[Arşiv] DV2020 (2020 Green Card Lotosu) Asamalari
-
@mstf DV2020 (2020 Green Card Lotosu) Asamalari içinde söyledi:
@gunaltay58 DV2020 (2020 Green Card Lotosu) Asamalari içinde söyledi:
@deathzombie adresleri misal kazim mahallesi kiraz caddesi seftali sokak migros sitesi b 5 blok daire 9 seklindemi girdiniz
@deathzombie çok teşekkür ederim. Sistem çok ağır ve uğraştırıcı. Destek alamasak işimiz zor. Herkesin bilgisine emeğine sağlık.
Adreslerin hepsini buyuk harflerle ıng yazı karakteri ile girdim. Paylaşılan videoda da bu şekilde igirilmişti. Birebir uyguladım. Bilgiler doğru olduktan sonra sistemde kabul edince bence hepsi aynı kapıya çıkyor. -
@redsat2000 Sevgili meslektaşım, ilgi ve geri dönüş için çok teşekkür ederim...
------Malum farklı yerlerde görev yaptık. adresler bölümünde zaten 16 yaşına kadar girdim. Görev yaptığımız yerleri teker teker girmek yerine KARA KUVVETLERİ KOMUTANLIĞI SEPTEMBER 1985 - JUNE 2006 gibi girsek uygun olur mu?
----- "Is this child immigrating to the U.S. at a later date to join you?" sorusunda, çocukların tamamı 21 den büyük olsalar da ileri bir tarihte yanımıza gelebilme olasılığına binaen YES yazdım yoksa NO mu yazmalıydım?
----- Okul kısmına askeri okulun adını İngilizce mi Türkçe mi yazıyoruz. Örnek: CANKIRI ASTSUBAY HAZIRLAMA OKULU ya da TUZLA PİYADE OKULU gibi...
----- Sivil olarak çalıştığımız şirketlerin adı da keza öyle mi (yaptığımız iş OTHER olduğundan)
Yes No
-
@turkeyandusa
Cevap 1 Blok tarih girmekte fayda var . TURKISH ARMY FORCES yaz
Cevap 2 Eğer 21 YAŞINDAN BÜYÜK İSE NO olmalı sanırım. Onlar ilk aşamada NON IMMIGRANT VISA olarak gelecekler GREEN CARD alamazlar GREEN CARD MULAKATA GIREMEZLER. Eger 21 YASINDAN BUYUK VAR ISE YES YAZILMALI
Cevap 3 TURKCE yazabilirsin Ancak Ingılızce karşılıkları varsa INGILIZCESI SORUN OLMAZ
Cevap 4 Çalıştığınız sivil firmaları OTHER olarak değil ayrıntılı yazmanız lazım. -
"Is this child immigrating to the U.S. at a later date to join you?" için??? şu an 21 yaşından büyük çocuklar ileri bir tarihte geleceklerse ve ileri bir tarihte kardeşim zamanında (DS 260) siz, YES olarak girmediğinizden immigrant olarak başvurup gelemezler endişesinden dolayı. Soruyu değiştirerek de sormak isterim: şu an 21 den büyük çocukları biz ileri bir tarihte greencard yoluyla isteyemez miyiz? Onları yanımıza almamızın yöntemi anlamında? Teşekkür ederim...
-
@turkeyandusa Onların USA geliş statüleri farklı olacak Vizesi farklıdır. DIVERSITY IMMIGRANT VIZE OLMAYACAK. Ilk aşama Normal vize olacak. Garanti olması açısından YES demeniz doğru olabilir.Forumda Diğer vize durumları ile ilgili bilgiler ve prosedürler var.
-
Teşekkür ediyorum. Forumda ayrıntılı cevabı paylaşılmış. Diğer arkadaşlara yararlı olur düşüncesiyle linki paylaşıyorum: https://yesilkartforum.com/forum/topic/75/family-sponsored-green-card-aile-sponsorluguyla-green-card-almak
-
@gunaltay58 ben okul zamanı kaldığım süreler için hep haziranda giriş haziranda çıkış şeklinde yaptım ve 1 yıl şeklinde gösterdim. Sonuçta yazın orada kalınmıyor, sorun olacağını düşünmüyorum.
-
@gunaltay58 evet ben o şekilde girdim tüm adresleri.
-
Arkadaşlar merhaba.
*Benim önceden bir soyadı değişikliğim oldu evlilik ve ya başka bir nedenden değil ailemin kararı ile. Bu bölümde nasıl bir yol izlemeliyim o bölümde sadece evlilik ile değişen soyadları soruyor sanırım.
*okul bilgilerimi girerken şuan üniversite okuyorum diploma bölümünü 1 olarak seçip lise mi eklemeliyim sadece yoksa üniversite de eklemeli miyim?şuan devam ettiğim için ne zamana kadar okuduğunu soruyor en aşağıda ? -
okuduğumuz lise taşınmış, kapanmış ya da adı değişmiş ise biz okurken olduğu adresi mi girmek gerekir?
YL ve Dok' da fakülte yerine enstitü adresi mi yazmak gerekir?
Teşekkürler
-
Benim şanssızlığım galiba sabah akşam girmeyi deniyorum, "The case information you entered does not match our records." bu sorunu nasıl gidereceğimi bilen birisi çıkmadı :( sistemimizde kayıtlı değil diyor oysa ki aynı ve doğru bilgileri giriyorum anlamadım
-
Merhabalar ds260 formunu dolduruyorum da birkaç soru var aklıma takılan;
1- Sezonluk bir işte geçen sene şehir dışında bir yerde 1 ay kadar çalıştım. Bu adresi ve işi 16 yaşından sonraki adresler kısmına ve daha önceki iş deneyimlerine yazmalı mıyım?
2- Askerliğimi 6 aylık piyade er olarak yaptığım için rank/position kısmına infantryman yazdım, military specialty kısmına da "None" yazdım doğru mudur?
3- Ateşli silahlar konusunda yetenek ya da uzmanlığınız var mı sorusuna askerlikten ötürü evet demeye gerek var mıdır? Sonuçta askerlik boyunca sadece 9 atış yaptık o da eğitim amaçlıydı zaten.
4- Anne ve baba aynı adreste mi yaşıyor sorusu bende de çıkmadı. Kimine sorulup kimine sorulmaması rastgele bir şey mi acaba?
-
@deathzombie kaldığın yurtları da yazdın mı peki?
-
Abi, kolay gelsin @crazycells . Bir arkadaşım form doldururken iş bölümüne işsiz yazmış. İş bulabilirse, mülakata çağrıldığında formdaki bu kısmı düzeltme seçeneği var mı?
-
@KnightMan DS-260 formunu doldururken o anki güncel bilgilerinize göre dolduruyorsunuz yani ilerde iş bulup çalışması onun için bir sıkıntı yaratmaz.
-
@avesta48 hiç girebildiniz mi? başvuru numaranızda ki karakterlere dikkat edin. Soyad çift soyad ise ona da dikkat edin. dikkatli dikkatli yazarak siz çözmeniz lazım.
-
@gunaltay58 ilk yıl bir sene kalmıştım yurtta eylül giriş haziran çıkış şeklinde yazdım.
Adreslerde de kaldığım evlerin daire numaralarını hatırlamıyordum sadece bina numaralarını google maps dan bulup onları belirttim. -
@ozn DV2020 (2020 Green Card Lotosu) Asamalari içinde söyledi:
@KnightMan DS-260 formunu doldururken o anki güncel bilgilerinize göre dolduruyorsunuz yani ilerde iş bulup çalışması onun için bir sıkıntı yaratmaz.
İş bulması önemli değil, mülakat zamanı formu güncelleyebilir mi o önemli olan .
-
@deathzombie bende ne bina numarası ne de daire numarası var. Google maps den de baktım orada da bulamadım.
-
@crazycells merhaba, seni yoruyoruz fakat bir konu da yardımına ihtiyacım var. Eşim DV 2020 talihlisi DS 260 formunu zaman kaybetmeden doldurmak istiyoruz fakat. Başvuru esnasında hamileydi, doğum temmuz 2019 tarihinde olacak, formu şimdi mi doldurmalıyız yoksa doğumdan sonra çocuğa pasaport çıkarttıktan sonramı? Ankara amerikan konsolosluğuna mail attım doğumdan sonra doldurun ve çocuğun pasaport bilgilerini bize gönderin diye mail atmışlar. Fakat sıralamada geç kalırsak diye endişe ediyorum. Acaba şimdi doldurup doğumdan sonrada yeni çocuğu eklettirsek doğru bir yol izlemiş olur muyuz? yardımların için teşekkürler. bu konuda bilgisi olan arkadaşlar varsa da cevap verirlerse çok sevinirim. herkesin hakkında hayırlısı olsun.
Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.
Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.
With your input, this post could be even better 💗
Kayıt Ol Giriş
Benzer Başlıklar
10
Çevrimiçi60.8k
Kullanıcı5.1k
Konu534.9k
İletiPowered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum