Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • Kizim girisini ben amerikada iken yanima gelerek yapti nisan ayinda. Giristeki memur almis sari zarfi ve hicbisey sormadan ve doldurmadan bekletmeden ulkeye sokmus.
    Bor gariplik oldugunu sezinledim 10 gun boyunca burda oldugu surede ssn i ulasmadi , ayrilacagi gun ssn ofisine gittik . Kadin Pc basinda bisuru doldurma islemi yapti ve takib eden 5 gun sonrasinda SSN i ulasti.


  • @mel supersiniz 🙂 cocuk egleniyordur oda da 🙂


  • Merhaba arkadaşlar, koşturmadan henüz yazma fırsatı bulabildim. Bugün Amerika’ya geleli tam bir ay oldu..
    10 Nisan’da İstanbul’dan Atlantaya direk uçuş ile geldik. Yolculuğumuz boyunca herhangi bir aksama veya sorun olmadı.
    Atlanta’ya indiğimizde ABD ve Yeşil Kart sahiplerinin olduğu sıraya geçtik. Pasaport memuruna pasaportlarımızı ve dosyamızı verdik. Parmak izi işleminden sonra evreklarımızı bir dosyaya koyarak bir görevli çağırdı ve onu takip etmemizi söyledi. Görvli bizi işlemlerin yapıldığı bir bölüme getirdi ve beklememizi söyledi. Kısa bir sürenin ardından görevli çağırdı ve kısa bir bilgilendirme yaptı. Vizemizin 9 ay boyunca gerçeli olduğu bu vize ile her türlü işlemi; çalışma, oturma, seyahat yapabileceğimizin bilgisini verdikten sonra başka bi görevli çağırark onu takip etmemizi istedi. Gümrüğe geçtik. İlk pasaport memuru ne kadar nakit param olduğunu sormuştu. Buna istinaden gümrükte yadımda olan parayı deklere ettik ve çıkış yaptık. Gümrükte önceki işlemler nedeniyle epey bi süre bekledik. Bizim işlemimiz kısa sürdü. Genel olarak ilk giriş ile alakalı hiç bir sorun yaşamadık. Görevliler bizi yönlendirdi ve eşlik ettiler.
    Atlanta’ya yakın bir arkadaşım olduğu için geldim. İyiki öyle yapmışım. Sağolsun bizimle çok ilgilendi. İlk hafta arkadaşımda misafir olduk. Bu süre içerisinde arkadaşımın arkadaş ağını kullanarak araba ev işlerinihallettik. 2008 model hor kullanılmış ama mekaniğinde sıkıntı olmayan toyota prius aldık 2500 dolara. Akabinde bir kaç site gezdikten sonra 1+1 ev kiraladık. Evin konumu oldukça iyi bir yerde olduğu için kirası bir tık fazla 1220 dolar. Diğer akadaşların da bahsettiği gibi ev kiralama konusu biraz sıkıntılı bir aylık kira bedeli depozito vererek ve garantör göstererek evi kiraladık. Bu arada ev kiralamak için başvuru ücretleri var biz yaklaşık olarak 400 dolar da bunun için ödedik. BofA dan hesap açık, güvenceli kredi kartı aldık. Yine ardaşlarım aile paketine dahil olarak Sprint’te aylık 25 dolara sınırsız hat aldık. Ehliyet başvurusunda bulunduk. Başvuru işlemleri çok kolay. Burada yaşadığınıza dair adres beyanı istiyorlar. Biz banka ve elektrik aboneliği belgesini gösterdik kabul ettiler. 10 dolar başvuru ücreti var. Bunları tamamladıktan sonra hemen sıva alıyorlar. Sınav iki kısımdan oluşuyor. Bilgi ve trafik işaretleri. Bilgi sınavını Türkçe alabiliyorsunuz. Sınadan başarı olunca da geçici ehliyet alıp direksiyon sınavına giriyorsunuz. Ayın 22’sinde direksiyon sınavına gireceğiz.
    Genel itibarıyla evimizin düzenini kurduk. Temel ihtiyaç malzemelrini yatak kolduk mutfak eşyaları temin ettik. Eşyaların büyük çoğunluğu ikinci el aldım. Gayet güzel ve temiz eşyalar bulduk. Ortalama 1000 dolar kadar eşyalar için harcama yaptık.
    Dil okuluna kayıt oldum. Kayıt olduğum okul yasal göçmenler için burs imkanı sağlıyormuş. Seviye tespit ve mülakatın ardından kursa kayıt yaptılar. Haftada beş gün sabah 9 ile 1 arası 4 ay sürecek. Bunun için toplamda 600 dolar alacaklar. Her ay 150 dolar ödeyeceğim.
    Şu anda arkadaşımın hesabını kullanarak gruphub yapıyorum. Yani yemek dağıtım işi. Eğer yeterli geliri sağlayamazsam kurs saatlerine uygun bir iş bakacağım.
    Öncelikli hedefim dil işini tamamen halletmek. Bu süre içinde biraz sıkıntı çekeceğimi düşünüyorum ama buna hazırlıklıyız. Umarım halledebilirim.
    Atlanta’yı genel olarak beğendim. Istanbulun karmaşasından sonra gayet sakin ve her yer yemyeşil huzur dolu bir yer.
    Genel durum bu şekilde. Bir ayımız bu şekilde geçti. Şimdilik bir sorumuz yok.
    Duruma göre tekrar güncelleme yaparım.
    Çekilişi kazanmış, gelme aşamasında olan veya gelmek isteyen herkes boş şanslar diliyorum. Sorum sakinlerine de selamlarımı iletiyorum.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @ahmett genel olarak her seyin yolunda gitmesi sevindirici 🙂 Surecin bundan sonrasini surada bekliyoruz:

    https://yesilkartforum.com/forum/topic/90/amerika-da-green-cardla-yaşayanların-tecrübeleri

  • ⭐⭐

    Merhaba ilk girişimizi yaparken 57 yasındaki annemde bizimle olacak ve annem turist vizesi ile girmesini planlıyoruz. Greencard lı olanları polis e evrak verirken odada bekletiyorlar ya o zaman annemi de yanımızda bekletebilirmiyiz?

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @hockeyumpire2 Gocmen Vize ile ABD'ye ilk giris içinde söyledi:

    Merhaba ilk girişimizi yaparken 57 yasındaki annemde bizimle olacak ve annem turist vizesi ile girmesini planlıyoruz. Greencard lı olanları polis e evrak verirken odada bekletiyorlar ya o zaman annemi de yanımızda bekletebilirmiyiz?

    Aileleri bütün olarak alıyorlar, ayrı tutmak için bir neden olduğunu sanmıyorum. Sizinle bekleyebilir.

    Bazı havalimanlarında ayrı odaya alma uygulaması yok. Herşey pasaport kontrol bankosunda hallediliyor.

  • ⭐⭐

    @knnrn tesekkür ederim ☺🙏


  • Merhabalar. Koşturmacadan anca fırsat bulabildim.
    Uzatmadan sonraki arkadaşlara başımızdan geçenleri anlatayım. Biraz da ipucu vereyim.
    21 mayıs günü İstanbul Houston direk uçuşuna bilet aldık. Aktarmalı uçuşların fiyatları birazdaha uygun ama bazılarında bekleme süresi çok uzun bazılarında ise çok kısa ya da bize öyle denk geldi. Riske atmayıp strese girmeyelim düşüncesiyle direk uçuşa biletimizi aldık. İstanbul havalimanı haddinden fazla büyük. O yüzden uçuştan 3 4 saat erken gitmenizde gerçekten fayda var. Bagaj tesliminde THY nin uyguladığı 23 kilo kuralını çok aşmadan gelebilirsiniz. Bizim bir bavulumuz 27 diğeri 28 biri 25 diğerleri 24 er kilo idi. Hiçbir sorun olmadı. El bagajlarını ve sırt çantalarını tartmadılar bile. Sonrasında 15 er tl verip pullarımızı alıp pasaport kontrolüne girdik. Herhangibir sırayla karşılaşmadan dış hatlar alanına geçiş yaptık. Uzunca bir yürüyüşten sonra (gerçekten uzun) uçuş kapımıza geldik. Sıramıza girdik ve Usa için özel olarak bekleyen güvenlik görevlileri tarafından tekrar arandık. (El çantalarınızda deodorant parfüm var ise alıyorlar. Sıvılar için açık görünen poşet içine koymanızı istiyorlar) sigara içiyorsanız bekleme alanından çıktığınızda yeniden aranıyorsunuz bunu unutmayın. Uçağa bindik. Saat 14:00 da kalkması gereken uçak taksi vs yüzünden 15:05 de hareket etti. 13 saatlik bir yolculuktan sonra Houston a iniş yaptık. (Jetlag olmamak için indiğiniz saatte normal de nasıl durumdaysanız aynı şekilde kendinizi ayarlayın. Biz Houston saatiyle 21:00 da indik gece uyumak için uçakta hiç uyumadık. Ertesi gün hiçbirşey yokmuş gibi devam ettik) uçaktan çıkıp pasaport kontrolüne gittik. İki sıra var biri Amerikan vatandaşları. Diğeri Amerikan vatandaşları olmayanlar. Amerikan vatandaşları olmayan sıraya girip bekledik. Elimizde sarı zarflarımız ve pasaportlarımız ile epey bekledik. Yavaş Amerikalılar gerçekten yavaşlar. Sonrasında pasaportları ve zarfları verdik. İşlemler yapıldıktan sonra başka bir odaya aldılar. 20 dakika kadar bekledikten sonra pasaportları verip odadan çıktık. Bavullarımızı aldık kapıda bekleyen arkadaşımızın aracına binip yolumuza devam ettik. Saygıdeğer arkadaşım @aytac59 bizi kaldığımız yerden aldı banka hat ve telefon işlerini hallettik. Kendisi bu işlemler karşılığında bizden 945$+KDV istedi. Kendisine senet verip kandırdık 😈. Gelmezden önce ev işini çözmeniz çok önemli. Çünkü aile olarak yaşanabilecek yerlerde daire bulmak gerçekten ciddi sıkıntı. Apartmanların web siteleri aldatıcı, ve işini bilen bir emlakçınız ya da Size kefalet konusunda referans olacak kimse yoksa otele ya da airbnb ye ciddi ücretler ödemek zorunda kalabilirsiniz. Bu da motivasyonunuzu yerlere indirebilir. Ulaşım kısmını über le ya da kiralık araçla çözebilirsiniz. Çok önemli bir detay değil. Önemli olan başınızı sokabileceğiniz bir çatı. Sorularınız olursa elimden geldiğince yardımcı olmaya çalışırım.
    Son olarak,
    Teknik olarak kurallara uyduğunuz sürece bir sorun olacağını sanmıyorum. Strese girecek bir durum yok arkadaşlar. Herkese Yen'i hayatında başarılar.
    @crazycells e ise bıkmadan usanmadan desteklerinden dolayı ve bu platformu bizlere sunduğu için teşekkürler. Cennetliksin...


  • @mgulcan yeni hayatınızda başarılar mutluluklar dileriz

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @mgulcan Gocmen Vize ile ABD'ye ilk giris içinde söyledi:

    rmal de nasıl durumdaysanız aynı şekilde kendinizi ayarlayın. Biz Houston saatiyle 21:00 da indik gece uyumak için uçakta hiç uyumadık. Ertesi gün hiçbirşey yokmuş gibi devam ettik) uçaktan çıkıp pasaport kontrolüne gittik. İki sıra var biri Amerikan vatandaşları. Diğeri Amerikan vatandaşları olmayanlar. Amerikan vatandaşları olmayan sıraya girip bekledik. Elimizde sarı zarflarımız ve pasaportlarımız ile epey bekledik. Yavaş Amerikalılar gerçekten yavaşlar. Sonrasında pasaportları ve zarfları verdik. İşlemler yapıldıktan sonra başka bir odaya aldılar. 20 dakika kadar bekledikten sonra pasaportları verip odadan çıktık. Bavullarımızı aldık kapıda bekleyen arkadaşımızın aracına binip yolumuza devam ettik. Saygıdeğer arkadaşım @aytac59 bizi kaldığımız yerden aldı banka hat ve telefon işlerini hallettik. Kendisi bu işlemler karşılığında bizden 945$+KDV istedi. Kendisine senet verip kandırdık 😈. Gelmezden önce ev işini çözmeniz çok önemli

    elinize saglik, sonrasi icin bol sanslar. Sonraki deneyimlerinizi de surada bekliyoruz 🙂

    https://yesilkartforum.com/forum/topic/90/amerika-da-green-cardla-yaşayanların-tecrübeleri



  • @Mgulcan tebrikler hayırlısı olsun,
    NJ ye gelen hiç kimse yokmu yaa ?


  • @sash gezmeye artık


  • Merhabalar, 17 yasindan gun almis ve green card vizesi onaylanmis bir lise ogrencisi, Amerika ya ailesinden once, yanliz bir sekilde giris yapabilirmi? Bu bir sorun teskil edermi? BIrde konsolosluktan pasaportlarla beraber gelen giriste verilmesi gereken sari zarf herbir aile ferdi icin ayri ayri mi geliyor?


  • Bu ileti silindi!

  • @rmzn talihli kim ise onunla beraber ilk girisi yapacak. Sari zarf tum aile icin veriliyor . İlk girisi yaptiktan sonra kendi basina daha sonra gidip gelebilir ama yazili bir izin vermeniz gerek cunku resit degil halen . Daha onceki yazilanlardan ben bunlari anladim , eski sorulardan birinde vardi.


  • @sash NJ NY Houston Alaska hiç farketmez uygun ev bulsam gelicem 😃

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @veamerikahayati

    Kanalinizi sadece su bolumde tanitmaniz uygundur sayin @VeAmerikaHayati :

    https://yesilkartforum.com/forum/topic/1648/forum-müdavimi-olup-gc-amerika-da-yaşam-konulu-youtube-kanalı-olanlar

    Bunun disinda ozel olarak konulara katki yapacak videolariniz varsa, sadece ilgili video'yu ilgili baslikta paylasmaniz uygundur. Forumumuzdaki genel gorus video'larin "bilgi veya kelime aramaya" acik ortamlar olmadigi icin, bilgi aktarmak icin cok da verimli olmayan bir metot oldugudur; nitekim bir konu hakkinda fikir sahibi olmak istiyorsaniz video'yu -gereksiz bir sekilde- bastan sona kadar izlemeniz gerekecek. Bu nedenle hickimsenin vaktini calmadigimiza emin olmak icin, bu video'larin halihazirda forumda yer almayan eksik konulara gercekten katki yapacak ve konuda yer almayan bilgileri iceren videolar olduguna emin olun lutfen. Aksi takdirde forumda sempati degil antipati kazanirsiniz. Zaten bu post eksilenmis, 3-4 kez ayni mesaji paylastiginiz icin bana ayrica sikayet mesajlari da ulasti.

    Eger video'nuzda konuda zaten halihazirda yazilan bilgileri paylasiyorsaniz, bu video'yu paylasmak yerine sadece kanalinizin tanitimini ilgili konuda yapmaniz uygundur. Zaten dileyen kisiler sizi oradan bularak takip edebilirler.

    Lutfen diger forum kullanicilarina saygi gostererek forumu kullandigimiza emin olalim.
    Tesekkurler.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @rmzn Gocmen Vize ile ABD'ye ilk giris içinde söyledi:

    Merhabalar, 17 yasindan gun almis ve green card vizesi onaylanmis bir lise ogrencisi, Amerika ya ailesinden once, yanliz bir sekilde giris yapabilirmi? Bu bir sorun teskil edermi? BIrde konsolosluktan pasaportlarla beraber gelen giriste verilmesi gereken sari zarf herbir aile ferdi icin ayri ayri mi geliyor?

    Herkesin ayri bir zarfi olacak.

    DV talihlisi girmeden diger uyeler giris yapamaz.

    ( @cnpist )


  • @crazycells tesekkurler 👍


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

106
Çevrimiçi

40.1k
Kullanıcı

4.3k
Konu

419.9k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum