Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

Göçmen Vize ile ABD'ye ilk giriş

Yolculuk
4.1k 789 552.4k 685

• @emre abi hoş geldiniz bu ülkenin cesur insanları sevip karşılığını verdiğini düşünüyorum o yüzden lütfen cesaretinizi kaybetmeyin herşey gönlünüzce olsun adaşınızdan selamlar ☺

• @crazycells Ayni soruyu tartistiginiz kisiler de soruyor, onlara gore de sizi koruyormusum. :slight_smile:

:D

• @caglaror Sayin @newman zaten uzun suredir ignore durumdaydiniz benim ekranimda.

5 aydir buradaki hemen tum buyuk sirketlerden TR tanidigim oldu. Su an bir yazilim sirketinde -startup- staj yapiyorum. Yazilim benim tutkum ve idalim, dunyanin bir ucundan geldim onun icin.
    Soyismimi hatali yazmaniz onemli degil.
    Iletisimi tamamen kesmeden once sizden son ricam, binbir macerayi goze alip gelen insanlara sadece isin zor kismini anlatarak kostek olmayin. Varsa tecrubeniz olumlu yanlarini ya da basarili olmak icin gereken trikleri de anlatarak destek olun. Ha bazen de sadece "yuru be kocum" deyin. Adam dayanacak gucu (pozitif elektirigi) alir biraz. Bu kisiyi aldatmak ya da bos hayallere suruklemek sayilmaz.
    Degismez gercek var, biz su an buradayiz, TR de degiliz. Ne yapacaksak burada yapacagiz.
    Birazdan staj mesaim bitiyor ve Lyft'e cikacagim. Lyft ile ailesini gecindiren cok fazla TR var burada. Negatiflikleri kenara atmak zorundayim. Kaza yapmadan gece 2-3 gibi evime ve aileme donebilmek icin.
    Her sey cok guzel olacak.

• @azuleverde çok teşekkür ederim

• Merhaba emre, teşekkür ederim. Sana da çok selamlar kardeşim 😊😊

• @caglaror sizin tecrübelerinize tam karşılık gelmeyecektir belki ama sevdiğim bir sanatçıdan duyduğum ve beğendiğim bir söz var eklemek isterim, "I don't feel guilty about any of my pleasures."

Size en uygun seçenekleri en iyi yine siz değerlendirebilirsiniz. Umarım aldığınız kararların üzerine bir de onların doğruluğunu veya yanlışlığını kendinize yük etmiyorsunuzdur.

Ben sadece yazdıklarını okuyarak kendisi hakkında fikir edindiğim kişilerin tek tek ne yazdıklarına bakarak değil de tüm yazdıklarından nasıl bir karaktere sahip olduğuna dair edindiğim izlenime göre sözlerinden anlam çıkarmaya yatkınım. Örneğin köşe yazarları veya yazarların, bir açıdan da bu forumda yazan kişilerin. Umarım forum ve kişilerin foruma bakış açısı kişilere zarar vermekten çok fayda sağlıyordur.

Keşke dededen maddi miras kalsaydı da her şeyi her yerde rahatça yapabilseydik ama zaman içinde kendi değerlerinizi (mirasınızı) oluşturduğunuzdan günün sonunda rahat edeceğinize eminim (:

Tüm süreçlerinizde kolaylıklar dilerim

• @caglaror Gocmen Vize ile ABD'ye ilk giris içinde söyledi:

@caglaror Sayin @newman zaten uzun suredir ignore durumdaydiniz benim ekranimda.

5 aydir buradaki hemen tum buyuk sirketlerden TR tanidigim oldu. Su an bir yazilim sirketinde -startup- staj yapiyorum. Yazilim benim tutkum ve idalim, dunyanin bir ucundan geldim onun icin.
    Soyismimi hatali yazmaniz onemli degil.
    Iletisimi tamamen kesmeden once sizden son ricam, binbir macerayi goze alip gelen insanlara sadece isin zor kismini anlatarak kostek olmayin. Varsa tecrubeniz olumlu yanlarini ya da basarili olmak icin gereken trikleri de anlatarak destek olun. Ha bazen de sadece "yuru be kocum" deyin. Adam dayanacak gucu (pozitif elektirigi) alir biraz. Bu kisiyi aldatmak ya da bos hayallere suruklemek sayilmaz.
    Degismez gercek var, biz su an buradayiz, TR de degiliz. Ne yapacaksak burada yapacagiz.
    Birazdan staj mesaim bitiyor ve Lyft'e cikacagim. Lyft ile ailesini gecindiren cok fazla TR var burada. Negatiflikleri kenara atmak zorundayim. Kaza yapmadan gece 2-3 gibi evime ve aileme donebilmek icin.
    Her sey cok guzel olacak.

Hic inandirici bulmadim bunlari. Eger "ignore"lamis olsaydiniz yazilarimi goremez, her yazimdan sonra vur-kac taktigiyle satasmalarda bulunamazdiniz. Oysa butun mesajlarimi okudugunuzdan eminim. Uzun zamandir gormezden gelmeye calistim ama gitgide moral bozmaya basladi bu laf dokundurmalar.
    Kanimca siz ve digerlerinin saldirganligi benim yazdiklarimdan ziyade orada kendi icinde bulundugunuz ve aslinda memnun olmadiginiz durumdan kaynaklaniyor. Benim cesaret kirici tek bir yazimi bulamazsiniz ama tut ki var, eger sizin icin hersey yolunda olmus olsaydi hic orali olmaz, yazdiklarimi onemsemez ilgilenmezdiniz. Oysa olumlu da yazsam olumsuzda sanki icinde bulundugunuz karamsar durumun sorumlusu benmisim gibi her yazimdan sonra saldiriyorsunuz. El insaf. Demek ki yazdiklarimda bir gercek payi oldugunu sizde goruyorsunuz ama yazdiklarim hosunuza gitmiyor. Valla yapacak birsey yok. Sizin hosunuza gitsin yalan yanlis yazacak halim yok. Burada bolca umut tacirligi yapan kisi var nasil olsa. Size hayirli isler bol kazanclar dilerim.
    Insallah Crazycells'in bahsettigi "block functionality" biran once aktif hale gelir. O zamana dek "ignore" tusunu gercekten kullanin.

• Gununuz guzel gecsin Sayin @newman .
    Baskalari hakkinda cok fazla tespit yapiyorsunuz. Buna gercekten mecbur mu hissediyorsunuz kendinizi?
    Sizin yazilarinizi biri alintiladigi zaman onun cevabindan bana gonderme oldugunu anlayip aciyorum okuyorum yazdiklarinizi. Takip ettigim konularda benzer sekilde uyari dusuyor siteden. Bakin savunma sanayii yazilarinizi okumuyorum ama takip ettigim insanlar cevap yazinca haberdar oluyorum.
    Tum forumda onlarca guzel insanla tanistim, bir kismiyla burada da muhabbetimiz devam ediyor ama bir @hadi bir de siz. Tarzinizdaki benzerlik inanilmaz ilgi cekici. Tek soylemek istedigim, goc etmis birisinin gununun guzel gecmesine vesile olun.
    Insanlar taaa dunyanin obur ucuna goc etmis. Sizin soylemler negatif egilimli.
    Yine de sizin icin de iyi dileklerimi sunuyorum. Umarim sans yuzunuze guler ve GC cikar size de ve daha once deneyimlediginiz US de yasami tekrar deneme sansi elde edersiniz.
    Benim tas catlasa 30-40 yilim daha var dunyada gercekten degmez boyle hircinca girismeye. Insanlar sizi negatif algiliyorsa bu sadece onlarin sorunu gibi davranmayin.
    Artik genc yaslarimizda degiliz, bu neyin iddiasi.
    Yolunuz acik olsun.

• Ayni seyi musadenizle tekrar edicem ve umarim uzatmamak adina bu konu burada kapanir; sorun benim yazdiklarimdan ziyade sizin su anki karamsar stresli ortaminizdan kaynaklaniyor. Bunu ileride daha iyi anlayacaksiniz. Sizinde yolunuz acik olsun.

Dear @Crazycells, what is the estimated time of arrival for this block functionality? Is it possible to implement an interim solution by any chance? .)))

• @newman en yakin zamanda sayin @newman , su anki planlar onumuzdeki birkac hafta icinde olmasi yonunde. Maalesef su an benzer fonksiyonu "ignore user" ile karsilayabilirsiniz sadece.

Bu surecte lutfen yazilip cizilenleri gormezden gelin ve siz de baskalarina satasmayin. Boyle bir durumda beni haberdar etmeniz yeterli.

• 22.06.2019 tarihi ile Houston Havaalanında ilk girişimizi yaptık Amerika'ya. Uçuşumuz Ankara'dan Münih aktarmalıydı. Biraz maceralı bir uçuş oldu. 21 Haziran sabahı uçmayı planlıyorduk ama uçak arızası nedeniyle uçuş ertelenince aktarma uçuşumuz kaçıracağımız için uçuşu bir gün sonraya aktardık. Münih'ten Lufthansa-united ortak uçuşuyla uçtuk. İyi bir uçuştu. Forumda United haterları var fakındayım :smile:
    Amerikaya indikten sonra pasaport kontrolü sırasında polis bizi tebrik ederek göçmenlik bürosuna aktardı. Büroda sıra yoktu işlemlerimiz 20 dakika içinde bitti. Valizlerimiz alıp gümrüğe para bildirimi yaptık.
    Sonra daha önce kiralamış olduğum aracı almak üzere kiralık araç merkezine shuttle ile gittik. 10 dakika içinde kiralık işlemlerini halledip arabamıza binip kalacağımız yere doğru yola çıktık.
    Bundan sonrasını ben de merak ederek bekliyorum.

• Merhaba arkadaslar.. Ben de ancak ABD ye ilk giris deneyimimi aktariyorum aradan 17 gun gecmis olsa da :)

Esim ve oglumla Istanbul havalimanindan new York a thy Ile oglen 13.30 ucagiyla direk uctuk.. Istanbul dis hatlarda pasaport ve dosya kontrol yaklasik 1 saat surdu. Bazi arkadaslarin yasadigi gibi ekstra uzun aramalardan falan gecmedik.. yaklasik 10 saatlik ucusun ardindan JFK ya indik.. JFK da gorevli bir siyahi bayan green card ve abd vatandaslarini bir yerden, vatandas olmayanlari farkli kontrol noktalarina yonlendiriyor. Ben 'green card first entry' deyince vatandas olmayanlarin kontrol noktasina yonlendirdi ve oradaki bir gorevli bizi siranin en onune gecirerek siramizin gelmesini soyledi.. onumuzdekilerin isi bittiginde sira bize geldi.. pasaport gorevlisi tam ' why come to you usa' derken Ben green card deyince 'hey man I need goto the home' diyerek kisa bir isyan etti ve parmak izi fotolarimizi cekip, verdigimiz dosyalarin icerisinde be varsa artik bilmiyorum, onu gorup pasaportlarimiza damgayi basip gonderdi.. turist gibi giris yaptik Yani.. bir odaya cekilip, para beyani, adres falan filan sorulmadi..

Velhasil bizim de ilk giris deneyimimiz boyleydi..

Tum arkadaslara selamlar..

• @sfati
    SSN geldi mi ulaştı mı ? Ulaşmadı ise hemen bir USCIS merkezine gidin kayıt açtırın , bu şekilde yapılan girişlerde SSN ve Green kard gelişi aksıyor .

• @sigmoidalmammal yeni bölümleri ne zaman çekeceksiniz acaba fragman da yayınlar mısınız. Hayırlı olsun giriş yapan kişiler içinde en kısa süreli geçiş sizin oldu tekrar yeni hayatınızda mutluluklar

• @sigmoidalmammal tebrik ederim. Yeni hayatınız da başarılar dilerim.

• @sigmoidalmammal

lufthansa :thumbsup_tone2: ama united :slight_frown: :thumbsdown_tone2:

ama size sonrasi icin bol sanslar :slight_smile: Hosgeldiniz...

• @sfati Gocmen Vize ile ABD'ye ilk giris içinde söyledi:

Merhaba arkadaslar.. Ben de ancak ABD ye ilk giris deneyimimi aktariyorum aradan 17 gun gecmis olsa da :)

Esim ve oglumla Istanbul havalimanindan new York a thy Ile oglen 13.30 ucagiyla direk uctuk.. Istanbul dis hatlarda pasaport ve dosya kontrol yaklasik 1 saat surdu. Bazi arkadaslarin yasadigi gibi ekstra uzun aramalardan falan gecmedik.. yaklasik 10 saatlik ucusun ardindan JFK ya indik.. JFK da gorevli bir siyahi bayan green card ve abd vatandaslarini bir yerden, vatandas olmayanlari farkli kontrol noktalarina yonlendiriyor. Ben 'green card first entry' deyince vatandas olmayanlarin kontrol noktasina yonlendirdi ve oradaki bir gorevli bizi siranin en onune gecirerek siramizin gelmesini soyledi.. onumuzdekilerin isi bittiginde sira bize geldi.. pasaport gorevlisi tam ' why come to you usa' derken Ben green card deyince 'hey man I need goto the home' diyerek kisa bir isyan etti ve parmak izi fotolarimizi cekip, verdigimiz dosyalarin icerisinde be varsa artik bilmiyorum, onu gorup pasaportlarimiza damgayi basip gonderdi.. turist gibi giris yaptik Yani.. bir odaya cekilip, para beyani, adres falan filan sorulmadi..

Velhasil bizim de ilk giris deneyimimiz boyleydi..

Tum arkadaslara selamlar..

Hosgeldiniz :slight_smile: bol sanslar...

• @sigmoidalmammal hoşgeldiniz, hayırlı uğurlu olsun. Allah'ım güzel günler göstersin.

• @sfati hosgeldiniz, tebrik ederim. Bundan sonraki hayatınızda kolaylık ve güzellik sizlerle beraber olsun

• Merhaba Yeşilkart forum ailesi. 25 Haziran itabiriyle Göçmen vizesi ile ilk girişimizi gerçekleştirdik. Istanbul-Houston seferi yapan THY ile Houstona geldik. Houston George Bush INT.Aiporta 3,5 saat beklemeden sonra şehire ayagimizi basabildik. Gümrükte hiçbisey sormadilar. aşiri yorgun oldugumuz anlasildigi icin sari zarflarimizi alan Polis memuru çabuk halletti saolsun.
    Bundan sonra da yaşadigim tecrubeleri yazmaya çalısacagim

Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

55

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

535.0k