ABD-Türkiye Arası Para Transferleri
-
@mhepekiz Donmediler, donemediler. Gercekten Abla anlamadi bizim ne oldugumuzu. Caresiz bekliyoruz. En son dayanamadim Mustafa Beyle ayni durumdayiz dedim.
GC isteyecek en son ama onu vermeyecegim. -
@caglaror konuşayım yarın? yarın da çalışıyorlar
-
@mhepekiz Hanimabla ikna olacaksa guzel olur aslinda. Burada ilk geldigimizde bu kadar prosedurle ugramamistik. Sorun TX mi yoksa Melissa mi anlayalim :)
-
@caglaror garantici olmalarıdır.. ben yarın bir dürterim nedir sorun Caglar'larla alakalı diye.. Hızlandırırız ama Melissa da sorun görürsün gelince ahahah
-
@mhepekiz :D
-
Hatta mail attım yarın çalışıyorlar kafa durmazsa Melissa'nın cevap verir bana
-
@Taurus, içinde söyledi: Para Transferleri ve Bankacılık Hakkında
Walmarttan alınan klasik money order ı TR'de bozdurabilir miyiz ?
buyuk ihtimal hayir.
-
@crazycells Bence de :)
-
@Taurus, içinde söyledi: Para Transferleri ve Bankacılık Hakkında
@crazycells Bence de :)
Siz genelde standartlari zorlamayi seviyorsunuz :) Ama pek cok calisan kisi standart yollara alisik olacagindan, bir yolunu bulsaniz bile pratikte sorun yasayabilirsiniz.
Daha once Turkiye'de "international money order" yaptigini iddia eden bir bankanin bu servisini kullanip, ABD'deki islemlerle sorun yasayan arkadaslar vardi forumda. Dolayisiyla teoride var gibi dursa da, pratikte durum oyle olmuyor.O nedenle kafanizin rahat olmasini istiyorsaniz, standart yollardan sasmamanizi tavsiye ederim :)
-
@damladav, içinde söyledi: Para Transferleri ve Bankacılık Hakkında
@caglaror para 24 saat olmadan hesaba geçti. 10k icin yine 15$ kesmiş BofA. Çok teşekkür ederim Hızır gibi yetiştiniz :)
Ben de Cepteteb 'den BofA 'ya swift yapmaya çalıştım ama swift geri döndü. Siz hangi swift code' u kullandınız BOFAUS3N mi yoksa BOFAUS6S mi?
Routing number olarak da electronic transfers için olanı mı yoksa wire transfers için olanı mı kullandınız? -
@sigmoidalmammal BOFAUS3N olanı yazacaksınız. Routing number wire olan yani 026009593 gireceksiniz.
-
@sigmoidalmammal Tereddutleriniz varsa, subenize ugrayip swit talimati verebilirsiniz, ya da bir A4 icinde nasil swift yapilacagini anlatan cikti veriyorlar. Swift ekraninda kodu ararken Newyork secmistik sanirim. Sonu 3N ile biten.
-
@arnblt Tekrarlayan odeme girerken routing number+ account number veriyorsunuz. BofA'da 3-4 gun pending te gorunuyor. Guvensiz ise bildirimde bulunacaginizdan zaten karsi taraf alamamis oluyor. O yuzden banka cok sorgulamiyor bunu. Alacakli taraf otomatik cekiyor parayi. Tekrarlayan ise duzenli kendileri yapiyor. En saglikli ve gecikme engelleyici sistem alacaklinin sayfasindan bu islemi tekrarlayan olarak girmek.
Elektrik, su, gaz, kira, tlf vb. icin gecerli bu. -
@crazycells İleride yapmayı düşündüğümden değil de şu an elimde olan bir bir money order ı bozdurabilir miyim diye sormuştum.
-
@arnblt, içinde söyledi: Para Transferleri ve Bankacılık Hakkında
@sigmoidalmammal BOFAUS3N olanı yazacaksınız. Routing number wire olan yani 026009593 gireceksiniz.
cepteteb ekranında alıcı hesap no kısmına wire routing+hesap numarasını mı yazacağım?
-
@sigmoidalmammal Iki ayri input/bolum olmasi gerekiyor.
-
@arnblt @caglaror, içinde söyledi: Para Transferleri ve Bankacılık Hakkında
@sigmoidalmammal Iki ayri input/bolum olmasi gerekiyor.
Aşağıda görüldüğü gibi üstte swift code altında da alıcı hesap no var. Swift code a BOFAUS3N, alıcı hesap no'ya 026009593 giriliyor. Bunun peşine accoun number da yazılacak mı?

-
Alıcı hesap no ya sizin hesap no su girilecek. 026 lı olan değil
-
Güncel deneyim :
Texas saatiyle gece 01.00 gibi Cepteteb hesabımızdan Bank of America hesabımıza Swift yaptık. Sabah 10.00 gibi buradaki hesabımıza geçmişti. Cepteteb bir gün içinde en çok 200 bin TL karşılığı döviz transferine izin veriyor bilginiz olsun. Cepteteb 31.50 TL, Bank of America 35 USD masraf aldı transferimiz için..
-
Ben TR'deki parayi Transferwise ile ABD'ye gonderdim. 300 TL masraf kesti, yani yaklasik 50 dolar.
Param TL oldugu icn swift yapmak pek mantikli olmadi cunku banka kurundan dolara cevirince cok zarar ediyorsunuz. Bankalarin alis ve satis fiyatlari arasinda 40 kurus makas oldugunu da ogrenmis oldum. Transferwise parayi piyasa degeri uzerinden ceviriyor, o nedenle cok daha karli oluyor.
Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.
Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.
With your input, this post could be even better 💗
Kayıt Ol Giriş
Benzer Başlıklar
19
Çevrimiçi60.8k
Kullanıcı5.1k
Konu534.7k
İletiPowered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum