Göçmen Vize ile ABD'ye ilk giriş
-
@mgulcan Gocmen Vize ile ABD'ye ilk giris içinde söyledi:
rmal de nasıl durumdaysanız aynı şekilde kendinizi ayarlayın. Biz Houston saatiyle 21:00 da indik gece uyumak için uçakta hiç uyumadık. Ertesi gün hiçbirşey yokmuş gibi devam ettik) uçaktan çıkıp pasaport kontrolüne gittik. İki sıra var biri Amerikan vatandaşları. Diğeri Amerikan vatandaşları olmayanlar. Amerikan vatandaşları olmayan sıraya girip bekledik. Elimizde sarı zarflarımız ve pasaportlarımız ile epey bekledik. Yavaş Amerikalılar gerçekten yavaşlar. Sonrasında pasaportları ve zarfları verdik. İşlemler yapıldıktan sonra başka bir odaya aldılar. 20 dakika kadar bekledikten sonra pasaportları verip odadan çıktık. Bavullarımızı aldık kapıda bekleyen arkadaşımızın aracına binip yolumuza devam ettik. Saygıdeğer arkadaşım @aytac59 bizi kaldığımız yerden aldı banka hat ve telefon işlerini hallettik. Kendisi bu işlemler karşılığında bizden 945$+KDV istedi. Kendisine senet verip kandırdık 😈. Gelmezden önce ev işini çözmeniz çok önemli
elinize saglik, sonrasi icin bol sanslar. Sonraki deneyimlerinizi de surada bekliyoruz :slight_smile:
https://yesilkartforum.com/forum/topic/90/amerika-da-green-cardla-yaşayanların-tecrübeleri
-
-
@Mgulcan tebrikler hayırlısı olsun,
NJ ye gelen hiç kimse yokmu yaa ? -
@sash gezmeye artık
-
Merhabalar, 17 yasindan gun almis ve green card vizesi onaylanmis bir lise ogrencisi, Amerika ya ailesinden once, yanliz bir sekilde giris yapabilirmi? Bu bir sorun teskil edermi? BIrde konsolosluktan pasaportlarla beraber gelen giriste verilmesi gereken sari zarf herbir aile ferdi icin ayri ayri mi geliyor?
-
Bu ileti silindi! -
@rmzn talihli kim ise onunla beraber ilk girisi yapacak. Sari zarf tum aile icin veriliyor . İlk girisi yaptiktan sonra kendi basina daha sonra gidip gelebilir ama yazili bir izin vermeniz gerek cunku resit degil halen . Daha onceki yazilanlardan ben bunlari anladim , eski sorulardan birinde vardi.
-
@sash NJ NY Houston Alaska hiç farketmez uygun ev bulsam gelicem :D
-
Kanalinizi sadece su bolumde tanitmaniz uygundur sayin @VeAmerikaHayati :
Bunun disinda ozel olarak konulara katki yapacak videolariniz varsa, sadece ilgili video'yu ilgili baslikta paylasmaniz uygundur. Forumumuzdaki genel gorus video'larin "bilgi veya kelime aramaya" acik ortamlar olmadigi icin, bilgi aktarmak icin cok da verimli olmayan bir metot oldugudur; nitekim bir konu hakkinda fikir sahibi olmak istiyorsaniz video'yu -gereksiz bir sekilde- bastan sona kadar izlemeniz gerekecek. Bu nedenle hickimsenin vaktini calmadigimiza emin olmak icin, bu video'larin halihazirda forumda yer almayan eksik konulara gercekten katki yapacak ve konuda yer almayan bilgileri iceren videolar olduguna emin olun lutfen. Aksi takdirde forumda sempati degil antipati kazanirsiniz. Zaten bu post eksilenmis, 3-4 kez ayni mesaji paylastiginiz icin bana ayrica sikayet mesajlari da ulasti.
Eger video'nuzda konuda zaten halihazirda yazilan bilgileri paylasiyorsaniz, bu video'yu paylasmak yerine sadece kanalinizin tanitimini ilgili konuda yapmaniz uygundur. Zaten dileyen kisiler sizi oradan bularak takip edebilirler.
Lutfen diger forum kullanicilarina saygi gostererek forumu kullandigimiza emin olalim.
Tesekkurler. -
@rmzn Gocmen Vize ile ABD'ye ilk giris içinde söyledi:
Merhabalar, 17 yasindan gun almis ve green card vizesi onaylanmis bir lise ogrencisi, Amerika ya ailesinden once, yanliz bir sekilde giris yapabilirmi? Bu bir sorun teskil edermi? BIrde konsolosluktan pasaportlarla beraber gelen giriste verilmesi gereken sari zarf herbir aile ferdi icin ayri ayri mi geliyor?
Herkesin ayri bir zarfi olacak.
DV talihlisi girmeden diger uyeler giris yapamaz.
( @cnpist )
-
@crazycells tesekkurler 👍
-
@cnpist ve @crazycells cevaplar icin tesekkurler. Asil talihli baba, fakat cocugun okulu var, sorun olmazsa onu onceden getirelim diye dusunuyorduk, fakat bu durum da ayri gelemezler o zaman.
-
burda evden once araba bulman gerekiyor o is zaten buyuk sikinti araba cok ama eli ayagi duzgun yolda birakmayacak araba, ben 1 aydir burdayim kriterlerime gore kizin yazokuluna uygun yerde ev bulamadim gitti kivraniyorum. Ev fiyatlari uygun bir eyalet secebilirsin oncelik ev ise NJ yi tavsiye etmem o zaman. Adinda Garden gecen toplu konut tarzi yerlerden uzak dur %90i boktan , aile ile kalinacak yerler degil.
@berkergn13 Gocmen Vize ile ABD'ye ilk giris içinde söyledi:
@sash NJ NY Houston Alaska hiç farketmez uygun ev bulsam gelicem :D
-
@sash Mali durumunuzu bilmiyorum ama Wayne, NJ güzel bir yer ben sevmiştim. Düşünürseniz link göndereyim. Okul falanda vardı sanırım yakında. 1 oda 1.700 $ 2 oda 2.200 $ civarında.
Pines Lake School'muş adı... https://www.wayneschools.com/Domain/676 -
Daha önce yazılanlarda okuduğuma göre İstanbul havalananında daha sıradayken bir sarı zarf kontrolü vs oluyormuş sanırım. Bunun nedenini de nasıl seçip kontrol ettiklerini de tam anlayamadım ama asıl sorum şu;
Başaka bir ülke, mesela Avrupa'da, birkaç gün kalıp oradan Amerikaya uçup ilk girişi yapabilir miyiz? Bu durumda yukarıdaki gibi bir kontrol işlemi olmadan gitmiş olacağız, bir sorun teşkil eder mi? Aktarma gibi bir şey kast etmiyorum, birbirine bağlı biletler değil. -
@levendt1 Bahsettiğiniz ülkeye vizeniz mevcut ise kalabilirsiniz.Ama vizeniz yok ise havalimanından dışarıya çıkamazsınız.Ayni şehirdeki diğer havalimanından Amerika ya uçacak olsanız bile.
-
@levendt1 bu zarı zarf kontrolü amerika varışlı uçuşlar için geçerli. Göçmen vizenin ekleri sarı zarfın içindekiler. Siz başka ülkeye giderken size sormazlar ama oradan ABD uçağına binmek istediğinizde gene soracaklar. Yani kontrol işlemi olmadan gitmek diye birşey söz konusu değil.
-
Yanıtlar için teşekkürler, bir sorun görünmüyor bu durumda. Ben daha önce amerikaya gitmiştim sıradayken hiç gözüme çarpmamıştı zarf bakan soran o nedenle şaşırdım.
-
@levendt1 Gocmen Vize ile ABD'ye ilk giris içinde söyledi:
Yanıtlar için teşekkürler, bir sorun görünmüyor bu durumda. Ben daha önce amerikaya gitmiştim sıradayken hiç gözüme çarpmamıştı zarf bakan soran o nedenle şaşırdım.
bu dediginiz kontrol "sari zarf yaninizda mi, degil mi?" seklinde bir kontrol, bilginize. cok detayli bir ayrinti beklemeyin.
-
Peki, şu anda bi alternatif daha oluşturmaya çalışıyorum.
1-Asıl talihli eşim, iki de çocuk var. İlk girişte sadece eşim ile ben girsem, o bir hafta kalsa, sonra eşim dönse ben iş bulunca (1-2ay sonra) çocuklarla tekrar gelebilir mi?
2-Bu süreçte GC benim bulunduğum adrese gelince onunkini de teslim alabilir miyim?
3-Alabiliyorsam girebilmesi için ona kargo ile göndermem mi gerek, yoksa ilk girişinde pasaporta vurulan mühür ile zaten kolayca giriş çıkış yapabilecek mi?
Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.
Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.
With your input, this post could be even better 💗
Kayıt Ol Giriş
Benzer Başlıklar
25
Çevrimiçi60.8k
Kullanıcı5.1k
Konu534.7k
İletiPowered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum