Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

Greencard çekilişi kalkıyor (Mayıs ayı yasa tasarısı)

Taşındı Gündem
144 48 13.4k 10

• @hasnotbeen Greencard çekilişi kalkıyor (Mayıs ayı yasa tasarısı) içinde söyledi:

Kimse yanlış anlamasın onu baştan söyleyeyim de. Ya da anlasın fark etmez.

Bana göre çok da yerinde bir uygulama olur. Mevcut sistemde GC kazanan bir kişi 2 çocuk 1 eşle beraber 3 kişinin hakkını gasp etmiş oluyor. Ayrıca artık dur lan GC diye birşey varmış başvurayım kıyıda kenarda dursun diyip hasbel kader kazanıp ta gitmeyen ya da imkanı olmadığı için gidemeyen binlerce vasıfsız da böylelikle kuru kalabalık yapmamış olur. Hatta başvuru için ücret bile alsın (100,200,300 $ gibi rakamlar). O zaman başvuru oranı mevcudun %10 kadar olur ve en azından gerçekten gitmek isteyen şansını dener.

Şimdi ailesi ile gitme hayali kuranlar tarafından linç de gelebilir ama şöyle düşünün 4 kişilik bir araca binmek 4 kişi talip oluyor normalde dördü de binebilecek o araca ama şoför ailesini de aldığı için diğer 3 kişi mağdur ediliyor. Eee adalet?

Arkandayım Trump reis. Daha da katı kurallar getir ki kuru kalabalığı, geldiği çöplüğü gittiği yere de götürmek isteyen boş insanları, şansı ile onlarca kişinin hakkını yok edenlerin önünü kes.

He derseniz ki böyle olunca sana çıkacak mı. En azından şansımız üçe beşe katlanacak. Belki de on'a.

Sen bu onerilen kanunun icerigini anladigindan eminmisin? Merit Based dedigi puanlama sistemi. Yasina, egitimine, is tecrubene, ingilizce seviyene gore puanlar veriliyor. Yani artik cekilis falan yok dolayisiyla sansinin 3'e 5'e katlanma durumu da yok. Ilkonce mevzuyu anlamaya calis.
    Bazen gelismis ulkelerde bile kanunlar geriye dogru isletilir. En son ornegi Ingiltere'de yasandi. Ingiliz devleti 12,500 AA vizeli Turk'un gozlerinin icine baka baka bu vizede yaptigi degisiklikleri geriye dogru isletti. Binlerce aile magdur oldu. Yuksek mahkeme zart zurt da fayda etmedi.
    Suudi devleti gazeteci Kasikci'yi oldurdugunde butun Dunya ayaga kalkti ama demokratik Amerikanin baskani Trump demokrasi umurumda degil 110 milyarlik silah anlasmasini iptal edemem dedi ve ustunu orttu. Al sana copluk.

• @sigmoidalmammal bence de ve Amerikan halkı gözünden bakarsak çok mantıklı ve destek bulacak bir uygulama. Trump'ın bunu oy için kullanması da bu yüzden.

Beni böyle bir sistemin olup olmaması etkilemez, eğitimimde, dilimde, maddi durumumda müsait, yaşım 40 ama çok sorun olacağını sanmam, olsa da zaten bu saatten sonra çok umursamam....

Diğer taraftan kimse ülkesine kendi dilini bile konuşamayan, vasıfsız bir göçmenin gelmesini istemez. Türkiye'de bu şekilde olan Suriyelilerin istenmemesi gibi.

O yüzden özellikle genç arkadaşlar, burada hayıflanmak yerine kendimizi nasıl geliştiririz de istenen yeteneklere sahip bireyler haline geliriz diye çabalamak sizler için daha yapıcı olacaktır. GC kanunu değişmese bile kendinizi geliştirmeniz, gittiğiniz zaman size daha hızlı adapte olabileceğiniz bir yaşam sağlayacaktır.

Siz kendinizi geliştirin, ondan sonra ne kanun çıkar ise çıksın önemli değil . Kanun tasarısı illa yazılımcı yada mühendis demiyor, tecrübeli bir boyacı, yada tesisatçı, uzun yol şöförü vb. olmak ta gayet geçerli bir meslek...

• GC'nin kalkmamasının istemelerinin ve yasadışı giriş yapanların ülkeden atılmamasını istemelerin nedeni. Bu iki sınıfın amerikalıların pek çalışmak istemedikleri alanlarda çalışmaları ve amerikalılar çalışma olayında aşırı rahatlar. Biraz çalışır para yapınca işten çıkar gezer tozar. Git bir pizzacıda çalış 5-6 ay sonra oranın en eskisi olursun. Eğer bu iki sınıfı atarlarsa bu sefer çalışacak adam kıtlığı nedeniyle ücretler artar. Bu da eflasyon demek. Daha önce amerika da bir eğitim reformu yapıldı. İlköğretim ve lisede çok iyi eğitim verildi. Sonra işçi sınıfında çalışacak adam bulamadılar. Sonra eğitim kalitesini düşürüp üniversite eğitim kalitesini yüksek tuttular. Sıcak bakılmamasının asıl nedeni bu.

• @erkangeziyor bu tasarı 2020 kazananlarını etkilemez, boşuna kendinizi sıkmayın. 13binde gayet düşük bir case no olduğu için sizler için bu açıdan bir sıkıntı olmayacaktır...

• @hasnotbeen Greencard çekilişi kalkıyor (Mayıs ayı yasa tasarısı) içinde söyledi:

Kimse yanlış anlamasın onu baştan söyleyeyim de. Ya da anlasın fark etmez.

Bana göre çok da yerinde bir uygulama olur. Mevcut sistemde GC kazanan bir kişi 2 çocuk 1 eşle beraber 3 kişinin hakkını gasp etmiş oluyor. Ayrıca artık dur lan GC diye birşey varmış başvurayım kıyıda kenarda dursun diyip hasbel kader kazanıp ta gitmeyen ya da imkanı olmadığı için gidemeyen binlerce vasıfsız da böylelikle kuru kalabalık yapmamış olur. Hatta başvuru için ücret bile alsın (100,200,300 $ gibi rakamlar). O zaman başvuru oranı mevcudun %10 kadar olur ve en azından gerçekten gitmek isteyen şansını dener.

Şimdi ailesi ile gitme hayali kuranlar tarafından linç de gelebilir ama şöyle düşünün 4 kişilik bir araca binmek 4 kişi talip oluyor normalde dördü de binebilecek o araca ama şoför ailesini de aldığı için diğer 3 kişi mağdur ediliyor. Eee adalet?

Arkandayım Trump reis. Daha da katı kurallar getir ki kuru kalabalığı, geldiği çöplüğü gittiği yere de götürmek isteyen boş insanları, şansı ile onlarca kişinin hakkını yok edenlerin önünü kes.

He derseniz ki böyle olunca sana çıkacak mı. En azından şansımız üçe beşe katlanacak. Belki de on'a.

söyliceklerime gücenme dostum lütfen birsürü yazı yazmışın ama içi bomboş getireceği puanlama sistemi canada nın halihazırda kullandıgı sistem canadanın puanlama sistemine bak tutuyosa aşşagı yıkarı amerika içinde tutacaktır aşırı farklılık olcagını sanmıyorum ayrıca çekiliş sisteminden farklı bi sistem (yoğun talep olursa katılımcılar arasından çekiliş mümkün gibi) bence konuyu daha iyi öğrenip öyle yazmalısın saygılar..

Not: Kaldı ki Trump'ın konuşmasını dinledin ve buna rağmen bu şekilde anladıysan sen zaten o puanı toplayamıcaksın

• kanada ve avustralya gibi puan sistemine geçerler sanıyorum, şimdiden ingilizce çalışmaya başlasın gitmek isteyenler zira belli bir seviye bekleniyor bu puan sisteminde, bana kalırsa kimse taşlamasın ama çekilisten daha iyi bir sistem olur

• @dustyblue Greencard çekilişi kalkıyor (Mayıs ayı yasa tasarısı) içinde söyledi:

çekilişi kazanmak kimseye bir hak vermiyor maalesef. bunu yaşayarak öğrenmiş biri olarak söylüyorum.

Ne yasadın da olumsuz oldu paylasır mısın?

• @asilcenk Greencard çekilişi kalkıyor (Mayıs ayı yasa tasarısı) içinde söyledi:

@erkangeziyor bu tasarı 2020 kazananlarını etkilemez, boşuna kendinizi sıkmayın. 13binde gayet düşük bir case no olduğu için sizler için bu açıdan bir sıkıntı olmayacaktır...

Umarım dediğin gibi olur. insanın aklına geliyor bazı seyler istemdısı olarak.

• ⭐⭐⭐⭐⭐

senato da bu konu bu kadar derinlemesine tartışılmayacaktır. Onları bu sıkıntıdan kurtaralım bu yazıları ingilizceye çevirelim onlara göndrerlim. Maşallah senato vekillerini geçtiniz. Siz ne kadar tartışsanız da onlar bir karar verince tıpış tıpış uyacak mısın o zaman nedir bu hararetli tartışma

• @ayvalik10 Greencard çekilişi kalkıyor (Mayıs ayı yasa tasarısı) içinde söyledi:

senato da bu konu bu kadar derinlemesine tartışılmayacaktır. Onları bu sıkıntıdan kurtaralım bu yazıları ingilizceye çevirelim onlara göndrerlim. Maşallah senato vekillerini geçtiniz. Siz ne kadar tartışsanız da onlar bir karar verince tıpış tıpış uyacak mısın o zaman nedir bu hararetli tartışma

@ayvalik ne gereksiz bir yorum!
    Cekilis bitti belki forumdan biraz uzaklasirsin, forum biraz nefes alir diye umut ediyordum ama nafile. Yine her lafa atliyorsun, yine saga sola ayar cekiyorsun. Kabus gibi coktun forum ustune vesselam.

• @newman bende seni seviyorum

• Trump'ın bundan önceki göçmenlik sistemiyle ilgili adımı DACAnın kaldırılmasına yönelikti o girişim 2017den beri ABD anayasa mahkemesinde bekletiliyor ve DACA uygulanıyor, acaba yakın zamanda gündeme alınma durumu olabilir mi ? Başvurular reddedilir ve yasa onaylanırsa çekilişin kalkması ile ilgili elleri güçlenir, böyle bişey mi var ?

• Haziran 6 gibi bizde ailecek yolcuyuz.. bu son durum ABD ye İlk girişi etkiler mi acaba..

• @bahakaba ozaman önce meksikaya göcuyoruz ordan da abd ye 😂😂😂😁😁

• Bir yıl incele araştır hazırlan tam ilk başvuruyu yapacaz Donald duck in yaptığına bak :)

• ⭐⭐⭐⭐⭐

Bu tur konular yeni konular degil, gocmenlik forumlarini yillardir takip eden arkadaslar iyi bilirler. Bu tur soylemler ve yasa tasarilari periyodik olarak birkac yilda bir gundeme gelir, bugune kadar herhangi bir uzlasmaya varilamadi. Ya Senato'dan ya da Meclis'ten dondu... Sanirim cekilisin devami icin de uzlasmaya varilamamasi sart. Iki parti icin de cekilis oncelikli bir program degil zaten.

• @crazycells Greencard çekilişi kalkıyor (Mayıs ayı yasa tasarısı) içinde söyledi:

Bu tur konular yeni konular degil, gocmenlik forumlarini yillardir takip eden arkadaslar iyi bilirler. Bu tur soylemler ve yasa tasarilari periyodik olarak birkac yilda bir gundeme gelir, bugune kadar herhangi bir uzlasmaya varilamadi. Ya Senato'dan ya da Meclis'ten dondu... Sanirim cekilisin devami icin de uzlasmaya varilamamasi sart. Iki parti icin de cekilis oncelikli bir program degil zaten.

Bu sefer daha ciddi gibi Trump sanki.detaylarını bile acıklamıs.
    1 Size gore bu yasa cıkar mı? ve ne zaman?
    2 Cıkarsa 2020 nin kazananları bu yasadan muaf tutulurlar mı?

• @erkangeziyor Greencard çekilişi kalkıyor (Mayıs ayı yasa tasarısı) içinde söyledi:

@dustyblue Greencard çekilişi kalkıyor (Mayıs ayı yasa tasarısı) içinde söyledi:

çekilişi kazanmak kimseye bir hak vermiyor maalesef. bunu yaşayarak öğrenmiş biri olarak söylüyorum.

Ne yasadın da olumsuz oldu paylasır mısın?

kazandım ve gidemedim, yeterli mi? :) ben kazanmıştım ya nasıl gidemem diyemedim çünkü kazanmak hak doğurmuyor.

• chain immigration ve green card lottery kaldırılsın dese sarı kafa reis, senato ve tems. meclisinden oy birliğine yakın sonuçla kabul edilir. sarıkafa reisin derdi halkı demokratlara karşı kışkırtmak zira kendiside biliyor bu teklif bu şekliyle yasalaşmaz. mesela demokratlar kafayı DACA ya takmış durumda adamlar bu sorunu çözmelisin diyor sarıkafa reisin ise böyle bir niyeti yok.

• @brkgrms ben seviyorum mesela, adam ne yapacaksa söylüyor açıkça. Diğerleri gibi arkadan iş çevirmiyor. Son elli yılın en az işsizlik oranı ile kendi ülkesine de iyi hizmet ediyor. Deliliğe vurarak çıkarlarını da koruyor. Ayrıca cumhuriyetçi. Sanılanın aksine demokratlar daha fazla kan akıtıyor, ama çok iyi pr yapıyorlar. Mesela obama. Neyse bunlar benim fikirlerim. Ama kura çok daha heyecan verici, umarım sistem değişmez.

Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

17

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.7k