Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!
  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    Amerika'da sehirlerarasi ya da eyaletler arasi yolculuk yapmak icin en cok kullanilan yontem insanlarin kendi araclarini kullanmasi...
    Anayollar bu ihtiyaci karsilayacak sekilde insa edilmis, fakat bir nedenden dolayi otobus kullanmaniz gerekiyorsa, o durumda su populer otobus sirketlerinden uygun bilet arayabilirsiniz:

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    Bu yöntem pek popüler olmadığı için genelde maddi durumu çok kötü olanlar tercih ediyor. Houston Downtown otogarından birkaç defa arkadaşları aldım. Şimdiye kadar gördüğüm en rezil yerdi. Houston’un hiçbir yerinde kendimi bu kadar tehlikede hissetmemiştim.


  • Ben de Philadelphia'dan New York'a giderken kullanmıştım. Greyhound idi, ilk ve sondu 😀. Güvenlik sıkıntısı falan yoktu ancak otobüsler çok rahatsızdı. Türkiyenin aksine trenler daha mantıklı ve daha gelişmiş. Daha uzun mesafeye zaten uğraşma bin uçağa 😁.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @knnrn @The-Black-Eagle

    Aynen, katiliyorum... Bu nedenle en populer yontem degil diye giris yaptim konuya 🙂 ama boyle bir alternatifin forumda da konusu olmali diye dusunuyorum.

    ABD'de ucak bilet fiyatlarinda suni bir pahalilik var, fakat tabii ki ABD'nin bir ucundan diger ucuna gitmek icin en iyi yol ucak olacaktir. Bunun disinda daha kisa mesafeler icin en cok talep goren yontem insanlarin kendi araclarini kullanmasi.

    Herhalde otobuslerin en yogun kullanildigi yer Northeast Corridor olarak bilinen, Washington DC ve kuzeyine dogru Boston'a kadar olan bolgedir diye dusunuyorum (WashingtonDC - Baltimore - Philadelphia - New York - New Haven - Boston istikameti). Zaten ABD'nin geri kalaninda sehirler birbirine uzak oldugundan ve toplu tasima cok da gelismis olmadigindan nerdeyse herkesin araci var, o nedenle A noktasindan B noktasina en rahat gidis yolu insanlarin kendi araclarini kullanmasi.

    Fakat Washington DC (hem kucuk, hem ulasim gelismis), New York, Boston gibi sehirlerde aracsiz rahat bir sekilde yasamaniz da mumkun, o nedenle bu sehirlerden yakindaki sehirlere giderken "otobus" hala makul bir secenek, ayrica bu sehirler de oldukca kalabalik ve is yogunlugunun da yuksek oldugu sehirler oldugundan bu sehirler arasindaki ulasim yollari oldukca cesitli.

    Fakat sayin @The-Black-Eagle 'in belirttigi gibi, otobuslerde kesinlikle konfor aramayin 🙂 Ozellikle de Turkiye'den ABD'ye yeni geldiyseniz, Turkiye'deki otobus konforunu aramayin. Gerci Turkiye'deki otobus sektoru de bir suredir krizde, sirketler artik eskisi gibi kar edemiyor ve batiyor, sanirim gelecekte hizli trenler ve ucuslar ulasimi domine edecek (hyperloop tarzi ulasim yollari da umarim basarili olur ve yayginlasir). Her neyse, konumuza geri donersek zaten bu bahsettigim NorthEast Corridor'da seyahat suresi uzun olmadigindan genelde insanlar otobus bileti alirken otobuste wi-fi var mi yok mu diye bakiyor, cok da konfor aramiyor.

    Bu asagidaki harita da NorthEast Corridor'u gosteren Acela Express (Amtrak'in hizli treni) haritasi, aklinizda bir fikir olussun diye yaziyorum Acela Express hizli tren ile bir uctan diger uca yani Washington DC'den Boston'a 7 saatte ~200 dolar civarina gitmek mumkun, hem trenlerin konforu otobuslere gore oldukca iyi (gerci bu Turkiye'de de oyleydi). Ucaklara gore trenlerin tercih edilme nedeni ise, ucaklar icin genelde sehir disinda olan havalimanina gitme zorunlulugu, ama tren istasyonlari genelde sizi sehir merkezine birakiyor.

    alt metni


  • Ben Montreal'den Boston'a Greyhound kullanmıştım 2017 de. Kötü bir yolculuk değildi ama bizim otobüslerin konforu yok tabii ki. Yolcular genelde öğrenciydi o yüzden güvenlik sıkıntısı hissetmemiştim.


  • 2 kere deneyimleme fırsatım oldu . Gerçekten daha çok alt gelir düzeyinde insanlar biniyor ve insan gözünü kapatmaya bile çekiniyor . 50$ fazla verip uçağı tercih etmek en iyisi

  • ⭐⭐⭐⭐

    Otobüs yolculuğu Kısa Mesafe için seçilebilir. Ancak Uzun durumlar için en iyi yol kesinlikle uçak yolculuğu.


  • 🙂 Allah bu başlığı açanlardan , yorum yapanlardan razı olsun...St louis Chicago arasını greyhound ile yapayım mı diye düşünüyordum, uç uç bir yere kadar diye..şimdi trene döndüm...tren başlığı arayayım sitede şimdi 🙂

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @arkben, içinde söyledi: Sehirler ve Eyaletler arasi otobus yolculugu

    🙂 Allah bu başlığı açanlardan , yorum yapanlardan razı olsun...St louis Chicago arasını greyhound ile yapayım mı diye düşünüyordum, uç uç bir yere kadar diye..şimdi trene döndüm...tren başlığı arayayım sitede şimdi 🙂

    cok yerinde bir oneri 🙂 ucak konusu var, otobus konusu var, neden tren konusu yok 🙂

    Ben trenlerle ilgili bir konu olusturacagim, notumu aliyorum.


  • st louis ten Chicago ya Amtrak tren bileti aldım internetten , istasyona geldim, bir terminal oldukça sıradan, bir tarafta Amtrak gişesi var , diğer tarafta greyhound gişesi var. Otobüs tercih etmediğime birkez daha şükrettim , yolcu profili yukarıda anlatılanlara uygun , bariz olarak tren seyahati yapayım şöyle manzara seyrederek gideyim diyen bir kesim değil, Belli ki ucuzluğundan dolayı ve belki de ara duraklarda inebilmek için tercih edilmiş. Trenim 7:50 de idi , 45 dakika erken gelin falan diyordu bilette, ama öyle bir terminal ki 1 dakika geç gelmek için ekstra ücret ödersin...Neyse tren 1 satte rötarlı mıymış? Zaten nasıl kaçsam diye mazeret arıyordum hemen internetten biletimi iade ettim (bu konuyu da takdir ettim) ve havaalanına doğru yola koyuldum... Amtrakın değişik bilet kategorileri var , economy , business , hatta premium gibi yataklı olanları var , yemek dahil, bu seçenek gerçekten çok cazip olabilir , hatta Chicago/san fransisko treni var 3 günlük , ama koltukta seyahat için bir göz açık uyumak gerekir sanırım. ya da biriyle gidip nöbetleşe uyumak falan lazım olabilir. Ama yine de belli güzergahlarda yataklı servis almak çok güzel bir deneyim olabilir, umarım fırsdat olur da denerim.sevgiyle


  • @crazycells tren özellikle Doğu Yakasında çok yoğun. Hoş Batı Yakasını bilmediğimden öyle diyorum 🙂 Dolayısıyla New Yorkta yaşayan biri olarak tren konusunu hemen ele almalısın bence 🙂 Long Island ve Philadelphia ile New Jersey üzerinden New Yorka birçok tren var 🙂 Malum konsolosluk New Yorkta ve bu bahsettiğim bölgeler oraya bağlı. Muhakkak herkesin en az bir kere işi düşer oraya.


  • Otobüse binmedim ama yanımızdakine bizim klasik muhabbet başlatma sorusunu sorduğumuzu , "bro memleket neresi" diye 🙂


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

90
Çevrimiçi

40.2k
Kullanıcı

4.3k
Konu

420.1k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum