Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

[Arşiv] DV2019 Mulakat Deneyimleri

• @crazycells diğerlerini direk yollasak oluyor sanırım onların cıktısını daha sonrada alabilirim yani. Birde nüfus kayıt örneğinde aile seçip Amerika konsolosluğu için dedim bundada sıkıntı yok sanırım.. Ali bey kusura bakmayın basit sorular biliyorum ama işte kusursuz olsun die çabalıyorum

• @dscrt DV2019 Mulakat Deneyimleri içinde söyledi:

@crazycells diğerlerini direk yollasak oluyor sanırım onların cıktısını daha sonrada alabilirim yani. Birde nüfus kayıt örneğinde aile seçip Amerika konsolosluğu için dedim bundada sıkıntı yok sanırım.. Ali bey kusura bakmayın basit sorular biliyorum ama işte kusursuz olsun die çabalıyorum

hepsi dogru :slight_smile: telasa gerek yok.

• @tractor12 DV2019 Mulakat Deneyimleri içinde söyledi:

@crazycells Size de ayrıca teşekkür ederim, büyük bir sabırla burada sorulan her soruya cevap verdiniz, veriyorsunuz. Emeğiniz çok, tekrar teşekkür ederim! saygılarımla

rica ederim, bundan sonraki surecte bol sanslar!

• @crazycells yaa siz harikasınız.. Hakkınız ödenmez

• @crazycells son bir sey daha.. Adli sicil kaydım İngilizce.. Onuda kurum için sectim yine Amerika konsolosluğu.. Nufus kayıt Türkçe sorun olmaz sanırım Di mi? Ve söz bu sorudan sonra yatıp uyuyacağım ses cıkarmıycam🤗😁

• @dscrt DV2019 Mulakat Deneyimleri içinde söyledi:

@crazycells yaa siz harikasınız.. Hakkınız ödenmez

rica ederim bol sans! Amerika'ya gittikten sonra deneyimlerinizi foruma aktarmayi unutmayin! :slight_smile:

@dscrt DV2019 Mulakat Deneyimleri içinde söyledi:

@crazycells son bir sey daha.. Adli sicil kaydım İngilizce.. Onuda kurum için sectim yine Amerika konsolosluğu.. Nufus kayıt Türkçe sorun olmaz sanırım Di mi? Ve söz bu sorudan sonra yatıp uyuyacağım ses cıkarmıycam🤗😁

Ikisi de uygundur :slight_smile: adli sicil kaydin arsiv kayitli olduguna emin olmaniz yeterli.

• @crazycells arşiv kayıtlı aldım:) ilk sayfada belirtmişsiniz cok güzel zaten😁 ohh gönül rahatlığıyla uyuya bilirim.. Cok teşekkür ediyorum.. Ama bunlar iyi günleriniz farkındasınız Di mi😜 daha mülakat için, Dr randevusu için kafanızı epey şişiricem 😜😁😁

• Merhabalar,
    16 Mayis gunu itibariyle konsolosluk gorusmemiz olumlu sonuclandi ve vizelerimiz onaylandi.
    Doktor randevusu ve mulakat ile ilgili detaylar kisaca asagidaki gibi:

Doktor Randevusu:
    13 Mayis Pazartesi gunu saat 11:00’deki randevumuza saat 10:30’da gittik ve hic bekletilmeden islemlerimiz basladi. Once kayitlarimiz yapildi, resimlerimiz cekildi ve bizi 3. Kattaki Duzen Lab.’a yonlendirdiler. 3. katta sirasiyla kan alindi, idrar ornegi verildi ve gogus rontgenlerimiz cekildi. Burada isimiz yaklasik yarim saat kadar surdu. 2 kisi icin toplam $235 odedik.

Saat 11:00’de tekrar 4. Kata ciktik ve siramizin gelmesini bekledik. Yaklasik bir bucuk saat kadar sonra once esim ardindan ben iceri alindik. Ikimizin de asi kartlari yoktu ve ikimize de 3’er tane asi yapildi. Yapilan asilar : Tetanoz, Su Cicegi, Kizamik-Kabakulak karma asi.
    Doktor hanim muayene sirasinda herhangi bir ameliyat oldunuz mu, herhangi bir nedenden dolayi hastanede yattiniz mi, sigara-alkol kullaniyor musunuz tarzi sorular sordu.
    Islemlerimiz bittikten sonra 2 kisi icin toplam $500 odedik.
    Saglik raprounun 2 kisi icin toplam maliyeti $735 oldu.
    14 Mayis Sali aksam saat 16:00’da raporlarimizi aldik.

Asilardan sonraki ilk gece:
    Muayene oncesi asilardan ve igne olmaktan cekincemiz vardi ama doktorun ofisinden canimiz acimadan ciktik.
    Ancak yapilan tetanoz asisi ayni aksam esimde kol ve gogus agrisi yapti. Bende ise gece saatlerinde kol agrisi yapti. Yaklasik 2 gun bu agriyi cektik. Diger arkadaslarin bilgisi olsun, agri olan kola soguk kompres uygulayabilirsiniz.

Konsolosluk Mulakati:
    Sabah 7:45 randevumuz icin saat 7:30’da siraya girdik. Ilk siraya biz gectik. Evraklarimizin oldugu poseti iceri almadilar. Pasaportlarimizi aldilar guvenlik kontrolunden gecirdiler ve sirayla iceri aldilar. Iceride sira numarasi ve pasaportlarimizi verdiler ve beklemeye basladik. Yaklasik 10 dakika kadar sonra numaramiz yandi ve evraklari teslim ettik.

Evraklar:

• Adli sicil kaydi
    • Nufus kayit ornegi
    • Saglik raporlari
    • Banka ekstreleri
    • 2’ser adet resim
    • Evlilik cuzdani orjinali ve 2 fotokopisi
    • Diploma orjinali ve 1 fotokopisi

Yaklasik 15 dakika sonra numaramiz tekrar yandi ve giseden 2 kisi icin $660 odedik.
    Bu islemden 10 dakika sonra numaramiz tekrar yandi ve gorusmeye basladik. Once yemin ettik, evlilik cuzdanimiz ve diploma orjinalini verdiler, ardindan parmak izlerimiz alinirken nereye gideceksiniz, neden oraya gideceksiniz, ne is yapacaksiniz sorulari soruldu asil talihli olan esime en son bana da ne is yapacaksiniz sorusu soruldu parmak izlerim alindi ve “her sey guzel gozukuyor, tebrikler kazandiniz, vizeniz onaylandi” denildi. Ben bu onaya iliskin bir yazi verecek misiniz dedim ancak bu vize turu icin boyle bir uygulama olmadigini soylediler. Gidebilirsiniz dediler ve yaklasik 1 saat icinde konsolosluktan ciktik. Saat 8:45’de konsolosluktan cikarken hem icerisi hem de disarisi oldukca kalabalikti.
    17 Mayis Cuma gunu “congratulations” baslikli mail geldi ve PTT mesaji geldi ardindan.
    3-5 is gunu icerisinde pasaportlarimiz sectigimiz PTT subesine gonderilecek.

Basvuru asamasindan bu gune kadar tum sureclerde forumda yer alan bilgilerden faydalandik. Hepinize tekrar tesekkur ederiz.

• @hockeyumpire2 hayırlı olsun, kolay gelsin...

• @emre hayırlı olsun

• @ggg tebrikler, hayırlı olsun

• @crazycells , merhabalar casenumaram 29binlerde pasaportumun suresi 04/2020'de bitiyor. DS260i doldurduktan sonra KCC`den formunuz elimize ulasti mailinden sonra KCC'den harhangi bir evrak maili almadim. Asagidaki iki sorum hakkinda yardimci olabilirseniz sevinirim.

1- DS260`i doldururken forma girdigim pasaport numarasini eger pasaportumu yenilersem degistirmem gerekir mi? Veya bu pasaportla islemlerime devam edersem herhangi bir sikinti yasar miyim pasaport suresinden dolayi?

2- Evrak maili henuz bana gelmedigi icin KCC`ye hatrilatma maili atmam gerekir mi?

Tesekkurler

• 20 haziran mülakat tarihi, 17 hazirana da sağlık randevusu aldık {bakalım daha onay maili gelecek}

Aklıma çok saçma bir şey takıldı, herkesin affına sığınarak soracağım :)

Çekilişe katılırken verdiğim fotoğraf top sakallı halimdi. Pasaport fotoğrafım sakalsız.

Mülalatta nası bi fotoğraf götürmek gerekir, ne olur ne olmaz diye ikiisnden de birer tane götüreyim mi napayım acaba? :)

• @milenium DV2019 Mulakat Deneyimleri içinde söyledi:

@crazycells , merhabalar casenumaram 29binlerde pasaportumun suresi 04/2020'de bitiyor. DS260i doldurduktan sonra KCC`den formunuz elimize ulasti mailinden sonra KCC'den harhangi bir evrak maili almadim. Asagidaki iki sorum hakkinda yardimci olabilirseniz sevinirim.

1- DS260`i doldururken forma girdigim pasaport numarasini eger pasaportumu yenilersem degistirmem gerekir mi? Veya bu pasaportla islemlerime devam edersem herhangi bir sikinti yasar miyim pasaport suresinden dolayi?

2- Evrak maili henuz bana gelmedigi icin KCC`ye hatrilatma maili atmam gerekir mi?

Tesekkurler

1. Normalde evet, ama degistirmeyin bence su anda. Bu tur seyler gecikmelere neden olabilir diye korkuyorum. Su an DV2019 talihlileri icin en cok korktugumuz sey, gecikmeler...

2. Normalde gerekmiyor, ama yasadiginiz sureci anlayabiliyorum, o nedenle bu ay sonuna kadar hicbir aktivite olmazsa Haziran'in basinda KCC'ye email gonderebilirsiniz.

• @nakalakev DV2019 Mulakat Deneyimleri içinde söyledi:

20 haziran mülakat tarihi, 17 hazirana da sağlık randevusu aldık {bakalım daha onay maili gelecek}

Aklıma çok saçma bir şey takıldı, herkesin affına sığınarak soracağım :)

Çekilişe katılırken verdiğim fotoğraf top sakallı halimdi. Pasaport fotoğrafım sakalsız.

Mülalatta nası bi fotoğraf götürmek gerekir, ne olur ne olmaz diye ikiisnden de birer tane götüreyim mi napayım acaba? :)

Guncel halinizi yansitan bir fotograf yeterlidir :slight_smile: sakalli/sakalsiz farketmez...

• case number numaramızın current olması ne anlama geliyor ? comformation ve case number numarasının önemi nedir ?

• cese number numarasının current olması ne demek ? comformation ve cese number numarası önemi nedir

• case number yani dosya numaranız current yani aktif olunca randevu verilebilir duruma gecmiş oluyorsunuz. ama bu current oldugunuz ay içinde hemen randevu alacagınız anlamına gelmiyor. daha onceden current olan ve randevu almamıs olanlar olabiliyor, bu yuzden sarkmalar gerceklesebiliyor. confirmation number nedir bilmiyorum .

• arkadaslar vizem onaylandi ap kalip kalmadigimi nerden ogreniyordum.pasaportlari vermediler lise diplomasini konrol ettikten sonra vizeniz onaylanacak dediler.

Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

27

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.8k