Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

[Arşiv] DV2018 Mülakat Deneyimleri


  • @sayal Umarım bizde sizden aynı şekilde :) sizin kaçta randevünüz?


  • Perşembe günü mülakata girmiştim. Cuma günü ise kargoya verildiğine dair saat 17:58 de mesaj geldi. Bugun sabah da teslim aldım pasaportumu. Yani mülakattan sonra 2. iş gününde pasaportunuz elinize ulaşıyor.


  • Merhabalar, bu sabah biz de görüşmemizi gerçekleştirdik. Daha önce anlatılanlara benzer bir süreç gelişti. Bankolardaki insanların kişilikleri hakkında bile bir takım şeyler biliyorduk gitmeden. Forumda emeği geçen arkadaşların hepsine teşekkürler. Benim ufak notlarım;
    Unganlar için bir takım eleştiriler olmuş, kesinlikle katılıyorum. Dert edilecek bir durum yok ama ödediğinizin karşılığı bu olmamalı. İnsanlar her zaman gününde olmayabilir o nedenle böyle bir eleştiri yapmayı düşünmüyordum ama, bu son eleştiriyi de görünce ben de konuya değinmek istedim.
    Ayrıca yaşadığım bir diyalog(daha once değinildi mi bilmiyorum, ben denk gelmedim); alkollü arac kullanırken polise yakalandınız mı diye bir soru geldi. evet dedim, 15 yıl once(19-20 yaslarımda) boyle bir ceza almıstım. bunun üzerine bu olayda zarar gören 3. şahıslar oldu mu, birilerine zarar verdin mi vs gibi ek sorular geldi. fakat bugün itibariyle konsoloslugun kararında bu durumun bir etkisi yok gibi gorunuyor. ileride karşılaşacak olanlar olursa bilgi notu olarak kalsın burada. benim kafamı bir sure kurcalamıştı. doktor hanım da sordugum tek bir soruya pek içten bir cevap vermedi, akışına bıraktım ben de...
    bugüne gelirsek; görevli sadece, türkiye dısında bir ülkede 1 yıldan fazla yasayıp yasamadıgımızı, nereye gidecegimizi, gitmek istedigimiz yerde bir tanıdıgımızın olup olmadıgını ve mesleklerimizi sordu. cevapladık, birkaç dk evraklarımızı inceleyip onayladı, tebrik edip gonderdi. 5dk falan sürdü sanırım. toplam beklemelerle 1 saat 45dk kadar elçilikte kaldık.
    sevgiler, saygılar
    Tolga


  • @murattoirimazu DV2018 Mülakat Deneyimleri içinde söyledi:

    @sayal Umarım bizde sizden aynı şekilde :) sizin kaçta randevünüz?

    9:30 :) Karşılaşırız muhtemelen . Biz dört kişllik bir aileyiz.


  • @sayal aynen bizde 3 kişilik :) görüşürüz artık orda, bol şans diliyorum


  • @sayal merhabalar, bizim randevumuz da 14 Mart sabah 8'de.


  • @denizcan orada tanışırız umarım, bol şans diliyorum


  • haberler maalesef kötü EU April 18.050 :(


  • Benim tahminim 1-2 ay daha böyle düşük gidip sonrasında current yapıcaklar.
    Çünkü bu hızla gitmesi 26-27.000 lerde kapanması demektir ki bu kadar kişinin dışarıda kalacağına inanmıyorum.


  • @murattoirimazu Ben de eşim ile birlikte geleceğim. Görüşürüz inşallah :)

  • ⭐⭐

    cut-off olunca mail geliyor muydu? yoksa beklemeye devam mı :)


  • @gkhanfeez DV2018 Mülakat Deneyimleri içinde söyledi:

    cut-off olunca mail geliyor muydu? yoksa beklemeye devam mı :)

    mulakat tarihi icin bu ay sonuna kadar bekleyin.


  • @lotusice DV2018 Mülakat Deneyimleri içinde söyledi:

    Benim tahminim 1-2 ay daha böyle düşük gidip sonrasında current yapıcaklar.
    Çünkü bu hızla gitmesi 26-27.000 lerde kapanması demektir ki bu kadar kişinin dışarıda kalacağına inanmıyorum.

    henuz sayilari inceleyemedim ama bu yil gecen yila gore daha fazla kisi secildi lotodan, fakat vize sayisi sabit. Bir de 2010 oncesinde ABD'ye olan ilginin yildan yila azalmasi genel olarak secilen kisi sayilarini arttirdi, fakat su anda dunyanin genel olarak icinde bulundugu durum bu durumu tersine cevirmis gibi gorunuyor. Ozetlemek gerekirse, "current" bence biraz zor bir ihtimal. Tabii umudumuz boyle ama gerceklesme ihtimali bence yuksek degil, daha gercekci bir tahmin icin sayilari inceleyip yorum yapmak lazim.


  • @crazycells sen eski sayıları zaten biliyorsun ama bilmeyenler için yazayım;
    2014 Seçilen sayısı 140bin, Ağustos ayında current oldu ama Mayıs ayında cut off 30.000deydi
    2015 Seçilen sayısı 125bin, current olmadı, 43.050'ye kadar gitti ama Mayıs ayında cut off yine 30.000deydi
    2016-2017 seçilen sayısı zaten 2018 'den düşük, yazmaya gerek yok.
    2018 seçilen sayısı 116bin diyebiliriz, Mayıs cut off 18.050...

    İşte bu cut off'lar arası farklılık ve Mayıs ayında bile herhangi bir zıplama görülmeyişi beni tedirgin ediyor...

    2007'den beri 2015 hariç her yıl current olmuş, bu yıl her şeyin acayipliği bizi buldu iyimi...


  • Ya bu yurt disina ciktiniz mi sorusu takildi kafama :( biz hic cikmadik bu bi sorun olurmu herkese sormuslar :(


  • @askimkoray Sorun olacak bir sey olduğunu düşünmüyorum. Bana sordu ve ben evet diyince kaç aylığına olduğunu sordu.Sadece 6 ay ve üstüyse polis kağıdı istediği için onun kontrolünü sağlamaya çalışıyor bence.


  • @chemist cevap icin tesekkurler dediginiz gibi umarim bi engel teskil etmez :)


  • Evet 18050. Bence de kötü. Adamlar ne öldürüyor ne mutlu ediyorlar. Bence bu sene çok dikkatli davranıyorlar. 30000 kadar ümitvar sonrasını gerçekten kestirmek zor. Bundan sonrakileri 2000-2500 arası sabitleyecekler gibi.


  • Merhaba arkadaşlar...Bazı bilgileri randevudan önce değiştirmek istiyorum america daki adres gibi medeni durum gibi bunu ne zaman yapmam gerekir


  • @maranty DV2018 Mülakat Deneyimleri içinde söyledi:

    Merhaba arkadaşlar...Bazı bilgileri randevudan önce değiştirmek istiyorum america daki adres gibi medeni durum gibi bunu ne zaman yapmam gerekir

    mulakat tarihiniz aciklandiktan sonra konsoloslukla iletisime gecerek degisiklik yapabilirsiniz.


Benzer Başlıklar

  • [Arşiv] Sayılarla DV2023

    Kilitli Greencard Lotosu (Diversity Visa) Süreci
    297
    4
    17 Oy
    297 İleti
    36k Bakış
    Yeşilkart ForumY
    Bu başlık arşivlenmiştir. Bu konudaki soru ve yorumlarınıza şu başlıkta devam edebilirsiniz: Sayılarla Green Card Lotosu (Diversity Visa) Sürecine Bakış
  • Gelir beyanında bulunup vergiyi ödememek

    Taşındı Yeşilkart (Greencard) ve Göçmenlik green card vergi
    5
    0 Oy
    5 İleti
    915 Bakış
    crazycellsC
    @fatim, içinde söyledi: Gelir beyanında bulunup vergiyi ödememek Merhabalar bi sorum olacaktı eşim gelir beyanında bulundu ama ödemesi gereken vergiyi ödemedi zamanı geçti üstelik benim için green card başvurusunu yapacaz bu bize sorun çıkarır mı? Evet, Green Card basvurusunda bu durum problem yaratabilir. Arkadaslarin da dedigi gibi IRS ile iletisime gecip bir payment plan uzerinde anlasin, bu plana dair belgeleri basvurunuzda kullanirsaniz borcunuzu odemeye calistiginiz icin bu durumun sorun yaratma ihtimali azalacaktir.
  • [Arşiv] Sayılarla DV2021

    Kilitli Greencard Lotosu (Diversity Visa) Süreci
    482
    9 Oy
    482 İleti
    34k Bakış
    Yeşilkart ForumY
    Bu başlık arşivlenmiştir. Bu konudaki soru ve yorumlarınıza şu başlıkta devam edebilirsiniz: Sayılarla Green Card Lotosu (Diversity Visa) Sürecine Bakış
  • 34 Oy
    251 İleti
    26k Bakış
    crazycellsC
    Değerli arkadaşlar, Başvuru süreci ile ilgili tüm bilgi, yöntem ve kullandığımız taktikleri forumda herkese açık bir şekilde paylaşmış olmamız, ve her ne kadar başvuru yapanlardan belirlenmiş kâr amacı gütmeyen kuruluşlara cüzi bir miktar bağış yapmalarını istesek de, Türkiye'deki kötüleşen ekonomik şartlar nedeniyle bu süreçten kaçınmayı tercih etmemiz sonucunda, Yeşilkart Forum başvuru servisini yavaş yavaş sonlandırma kararı aldık. Bu yıl başvuru yapacaklara tavsiyemiz, forumda geçen yıl yayınladığımız başvuru videosunu izleyerek formu nasıl dolduracaklarını iyice öğrenmeleri: https://www.youtube.com/watch?v=mR00DG-jua8 Videoda bahsedilen yöntemleri kullanarak başarılı bir şekilde başvurunuzu yapabilir, yine de aklınıza takılan soruları forumdaki uygun başlıklarda sormaya devam edebilirsiniz. Daha önce yalnızca forumun başvuru servisini kullanmış olan ve bu yıl da bizim aracılığımızla başvuru yapmayı planlayan kişiler için, onları yarı yolda bırakmamak adına bu sene de bağış karşılığında başvurularını yapacağız. Bu kişilere özel olarak detaylı bilgileri e-posta aracılığıyla ilettim. Bugüne kadar bu servisi kullanmış ve Türkiye'deki kâr amacı gütmeyen kuruluşlara bağışta bulunmuş herkese ayrıca teşekkür ederim. Başvuru yapacak herkese bol şanslar!
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

18

Çevrimiçi

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

535.1k

İleti

Powered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum