Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • Benim şanssızlığım galiba sabah akşam girmeyi deniyorum, "The case information you entered does not match our records." bu sorunu nasıl gidereceğimi bilen birisi çıkmadı 😞 sistemimizde kayıtlı değil diyor oysa ki aynı ve doğru bilgileri giriyorum anlamadım


  • Merhabalar ds260 formunu dolduruyorum da birkaç soru var aklıma takılan;

    1- Sezonluk bir işte geçen sene şehir dışında bir yerde 1 ay kadar çalıştım. Bu adresi ve işi 16 yaşından sonraki adresler kısmına ve daha önceki iş deneyimlerine yazmalı mıyım?

    2- Askerliğimi 6 aylık piyade er olarak yaptığım için rank/position kısmına infantryman yazdım, military specialty kısmına da "None" yazdım doğru mudur?

    3- Ateşli silahlar konusunda yetenek ya da uzmanlığınız var mı sorusuna askerlikten ötürü evet demeye gerek var mıdır? Sonuçta askerlik boyunca sadece 9 atış yaptık o da eğitim amaçlıydı zaten.

    4- Anne ve baba aynı adreste mi yaşıyor sorusu bende de çıkmadı. Kimine sorulup kimine sorulmaması rastgele bir şey mi acaba?


  • @deathzombie kaldığın yurtları da yazdın mı peki?


  • Abi, kolay gelsin @crazycells . Bir arkadaşım form doldururken iş bölümüne işsiz yazmış. İş bulabilirse, mülakata çağrıldığında formdaki bu kısmı düzeltme seçeneği var mı?


  • @KnightMan DS-260 formunu doldururken o anki güncel bilgilerinize göre dolduruyorsunuz yani ilerde iş bulup çalışması onun için bir sıkıntı yaratmaz.


  • @avesta48 hiç girebildiniz mi? başvuru numaranızda ki karakterlere dikkat edin. Soyad çift soyad ise ona da dikkat edin. dikkatli dikkatli yazarak siz çözmeniz lazım.


  • @gunaltay58 ilk yıl bir sene kalmıştım yurtta eylül giriş haziran çıkış şeklinde yazdım.
    Adreslerde de kaldığım evlerin daire numaralarını hatırlamıyordum sadece bina numaralarını google maps dan bulup onları belirttim.


  • @ozn DV2020 (2020 Green Card Lotosu) Asamalari içinde söyledi:

    @KnightMan DS-260 formunu doldururken o anki güncel bilgilerinize göre dolduruyorsunuz yani ilerde iş bulup çalışması onun için bir sıkıntı yaratmaz.

    İş bulması önemli değil, mülakat zamanı formu güncelleyebilir mi o önemli olan .


  • @deathzombie bende ne bina numarası ne de daire numarası var. Google maps den de baktım orada da bulamadım.


  • @crazycells merhaba, seni yoruyoruz fakat bir konu da yardımına ihtiyacım var. Eşim DV 2020 talihlisi DS 260 formunu zaman kaybetmeden doldurmak istiyoruz fakat. Başvuru esnasında hamileydi, doğum temmuz 2019 tarihinde olacak, formu şimdi mi doldurmalıyız yoksa doğumdan sonra çocuğa pasaport çıkarttıktan sonramı? Ankara amerikan konsolosluğuna mail attım doğumdan sonra doldurun ve çocuğun pasaport bilgilerini bize gönderin diye mail atmışlar. Fakat sıralamada geç kalırsak diye endişe ediyorum. Acaba şimdi doldurup doğumdan sonrada yeni çocuğu eklettirsek doğru bir yol izlemiş olur muyuz? yardımların için teşekkürler. bu konuda bilgisi olan arkadaşlar varsa da cevap verirlerse çok sevinirim. herkesin hakkında hayırlısı olsun.


  • Merhaba DS 260 formunu doldurduk , bundan sonra tahminen ne kadar zaman sonra bigilendirirler

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @kurmanzhi DV2020 (2020 Green Card Lotosu) Asamalari içinde söyledi:

    Arkadaslar, ben firma sahibi isem occupation kismini nasil doldurmaliyim? eleman gibi doldurmam yeterli mi ?

    self-employed yazabilirsiniz.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @hasan76 DV2020 (2020 Green Card Lotosu) Asamalari içinde söyledi:

    @crazycells Tekrardan merhabalar sayin Crazycells !
    universite ile ilgili cevabınızı duzelttim. tesekkur ederim.tekrar birinci soruma doneceksek.
    1 - cocukların ds260 Formlarini doldurdum.ve dedigim gibi cocuklarin velayeti mahkeme tarafından annelerine verildi.bebim form içinde cocuklarla ilgili soruda
    Q is this child immigrating to the U.S. with you ? ben NO dedim
    Q - is this child immigrating to the U.S at a later date to join you ? ben EVET dedim. bu şiklara vermiş oldugum cevaba gore yani ogenmek istediğim cocuklar Mulakata benimle mi gelecekler ? yok ben tek basima mi gidecegim.
    simdiden cevabiniz için tesekkur ederim.

    Sorun degil, bu soruya ne cevap verdiginiz cok onemli degil su asamada.

    Mulakata gelmek zorunda degiller, buna siz karar vereceksiniz, formlar degil 🙂

    Siz cocuklarin gelmesini istiyor musunuz? Istemiyor musunuz? Bana amacinizi soyleyin, ben ona gore yonlendireyim.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @befe DV2020 (2020 Green Card Lotosu) Asamalari içinde söyledi:

    Merhaba.
    Ds-260 formunu bir türlü açtıramadım. 1 haftadır attığım 3 adet maile de (yanıt olarak) aynı şey yazılarak geri dönüş yapıldı. Benden istenilen bilgileri ve açıklamayı eksiksiz şekilde belirtmeme rağmen, içeriğinin nasıl olması gerektiği ile alakalı mail alıyorum. CN, full name, doğum tarihi ve ufak açıklama dışında hangi bilgileri vermem gerekiyor ?

    KCC'ye email gonderdikten sonra sadece geri donus yapmalarini beklemelisiniz, ard arda email gondermemelisiniz. Yogunluga gore size geri donus yapmalari 15 gunu bulabilir. Herkes sizin gibi 3 tane email gonderse su an 150.000'den fazla cevaplamalari gereken email birikmis olurdu ve donus yapmalari aylar surerdi. KCC'nin bir devlet dairesi oldugunu unutmamalisiniz. Ayrica size gonderilen email otomatik cevap, dolayisiyla o cevaba bakip yanlis yazdiginizi dusunmemelisiniz.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @egeli35 DV2020 (2020 Green Card Lotosu) Asamalari içinde söyledi:

    Arkadaşlar merhaba.
    *Benim önceden bir soyadı değişikliğim oldu evlilik ve ya başka bir nedenden değil ailemin kararı ile. Bu bölümde nasıl bir yol izlemeliyim o bölümde sadece evlilik ile değişen soyadları soruyor sanırım.
    *okul bilgilerimi girerken şuan üniversite okuyorum diploma bölümünü 1 olarak seçip lise mi eklemeliyim sadece yoksa üniversite de eklemeli miyim?şuan devam ettiğim için ne zamana kadar okuduğunu soruyor en aşağıda ?

    Kullandiginiz butun ad ve soyad kombinasyonlarini yazmalisiniz

    Iki turlu de yapabilirsiniz. Eger okul yakin zamanda bitecekse 2 yazip universiteyi de ekleyin. Universite diplomasiyla mulakata katilirsaniz, formunuzda guncelleme yapmak konsolos icin daha rahat olur.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @turkeyandusa DV2020 (2020 Green Card Lotosu) Asamalari içinde söyledi:

    "Is this child immigrating to the U.S. at a later date to join you?" için??? şu an 21 yaşından büyük çocuklar ileri bir tarihte geleceklerse ve ileri bir tarihte kardeşim zamanında (DS 260) siz, YES olarak girmediğinizden immigrant olarak başvurup gelemezler endişesinden dolayı. Soruyu değiştirerek de sormak isterim: şu an 21 den büyük çocukları biz ileri bir tarihte greencard yoluyla isteyemez miyiz? Onları yanımıza almamızın yöntemi anlamında? Teşekkür ederim...

    Evet, NO demeniz su an icin daha akillica olabilir. En azindan gocmenlik imasi yapmamis olursunuz. Cunku uzun bir sure gocmenlik sirasi bekleyecekler. Belki plan degisikligi yaparsiniz ilerde.

    Incelemeniz gereken konu:
    https://yesilkartforum.com/forum/topic/75/family-sponsored-green-card-aile-sponsorluguyla-green-card-almak

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @turkeyandusa adli suc sorusunu suraya aktarabilir misiniz? orada cevaplamayi daha dogru buluyorum:

    https://yesilkartforum.com/forum/topic/228/adli-sicil-kaydindaki-suclar-ve-gocmen-vize-gorusmesi

    Size hem iyi, hem de kotu haber verecegim.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @oez DV2020 (2020 Green Card Lotosu) Asamalari içinde söyledi:

    okuduğumuz lise taşınmış, kapanmış ya da adı değişmiş ise biz okurken olduğu adresi mi girmek gerekir?

    YL ve Dok' da fakülte yerine enstitü adresi mi yazmak gerekir?

    Teşekkürler

    eski ismini kullanabilirsiniz.

    enstitu daha dogru olur, ama fakulte de problem olmaz.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @avesta48 DV2020 (2020 Green Card Lotosu) Asamalari içinde söyledi:

    Benim şanssızlığım galiba sabah akşam girmeyi deniyorum, "The case information you entered does not match our records." bu sorunu nasıl gidereceğimi bilen birisi çıkmadı 😞 sistemimizde kayıtlı değil diyor oysa ki aynı ve doğru bilgileri giriyorum anlamadım

    Siz de basvuru sirasinda bilgilerini yanlis girenlerden biri olabilirsiniz. Bu durumda hangi cevabi yanlis girdiginizi teker teker deneyerek bulmalisiniz.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @troy DV2020 (2020 Green Card Lotosu) Asamalari içinde söyledi:

    Merhabalar ds260 formunu dolduruyorum da birkaç soru var aklıma takılan;

    1- Sezonluk bir işte geçen sene şehir dışında bir yerde 1 ay kadar çalıştım. Bu adresi ve işi 16 yaşından sonraki adresler kısmına ve daha önceki iş deneyimlerine yazmalı mıyım?

    2- Askerliğimi 6 aylık piyade er olarak yaptığım için rank/position kısmına infantryman yazdım, military specialty kısmına da "None" yazdım doğru mudur?

    3- Ateşli silahlar konusunda yetenek ya da uzmanlığınız var mı sorusuna askerlikten ötürü evet demeye gerek var mıdır? Sonuçta askerlik boyunca sadece 9 atış yaptık o da eğitim amaçlıydı zaten.

    4- Anne ve baba aynı adreste mi yaşıyor sorusu bende de çıkmadı. Kimine sorulup kimine sorulmaması rastgele bir şey mi acaba?

    1. Iki yere de yazmaniza gerek yok.

    2. dogrudur.

    3. Evet deyip, askerlik icin oldugunu belirtin.

    4. Onun bir mantigi var elbette, fakat bu mantigi cozmek hicbirimize bir sey kazandirmayacagi icin uzerinde durmuyoruz 🙂


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

71
Çevrimiçi

40.1k
Kullanıcı

4.3k
Konu

420.0k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum