apara bilərsiniz. Əgər hal hazırda universitet oxuyursunuzsa, böyük ehtimal universitetdən atestatın orijinalını almaqda çətinliyiniz ola bilər, keçən ilki qaliblərimizdə də bu çətinlik olmuşdu. Amma istənilən halda almalısınız və attestatın özünü səfirliyə aparmalısınız.
Əgər orta təhsil haqqında attestata malik deyilsinizsə keçmiş iş təcrübənizə dair sənəd təqdim etməlisiniz.(Həmin iş təcrübəniz Amerika Əmək Nazirliyi'nın O* net iş bazasının tələblərinə uğun olmalıdır. O*Net OnLine verilənlər bazası iş təcrübələrini beş iş sahəsinə (job zone) bölmüşdür. Əmək Nazirliyi web saytında bir çox işlərdən bəhs edilsə də yalnız müəyyən peşələr green kart lotereyası proqramına iştirak üçün uyğundur. Peşənizə əsaslanaraq green kart lotereyası proqramına qatılmaq istəyirsinizsə, son beş il içində, verilənlər bazasında iş sahəsi (job zone) 4 və ya 5 olan və xüsusi Peşə Hazırlıq səviyyəsi (Specific Vocational Preperation - SVP) 7.0 və ya daha yüksək olan bir peşədə , ən az 2 (iki) illik bir iş təcrübəsinə malik bir işə sahib olmalısınız.
Qeyd:
İngilis dilində olmayan bütün sənədləriniz ingilis dilinə tərcümə olunmalı və notarial qaydada tərcüməçi tərəfindən təsdiq olunmalıdır. Əgər İngilis dili və ya gürcü dili bilmirsinizsə konsulluqda olan müsahibənizə bir tərcüməçi ilə də gedə bilərsiniz. 330 dollar viza rüsumunuzu müsahibə gününüzdə Tiflisdə konsulluğunda ABŞ dolları və ya gürcü larisi ilə nağd şəkildə ödəyə bilərsiniz. Müsahibənizi uğurla keçsəniz pasportunuz konsulluqda qalacaq, səhərisi günü pasportunuz viza vurulmuş şəkildə sizə təqdim olunacaq.😎 Sağlamlıq: Viza görüşünüzə xüsusi olaraq təyin olunmuş həkimdən tibbi yoxlanışlar haqqında arayış da aparmalı olacaqsınız. Bu arayışı viza görüşünə daxil olacaq hər bir kəs təqdim etməlidir.
Sağlamlıq haqqında arayışı alacağınız ünvan:
International SOS Clinic Baku
Xətai rayonu, Yusif Səfərov küçəsi 1, AZ 1025, Baku , Azerbaijan
Tel: (994 12) 489-54 71
Fax: (994 12) 489-54 70
E-mail: [email protected]Telefon vasitəsilə xəstəxanada müayinə günü aldıqdan sonra, aşağıdakı sənədlərlə ora yaxınlaşmalısınız:
Pasport Konsulluqda görüşünüzü bildirən məktub (https://dvlottery.state.gov/ səhifəsindən çap edin) Son zamanlarda çəkilmiş 4 şəkil (3x4) Əvvəllər olunduğunuz peyvəndlərin siyahısı (əgər varsa)Qeyd:
Sağlamlıq yoxlanışınızı keçdikdən sonra sizə konsulluqda viza görüşünüzə aparmaq üçün bağlı bir zərf veriləcəkdir. Bu zərfi açmaq olmaz ! Sizə təqdim olunacaq sağlamlıq haqqında arayış 6 ay ərzində etibarlı olacaqdır. Amerikaya ilk girişinizi sağlamlıq haqqında arayışınızın etibarlılıq müddəti bitənə qədər etməlisiniz.Ayrıca olaraq əlavə məlumat üçün bu saytları da nəzərdən keçirə bilərsiniz :
http://www.ustraveldocs.com/ge/ge-iv-visaapplyinfo.asp https://travel.state.gov/content/dam/visas/iv-dv-supplemental/TBL_Tbilisi.pdf9) Vizanızı aldıqdan sonra ABŞ-a girməzdən öncə online olaraq 220 $ USCİS rüsumunu ödəməlisiniz. Bu rüsumu ödəməsiniz, Green Kartınız sizə göndərilməyəcəkdir. Ətraflı məlumat üçün su seansını nəzərdən keçirə bilərsiniz: https://yesilkartforum.com/forum/topic/113/uscis-immigrant-fee-ödeme-ekran-görüntüleriyle
10) Green Kartla ABŞ-da qalma müddətləri lə bağlı ətraflı məlumatları da burdan dəqiqləşdirə bilərsiniz:
https://yesilkartforum.com/forum/topic/77/green-card-sahiplerinin-abd-dışında-kalış-sürelerikeywords: Azerbaycan / Azerice / Azeri / Tiflis / Baku / Lotereya / Galip / Qalip
-
diğer dava başlığında temyizi kaybetmemiz sonrası avukatların buna itiraz ettiklerini belirtmiştim.
dün gece itibariyle bu itiraz da sonuçlandı ve dediğim gibi yine reddedildi.
https://x.com/curtismorrison/status/1831075587966083557?t=A0Z7e9KSjFBwv3lAQrNEJg&s=19
https://x.com/ckuck/status/1831088793719386528?t=mofilSQi4woVMCb9mIaGkg&s=19
https://x.com/NicoletteGlazer/status/1831036452630925367?t=bkTNiustKzXM8rRQ-3zy7w&s=19
bu, DV2020 ve DV2021 sürecinin artık tamamen sonlandığı anlamına geliyor ve avukatlar da artık bu konu için hiçbir adım atmayacaklarını resmi olarak bildidiler.
her ne kadar da umut güzel bir şey olsa da, sonuçlarının kestirilebildiği noktalarda artık çok fazla zorlamanın gerekmediği de ortada.davaya katılan, katılmayan herkese verdiği emek ve gösterdiği sabır için tekrar teşekkür ediyorum.
inanınıyorum ki bizleri, daha güzel ve mutlu edecek farklı şeyler bekliyor.sevgiyle kalın..
*iş bu başlık, sürecin tamamen sonlanması sebebiyle artık ileti yazmaya kapatılmıştır.
-
diğer dava başlığında temyizi kaybetmemiz sonrası avukatların buna itiraz ettiklerini belirtmiştim.
dün gece itibariyle bu itiraz da sonuçlandı ve dediğim gibi yine reddedildi.https://x.com/curtismorrison/status/1831075587966083557?t=A0Z7e9KSjFBwv3lAQrNEJg&s=19
https://x.com/ckuck/status/1831088793719386528?t=mofilSQi4woVMCb9mIaGkg&s=19
https://x.com/NicoletteGlazer/status/1831036452630925367?t=bkTNiustKzXM8rRQ-3zy7w&s=19
bu, DV2020 ve DV2021 sürecinin artık tamamen sonlandığı anlamına geliyor ve avukatlar da artık bu konu için hiçbir adım atmayacaklarını resmi olarak bildidiler.
her ne kadar da umut güzel bir şey olsa da, sonuçlarının kestirilebildiği noktalarda artık çok fazla zorlamanın gerekmediği de ortada.davaya katılan, katılmayan herkese verdiği emek ve gösterdiği sabır için tekrar teşekkür ediyorum.
inanınıyorum ki bizleri, daha güzel ve mutlu edecek farklı şeyler bekliyor.sevgiyle kalın..
*iş bu başlık, sürecin tamamen sonlanması sebebiyle artık ileti yazmaya kapatılmıştır.
-
bir üstteki iletimde, temyizi kaybetmemiz sonrası avukatların buna itiraz ettiklerini belirtmiştim.
dün gece itibariyle bu itiraz da sonuçlandı ve dediğim gibi yine reddedildi.https://x.com/curtismorrison/status/1831075587966083557?t=A0Z7e9KSjFBwv3lAQrNEJg&s=19
https://x.com/ckuck/status/1831088793719386528?t=mofilSQi4woVMCb9mIaGkg&s=19
https://x.com/NicoletteGlazer/status/1831036452630925367?t=bkTNiustKzXM8rRQ-3zy7w&s=19
bu, DV2020 ve DV2021 sürecinin artık tamamen sonlandığı anlamına geliyor ve avukatlar da artık bu konu için hiçbir adım atmayacaklarını resmi olarak bildidiler.
her ne kadar da umut güzel bir şey olsa da, sonuçlarının kestirilebildiği noktalarda artık çok fazla zorlamanın gerekmediği de ortada.davaya katılan, katılmayan herkese verdiği emek ve gösterdiği sabır için tekrar teşekkür ediyorum.
inanınıyorum ki bizleri, daha güzel ve mutlu edecek farklı şeyler bekliyor.sevgiyle kalın..
*iş bu başlık, sürecin tamamen sonlanması sebebiyle artık ileti yazmaya kapatılmıştır.
-
@MySea, içinde söyledi: Başkanlık Kararnamelerinin Çeşitlilik Vizesi (DV) Sürecine Etkileri
Trump'dan taze haberler var: ABD'de universiteden mezun olan yabancilara greencard verecegini acikladi 🙂
Kate Sullivan / Haz 21, 2024 / politics
Trump says he wants foreign nationals who graduate from US colleges to ‘automatically’ receive green cards | CNN Politics
Trump says he wants foreign nationals who graduate from US colleges to ‘automatically’ receive green cards | CNN Politics
Former President Donald Trump proposed “automatically” giving green cards to foreign nationals who graduate from a US college – comments that break from his efforts to curb both legal and illegal immigration while in office and stand in stark contrast to his inflammatory anti-immigrant rhetoric on...
Seçim vaadi 🙂 Altını pek dolduracağını sanmıyorum. Öyle bir şey yapsa bile şartları zor olur. Sadece doktorasını almış kişiler, sadece şu şu meslekler, yılda sadece bilmem şu kadar kişi vb.
Ama muhtemelen bu da çekilişi kaldırma hamlelerinden biri olacak. Zaten yeterince eğitimli göçmen alıyoruz, neden çekilişle birilerini alalım diyecek…
Biden’ın seçim vaatleri arasında da çekilişle verilen greencard kotasını 80bine çıkartmak vardı. 3.5 yıl geçti koltuğa oturduğundan beri ama değişen bir şey göremiyorum greencard çekilişinde 🙂
-
[Arşiv] DV2018 Mülakat Deneyimleri
-
Crazycells süpersiniz. çok teşekkürler. direk mesaja cevap atmayı beceremedim.
-
Herkese merhabalar, daha öncedoktor muayenesinde yaşadıklarımızı sizlerle paylaşmıştım. 14 mart çarşamba sabahı saat 8 de mülakatımız için konsolosluğa gittik. (Bu arada kendi araçları ile gidenler otopark sıkıntısı çekerler ise konsolosluğun 100 metre ilerisinde Migros Markettin altında kapalı otopark var araçlarını oraya park edebilirler.) içeriye girerken çantayı geçtim poşet, torba vs hiç birşey almıyorlar, dosyalarımızı ve evliliğimizi kanıtlayan albümleri elimizde içeriye soktuk. İçeri girer girmez sıra numarası verdiler ve sıramızın gelmesini bekledik. Ardından sıramız yandı ve evrakları teslim ettik. İstenen belgeler şu şekildeydi: arşiv kayıtlı sicil kaydı (ben ingilterede 2 yıl kaldığım için oradan da sabıka kaydı getittirdim), nüfüs kayıt orneği, üniversite diploması, banka hesap dökümleri, evlilik cüzdanı, 2 adet 5x5 biometrik foto ve sağlık raporları. Ptt kaydını istemediler sistemde görüyorlardı, Abd adres kağıdı da istemediler onu da ds260 formundan gördüler sanırım. Fotograf albümlerimiz camın altında bulunan boşluktan sığmadığı için içerideki bayana veremedik, o da eğer mülakat sırasında sorarlarsa oradan gösterebilirsiniz resimlerinizi dedi. Evrakları teslim ettikten sonra mülakat sıramızı bekledik, yaklaşık 30 dk sonra sıra numaramız yandı ve meşhur sarışın bayanın karşısına geçtik. Merhaba dedi ve önce elimizi kaldırarak söylediklerimizin doğru olacağına yemin edermisiniz dedi biz de yemin ederiz dedik. Sonra parmak izlerimizi aldı, Sonra sorulara geçti Sorular şu şekildeydi 1. Amerikaya daha önce hiç gittiniz mi? 2. Yurt dışında herhangi bir ülkede yaşadınız mı? 3. Amerika da nereye yerleşmeyi düşünüyorsunuz? Amerikada yaşayan bir akrabanız veya tanıdığınız var mı? Hepsi bu kadardı, Ben eşimle Green kart çıktığını öğrendikten sonra evlenmiştim. Ama evliliğimize dair hiçbir şey sormadı.
Vizeniz onaylandı tebrikler dedi ve ayrıldık. Çok kolay ve hızlı oldu, İnşallah mülakata gerecek olan arkadaşlar için de sorunsuz ve hızlı bir şekilde gerçekleşir. Darısı herkesin başına. 
-
@crazycells bir konuda bilgilerinize danışabilir miyim? Vizelerimiz bugün geldi ancak şöyle birşey farkettim. Benim vizemde Marital Status' de SNG yazıyor. Ancak Eşimde MAR yazıyor. Acaba bu ben ilk başvuruyu yaparken bekardım, kazandıktan sonra evlendim bu sebepten olabilir mi?
-
@denizcan DV2018 Mülakat Deneyimleri içinde söyledi:
@crazycells bir konuda bilgilerinize danışabilir miyim? Vizelerimiz bugün geldi ancak şöyle birşey farkettim. Benim vizemde Marital Status' de SNG yazıyor. Ancak Eşimde MAR yazıyor. Acaba bu ben ilk başvuruyu yaparken bekardım, kazandıktan sonra evlendim bu sebepten olabilir mi?
ikinizde de MAR yazmasi lazim kanimca. Konsolosluk hata yapmis olabilir, suradan konsolosluga ulasip durumunuzdan bahsedebilir misiniz?
tr.usembassy.gov/tr/visas-tr/contact-immigrant-visa-section-tr/
Sonradan sorun cikaracak bir durumsa degistirirler.
-
Arkadaşlar, vizeyi aldım forumda yardımlarını esirgemeyen herkese çok teşekkür ederim. Sayenizde süreç daha rahat geçti.
Yalnız bi sorunum var, benim case no: 2018EU13xxx şeklinde. Ancak pasaportta case number yazan yerde 2018EU13xxx12 şeklinde yazıyor yani sonuna "12" eklenmiş. Bu hata mıdır ne anlama geliyor? Sizde nasıl yazıyor?
Mülakata gelince;
Yalnız gidiyorsanız yanınıza bi kitap dergi vs alabilirsiniz sıkılmamak için çünkü vaktin %90'ı beklemekle geçiyor.
Mülakat aynen anlatıldığı gibi aslında mülakat falan yok belgeleriniz tam ise yalandan birkaç soru soruyorlar mesleğin ne, orada ne yapacaksın gibi. Bu sorulardan sonra yüzünde sanki benim adıma mutlu olmuş gibi içten bir gülümsemeyle vizeniz onaylandı dedi görevli bayan. Toplamda 10 cümle konuşmamışımdır mülakatta.
Arşiv kayıtlı adli sicil kaydının ve vukuatlı nüfus kayıt örneğinin e-devletten çıktısını kabul ediyorlar, ancak e-devletten çıkarırken arşiv kayıtlı ve vukuatlı olmasına dikkat edin. Diploma çıktısını da e-devletten alabiliyorsunuz ama onu kabul ediyorlar mı bilemem orjinali vardı bende. Benim işlemlerim toplam 2 saat 15 kadar sürdü, 2 saat 5 dksı beklemeyle geçti.
-
Hayirli olsun. Yolunuz acik olsun
-
Teşekkür ederim @osmanqdenizli, darısı sizlere inşallah.
-
@haleluja Asil talihlide 2018EU13XXX1, esinde 2018EU13XXX2, cocuklarinda 2018EU13XXX3 seklinde yazmasi lazim. DV1, DV2 ve DV3 olmasina karsilik gelen durum.
-
Herkese merhaba,
Nerden başlasam , nasıl anlatsam
biraz uzunca bir yazı olabilir, önceden belirteyim. CN 10700 lü bir rakamdı. Mart bülteni açıklandığında bizim evde bir bayram havası sormayın gitsin. Sonrasında beklediğimiz randevu maili geldi.
Ve büyük gün 05 Mart 2018
. Randevu günümüze kadar evrak hazırladık. Yapılması gerekenleri yaptık. Unganlardan 01.marta sağlık muayene randevularımızı aldık. Ankara’ya uçakla gitmek için 1 mart gece yarısı 04:30 gibi uyandık hazırlanıp araçla sabiha gökçene gidelim dedik. Pencereden bir baktım kar fırtına
️
️
️
️
️
️
️ bütün kış beklenipte yağmayan kar yağıyor.
Araç yerine en iyisi taksiyle gidelim dedik ve öyle de yaptık. 06:30 uçağıyla Ankaraya gittik. Kalkmak için alanda ekstra ekstra işlemler için uçak bekletildi. Kaptan pilottan Pist özel bir solisyonla yıkanıyor , bilgisi ile içimden “bir sağ salim gidebilseydik” dedim dedim durdum. Neyse sonunda ulaştık Ankara’ya...Unganlarda randevumuz 11:00 de idi. Eşim ve iki çocuğumuzla gittik muayeneye. Herşey burada yazıldığı gibi oldu nerdeyse.
Sekreter hanım yönlendiriyor zaten. Düzen lab inip röntgen ve tahlillerinizi yaptırıyorsunuz. Çocuklarım 9 ve 13 yaşında oldukları için onlara tahlil vs yapilmadı. Düzen lab. 2 kişi için 235 Usd ödedik. Ödemelerimiz şöyle
Muayene ve aşı 2 yetişkin 160 usd x 2 320 usd
Oğlum için muayene ve aşı 200 usd
Kızım için muayene ve aşı 230
Total 750 usd tüm ailenin muayene + aşı için tuttuğu rakam Düzen labaratuvarının ödemesinide ekleyince 985 usd gibi bşr rakam ödemiş olduk.çocukların hemen hemen aşı eksiği yok gibiydi. Eşim ve benim de tetanoz aşılarımız tamdı.
Muayenede sorular klasik. Sürekli kullandığın ilaç var mı . Alkol var mı sigara kullanıyor musunuz hiç kimseye zarar verdiniz mi vermek istediniz mi kendinize zarar verdiniz mi vermek istediniz mi ameliyat geçirdiniz mi ...
Sonra eşim muayene oldu. Çok enteresan ona sorduğu sorular içinde bundan 8-9 yıl evvel kaptırdığı ehliyetini sormuş. Ve “evet kaptırdım “ cevabı ğzerine sizi psikoloğa yönlendirşyorum. Bir görüşme ayarlayacağız demiş.
Sonrasında mı yine aklımda deli sorular, kendimi yedim bitirdim. Dırdırımla kocamı da mahvettiğim doğrudur
️
cuma gününe psikolog randevusuna gittik ve sonuçların ctesine yetişemeyebileceği bilgisiyle bir darbe daha aldım,bildiğin duaları okudum (totalde 3tane zaten) evde olsam annemin tülbentini kafama sıkıca sarar bi de düğüm atar mutsuzluğun dibine vururdum 
Ctesi yine de bir ugrayalım hazır olanları alalım , olmayan için de eksik evrakla mülakata gireriz artık napalım dedik gittik unganlara. Sekreter hanım yine güleryüzüyle tüm dosyalarınız hazır. Eksiğiniz yok diyince gözlerim ışıldadı. Eline bi mendşl alayım da halay mı çekeyim yoksaAnkaranın bağları büklüm büklüm yollarını mı söyleyeyim dedim kendi kendime.





En iyisi Dosyaları alıp hızlıca uzaklaşalım dedim. Derin birnefes alıp döndük otelimize.
Pazar gecesi de her şeyimizi hazırlayıp saatlerimizi (alarmlarımızı) ayarlayıp erkenden uyuyalım dedik. Saf saf hayaller kurarken gece yarısı konsolosluktan gelen Randevumuzun güvenlik tehditi almış olmaları nedeniyle iptal edildiği bilgisiyle yine bana haram geceler şarksına yöneldim...
hepsi benimi bulur ; buluyor galiba... Sabah uyandım mail kontrolu vs baktım hiç haber vs yok. Tıpış tıpış döndük İstanbula..-
İşte bu da bizim muayene serüvenimiz .
Mülakat mı o da başka hikaye , onu da yazacağım .
Çoook yakında ...Sevgilerimle,
-
@Sayal bence size aşılardan yeterince meblağ çıkaramayınca, psikolog işini sokuşturmuşlar gibi geldi

-
Heyecanla mülakat deneyimi ve ABD'ye ilk girişi yazmak için bekliyorum
CN: 35xxx -
@damladav olabilir

-
@Sayal hayırlı olsun darısı bize. Yeni hayatınızda mutluluklar dilerim
-
@gözde DV2018 Mülakat Deneyimleri içinde söyledi:
@Sayal hayırlı olsun darısı bize. Yeni hayatınızda mutluluklar dilerim
İyi dilekleriniz için çok çoook teşekkür ederim. Darısı herkesin başına ...

@gözde 

-
Sorum: Bebek dahil her aile bireyi için ayrı ayrı "Vukuatlı Nüfus kayıt örneği" ıslak imzalı aldım. ayrıca vukuatsız da almam gerekiyor mu? ana sayfada sadece "nüfus kayıt örneği" deyince işgillendim. memura öyle de verseniz deyince ters ters baktı
napalım normal vukuatlısını almışken vukuatsızı da gerekiyor mu ? Yurtdışı için lazım deyince 7 ceddin olduğu bir liste verdi normalde böyle verilmez sadece yurtdışına gidenlere veriliyor bu dedi. hakikaten memurun verdiği vukuatlı nüfus kayıt örneği ile edevletten kendimizin aldığı biraz farklı. edevlettekinde liste daha az. o çok dikkatimi çekti. bir de çocukları evlilik cüzdanına yazdırdım. ilk defa böyle bir istek olmuş hepsi bi çok şaşırdı. uzun süre birbirlerine baktılar. sonra bilirkişiye danıştılar. çocukları tek tek elle yazmaları baya uğraştırıcıydı memur arkadaş için.istek1: şimdi bu konunun ilk sayfasındaki yönergede "-nüfus kayıt örneği-" diyor. ancak ilerleyen sayfalarda "vukuatlı nüfus kayıt örneği" olması gerektiği yazıyor. bu konunun ilk sayfasında aşamalardaki bu bilginin güncellenmesini talep ediyorum.
istek2: web sitesine gmail ya da facebook ile giriş yapamıyoruz bugün. yoksa facebook grup sayfası falan mı heklendi? düzeltilebiliyor mu ? (site arıza raporu)
istek3: herkesin bildiği üzere sitenin edit bölümü arızalı. gönderilen iletiyi değiştirmek isteyince sayfa bozuk geliyor, ancak webbrowser genişliğini çok daraltıp açınca (değiştirince) düzeliyor görüntü (firefox+chrome da bu arıza mevcut) (bu da bir site arıza raporu)
teşekkürler crazycell. -
@kturkay DV2018 Mülakat Deneyimleri içinde söyledi:
Sorum: Bebek dahil her aile bireyi için ayrı ayrı "Vukuatlı Nüfus kayıt örneği" ıslak imzalı aldım. ayrıca vukuatsız da almam gerekiyor mu? ana sayfada sadece "nüfus kayıt örneği" deyince işgillendim. memura öyle de verseniz deyince ters ters baktı
napalım normal vukuatlısını almışken vukuatsızı da gerekiyor mu ? Yurtdışı için lazım deyince 7 ceddin olduğu bir liste verdi normalde böyle verilmez sadece yurtdışına gidenlere veriliyor bu dedi. hakikaten memurun verdiği vukuatlı nüfus kayıt örneği ile edevletten kendimizin aldığı biraz farklı. edevlettekinde liste daha az. o çok dikkatimi çekti. bir de çocukları evlilik cüzdanına yazdırdım. ilk defa böyle bir istek olmuş hepsi bi çok şaşırdı. uzun süre birbirlerine baktılar. sonra bilirkişiye danıştılar. çocukları tek tek elle yazmaları baya uğraştırıcıydı memur arkadaş için.istek1: şimdi bu konunun ilk sayfasındaki yönergede "-nüfus kayıt örneği-" diyor. ancak ilerleyen sayfalarda "vukuatlı nüfus kayıt örneği" olması gerektiği yazıyor. bu konunun ilk sayfasında aşamalardaki bu bilginin güncellenmesini talep ediyorum.
istek2: web sitesine gmail ya da facebook ile giriş yapamıyoruz bugün. yoksa facebook grup sayfası falan mı heklendi? düzeltilebiliyor mu ? (site arıza raporu)
istek3: herkesin bildiği üzere sitenin edit bölümü arızalı. gönderilen iletiyi değiştirmek isteyince sayfa bozuk geliyor, ancak webbrowser genişliğini çok daraltıp açınca (değiştirince) düzeliyor görüntü (firefox+chrome da bu arıza mevcut) (bu da bir site arıza raporu)
teşekkürler crazycell.vukuatli yeterli, digerine gerek yok.
-
tamamdir, degistireyim

-
evet, ben de denedim bir problem cikiyor. Bunun farkinda degildim, bilgilendirme icin tesekkurler.
-
tamamdir, bunu da iletiyorum arkadaslara....
-
-
soru sormadan kendimi alamıyorum. ama böyle böyle hem kendime hem insanlara faydalı olduğuma dair bağnaz bir inancım var.

önemli olduğunu düşündüğüm bir soru daha:
bu konunun başında konsolosluğa götürülmesi gereken belgelere baktım ve "ds-260 confirmation page" leri göremedim.
oysa burda consular interview için gerekli olduğu yazıyor. yoksa değil mi ? acaba insanların "eksik belge" durumununa düşmelerinin nedeni bu olabilir mi ?
teşekkürler
-
@kturkay Herkes bu sayfayi cikti alip goturuyor ama almayip geri veriyorlar. Ayrica eksik belge durumu gizemli bir durum degil. Hangi belgenin eksik oldugu ve ne sekilde gonderilecegi gorusme sonunda soyleniyor. Ben henuz hic kimseye "DS-260 onay sayfaniz eksik" dendigini duymadim.
-
@knnrn DV2018 Mülakat Deneyimleri içinde söyledi:
@haleluja Asil talihlide 2018EU13XXX1, esinde 2018EU13XXX2, cocuklarinda 2018EU13XXX3 seklinde yazmasi lazim. DV1, DV2 ve DV3 olmasina karsilik gelen durum.
Teşekkürler dediginiz gibi durum. 01 yazıyormuş bu arada yanlış yazmışım.
-
Herkese selamlar,
Öncelikle bu yazımın kendim dahil birçok kişinin moralini bozacağının farkındayım ancak paylaşmadan da edemiyorum zira bizim halimizden biz anlıyoruz
Britsimon un son verdiği ceac datalarına bakınca 10204(Mart ayına kadar olan gerçek id)-5810(ready)= 4394 gerçek id den 8274 kişi vize almış ve 915 kişi AP de. Burada AP lerinde tamamının alacağını düşünsek 9189 vize basılmış demektir. Yani neredeyse gerçek id lerin yarıya yakını başvuru yapıyor ve başvuru yapan id ler yaklaşık 2 vize alıyor.
Mart ayının 12 si itibariyle Avrupa vizelerinin yarısı verilmiş diye düşünebiliriz. Mart ayında çağırılan gerçek id sayısı 1678 idi bunların yarısının görüşmeye girdiğini ve geri kalan sayılarında yarısının başvuracağını ve id başı iki vize alacağını düşünürsek bu rakam 839 adet vize demek olur ve mart sonuna kadar verilen vize adedi 10.028 olur. Yine en yükseğinin ne olacağını hesaplamaya devam ederek bu ready statüsündeki 5810 id ile geri kalan aylardaki ready statuslerinin 8000-9000 civarı olacağını, bunlardan 2000 kişinin dosyasını göndereceğini ve 4000 vizenin de oradan geleceğini düşünürsek 14028 olur. Avrupa bölgesine verilen vize ortalama 18-19 bin civarı.Gel gelelim konunun özetine Mart ayından sonra yani 13800 den sonra olan gerçek id sayısı 10711 bu rakamdan da yarısının başvuracağını düşünürsek yine bir 10K vize eder. Hal böyle olunca 20K nın epey üstüne çıkmış oluyor. Yani bu rakamlara bakınca current olması pek mümkün görünmüyor. Ancak buradaki en kritik nokta 915 AP nin kaçı alacak ve ready statüsünde bulunan kaç kişi görüşme için talebini iletecek. Ben AP statüsünde olanların tamamına yakınının alacağını düşünüyorum ancak öte yandan bu ready statüsündeki bir çok id nin ajanslar tarafından başvurusu yapılan insanlar olduğunu ve bir çoğunun gc kurasını kazandığından haberi bile olmadığını düşünüyorum.
Ben yukarda en kötü senaryoyu hesaplamaya çalıştım. Bu senaryoya 2017 de ki gibi max 20 bin kişiye verileceğini düşünerek hareket edersek ready statüsündeki kimse dosyasını göndermese 33 bin de yukarıdaki hesap gibi 4 te birinin göndereceğini düşünürsen 26 bin li rakamlarda son bulacağı görünüyor. Ben son iki ay 1200 er gibi az olan gerçek id çağırmalarını bu duruma bağlıyorum. Ready statüsündeki kişilerin başvurularını bekleyerek kaç kişi çağıracaklarını kestirmeye çalışıyorlar gibi. Bu seneki durum çok enteresan değil mi? Bu sistem gerçekten gitmek isteyerek formunu biran önce gönderen kişiler için kötü oldu. Geçtiğimiz yıllardaki sistem ile en azından gerçekten gitmek isteyen kişiler id si yüksek bile olsa görüşmeye girebildiler.
Ne diyelim inşallah biz bir şeyleri gözden kaçırıyoruzdur da aksi olur.
Benzer Başlıklar
131
Çevrimiçi
60.6k
Kullanıcı
5.1k
Konu
533.2k
İleti
Powered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum