[Arşiv] DV2020 (2020 Green Card Lotosu) Asamalari
-
Herkese selamlar,
Forumdaki ilk yanıtım. Öncelikle kazanan arkadaşları tebrik eder, şansı bu sene yaver gitmeyenlere de bol şans dilerim. Umarım her şey dilediğiniz gibi olur.
Formu henüz submitlemedim. Aklıma takılan ve emin olmak istediğim birkaç sorum var. Burada herkese bir beklentisi olmadan yardım eden herkese de gönülden teşekkür ederim. İzninizle sorularıma geçiyorum.1- Eşimin benden önce bir evliliği daha var. Bu durum, beni önceki bilinen isimler kısmına eski tam ismini yazmaya yöneltti. Her ne kadar formda eski eş durumunu sorsa da, yazmam gerekiyor mu emin olamadım. Sonuçta soy ismi değişti ve önceki ismini girmek için tick attığımız kısımda soy isim de soruyor.
2- Bir dövme stüdyosunda sanatçı menajeri olarak çalışıyorum. Sigorta bilgilerimde ''Müşteri hizmetleri görevlisi/Asistanı'' yazmakta. Doğru tanımı belirlemekte zorlanıyorum. Formda ''other'' seçeneğini kullanarak ''Customer relations'' kullanabilir miyim?
3- Eşim piercing ve dövme sanatçısı. ''Artist/performer'' seçeneğini mi kullanmalıyız, yoksa yine ''other'' seçeneğini kullanarak ''Tattoo artist'' mi?
4- Yeni Zelanda'da yaklaşık 10 ay bulundum. Araştırmalarıma göre sabıka kaydı türevi olan belgeye ihtiyacım yok. Fakat karavan ile ülkeyi dolaşmaktaydım. Orada iki resmi adresim vardı. Her iki resmi adresim de hosteldi. Bu adresleri vermeliyim diye düşünüyorum. Sizin görüşlerinizi de merak etmekteyim.
5- Üniversitenin biyoloji bölümünden mezunum. Sorulan güvenlik sorularından bir tanesinde şöyle bir kısım var: ''Do you have any specialized skills or training, such as firearms, explosives, nuclear, BIOLOGICAL or chemical experience''. Bu soruya ''yes'' deyip, üniversitede yalnızca biyoloji okuduğumu belirtmeliyim diye düşünüyorum. Sonuç olarak eğitim aldım ve yanlış beyanda bulunmak istemem.
6- Adres doldurmam gereken kısım için, 16 yaşından itibaren bir adreste farklı zamanlarda iki kere yaşadım. İki kere aynı adresi farklı zamanlar için yazabilir miyim?
7- Çalıştığım iş yerlerinin isimlerini tam vermeli miyim? Örneğin, ''xx Tattoo Studio'' yerine, ''xx Tattoo Studio iç ve dış süsleme ltd...''.
8- İlk girdiğim üniversiteyi ve yüksek lisansımı bitirmedim. Fakat sonuç olarak ''attend'' ettim. Eşim de açık öğretim okudu fakat kaydını yeniletmedi. Yeniletirse öğrenci statüsü devam edebiliyor sanırım. Bunları da yazmalı mıyım?
9- 2016'da kanser teşhisi konuldum ve 2017 Mart ayına kadar tedavi aldım. Şu anda hiçbir sorunum yok. Otoritelerin, onlara yük olacağımı düşünmesi muhtemel midir?
10- Değişen eski iş adreslerinin yenilerini mi yazmalıyız?Bazı soruların, belki de hepsinin cevaplarını forumda bulabileceğimi düşünüyorum. Fakat tüm threadleri okuyalı biraz zaman oluyor ve epey heyecanlıyım. Yanlış bir şey yapmamak adına tekrar sormak istedim. Değerli vaktinizi sorularımı yanıtlamak için ayırdığınız için minnettarım.
Doc dosyasını da en kısa zamanda dolduracağım. Verilerin çok değerli olduğunu biliyorum.
Bu şarkı da benden tüm talihlilere gelsin. :)
https://www.youtube.com/watch?v=Rr8ljRgcJNM -
@bekle_geliyorum hocam aynen bende o sayfayı dikkatli incelediğimde alt kısımda tamamlanma tarıhi olarak ilk onayladığım tarih gözüktü birde bir kaç sayfa önce buna benzer soru soranlar olmuş mail gelmesi bizle alakalıymış sanırım. Bir onay kutucuğunu işaretlersen şayet ondan dolayı bir mail geliyormuş. İlk mail eylül gibi gelir deniyor bakalım daha ayrıntılı bilgisi olan bizi bir aydınlatsın. Teşekkür ederim.
-
@baambaam Hocam öncelikle sizede hayırlı olsun umutlarınız boşa çıkmaz umarım. sorularınız çok detaylı pek bilgi sahıbı değilim fakat forumda imza denilen bir durum var onu profil ayarlarınıza eklemeniz yararınıza olucaktır.
-
Merhaba, ilk başvurumuzda yani çekiliş kısmına başvururken verdiğimiz e-posta ile DS-260'ta yazdığımız e-posta uyuşmazsa ne gibi bir durumla karşılaşıyoruz? İkisinde de aynı e-postayı verdiğimden eminim, en azından öyle hatırlıyorum ama en kötü ihtimalide düşünmeden edemiyorum
-
@emrecetin Hatırlatma için teşekkür ederim. Henüz formu submitlemediğim için yazmamıştım fakat hemen güncelledim.
-
@baambaam size tavsiyem sayın crazycells' in imzasından dv 2020 talihlilerinin yapması gerekenler dosya halinde paylaşılmış. onu indirin orada video pdf herşey var hem de adım adım. hepimiz hakkında hayırlısı :) şimdiden gönlünüzce olsun diyeyim bari
-
@baambaam
Merhaba,
Öncelikle tebrik ederim. 26 binlerde numaranız sanırım, DS 260 için aceleniz yok kısacası.
Sorularınızı cevaplamaya çalışayım:1- Evet yazmanız gerekiyor.
2- Tabi-customer relations uygundur.
3-Other - Tattoo artist uygundur.
4- Yeni Zelanda'da 10 ay boyunca kaldıgınız 2 farklı adresi de tarihleri ile yazmalısınız, evet.
5- Hayır, sadece biyoloji mezunu olmanız bu soruya "yes" demenizi gerektirmez. Özellikle kimyasal-biyolojik silah yapımı ve geliştirilmesi konusunda spesifik olarak bazı labaratuarlarda çalıştıysanız bu soruya evet dersiniz.
6-Hayır o adresi 1 kere yazın - Türkiye içindeki adreslerin zaten çok fazla önemi de yok.
7- Evet tam isim verin.
8- No degree diyerek yine de bilgileri girebilirsiniz.
9- Çok geçmiş olsun. Rahatsızlığınız ile ilgili sağlık raporu sırasında size sorular sorulacaktır ancak durumunuz kesinlikle Class B kategorisidir ve göçmenlik sürecinizi etkilemez.
10- Siz çalıştığınız dönemde ne ise onu yazmanız daha doğru.Heyecanlanmayın, rahat olun - yanlı birşey yapmazsınız.
Bunu birebir Ankara Büyükelçiliği Göçmen Vİze Bölümü'nde 7 sene boyunca takım liderliği yapmış biri olarak söylüyorum : Hata sandığınız çoğu şey bu süreçte hata değil, ve hiçbir şey değiştirilemez değil DS 260'ta. Yeter ki diskalifiye olacağınız bilgiler olmasın -- initial entry aşamasında hata yapmamış olun.Şansınız bol, yolunuz açık olsun!
-
@gokce-taskiran
Gökçe Hanım, değerli vaktinizi ayırıp tüm sorularımı yanıtladığınız için çok teşekkür ederim. Huyum gereği en ufak detaylara dahi takılabiliyorum. Ayrıca içimi de rahatlatmış oldunuz. Eşim ile birlikte araştırma yapmamıza rağmen bazı konuların içinden çıkamamıştık. Kendisi de minnettar. Dediğiniz gibi acele etmeden ufak hataları da egale ederek formu submitleyeceğiz. :))Sürecin kendisi de heyecanlı. Sonu olumsuz olsa bile bunu yaşamak güzel. Umarım bu sene olduğu gibi current görebiliriz.
-
................
-
@crazycells selamlar. Ben 2 gün önce DS260 formunu doldurdum. Dalgınlıka anne kızlık soyadı yerine şu anki soyadını yazmışım. Bugün çıktıyı incelerken farkettim. Bunu nasıl düzeltebilirim? Bu yanlışlık sorun oluşturur mu? Ek olarak da formu doldurduğumuzda submit onay maili gelmedi. Sadece ben Comfirmation sayfasını mail olarak istedim o geldi. Bu normal midir? Şimdiden teşekkürler.
-
@baambaam Rica ederim :) Bu senenin gidişatına bakarak bir projeksiyon yaparsak current olursunuz gibi. Ama bir sene bir seneyi tutmadığı için çok da beklentiye girmemek daha iyi tabi ki...Dediğiniz gibi süreç güzel en azından, umarım dilekleriniz de gerçek olur. Sevgiler, selamlar!
-
@emrecetin Merhaba, forma girebiliyor olman fakat hiçbir bölüme müdahale edememen gerekiyor, ben de tekrar girince şaşırmıştım ama isim adres vs.. hiçbir bölüme müdahale edemiyorum. İlk login ekranında sağ aşağıda "Complete" yazıyorsa bence çok girip kurcalamamak lazım : )
-
@usanyc problem yok önceden kullandığınız bir hesap ise sorun etmezler, böyle durumlar olabiliyor sonuçta sosyal medya hesaplarımızda
-
@elifozcan
Zaten o e-maili kendimize biz gönderiyoruz, çok önemli bir şey değil sadece barkodlu sayfanın çıktısını alın, mülakatta bu evrağı istiyorlar sanırım,
anne kızlık soyadı için KCC ye email atarak düzeltmeleri i rica edebilir, yada mülakat tarihi aldıktan sonra konsoloslukla iletişime geçip düzeltilebilir veya en son yöntem olarak(pek tavsiye edilmeyen) KCC ye emeil atarak formunuzu açtırıp kendiniz düzeltip tekrar submit edersiniz, süreçte bol şans -
...............
-
@ismail1 DV2020 (2020 Green Card Lotosu) Asamalari içinde söyledi:
merhba ben ismail ,afganistanliyim , türkiyede öğrenciyim ve türkiyeden green card için başvuru yapmıştım ve kazandım , mulakat yerimi Ankara olarak seçilmişti ve bende DS260 formunda mulakat yerimi Ankara konsolosluğunu seçtim , sizce doğru bir seçim yapmış mıyım ? yoksa illerde kcc'den gelen mailden mulakat yerimi Kabil-Afganistan olarak mi değiştirsem ?
saygılar.....Turkiye'deki ogrenciliginiz onumuzdeki 1 yil devam edecek, degil mi?
-
@baambaam sarki icin tesekkurler :slight_smile: Cok gecmis olsun, bundan sonraki sureclerde bol sanslar...
Sadece 6. soruya ekleme yapacagim, diger sorularda Gokce Hanim'la ayni dusunuyorum. Tarihleri butun sekilde yazinca form sorun cikaracak diye dusunuyorum, o nedenle ayri ayri yazip ayni adresi yazabilirsiniz, once adres A, sonra adres B, sonra yine adres A seklinde...
-
@emrecetin DV2020 (2020 Green Card Lotosu) Asamalari içinde söyledi:
@bekle_geliyorum hocam aynen bende o sayfayı dikkatli incelediğimde alt kısımda tamamlanma tarıhi olarak ilk onayladığım tarih gözüktü birde bir kaç sayfa önce buna benzer soru soranlar olmuş mail gelmesi bizle alakalıymış sanırım. Bir onay kutucuğunu işaretlersen şayet ondan dolayı bir mail geliyormuş. İlk mail eylül gibi gelir deniyor bakalım daha ayrıntılı bilgisi olan bizi bir aydınlatsın. Teşekkür ederim.
Ilk emailler dosya numarasi kucuk olan kisilere Agustos'ta da gelebilir, mulakatlar Ekim'de baslayacak.
-
@ozn DV2020 (2020 Green Card Lotosu) Asamalari içinde söyledi:
Merhaba, ilk başvurumuzda yani çekiliş kısmına başvururken verdiğimiz e-posta ile DS-260'ta yazdığımız e-posta uyuşmazsa ne gibi bir durumla karşılaşıyoruz? İkisinde de aynı e-postayı verdiğimden eminim, en azından öyle hatırlıyorum ama en kötü ihtimalide düşünmeden edemiyorum
Bir problem olmaz.
KCC sizinle ilk basvuru sirasinda verdiginiz email adresiyle iletisim kuracaktir, bilginize.
-
@usanyc DV2020 (2020 Green Card Lotosu) Asamalari içinde söyledi:
Esenlikler bir sorum olacaktı sosyal medya sorusunda instagram hesabımı vermiştim ama instagrama giremiyorum telefon doğrulama kodu istiyor ama telefona mesaj olarak kod gelmiyor yani hesap aktif değil artık ne yapmalıyım giremiyorum verdiğim bilgideki instagram hesabıma?
instagram hesabiniza girememeniz, surec icin bir sorun teskil etmiyor.
Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.
Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.
With your input, this post could be even better 💗
Kayıt Ol Giriş
Benzer Başlıklar
15
Çevrimiçi60.8k
Kullanıcı5.1k
Konu534.7k
İletiPowered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum