Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • @goodluck Ileri safha ca agrilari icin kullanilan opioidleri (morfin. fentanil vb iceren) satin alirken kirmizi recete zorunlu. Ama cebinizde tasidiginiz icin kimse bir sey diyemez. TR de bildigim kadariyla ot da yasak. Katistirilmis urunler de ayni sekilde.
    Sonuc olarak gumrukten gecebilirse kimsenin umrunda olacagini sanmam. Makyaj malzemelerinin arasina atip gotursun goturen kisi. (Jelibonu geciyor.)
    Buradan uyduruk da olsa bir recete ayarlanabilse gumrukte soran olursa dert anlatmasi kolay olur diye dusunuyorum.
    Hastaniz icin iyilik dilerim 😞

  • ⭐⭐

    Tesekkurler arkadasim yarin yola cikiyor bugun halletmem lazim. En kotu burda eczaneden recetesiz alinabilen biseylerden alip fisiyle beraber vercem

  • ⭐⭐⭐

    @crazycells Amerikada İlaç Alımı içinde söyledi:

    @entelman Amerikada İlaç Alımı içinde söyledi:

    Aklıma takıldı; mesela ABD'de bulunmayıp da TR'de bulunan ilaçları, kronik sağlık sorunu olup da ABD'de yaşayanlar nasıl getirtiyorlar? Bununla ilgili bir kargo veya sağlık hizmeti var mı? Yoksa her ilacın ABD'de mutlaka eşleniği var mı ve mutlaka ABD içinden mi temin edilmesi gerekiyor?

    Sayin @entelman , bu konuda acacagim agzimi, yumacagim gozumu 🙂 simdiden belirtmis olayim 🙂

    ABD, ilac uretim ve pazarinda dunya liderliginde bir ulke, Turkiye'de ise ilac endustrisi yeni yeni canlaniyor ve su an cogunlukla patent korumasi gecmis dunyanin heryerinde yapilabilen ilaclari yerel olarak uretiyorlar. Iki ulkeyi ilac cesidi veya miktari konusunda kiyaslamak mumkun degil. Ayrica SGK'nin surekli pahali ilaclari odememe konusundaki kararlari son zamanlarda Turkiye'ye import edilen ilaclarin da azalmasina neden oluyor.

    Tabii sayin @knnrn , isin uygulama kismina benden daha hakim ama temel ve onemli ilaclarin eksikligini ABD'de yasamaniz cok mumkun degil, kendisi de bunu dogrulayacaktir. Ancak piyasada alternatifi olan , hayati olmayan ya da kisisel tercih meselesi olan ilaclari bulmamak mumkun olabilir. Bu durumda bu etken maddenin miktarinin FDA onayina, daha once var olup olmadigina da bakmak gerekir, zira o ilac dunyanin geri kalanindaki kistaslardan farkli bir secilime maruz kaliyor olabilir ABD'de. Ya da artik guvenli olmadigi dusunuluyor olabilir. Bazen ABD'de uretilen ilaci bile diger ulkelerden daha ucuza elde ediyor olabilirsiniz, sirketler ABD'de cok yuksek fiyata satabildikleri icin diger ulkelere daha ucuz gonderim yapabiliyorlar.

    Eger kronik bir rahatsizliginiz varsa ya da herhangi bir ilac konusunda sorununuz varsa siz foruma yazin, ben gruptaki doktorlara her zaman sorunuzu sorabilirim.

    Amerika'da bir ilacin kullanilip kullanilmayacagina karar veren FDA, bazen yeni bir ilaci onaylamak icin birkac yil boyunca arastirma yapabiliyor. Tabii boyle durumlarda Avrupa'da ve dolayisiyla Turkiye'de ilaci daha onceden bulmak mumkun olabilir ama bunun gecici bir sure oldugunu vurgulamak lazim.

    Eger ABD'de yasamayi dusunuyorsaniz ve surekli bir ilaci kullanmaniz elzemse, o durumda ABD'deki doktorlara bu durumdan bahsedip bu ilaci ABD'den saglamak en pratik cozum olur sizin icin.

    Eger Turkiye'de buldugunuz gerekli olan(receteli) ya da sadece tercih ettiginiz bir ilac varsa, bu durumda receteyle ya da recetesiz aldiginiz bu ilaclari valizinizde getirmeniz tabii ki mumkun.

    İlerde soruya cevap veya örnek arayanlar için;

    Eşimin kullandığı bir ilaç vardı. İlk doktor muayenesinde ilacın türk versiyonunu söyledik. Hemşire araştırıp US karşılığını buldu ve doktor 1 senelik yazdı. Her kutu bitmeden kargoyla eve otomatik gönderiliyor.

    Oldukça kolay yani dert etmeye hiç gerek yok.

  • ⭐⭐⭐

    Yukarida bahsettigim online uzerinden eczane linkini asagida paylasiyorum. Bir cok saglik sigortasi ile anlasmasi var bildigim kadar ile. Doktor muayenesinde express scripts istediginizi belirtmeniz gerekiyor.


  • Merhaba,
    Ben yakın bir gelecekte eğitim amaçlı Amerika’ya yerleşmek istiyorum. Ancak Türkiye’de kullandığım bazı antidepresan ilaçlarım var. Amerika’da bu ilaçları reçetesiz olarak temin edebilir miyim? Amerika’nın sağlık sisteminin hem karmaşık hem de çok pahalı olduğunu duymuştum. Doktora gitmeden bu ilaçları nasıl alabileceğim yolunda yön gösterirseniz çok sevinirim. Şimdiden Teşekkürler🙏🏻

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @Ilhan-Dönmez, içinde söyledi: Amerikada İlaç Alımı

    Merhaba,
    Ben yakın bir gelecekte eğitim amaçlı Amerika’ya yerleşmek istiyorum. Ancak Türkiye’de kullandığım bazı antidepresan ilaçlarım var. Amerika’da bu ilaçları reçetesiz olarak temin edebilir miyim? Amerika’nın sağlık sisteminin hem karmaşık hem de çok pahalı olduğunu duymuştum. Doktora gitmeden bu ilaçları nasıl alabileceğim yolunda yön gösterirseniz çok sevinirim. Şimdiden Teşekkürler🙏🏻

    GoodRx üzerinden ne tür reçete gerektiğine ve fiyatlarına bakabilirsiniz. Ancak ABD'deki bir hekim/pratisyen tarafından yazılmış reçete olmadan alabileceğinizi sanmıyorum. Sadece bir kez muayene ücreti ödeyerek tekrarlayan bir reçete yazdırabilirsiniz. Ayrıca sağlık sigortası da yaptırabilirsiniz. Ama başlangıçta sizi birkaç ay idare edecek miktarı yanınızda getirmeniz yararlı olur.


  • Bilen varsa sevinirim, Turkiyede kullandigimiz REFLOR isimli ilacin ABD de muadili var mdir ? Etken madde uzerinden esim aramis ama bulamamis. Bilgisi olan varsa mutesekkir kaliriz.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @cnpist, içinde söyledi: Amerikada İlaç Alımı

    Bilen varsa sevinirim, Turkiyede kullandigimiz REFLOR isimli ilacin ABD de muadili var mdir ? Etken madde uzerinden esim aramis ama bulamamis. Bilgisi olan varsa mutesekkir kaliriz.

    Muadili bir sürü takviye var: https://www.amazon.com/s?k=Saccharomyces+boulardii

    Saccharomyces boulardii dışında başka probiyotikler de var, onlara da bakabilirsiniz.


  • @knnrn tesekkurler

  • ⭐⭐⭐

    @cnpist Turkiye’deyken Pro-Probiotic aliyordum. Burada ayni markayi bulamadim. Onun yerine Schiff Multi-Strain aliyorum ama Pro-Probiotic kadar memnun kalmadim.


  • @keysnambır tesekkurler. sanirim bir iki marka deneyip gorecegiz.


  • Merhabalar, bu ilaç konusunda bir sorum olacak.. 2021 kazanan talihlilerdeniz .. yakın bir zamanda da gidiş planımız var.. ABD ye girişte valizimizde doktordan reçeteli olarak yazılan ilaçlarımızı 1-2 adet stoklu götürebilir miyiz ? yani 1 yaşında bebeğimiz var haliyle hava değişimi, ateş vs.. için yanımda ateş düşürücü şurup, ağrıkesici fitil, alerji damlası kendimiz için ağrı kesici, antibiyotik, yanık merhemi, bağışıklık güçlendirici vitaminler, bebek için multivitamin şurupları, kozmetik kremler vs.. bilirsiniz hepimizin evinde elimizin altında ecza dolabında olması gereken ilaçlar gibi.. bunları yanımızda götürebiliyor muyuz ? herhangi bir kısıtlama veya engel var mı ?
    teşekkürler..

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @Esra-Peker ABD'de bu saydıklarınız (antibiyotik hariç) reçetesiz olarak her yerde ve ucuza satılıyor. Elinizde varsa getirin, ama buraya getirmek için bence çok fazla satın almayın.
    Sorunuzun yanıtına gelirsek, ABD'de reçete ile satılanlar için yanınızda doktor reçetesini bulunudurun. Diğerleri için bir kısıtlama yok zaten.


  • @knnrn teşekkür ederim.


  • Turkiyedeki Talcid'in Amerikada muadili ne olabilir ? Bilen yazarsa sevinirim.

  • ⭐⭐

    talcid internet on-line olarak ayni isimde satiliyor,normal ismi bu olmali, kalp yanmasi,mide asidi reflux gibi seyler icin,ayni gorevi yapacak baska isimlerde ilaclarda olabilir.australyada degisik isimlerde ayni gorevi yapan tabletler var, amerikada da vardir zannediyorum.bizde ayn i isi goren gaviscon var. e-bay dan baktim 50 tablet talcid 31,99 us dolari isteniyor slovakia dan gonderilecek.


  • @sir-altan tesekkurler. muadili varsa diye amerikada merak ediyorum. burada talcid , bayer tarafından lisans almamıs ve etken madde aynı olmuyor . benzerini bulmaya calisiyorum 🙂

  • ⭐⭐

    australyadaki eczanelerde iki kisim vardir, bir tarafi musteriye acik ve raflar ilac ve diger kullanilacak seylerle doludur,eczaci gorevlilerin bulunduklari yer,tezgah arkasidir,musteri buraya gelir recetesini verir ve hazirlanmasini bekler...
    ....raflarda satilan haplar tabletler recetesiz seylerdir,,, agri kesici seyler hafif tur aspirinler, ishalim dersin rafdan ishal kesici ilac verilir,kulagimi temizliyecegim dersin kulak damlasi verir,demir vitaminim eksik dersin rafdan verir.... degisik firmalarin yapmis oldugu ayni isi goren cok degisik isimlerde ilaclar bulunur,kimileri cok pahalidir kimileri ucuzdur.
    .......uzun zaman oldu turkiyeden bir tanidik gelmisti, bayan kalp rahatsizligim var doktor bu ilaci verdi,eyvah simdi elimde bir kac tane kaldi simdi ben ne yapacagim diye uzuluyordu.oglu kadinin kullandigi ilac kutusunu alip eczaneye gidiyor, eczaci bakiyor, hmmmm bu low dose aspirin diyor,bir kac marka var hangisinden vereyim diyor.,bir cok ilaclar recetesiz satilmaktadir, eczaciya derdinizi anlatinca uygun ilaci verebilir..
    .....gecmiyen bir rahatsizlik varsa ihmal etmeden uzman doktorlara gorunup muayene olmak lazimdir,aman bu hapi kullaniyorum mide yanmami geciriyor demek yalnistir mide devamli yaniyorsa problemi vardir demektir.


  • @cnpist, içinde söyledi: Amerikada İlaç Alımı

    Turkiyedeki Talcid'in Amerikada muadili ne olabilir ? Bilen yazarsa sevinirim.

    Tums kullanin. Eczanelerde ve marketlerde over the counter olarak satilir. Mide asiti ve yanmalara karsi iyidir.


  • @mysea tesekkurler


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

75
Çevrimiçi

40.1k
Kullanıcı

4.3k
Konu

420.1k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum