[Arşiv] DV2018 Mülakat Deneyimleri
-
Değerli forum üyeleri,
Biz de bugün görüşmemizi tamamladık ve vizelerimizin onaylandığı bilgisi ile elçilikten ayrıldık. Bu forumda yer alan bilgiler sayesinde sağlık muayenesi ve görüşme kısımlarını herhangi bir problem yaşamadan kolaylıkla tamamlamış olduk. Darısı bekleyenlerin ve isteyenlerin başına...Başta kurucuları olmak üzere forumun tüm katılımcılarına teşekkürlerimizi sunarız.
Bizim deneyimlerimiz de şöyle:
Varsa, çocuklarınızın ve sizin aşı kartlarınız sağlık muayenesinde kilit öneme sahip. Çocuklara ait aşıların işlenmiş ve tam olması ödeyeceğiniz miktarı oldukça azaltıyor. Ancak siz kendinize ait aşılarınızı tamamladığınızı aşı kartlarınız ile belgeleseniz dahi aşılarınızın tutup tutmadığını anlamak için kan testleri yapılıyor. Bu da Düzen laboratuvarına ödeyeceğiniz ücreti artırıyor (Eşim ve ben bu kısım için 1600 TL ödedik). Sadece yeniden aşı olmaktan kurtuluyorsunuz. Doktor muayeneleri için ise 2 çocuk dahil, aile olarak 1500 TL ödeme yaptık.Gelelim görüşme kısmına...
Saat 7.30'daki görüşme için 7.20'de gidip hemen içeriye alındık. Aile olarak sıra numaramız 7 idi. !!!
35-40 dakika sonra evrak teslimi için çağrıldık. İstenen belgeleri sıra ile verdik. Fotoğrafların kurallara uygun çekilmiş olması çok önemli, buna çok dikkat ediyorlar. E-devletten aldığımız tüm belgelerimiz sorunsuz geçti. Eşimin üniversite diploması kayıp, olduğundan ve yeniden çıkarılması için yaptığımız başvuruya rağmen sağlık bakanlığı onayı henüz olmadığından e-devletten aldığımız lisans diplomasının çıktısını kabul ettiler. Biz doktora diplamasının da çıktısını koymuştuk, onu da konsolos hanım görmek isteyebilir diyerek aldılar. Diğer e-devlet çıktıları ise arşiv kayıtlı adli sicil kayıtları (ben ve eşim için ayrı ayrı), vukuatlı nüfus kayıt örnekleri (tüm aile bireyleri için ayrı ayrı olmak üzere) idi. Evlilik cüzdanı aslı ve 2 adet fotokopisi istiyorlar (eşler için ayrı ayrı). En son da mali kanıtlar. Biz, eşim ve bana ait vadesiz ve yatırım hesaplarının banka onaylı son 1 yıllık dökümleri ile gayrimenkullerimize ait fotokopileri verdik.
10 dakika sonra ödeme için ve yaklaşık 20 dakika sonra da görüşme için çağrıldık.
Gayet kibar ve son derece düzgün bir Türkçe konuşan konsolos hanım (güleryüzlü sarışın!) yemin ettirip parmak izlerimizi aldı. A.B.D.'nde daha önce bulunduğumuz yeri, nerede yaşamak istediğimizi, ve mesleklerimizi sordu.Sonra gülümseyerek, "Tebrikler, vizeniz onaylandı! Adresinize 5-15 gün içerisinde postalanacaktır." dedi. Elçilikten saat 9.30'da ayrıldık. Yaklaşık 2 saat süren tüm bu sürece ait izlenimlerimizin oldukça olumlu olduğunu söyleyebiliriz. Herkese kolaylıklar ve bol şans diliyoruz.
Sevgiler,
Not: Pasaportların gönderimini sanırım aşağıdaki siteden takip edebiliyoruz. Yanlış ise düzeltirseniz sevinirim.
https://ceac.state.gov/CEACStatTracker/Status.aspx
adresini yazabilirseniz çok sevinirim.
-
@alto abi, hatırladım seni, o gün heyecanlıydın :) Bu ara tebrik ederim! ABD’de başarılar dilerim :)
-
@begench Tesekkurler. Ayni dileklerim sana da.
-
Merhaba değerli forum üyeleri. Aşıdan bahsedilmiş hep. Ben bu güne kadar aşı olduğum bile ne biliyorum ne de hatırlıyorum. Bu durum bir yerlerden belge ile alınıp öğreniliyor mu yoksa Ankara da nasip olursa muayene gününde ne kadar aşı varsa yapılacak mı :d. yoksa şimdiden yaptırmam mı gerekli bu konuda sıfır benim yanımda pozitif değer arz ediyor.
-
@osmanqdenizli malesef biz yetişkinlerin geçmişe dönük aile sağlık merkezlerinde herhangi bir aşı kaydımız bulunmuyor.Ama çocuğunuz varsa rahatlıkla aile hekiminizden imzalı kaşeli alabiliyorsunuz.Hatta benim çocuklarım için benim adıma babam aldı.
-
@alto bundan sonraki surecte bol sanslar!
-
@h-cem-güngör gozunuz aydin, verdiginiz telefon numarasina mesaj gonderiliyor. Ayrica dediginiz siteden de dosyanin durumunu kontrol edebilirsiniz.
-
@osmanqdenizli DV2018 Mülakat Deneyimleri içinde söyledi:
Merhaba değerli forum üyeleri. Aşıdan bahsedilmiş hep. Ben bu güne kadar aşı olduğum bile ne biliyorum ne de hatırlıyorum. Bu durum bir yerlerden belge ile alınıp öğreniliyor mu yoksa Ankara da nasip olursa muayene gününde ne kadar aşı varsa yapılacak mı :d. yoksa şimdiden yaptırmam mı gerekli bu konuda sıfır benim yanımda pozitif değer arz ediyor.
herhangi bir asi yaptirmaniza gerek yok, eger elinizde belge yoksa baska bir yerden alamazsiniz. Saglik muayenesine bu sekilde gidebilirsiniz, onlar gerekli gordugu asilari yapiyorlar.
-
@alto tesekkürler. Artık hem aile için olanı hem kişi için olanı alacağım kabul etmezlerse ötekini veririm.
-
Merhaba,
Ben aile hekiminize danışmanızı öneririm. Unganlarda yapılacak aşıların listesini yanınıza alın (www.doctorun.com sitesinde var). Bu aşılar Amerikan hükümetinin yayınladığı zorunlu aşı listesi, herkes yaptırmak zorunda. Bu aşıların bazıları yapılmadan önce bağışıklığınızın olup olmadığını anlamak için kanda test yapılması lazım. Aile hekiminiz bu testleri yaptırabilmeniz için sizi bir üniversite veya devlet hastanesi enfeksiyon hastalıkları polikliğine yönlendirebilir. Önce bir enfeksiyon doktoru ile görüşüp aşı listesini gösterin, doktorunuz uygun kan testlerinizi isteyecektir. Sonuçlarınız çıktığında bağışıklığınızın olmadığı (örneğin çocukken geçirmediğiniz hastalıklar) ve mutlaka yapılması gereken aşıları, o testlere bakan enfeksiyon hastalıkları uzmanı bir doktor sizi hastanenin aşı merkezine yönlendirerek tamamlatabilir.Bu yapılan aşıları aşı kartınıza tarihleri ile işletirseniz, Unganlara götürdüğünüzde gereksiz aşı parası vermemiş olursunuz. Aşılar dolar ile... (20-200 USD) Oysa yukarıda bahsettiğim yerde bulacağınız listede yer alan aşılardan sadece meningokok (menenjit) aşısını devlet karşılamıyor. Fiyatı 160-180 TL civarında. Eczaneden alıp siz yaptırıyorsunuz.
Yalnız şunu da söylemek lazım. Aşı kartınız tam olsa bile Unganlarda aşılarınızın bağışıklık durumunu sorgulamak için istenecek kan testleri için (çünkü devlet ve üniversite hastanelerinin kan sonuçlarına itibar etmiyorlar, Düzen laboratuvarı bir alt katta oraya yönlendiriyorlar) ücret ödüyorsunuz. Biz iki çocuklu bir aile olarak bu işlere yaklaşık 1500 TL Unganlar ve 1600 TL Düzen laboratuvarı (çocuklar için hiçbir şey istenmedi) ödemesi yaptık. Ben bu şekilde, devletin hemen hemen hepsini karşıladığı aşılar için gereksiz aşı parası verilmeyeceğini düşünüyorum.
Hepinize kolaylıklar dilerim.
-
Arkadaşlar talihli benim tc vatandaşıyım eşim Bulgaristan doğumlu ,1989 dan sonta TC vatandaşı olmuş ,çift vatandaş ,evrak toplarken eşim için Bulgaristan dan extra hangi evrakları toplamalıyım,
2018eu0019xxx
DS-260 Submit : 07.07.17
Sağlık Kontrolü :
Mülakat Tarihi : -
Bu ileti silindi! -
@h-cem-güngör Ben de yazdiklariniza ek yapayim...
Oradaki asi listesi sadece bir referans, sizin hangi asilara ihtiyaciniz olduguna saglik muayenesi yapan doktor karar verecek. Yasiniza, saglik durumunuza veya isine gore her asiya ihtiyaciniz olmayabilir. Dolayisiyla o asi listesine koru korune bagli olmamak lazim. Eger bu asilardan yaptirmamis olduklariniz varsa, sadece Ungan muayenesi icin yaptirilmasini ben cok dogru bulmuyorum. Asilarin yapilma amaci sagliginiz olmali. Ayrica o asilardan bazilari birden fazla doz seklinde cesitli araliklarla uygulaniyor, dolayisiyla ilk dozu kendiniz yaptirsaniz da ikinci ya da ucuncu dozu Ungan'larda vurulma ihtimaliniz var.
-
@engosti DV2018 Mülakat Deneyimleri içinde söyledi:
Arkadaşlar talihli benim tc vatandaşıyım eşim Bulgaristan doğumlu ,1989 dan sonta TC vatandaşı olmuş ,çift vatandaş ,evrak toplarken eşim için Bulgaristan dan extra hangi evrakları toplamalıyım,
2018eu0019xxx
DS-260 Submit : 07.07.17
Sağlık Kontrolü :
Mülakat Tarihi :dogum belgesi ve adli sicil kaydini almaniz lazim Bulgaristan'dan...
-
@osmanqdenizli bende de yok ama ben hastanede çalıştığım için bazı aşı kontrolleri yapılmıştı o şekilde bir kan tahlili götüreceğim. bir kaç eksiğim vardı onları da hastane de yaptılar tetanoz, kkk ve hapatit b onların aşı kartını götüreceğim. hani illa bir şey yapmak isterseniz tahliller olabilir.
-
merhaba, ben csc kaydımızı yaptım ama şu an print alamıyorum. daha sonra sayfaya girip print alabilir miyim? bir de isimlerimizi türkçe karaktersiz yazdık sorun olur mu?
-
Merhabalar,
Maddi durum ispatı ile ilgili sorularım var. Biz 5 kişiden oluşan aileyiz.
Ben kazanan kişiyim. İstanbul’da benim adıma ve eşimin adına 2 dairemiz bulunuyor. Bankada göstermek icin en az ne kadar paraya ihtiyacımız var?
Kullandığımız bütün hesaplar eşimin adına. Onun hesaplarını göstermek yeterli mi yoksa Kazanan kişi olarak benim adıma mi olmalı banka hesabı?
Cevaplarınız icin şimdiden teşekkürler. -
@janalemis 15.000$ mulakata göstermenizi istiyorlar her aile ferdi içinde 5000$
siz 15.000 +4x5000$ yani kısaca 35.000 dolar göstermenizi istiyorlar ben 2015 dekonsolosluğa facebook üzerinde sormuşdum bu formulu verdiler -
@damladav DV2018 Mülakat Deneyimleri içinde söyledi:
merhaba, ben csc kaydımızı yaptım ama şu an print alamıyorum. daha sonra sayfaya girip print alabilir miyim? bir de isimlerimizi türkçe karaktersiz yazdık sorun olur mu?
daha sonra print alabilirsiniz, dert degil.
-
@janalemis DV2018 Mülakat Deneyimleri içinde söyledi:
Merhabalar,
Maddi durum ispatı ile ilgili sorularım var. Biz 5 kişiden oluşan aileyiz.
Ben kazanan kişiyim. İstanbul’da benim adıma ve eşimin adına 2 dairemiz bulunuyor. Bankada göstermek icin en az ne kadar paraya ihtiyacımız var?
Kullandığımız bütün hesaplar eşimin adına. Onun hesaplarını göstermek yeterli mi yoksa Kazanan kişi olarak benim adıma mi olmalı banka hesabı?
Cevaplarınız icin şimdiden teşekkürler.banka hesabinin sizin ya da esinizin adiniza olmasi farketmez. Son donemlerde daha az maddi birikimle vize alabildigini soyleyen arkadaslar var, fakat konsolosluk son yillarda resmi bir sayi aciklamadi. En son acikladigi sayi sayin @yapay-zeka 'nin dedigi gibi 2-3 yil once aciklamis oldugu 15.000$ sayisi, o nedenle siz bu hesabi dikkate alin ama tabii Amerika'da yasayacaginizda kullanacaginiz butun mal varliginizi saklamadan gostermenizi tavsiye ederim.
Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.
Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.
With your input, this post could be even better 💗
Kayıt Ol Giriş
Benzer Başlıklar
32
Çevrimiçi60.8k
Kullanıcı5.1k
Konu534.9k
İletiPowered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum