@Ist-to-NY Size yakin olan bir urgent care bulun. Durumu oradaki doktora anlatin. Size recete yazabilir.
-
Bu konuyu tekrar gün yüzüne çıkartmış olacağım fakat bu konuda ciddi bir bilgiye ihtiyacımız var. Oğlumuz Tip-1 Diyabet ve Alerjik Astım hastası. Novarapid-Lantus gibi insülinler ve Dexcom G6 Glukoz Takip Cihazı kullanıyor. Bunlara Amerika-Kaliforniya özelinde ulaşmasında herhangi bir problem yaşar mıyız ? Bu konu hakkında bilgisi olanlar varsa yardımcı olabilirlerse çok sevinirim.
-
@bkio, içinde söyledi: Medicaid Vs. Medicare
Herkese merhaba,
18 Şubat itibariyle San Diego'ya yerleştik. Yani henüz bir ev kiralamadık ancak o tarihten bu yana buradayız 🙂
Sağlık sigortası ile ilgili kafamı karıştıran bir durum var.
Medicaid ( California'da medi-cal deniyor sanırım ) programından faydalanmanın public charge olarak değerlendirilip değerlendirilmediğiyle ilgili farklı bilgiler okuyorum. Burada da aynı şekilde. Public charge'a sebebiyet vermez diyor herkes ancak riskli bir şey yapmak istemiyorum.
Mantıklı olan, eyaletin marketplace'inden bir sigorta planı satın almak mı? Deneyimi, bilgisi olan varsa fikir verirse memnun olurum.
Herkese tekrardan merhaba. Benim gönderime bir yanıt gelmedi ancak kendimiz ne yaptık bunu paylaşayım. Belki sonradan bakanlar için bir faydası olur. Kesinlikle tavsiye niteliğinde değildir. 4-5 günlük düşünme ve araştırma sonucu kendi uygulamamızı aktarmaktan ibarettir.
Public charge meselesi kafamı karıştırdığından, öncelikle Covered California sitesindeki resmi danışma numarasını aradık ve henüz bir gelir elde etmediğimizi ancak birkaç hafta içinde gelir elde etmeye başlayacağımızı belirterek nasıl ilerlememiz gerektiğini sorduk. "bugün itibariyle bir gelir elde etmediğiniz için bunu bu şekilde sisteme girin, sistem sizi medi-cal'e yönlendirecek, gelir elde etmeye başladığınızda yine aynı siteden güncellersiniz, medi-cal'den faydalanmak public charge'a sebebiyet vermez" dedi.
İkna olmadığım için "find local help" bölümünden Türkçe konuşan acentelerden biriyle görüştüm. Acentedeki beyfendi de public charge'a sebebiyet vermeyeceğini, mantıklı olanın medi-cal ile ilerleyip sonra güncelleyerek gerekirse marketplace planı almak olduğunu söyledi.
Ben yine ikna olmadığım ve bu kez yine sitede yer alan ancak destek hattı olarak geçenlerden birini aradık. Buradaki hanımefendi de an itibariyle gelir elde etmediğimiz için hanehalkı gelirinin olmadığını belirtmemizi, gelir elde etmeye başladığımızda 30 gün içinde güncellemeleri yaparsak bir sorun olmayacağını, gelirimizin medi-cal için ön görülen sınırın üzerine çıkması durumunda sistemin zaten covered california üzerinden marketplace planlarına yönlendireceğini söyledi. Kendisine, medi-cal'in iptal edilip marketplace planına geçilmesi durumunda güvencesiz bir dönem olup olmayacağını da ayrıca sordum ve güvencesiz kalma riskinin olmadığını söyledi.
Hâla tam olarak ikna olmadığımdan ve aman public charge filan ileride başımıza iş açmayalım endişesinden dolayı ben aslında marketplace'ten bir silver paket almaya karar verdim. Ancak covered california'da gerekli bilgileri doldurarak ilerleyip, beklenen yıllık gelire ortalama bir meblağ yazdığınızda şöyle sorular geliyor "bu geliri aylık/yıllık mı elde ediyorsun?" "bu geliri hangi tarihte elde ettin?" "bu gelir hâla devam ediyor mu?" gibi gelirin detaylarına ilişkin cevaplar istiyor. Bir adım sonrasında da gelire ilişkin kanıt yüklüyorsunuz. Bu sebeple, şu an tahmini gelire ilişkin beyanda bulunmak da hatalı olacak gibi geldi ve mecburen gelirimiz olmadığını beyan ederek ilerledik.
Başvuruyu dün tamamladım. Bugün medi-cal için uygunluğa ilişkin bir yazı geldi. Ancak bu bir tür ön yazı olarak anladım. Gelişmeleri aktarırım.
Bu ay sonuna doğru muhtemelen ilk gelirimizi elde edeceğiz ve nisan ayı içinde bunu güncellemeyi planlıyorum. Her ay güncelleme yapacağım daha doğrusu. Zaten gelen her belgede de, hane halkının büyüklüğünde ya da gelirinde herhangi bir değişiklik olursa 30 gün içinde bildirmekle yükümlü olduğu yazıyor. Zaten başvuruda da bunu taahhüt ediyorsunuz.
Gelir artışını zamanında bildirirsek bir sorun olmayacağını umut ediyorum.
-
@denizezgi Yaptırın. Public charge, ABD göçmenlik hukukunda, bir kişinin devletin geçim desteğine bağımlı olup olmadığına bakılan bir değerlendirmedir. Ama her kamu desteği public charge değildir. Healthcare gov’da kullanılan premium tax credit (PTC) public charge değerlendirmesine girmez, sosyal yardım (welfare) sayılmaz ve ileride vatandaşlığınız için (naturalization) bir sorun teşkil etmez. Bu durum USCIS tarafından açıkça belirtilmiştir. Çünkü bu destek nakit yardım olmadığı için kişiyi geçindirme amacı taşımaz, vergi sistemi üzerinden verilen bir vergi indirimi veya sübvansiyondur.
Ancak bazı sağlık yardımları public charge olabilir, karıştırılmaması önemli, bunları iyi öğrenmek lazım.
Public charge olanlar:
• Medicaid yani uzun süreli bakım için örneğin huzurevi, nursing home vs.
• Cash assistance (SSI, TANF gibi)Benim örneğim de şu:
Ben DC’de yaşıyorum, burası eyalet statüsünde olmadığı için Healthcare gov burda geçmiyor, DC Health diye kendi sağlık sistemi var. Şuanda çalıştığım işyerim Nisan ayı gibi beni sağlık sigortası kapsamına alacağı için bu arada (3-5 ay) sigortasız kalmamak adına bir başvurayım bakayım dedim, tüm belgelerimi yükledim (residency, paystub, immigration etc). Önce $680 tax credit onaylandı, sonra yanlışlık yapmışız, halen değerlendiriyoruz diye notification yolladılar ve tax crediti iptal ettiler, şaka gibi 😃
Bende bunun üzerine Türkiye’deki aile hekimi/sağlık ocağı sistemine benzer, oturduğum eve 0.5 mile uzaklıkta MedStar diye bir klinikten ücretsiz üyelik aldım, Healthy DC Plan böyle mini bir plan da sunuyor, tamamen ücretsiz, 0 deductible, copay, vs vs. Yani örnek veriyorum, grip oldunuz - antibiyotik mi yazdırmanız lazım, acil fenalaştınız mı, parmağınız mı kırıldı, mideniz mi zehirlendi gibi gibi ayaklı tedavi ve rahatsızlıklarda ve rapor yazdırmada gayet iş görecek bir plan. Sizde Healthcare’den bakınız, eğer böyle planları varsa yaptırabilirsiniz, zira PTC kullansanız bile fark ödeyebilirsiniz, deductible vs yani o kadar hastane kullanan biri misiniz onu düşünün.Şüpheli bir hastalık durumunda zaten basar Türkiye’ye giderim diye düşünüyorum, Allah’tan Türküz ve böyle bir imkanımız var, elin Amerikalısı napsın, bu sömürü sistemine mahkum.
-
@zge Ben mumkun oldugu kadar organic ve dogal olanlari tercih ediyorum. Omega 3 fish oil, vitamin D, calcium, vitamin C, magnesium ve GABA supplements aliyorum. Florida'ya tasindiktan sonra vitamin D azalttim.
Gida olarak da bircok urunun organic veya dogal olanini tercih ediyoruz. Hazir ve paketlenmis gidalardan, dondurulmus gidalardan, fast food urunlerden, gazli iceceklerden mumkun oldugu kadar uzak durmak en iyisi.
-
@MySea Gectimiz hafta ve bu hafta toplamda 18 Ailenin vizesini iptal ettiler Konsolosluga cagirip bu konu ile alakali . Ayrica 4 Kasim tarihi icinde bircok Aile gorusmeye cagirildi ayni konu icin. .Aslinda tamda bu yeni Olay icin bilgi tecrube duyumu olan varmi diye sormak istemistim .
-
Yakin zamanda B1/B2 vize turu ile Amerikaya gelip Dogum yapmis Aileleri Konsolosluga cagirarak , bu gerekce ile vizelerinin iptal edildigi duydum , yaklasik 10/15 Ailenin . Sanirim bir o kadar Ailede 4 Kasim gibi ayni amacla Konsolosluga cagirilmis . Bu konu hakkinda bilgisi , tecrubesi , duyumu vs olan varmi acaba ?
-
Merhaba, eşimin kronik bir rahatsızlığı olduğu için biz de benzer süreci yaşadık. Sigorta yaptırırken MS gibi mevcut hastalıkları mutlaka beyan etmeniz gerekiyor, çünkü sigorta şirketi risk değerlendirmesini buna göre yapıyor. Bazı poliçeler kronik hastalıkları tamamen kapsam dışı bırakabiliyor ama bazı şirketler ek prim karşılığında dahil edebiliyor. Yani doğrudan fiyat artışı değil ama teminat sınırlaması olabiliyor diyebilirim.
Amerika’ya gitmeden önce özel sağlık sigortası veya tamamlayıcı sağlık sigortası seçeneklerine mutlaka bakın, özellikle yurt dışı teminatı olan poliçeleri tercih etmek çok önemli. Biz Türkiye’deyken yaptırdık, sonrasında bazı giderleri burada da kullanabildik. Şirket seçerken danışman desteği almak işinizi baya kolaylaştırıyor çünkü her poliçenin kapsamı farklı oluyor.
Umarım yardımcı olabilmişimdir 💛
-
@FreeWoRLD bizim gibi periyodik olarak tahlil yaptırması gerekenler için çok faydalı, sağlık konusu biraz bilinmez bizim için haliyle..
Kızımın 2 yaşından beri, yılda bazen 2, bazen 4-5 kez yaptırmamız gereken tahlil paketini ekledim sepete totali görebilmek için (ki bazıları paket olduğu için fazladan kalemler de var içinde, mesela alt ast tek kalem olarak yoklar, hepatic paket yapmışlar, bilirubin albümin vs de var, bunların hepsi ayrı ayrı ücretli burada). 66.84 tuttu hepsi. Bence gayet uygun. Teşekkürler, kıymetli bir paylaşım olmuş. -
Welcome to the Health Insurance Marketplace® Welcome to the Health Insurance Marketplace®
Welcome to the Health Insurance Marketplace®. Official government website.
-
-
@TUNCAHM hocam ilaclari kargo Ile gonderiyorlar miymis ogrenebildiniz mi?
-
@evr42 merhabalar Medicaid e başvurduk internet üzerinden başvurup bir de onların ofislerine gittik onlarda başvurumuzu gözden geçirdiler. Ssn istiyorlar bu arada, başvurumuz sonuçlanmadan geçen hafta buradaki hastaneye gidip muayeneyemizi olduk oradaki görevli size fatura gelecek ama merak etmeyin medicaid çıkınca biz onlarla halledeceğiz dediler. Henüz fatura gelmedi. Ben kontrolümü oldum gayet ilgililerdi.
-
Herkese merhaba, ben Fatih. Istanbulda yasiyorum daha once baska baslikta bahsetmistim. Disotonomi/POTS hastasiyim uzun suredir. Oregon eyaletinde Northwestern Functional Neurology kliniginde alternatif tedavi icin tedavimi karsilayabilecek dernek/organizasyon vb ariyorum.
Yasadiginiz eyalette boyle bildiginiz Turk dernke veya organizasyon var mi?
-
Aradaslar merhaba. Newyork tayim . Turist vizemi F1 a cevirdi ve su an süreç pending asamasinda.. Sorum su, ücretsiz veya uygun fiyata check up yaptırabileceğim yerler varmidir acaba? Tecrubelerinizi paylasirmisiniz lütfen?
-
ABD'de doğum ile ilgili merak ettiklerinizin cevaplarını aşağıdaki konu başlığında bulabilirsiniz.
https://yesilkartforum.com/forum/topic/1799/amerika-da-doğum-hakkında-merak-edilenler
IR5 vizesi, ABD vatandaslarinin anne veya babalari icin basvuru yapmasi gereken gocmenlik yoludur. Anne veya babaya sponsor olabilmek icin ABD vatandasinin en az 21 yasinda olmasi gerekir. Bu konu ile ilgili de merak ettiklerinizin cevaplarını aşağıdaki konu başlığında bulabilirsiniz.
https://yesilkartforum.com/forum/topic/1403/ir-5-vize-süreci-abd-vatandaşlarının-anne-ve-babası
-
-
@aysenalkan yurtdışı doğum olarak teminat yok. Sadece yurtdışı yatarak tedavi olarak teminat var.
Amerikada İlaç Alımı
-
@goodluck Ileri safha ca agrilari icin kullanilan opioidleri (morfin. fentanil vb iceren) satin alirken kirmizi recete zorunlu. Ama cebinizde tasidiginiz icin kimse bir sey diyemez. TR de bildigim kadariyla ot da yasak. Katistirilmis urunler de ayni sekilde.
Sonuc olarak gumrukten gecebilirse kimsenin umrunda olacagini sanmam. Makyaj malzemelerinin arasina atip gotursun goturen kisi. (Jelibonu geciyor.)
Buradan uyduruk da olsa bir recete ayarlanabilse gumrukte soran olursa dert anlatmasi kolay olur diye dusunuyorum.
Hastaniz icin iyilik dilerim
-
Tesekkurler arkadasim yarin yola cikiyor bugun halletmem lazim. En kotu burda eczaneden recetesiz alinabilen biseylerden alip fisiyle beraber vercem
-
@crazycells Amerikada İlaç Alımı içinde söyledi:
@entelman Amerikada İlaç Alımı içinde söyledi:
Aklıma takıldı; mesela ABD'de bulunmayıp da TR'de bulunan ilaçları, kronik sağlık sorunu olup da ABD'de yaşayanlar nasıl getirtiyorlar? Bununla ilgili bir kargo veya sağlık hizmeti var mı? Yoksa her ilacın ABD'de mutlaka eşleniği var mı ve mutlaka ABD içinden mi temin edilmesi gerekiyor?
Sayin @entelman , bu konuda acacagim agzimi, yumacagim gozumu
simdiden belirtmis olayim 
ABD, ilac uretim ve pazarinda dunya liderliginde bir ulke, Turkiye'de ise ilac endustrisi yeni yeni canlaniyor ve su an cogunlukla patent korumasi gecmis dunyanin heryerinde yapilabilen ilaclari yerel olarak uretiyorlar. Iki ulkeyi ilac cesidi veya miktari konusunda kiyaslamak mumkun degil. Ayrica SGK'nin surekli pahali ilaclari odememe konusundaki kararlari son zamanlarda Turkiye'ye import edilen ilaclarin da azalmasina neden oluyor.
Tabii sayin @knnrn , isin uygulama kismina benden daha hakim ama temel ve onemli ilaclarin eksikligini ABD'de yasamaniz cok mumkun degil, kendisi de bunu dogrulayacaktir. Ancak piyasada alternatifi olan , hayati olmayan ya da kisisel tercih meselesi olan ilaclari bulmamak mumkun olabilir. Bu durumda bu etken maddenin miktarinin FDA onayina, daha once var olup olmadigina da bakmak gerekir, zira o ilac dunyanin geri kalanindaki kistaslardan farkli bir secilime maruz kaliyor olabilir ABD'de. Ya da artik guvenli olmadigi dusunuluyor olabilir. Bazen ABD'de uretilen ilaci bile diger ulkelerden daha ucuza elde ediyor olabilirsiniz, sirketler ABD'de cok yuksek fiyata satabildikleri icin diger ulkelere daha ucuz gonderim yapabiliyorlar.
Eger kronik bir rahatsizliginiz varsa ya da herhangi bir ilac konusunda sorununuz varsa siz foruma yazin, ben gruptaki doktorlara her zaman sorunuzu sorabilirim.
Amerika'da bir ilacin kullanilip kullanilmayacagina karar veren FDA, bazen yeni bir ilaci onaylamak icin birkac yil boyunca arastirma yapabiliyor. Tabii boyle durumlarda Avrupa'da ve dolayisiyla Turkiye'de ilaci daha onceden bulmak mumkun olabilir ama bunun gecici bir sure oldugunu vurgulamak lazim.
Eger ABD'de yasamayi dusunuyorsaniz ve surekli bir ilaci kullanmaniz elzemse, o durumda ABD'deki doktorlara bu durumdan bahsedip bu ilaci ABD'den saglamak en pratik cozum olur sizin icin.
Eger Turkiye'de buldugunuz gerekli olan(receteli) ya da sadece tercih ettiginiz bir ilac varsa, bu durumda receteyle ya da recetesiz aldiginiz bu ilaclari valizinizde getirmeniz tabii ki mumkun.
İlerde soruya cevap veya örnek arayanlar için;
Eşimin kullandığı bir ilaç vardı. İlk doktor muayenesinde ilacın türk versiyonunu söyledik. Hemşire araştırıp US karşılığını buldu ve doktor 1 senelik yazdı. Her kutu bitmeden kargoyla eve otomatik gönderiliyor.
Oldukça kolay yani dert etmeye hiç gerek yok.
-
Yukarida bahsettigim online uzerinden eczane linkini asagida paylasiyorum. Bir cok saglik sigortasi ile anlasmasi var bildigim kadar ile. Doktor muayenesinde express scripts istediginizi belirtmeniz gerekiyor.
-
Merhaba,
Ben yakın bir gelecekte eğitim amaçlı Amerika’ya yerleşmek istiyorum. Ancak Türkiye’de kullandığım bazı antidepresan ilaçlarım var. Amerika’da bu ilaçları reçetesiz olarak temin edebilir miyim? Amerika’nın sağlık sisteminin hem karmaşık hem de çok pahalı olduğunu duymuştum. Doktora gitmeden bu ilaçları nasıl alabileceğim yolunda yön gösterirseniz çok sevinirim. Şimdiden Teşekkürler
-
@Ilhan-Dönmez, içinde söyledi: Amerikada İlaç Alımı
Merhaba,
Ben yakın bir gelecekte eğitim amaçlı Amerika’ya yerleşmek istiyorum. Ancak Türkiye’de kullandığım bazı antidepresan ilaçlarım var. Amerika’da bu ilaçları reçetesiz olarak temin edebilir miyim? Amerika’nın sağlık sisteminin hem karmaşık hem de çok pahalı olduğunu duymuştum. Doktora gitmeden bu ilaçları nasıl alabileceğim yolunda yön gösterirseniz çok sevinirim. Şimdiden Teşekkürler
GoodRx üzerinden ne tür reçete gerektiğine ve fiyatlarına bakabilirsiniz. Ancak ABD'deki bir hekim/pratisyen tarafından yazılmış reçete olmadan alabileceğinizi sanmıyorum. Sadece bir kez muayene ücreti ödeyerek tekrarlayan bir reçete yazdırabilirsiniz. Ayrıca sağlık sigortası da yaptırabilirsiniz. Ama başlangıçta sizi birkaç ay idare edecek miktarı yanınızda getirmeniz yararlı olur.
-
Bilen varsa sevinirim, Turkiyede kullandigimiz REFLOR isimli ilacin ABD de muadili var mdir ? Etken madde uzerinden esim aramis ama bulamamis. Bilgisi olan varsa mutesekkir kaliriz.
-
@cnpist, içinde söyledi: Amerikada İlaç Alımı
Bilen varsa sevinirim, Turkiyede kullandigimiz REFLOR isimli ilacin ABD de muadili var mdir ? Etken madde uzerinden esim aramis ama bulamamis. Bilgisi olan varsa mutesekkir kaliriz.
Muadili bir sürü takviye var: https://www.amazon.com/s?k=Saccharomyces+boulardii
Saccharomyces boulardii dışında başka probiyotikler de var, onlara da bakabilirsiniz.
-
@knnrn tesekkurler
-
@cnpist Turkiye’deyken Pro-Probiotic aliyordum. Burada ayni markayi bulamadim. Onun yerine Schiff Multi-Strain aliyorum ama Pro-Probiotic kadar memnun kalmadim.
-
@keysnambır tesekkurler. sanirim bir iki marka deneyip gorecegiz.
-
Merhabalar, bu ilaç konusunda bir sorum olacak.. 2021 kazanan talihlilerdeniz .. yakın bir zamanda da gidiş planımız var.. ABD ye girişte valizimizde doktordan reçeteli olarak yazılan ilaçlarımızı 1-2 adet stoklu götürebilir miyiz ? yani 1 yaşında bebeğimiz var haliyle hava değişimi, ateş vs.. için yanımda ateş düşürücü şurup, ağrıkesici fitil, alerji damlası kendimiz için ağrı kesici, antibiyotik, yanık merhemi, bağışıklık güçlendirici vitaminler, bebek için multivitamin şurupları, kozmetik kremler vs.. bilirsiniz hepimizin evinde elimizin altında ecza dolabında olması gereken ilaçlar gibi.. bunları yanımızda götürebiliyor muyuz ? herhangi bir kısıtlama veya engel var mı ?
teşekkürler.. -
@Esra-Peker ABD'de bu saydıklarınız (antibiyotik hariç) reçetesiz olarak her yerde ve ucuza satılıyor. Elinizde varsa getirin, ama buraya getirmek için bence çok fazla satın almayın.
Sorunuzun yanıtına gelirsek, ABD'de reçete ile satılanlar için yanınızda doktor reçetesini bulunudurun. Diğerleri için bir kısıtlama yok zaten. -
@knnrn teşekkür ederim.
-
Turkiyedeki Talcid'in Amerikada muadili ne olabilir ? Bilen yazarsa sevinirim.
-
talcid internet on-line olarak ayni isimde satiliyor,normal ismi bu olmali, kalp yanmasi,mide asidi reflux gibi seyler icin,ayni gorevi yapacak baska isimlerde ilaclarda olabilir.australyada degisik isimlerde ayni gorevi yapan tabletler var, amerikada da vardir zannediyorum.bizde ayn i isi goren gaviscon var. e-bay dan baktim 50 tablet talcid 31,99 us dolari isteniyor slovakia dan gonderilecek.
-
@sir-altan tesekkurler. muadili varsa diye amerikada merak ediyorum. burada talcid , bayer tarafından lisans almamıs ve etken madde aynı olmuyor . benzerini bulmaya calisiyorum

-
australyadaki eczanelerde iki kisim vardir, bir tarafi musteriye acik ve raflar ilac ve diger kullanilacak seylerle doludur,eczaci gorevlilerin bulunduklari yer,tezgah arkasidir,musteri buraya gelir recetesini verir ve hazirlanmasini bekler...
....raflarda satilan haplar tabletler recetesiz seylerdir,,, agri kesici seyler hafif tur aspirinler, ishalim dersin rafdan ishal kesici ilac verilir,kulagimi temizliyecegim dersin kulak damlasi verir,demir vitaminim eksik dersin rafdan verir.... degisik firmalarin yapmis oldugu ayni isi goren cok degisik isimlerde ilaclar bulunur,kimileri cok pahalidir kimileri ucuzdur.
.......uzun zaman oldu turkiyeden bir tanidik gelmisti, bayan kalp rahatsizligim var doktor bu ilaci verdi,eyvah simdi elimde bir kac tane kaldi simdi ben ne yapacagim diye uzuluyordu.oglu kadinin kullandigi ilac kutusunu alip eczaneye gidiyor, eczaci bakiyor, hmmmm bu low dose aspirin diyor,bir kac marka var hangisinden vereyim diyor.,bir cok ilaclar recetesiz satilmaktadir, eczaciya derdinizi anlatinca uygun ilaci verebilir..
.....gecmiyen bir rahatsizlik varsa ihmal etmeden uzman doktorlara gorunup muayene olmak lazimdir,aman bu hapi kullaniyorum mide yanmami geciriyor demek yalnistir mide devamli yaniyorsa problemi vardir demektir. -
@cnpist, içinde söyledi: Amerikada İlaç Alımı
Turkiyedeki Talcid'in Amerikada muadili ne olabilir ? Bilen yazarsa sevinirim.
Tums kullanin. Eczanelerde ve marketlerde over the counter olarak satilir. Mide asiti ve yanmalara karsi iyidir.
-
@mysea tesekkurler
Benzer Başlıklar
159
Çevrimiçi
60.6k
Kullanıcı
5.1k
Konu
533.2k
İleti
Powered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum