Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

I-130 formu ile ilgili sorular

Taşındı Aile Dayanaklı Göçmen Vizeler
953 184 74.2k 156

• @nursen-nursen gayet normal. Bizim de o kadar sürmüştü.

• Merhaba, ben green card sahibiyim. 3 yıllık evliyim ve eşime green card başvurusunda henüz hiç bulunmadım. Şuan 1 aylığına Amerika’ya geldim. 8 aylık kızım için green card başvurusunda bulunuyorum. Eşim içinde başvurmak istiyorum ama bu konuda hiçbir bilgim yok.
    1.Kızıma başvuruyor olmam eşim için engel mi?
    2. Amerikadayken eşim için başvuruda bulunmam Türkiyedeyken başvurmama göre avantaj sağlar mı?
    3. Türkiyeden başvurunca , süreç 1 yıldan uzun sürdüğü için bizim uzun süredir Türkiye’de olduğumuz kanıtlanmış olduğu için benim gcartım riske girer mi ??
    4. Amerikadan başvurunca burdan mı sürdürmek gerek ?
    5. Sponsor tarzı birşey gerekli mi?
    6. Ortak hesap, ortak ikamet Türkiye’den mi göstereceğiz ? Bu yine bizim 1 yıldan uzun abd dışında kalmış olduğumuzu göstermez mi ? Benim green cardım risk olmaz mı ?
    Kısaca ayrıntılı bir şekilde süreci ve ne yapılması ne yapılmaması gerektiğini bilen ya da yaşayan biri anlatabilir mi ? Sıfır bilgim var şuanda ...

• @cilemaya I-130 formu ile ilgili sorular içinde söyledi:

Merhaba, ben green card sahibiyim. 3 yıllık evliyim ve eşime green card başvurusunda henüz hiç bulunmadım. Şuan 1 aylığına Amerika’ya geldim. 8 aylık kızım için green card başvurusunda bulunuyorum. Eşim içinde başvurmak istiyorum ama bu konuda hiçbir bilgim yok.
    1.Kızıma başvuruyor olmam eşim için engel mi?
    2. Amerikadayken eşim için başvuruda bulunmam Türkiyedeyken başvurmama göre avantaj sağlar mı?
    3. Türkiyeden başvurunca , süreç 1 yıldan uzun sürdüğü için bizim uzun süredir Türkiye’de olduğumuz kanıtlanmış olduğu için benim gcartım riske girer mi ??
    4. Amerikadan başvurunca burdan mı sürdürmek gerek ?
    5. Sponsor tarzı birşey gerekli mi?
    6. Ortak hesap, ortak ikamet Türkiye’den mi göstereceğiz ? Bu yine bizim 1 yıldan uzun abd dışında kalmış olduğumuzu göstermez mi ? Benim green cardım risk olmaz mı ?
    Kısaca ayrıntılı bir şekilde süreci ve ne yapılması ne yapılmaması gerektiğini bilen ya da yaşayan biri anlatabilir mi ? Sıfır bilgim var şuanda ...

Esiniz ve kizinizin sureci zaten ayni sekilde oluyor. Ekstra bilgi ve surec icin su konuyu incelemelisiniz ve sorularinizi yine o konuda sormalisiniz:
    https://yesilkartforum.com/forum/topic/1424/f2a-ve-f2b-vize-surecleri-green-card-sahiplerinin-es-ve-cocuklari

1. Hayir, engel degil.

2. Hayir, avantaj saglamaz cunku oyle ya da boyle esiniz mulakata Turkiye'de girecek. Surec, tamamen ayni.

3. Green Card ile 1 yildan uzun sure ABD disinda kalmamanizi tavsiye ederim, su konuyu inceleyebilirsiniz:
      https://yesilkartforum.com/forum/topic/77/green-card-sahiplerinin-abd-dışında-kalış-süreleri/

4. Buradan dediginiz hangi ulke? Sizin sureciniz Turkiye'de olacak, sizin ABD'den basvuru yapmaniz bunu degistirmeyecek.

5. Evet, gerekli. Su konuyu incelemenizi tavsiye ederim:
      https://yesilkartforum.com/forum/topic/255/sponsorluk-islemleri-ve-yapilmasi-gerekenler-i-134-ve-i-864

6. 3 ile cevabi ayni, eger ortak banka hesaplariniz Turkiye'deyse o hesaplari gosterebilirsiniz.

• Merhaba @crazycells

"Your item was delivered to an individual at the address at 12:43 pm on February 19, 2019 in CHICAGO, IL 60603."

Bana bu mail geldi. Ulaşmıştır değil mi USCIS Bürosuna ?

• @labelle I-130 formu ile ilgili sorular içinde söyledi:

Merhaba @crazycells

"Your item was delivered to an individual at the address at 12:43 pm on February 19, 2019 in CHICAGO, IL 60603."

Bana bu mail geldi. Ulaşmıştır değil mi USCIS Bürosuna ?

evet, ulasmis.

• Merhaba yardimlariniz icin cok tesekkurler crazycells, Greencard kazandim ve 6 aydır California'da yaşıyorum. Kız arkadasimi getirme yollarıni arastiriyoruz bu günlerde. Evlenmeyi düşünüyoruz 2020 yazında. En iyi yolun ne olduguna karar veremedik ve arastirmalarimiz sonrası biraz kafamız karisti acikcasi, yardimlarinizi bekliyoruz.

1. yol master a gelmesi, yazılım alaninda calistigi icin ise girişte de yardimci olabileceği icin güzel bir opsiyon; fakat sınavlar okulu kazanması, okul fiyatlari(malesef en az 40k dolar lazım), evliliği de öğrenci vizesini aldıktan sonra araya sikistirip biraz dolambaçlı bir yol oluyor.

2. yol ise evlenip o Turkiye'deyken benim I-130 submit etmem; fakat bu süreç de 1 yıldan fazla sürüyormuş. Bu surede iki sorum var süreç sırasında turist vizesiyle yanıma gidip gelebilir mi ve su anki yaklaşık SSN eline gecme suresi nedir bir bilginiz var mi?

3. yol da onun da greencard lotterysini kazanması bu sene umarım mutlu haberi alırız Mayis'ta :))

Bunlar disinda olabilecek muhtemel yol var midir ve tavsiyeleriniz varsa yazabilirseniz cok sevinirim. Tesekkurler, sevgiler..

• ⭐⭐⭐⭐⭐

@sanjose I-130 formu ile ilgili sorular içinde söyledi:

Merhaba yardimlariniz icin cok tesekkurler crazycells, Greencard kazandim ve 6 aydır California'da yaşıyorum. Kız arkadasimi getirme yollarıni arastiriyoruz bu günlerde. Evlenmeyi düşünüyoruz 2020 yazında. En iyi yolun ne olduguna karar veremedik ve arastirmalarimiz sonrası biraz kafamız karisti acikcasi, yardimlarinizi bekliyoruz.

1. yol master a gelmesi, yazılım alaninda calistigi icin ise girişte de yardimci olabileceği icin güzel bir opsiyon; fakat sınavlar okulu kazanması, okul fiyatlari(malesef en az 40k dolar lazım), evliliği de öğrenci vizesini aldıktan sonra araya sikistirip biraz dolambaçlı bir yol oluyor.

2. yol ise evlenip o Turkiye'deyken benim I-130 submit etmem; fakat bu süreç de 1 yıldan fazla sürüyormuş. Bu surede iki sorum var süreç sırasında turist vizesiyle yanıma gidip gelebilir mi ve su anki yaklaşık SSN eline gecme suresi nedir bir bilginiz var mi?

3. yol da onun da greencard lotterysini kazanması bu sene umarım mutlu haberi alırız Mayis'ta :))

Bunlar disinda olabilecek muhtemel yol var midir ve tavsiyeleriniz varsa yazabilirseniz cok sevinirim. Tesekkurler, sevgiler..

Su basligin ilk iletisini incelemenizi tavsiye ederim:
    https://yesilkartforum.com/forum/topic/78/abd-yolunda-evlilik

SSN'ler 2-3 hafta icinde geliyor.

• Merhaba,

Ben Green Card sahibiyim. 7 ila 9 ay sonra evlenip Amerikaya döneceğim. Evlenip hemen işlemleri Türkiyede başlatmak istiyorum. Fakat sürece çok hakim değilim. En azından oturma izni ve çalışma izni ilk başvurudan ne kadar süre eşe veriliyor. Eşim için hemen Amerikaya gidememe gibi bir durum oluşur mu? Aydınlatabilir misiniz? Teşekkürler.

• @baybora I-130 formu ile ilgili sorular içinde söyledi:

Merhaba,

Ben Green Card sahibiyim. 7 ila 9 ay sonra evlenip Amerikaya döneceğim. Evlenip hemen işlemleri Türkiyede başlatmak istiyorum. Fakat sürece çok hakim değilim. En azından oturma izni ve çalışma izni ilk başvurudan ne kadar süre eşe veriliyor. Eşim için hemen Amerikaya gidememe gibi bir durum oluşur mu? Aydınlatabilir misiniz? Teşekkürler.

Sanirim surece cok asina degilsiniz, su iki konuyu gozden gecirmenizi tavsiye ederim:

https://yesilkartforum.com/forum/topic/78/abd-yolunda-evlilik

https://yesilkartforum.com/forum/topic/75/family-sponsored-green-card-aile-sponsorluguyla-green-card-almak

Sonrasinda sorularinizi sorasaniz daha faydali olur.

• teşekkürler @crazycells 🙂

• Merhabalar. I-130 formunda 'Names of Beneficiary's Spouses' sorusunda Amerikalı eşimin adınımı yazacağım buraya daha önce evlilik yapmadım?Anladığım kadarıyla petitoner - amerikalı eşim oluyor , beneficiary ise benim. Birde burda ' Date marriaged ended' bölümünede ' Present ' diyemi yazmam gerkiyor yoksa boşmu bırakıcam?

Ayrıca ''Provide information about the beneficiary's spouse and children'' sorusunada yine amerikalı eşimin adını yazdım , benim ilk evliliğim ve çoçuğum yok burda amerikalı eşimin daha önceki evliliğinden olan çoçuklarını yazmam gereiyormu ? yoksa sadece benim çoçuğum varsa onumu belirtmem gerektiğini soruyor?

Cevabınız için şimdiden teşekkür ederim. İyi çalışmalar.

• @jackson2 I-130 formu ile ilgili sorular içinde söyledi:

Merhabalar. I-130 formunda 'Names of Beneficiary's Spouses' sorusunda Amerikalı eşimin adınımı yazacağım buraya daha önce evlilik yapmadım?Anladığım kadarıyla petitoner - amerikalı eşim oluyor , beneficiary ise benim. Birde burda ' Date marriaged ended' bölümünede ' Present ' diyemi yazmam gerkiyor yoksa boşmu bırakıcam?

Ayrıca ''Provide information about the beneficiary's spouse and children'' sorusunada yine amerikalı eşimin adını yazdım , benim ilk evliliğim ve çoçuğum yok burda amerikalı eşimin daha önceki evliliğinden olan çoçuklarını yazmam gereiyormu ? yoksa sadece benim çoçuğum varsa onumu belirtmem gerektiğini soruyor?

Cevabınız için şimdiden teşekkür ederim. İyi çalışmalar.

Evet, I-130'u Amerikali esiniz dolduruyor, petitioner kendisi, beneficiary ise sizsiniz. Gecmis es veya cocuk bilgisi yoksa sadece su ankini yazip, present diyebilirsiniz. Bilgisayarda yazip, yazilmayan kisimlari elde yazabilirsiniz, bir sorun olmaz.

sadece esinizle ilgili bilgi verin, cocuk bilgisi vermeyin. gocmenlik acisindan sizin cocugunuz olarak sayilmamasi lazim, bir de zaten ABD vatandasi hepsi, dolayisiyla surece dahil degiller.

• Cevabınız için çok teşekkür ederim.

• Merhaba eşim ABD vatandaşı şu an da orda ben kızımla türkiyedeyiz ve benim green card süresi 2018 Temmuz da bitti yaklaşık 6 yıldır giriş yapmadım şu anki niyet ve gidişat ABD ye yedin yerleşmek bunun için nasıl bir yol çizmeliyiz yeniden ABD ye gidebiirmiyim,eşim kızımı ABD vatandaşı yapsa beni yanlarına almaları daha Kızım bu arada 12 yaşında onunda green cardı da benim le Ayni zamanda bitti
    Abd den USCIS basvuru yapsa I-130 formuy la kesin çözüm olurmu
    Bu durumda olan arkadaşlar varmı neler yapmalıyız şimdiden teşekkür ederim

• @bmburcu I-130 formu ile ilgili sorular içinde söyledi:

Merhaba eşim ABD vatandaşı şu an da orda ben kızımla türkiyedeyiz ve benim green card süresi 2018 Temmuz da bitti yaklaşık 6 yıldır giriş yapmadım şu anki niyet ve gidişat ABD ye yedin yerleşmek bunun için nasıl bir yol çizmeliyiz yeniden ABD ye gidebiirmiyim,eşim kızımı ABD vatandaşı yapsa beni yanlarına almaları daha Kızım bu arada 12 yaşında onunda green cardı da benim le Ayni zamanda bitti
    Abd den USCIS basvuru yapsa I-130 formuy la kesin çözüm olurmu
    Bu durumda olan arkadaşlar varmı neler yapmalıyız şimdiden teşekkür ederim

Evet, esinizle evliliginiz resmi olarak devam ediyor degil mi?

Hem sizin icin IR-1, hem de kiziniz icin IR-2 kategorilerinde basvurulari yapmali, yani ikiniz icin de I-130 formunu ayri ayri doldurup USCIS'e gondermesi lazim esinizin. Ilgili konu surada, burayi iyice okumalisiniz:

https://yesilkartforum.com/forum/topic/297/ir1-cr1-sureci-ve-mulakat-deneyimleri-abd-vatandasi-ile-evlenip-turkiye-de-green-card-almak

Evet, bu yontem sizin icin kesin cozum olur.

Sizin bir de haberdar olmaniz gereken SB-1 vizesi var, ama bu vizeyi almak cok kolay degil:
    https://yesilkartforum.com/forum/topic/324/sb-1-returning-resident-visa-sb1-geri-donen-gocmen-vizesi

Dolayisiyla sizin icin IR1 ve IR2 yollari bence daha mantikli yollar.

• İlginize çok teşekkür ederim

• Evet evliliğimiz devam ediyor

• Merhabalar . ı-130 formuna ek olarak amerikalı eşimin pasaport fotokopisini ekledim doğum belgesini ayrıca eklememiz gerekiyormu? yoksa sadece pasaport fotokopisi yeterli olurmu?
    Birde ben türk konsololugundan greencarda başvuracağımı belirtiğimde birth certificate olarak bana nufus kayıt belgesi ve tercümesini verdiler bu şekildemi olucak acaba?
    Teşşekürler.

• @jackson2 I-130 formu ile ilgili sorular içinde söyledi:

Merhabalar . ı-130 formuna ek olarak amerikalı eşimin pasaport fotokopisini ekledim doğum belgesini ayrıca eklememiz gerekiyormu? yoksa sadece pasaport fotokopisi yeterli olurmu?
    Birde ben türk konsololugundan greencarda başvuracağımı belirtiğimde birth certificate olarak bana nufus kayıt belgesi ve tercümesini verdiler bu şekildemi olucak acaba?
    Teşşekürler.

iki fotokopiyi de eklemenizi tavsiye ederim.

Evet, konsolosluktan aldiginiz belge dogru. USCIS bunu kabul etmeli. Eger e-devlet hesabiniz varsa, oradan da bazi belgelere ulasabiliyorsunuz, bilginize.

• teşekkür ederim.

Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

12

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.8k