Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

[Arşiv] DV2020 (2020 Green Card Lotosu) Asamalari

• @mstf Klavye dilini İngilizce yapıp öyle deneyin Türkçe karakter çakışması olabiliyor, eğer bu da sorunu çözmezse farklı internet tarayıcılardan girip doldurmayı deneyin.

• merhabalar.. ds 260 formunu daha doldurmadım. bir kaç sorum var?
    1_lise diploması yerine mezuniyet belgesi gecerli olurmu?( lise diplomam anestezi tek. ve ben lise diplomam ile 8 yıllık devlet memuruyum. normalde önlisans diplomam var fakat başka branş(sağlık kurumları işletmeciliği). illa lise diploması görnek isterlermi ?
    2_formu eşim ve çocugum için doldurma aşamasına nasıl geçiliyor. yani kendiminkini doldurdum submit ettim ve yolladım. sonra yeniden case no ile bir daha giriş yapıp yeniden mi dolduruyoruz?

• @arifcinar
    merhaba

1. önlisans diplomanız varsa, lise diplomasının aslına ihtiyacınız yok, lise mezuniyet belgeniz işinizi görür.

2)Aynen öyle, sizin isminizin altında eşiniz ve çocuğunuzun ismi var, hepsini teker doldurup save edip (ikinci bir gözle tekrardan kontrol ettikten sonra) gönderin.

• @ozn bizde o yollardan geçip, sinir olduk, her adresi tek tek kaydetmeyi deneyin lütfen

• @erkangeziyor
    en son mezun olduğumuzdan geriye doğru gidiyoruz
    Sadece Atatürk ( university) yada Atatürk (high school) gibi yapıyoruz
    Ön lisansın ingilizce karşılığı nedir bilmiyorum @crazycells

• @ksmcmldg bol şans

• @mstf bende çok uğraştım o konuda 10 veya 11 tane adres yazmak zorunda kaldım ve şöyle bir çözüm buldum.
    *Öncelikle büyük harf açık ve İngilizce karakter ile yaz.
    *Sonrasın da yazdıklarını kayıt et fakat geriye dönük hepsini yazamadığından kayıt edemeyip attığı zaman başa dönecektir. O durum içinde örneğin iki adres yaz son yazdığın adresin taşınma tarihini 16 yaşından öncesi ne zamansa o tarihi gir ve kaydet.
    *sonra tekrar tarihi düzelt ve tamamlayana kadar aynı şekilde devam et.
    *sayfadan atsa bile kayıt olmuş olacaktır.
    umarım anlatabilmişimdir.

• ⭐⭐⭐⭐⭐

@oez DV2020 (2020 Green Card Lotosu) Asamalari içinde söyledi:

erasmus tarihlerini girdikten sonra "diploma, certificate" yazan yere "exchange student" yazmama gerek var mı, boş mu bırakmalıyım,

Benzer biçimde üni eğitimin esnasında yatay geçiş yapmışsam ""diploma, certificate" yazan yere "transfer" yazmama gerek var mı, boş mu bırakmalıyım.

bos birakabilirsiniz veya none yazabilirsiniz.

• @deathzombie
    Ellerinize sağlık, anca bu kadar açık ve net anlatılabilirdi

• @erkangeziyor DV2020 (2020 Green Card Lotosu) Asamalari içinde söyledi:

Bikac sorum var
    1 katıldıgınız egitim kurumlarının sayısını mesela lise,meslek yuksekokulu,universite oldugunu varsayarsak 3 yazıp sonra ilk universiteden mi baslamalıyız doldurmaya?
    2 egitim kurumlarının isimlerini Turkce mi İngilizce mi yazalım?

1. Aslinda siralamasi farketmez.

2. Meslek Yuksekokulu icin Vocational School yazabilirsiniz, diger yuksekokullar icin Junior College yazabilirsiniz. ( @Muhtaradana )

• @arifcinar DV2020 (2020 Green Card Lotosu) Asamalari içinde söyledi:

merhabalar.. ds 260 formunu daha doldurmadım. bir kaç sorum var?
    1_lise diploması yerine mezuniyet belgesi gecerli olurmu?( lise diplomam anestezi tek. ve ben lise diplomam ile 8 yıllık devlet memuruyum. normalde önlisans diplomam var fakat başka branş(sağlık kurumları işletmeciliği). illa lise diploması görnek isterlermi ?
    2_formu eşim ve çocugum için doldurma aşamasına nasıl geçiliyor. yani kendiminkini doldurdum submit ettim ve yolladım. sonra yeniden case no ile bir daha giriş yapıp yeniden mi dolduruyoruz?

sayin @Muhtaradana 'nin cevaplarina ek olarak.

1. En ust derece neyse onun belgelerinizi gostermeniz yeterli.

2. Gerekiyorsa ana sayfadaki formunuzun yaninda "Add Applicant" ile ek form olusturabilirsiniz.

• Arkadaslar, ben firma sahibi isem occupation kismini nasil doldurmaliyim? eleman gibi doldurmam yeterli mi ?

• @crazycells Tekrardan merhabalar sayin Crazycells !
    universite ile ilgili cevabınızı duzelttim. tesekkur ederim.tekrar birinci soruma doneceksek.
    1 - cocukların ds260 Formlarini doldurdum.ve dedigim gibi cocuklarin velayeti mahkeme tarafından annelerine verildi.bebim form içinde cocuklarla ilgili soruda
    Q is this child immigrating to the U.S. with you ? ben NO dedim
    Q - is this child immigrating to the U.S at a later date to join you ? ben EVET dedim. bu şiklara vermiş oldugum cevaba gore yani ogenmek istediğim cocuklar Mulakata benimle mi gelecekler ? yok ben tek basima mi gidecegim.
    simdiden cevabiniz için tesekkur ederim.

• @muhtaradana teşekkür ettim sağolun..

• @deathzombie adresleri misal kazim mahallesi kiraz caddesi seftali sokak migros sitesi b 5 blok daire 9 seklindemi girdiniz

• Arkadaslar simdi adresler kisminda misal üniversite zamanında bir yıl yurtta kaldım,sonra bir yıl evde kaldım ertesi yıl başka eve cıktım.bunların hepsini surelerini yazarken, diyelim ki bir tane ev adresi aklıma gelmiyor,onun yerine bir yıl kaldığım diğer evi 2 yıl kaldı gibi girsem sorun olur mu? Yurtta kaldığım adresı yazmama gerek varmı? Cunku bu seferde tarihler arasında boşluk olucak? yardımlarınız için teşekkürler

• Merhaba.
    Ds-260 formunu bir türlü açtıramadım. 1 haftadır attığım 3 adet maile de (yanıt olarak) aynı şey yazılarak geri dönüş yapıldı. Benden istenilen bilgileri ve açıklamayı eksiksiz şekilde belirtmeme rağmen, içeriğinin nasıl olması gerektiği ile alakalı mail alıyorum. CN, full name, doğum tarihi ve ufak açıklama dışında hangi bilgileri vermem gerekiyor ?

• Bu ileti silindi!

• @gunaltay58
    aradaki evi hatırladığınız kadarıyla yazın bir sorun olmaz, ben bir adres için Google earth kullandım

• @befe Kardeşim, bence internet explorer'un son sürümünü yükleyin ve oradan açın. İlk bir kaç gün ben de diğer browserlerden açamamaştım. Sayfa açtığında Confirmation kodunu da yazmayı unutmayın ki zira Case number ve confirmation number farklı numaralar. Dalgınlıkla aynısı yazılabiliyor ve form açmıyor. Hayırlı olsun.

Benzer Başlıklar

• 0 Oy
    1 İleti
    301 Bakış
    P
    Merhabalar Yaklaşık 1.5 senedir kaçak olarak Amerikada kalıyordum ve 3 ay önce amerikalı kız arkadaşım ile evlendim ailemdeki acil sağlık sorunundan dolayı acil sağlık iznine başvurmak istiyorum.Amerikaya geri geldiğimde sınırda sorun yaşarmıyım?Yaşayacak olursam gitmeden bunun önlemini nasıl alabilirim?Bu konuda yardıma ihtiyacım var..
  • green card başvuru bilgilerinde yanlış olması

Kilitli Muslu Hukuk Bürosu Sorularınızı Cevaplıyor! green card
    3
    0 Oy
    3 İleti
    4k Bakış
    Claudia J. MusluC
    @Muhammet-Shagylyjov, içinde söyledi: green card başvuru bilgilerinde yanlış olması Merhaba. Benim babam bu sene green card çekilişini kazandı. Bu arada ben ve babam Turkmenistan uyrukluyuz. Çekilişe katılırken babamın bilgileriyle onun adına ben başvurmuştum. Ama çocuk sayısını (3) bilgisini doldurduktan sonra, yaşım 21 den büyük olmasına rağmen diğer iki kardeşlerimle beraber kendi bilgilerimi de yazdım, bilgisizlikten doğduğum seneyi 21 yaştan küçük olacak şekilde (çünkü büyük dersem kabul etmiyordu sistem mantıklı olarak) yanlış doldurdum. Şimdi ise babam çekilişi kazandı. Ds 260 formunda benim ve kardeşlerimin ismi var, ve bilgiler doldurulacak. Siz ne dersiniz, nasıl olur, bu yanlış bilgi babamın vize alma sürecini olumsuz etkilermi, yoksa direk ret mi verirler? Etkilemeyecekse/etkileyecekse ds 260 formunu doldururken dikkat edeceğim husus var mıdır? Cevaplarsanız çok sevinirim. Şimdiden teşekkür ederim. Sayın @Muhammet-Shagylyjov DS260 formunu doğru doldurmanız gereklidir. Yeşil karta başvururken girdiğiniz cevaplara göre siz de yesil kart hakkına sahip olabiliyorsunuz. Her durumda DS260 formunu doğru bilgilerle doldurmanız gerekmektedir. Vukuatlı nüfus kayıt örneklerinizden aile durumu ve yaşlarına bakacaklardır. Muhtemelen babanız yeşil kartı mantıklı bir açıklama ile alabilecektir ancak siz alamayacaksınız. Babanız yesil kartı aldıktan sonra belli koşulları gerçekleştiriyorsanız sizin için de yesil kart başvurusunda bulunabilir. Teşekkürler.
  • 8 Oy
    294 İleti
    20k Bakış
    KalpK
    Ben bir soru sorucaktım da ben 16 yasındayım açık lise mezunuyum yani erken bitirdim green carda başvurabilir miyim uygun mudur?
  • [Arşiv] Sayilarla DV2020

Kilitli Greencard Lotosu (Diversity Visa) Süreci
    359
    0 Oy
    359 İleti
    30k Bakış
    Yeşilkart ForumY
    Bu başlık arşivlenmiştir. Bu konudaki soru ve yorumlarınıza şu başlıkta devam edebilirsiniz: Sayılarla Green Card Lotosu (Diversity Visa) Sürecine Bakış
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

37

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.9k