Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • @elgitaro formda greencard kazandiktan sonra neler yapilacagina dair arama yapin. Bu konuyu basliklar altinda bulabilir ya da sadece kendi aramaniza ozgu ornegin green card / uesilkart sonrasi yapilacaklar dan bulabilirsiniz. Green card Amerika da yasayan arkadasinin adresine gonderilir. Saglik muayeniniz olduktan ve green card' iniz onaylandiktan sonra 6 ay icinde giris yapacaginiz icin arkadasinizi adres olarak simdi gosterebilir daha sonra Amerikaya ayak basinca giriste durumunuzu yetkililere bildirip degistirebilirsiniz. Imzanizi proifilden guncelleyiniz.Bol sans.


  • @crazycells Geçmiş abd ziyaretleri kısmında bir sorum var. Peru’dan İspanya’ya giderken Miami’de 4 saat aktarma yapmıştık, havalimanından hiç çıkmadık ama bunu da yazmam gerekir mi?


  • @crazycells DV2020 (2020 Green Card Lotosu) Asamalari içinde söyledi:

    @mkonca DV2020 (2020 Green Card Lotosu) Asamalari içinde söyledi:

    @crazycells tamam yapıyorum efenim... peki sorularıma ma cevap verebilir misiniz?

    1 sorum lütfen mailing and permanent adress information bölümümü kontrol edebilir misiniz > http://prntscr.com/nmsf8f bu şekilde yazarak diğer sekmeye geçebilir miyim? bu şekilde doğruysa, adres bulduğumuzda onu ds 260 formuna işlememize gerek yok değil mi... mülakatta söyleyeceğiz veya yazacağız? ds 260 formu tekrar editlenmesi doğru değil?

    2 sorum biliyorsunuz nişanlım için dolduruyorum. 2 üniversite mezunu... bir örgün, bir aöf lisans... lise bilgileri de eğitim kısmına yazmalı mıyız?

    3 sorum ds 260 formunu tamamlıyoruz artık neredeyse. şimdi size spesifik durumumuzu paylaşmıştım. biz evli değiliz, ancak mülakat tarihi kesinleşirse nikah yapacağız, türkiye'de kalmak zorunda kalırsak evliliğimize daha var, ama abd'de bizim her şey daha iyi olacağını düşündüğümüz için green kart mülakatı kesinleştiğinde evliliğimizi hemen yapacağız.

    şimdi, ds 260 formuna single yazdım. sonrası nasıl olacak, formu editleyecek miyiz sıra numarası bize yanarsa, ( ama siz ds 260 formunu complete ettikten sonra revize etmeyi önermiyorusunuz )

    1. Adresi ne zaman bulacaksiniz? Eger saglam bir adresi ornegin onumuzdeki bir hafta icinde bulacaksaniz o durumda adresi 1 hafta sonra yazip formu gonderebilirsiniz. Ama aylar sonra bulacaksaniz, DS-260 formunu sadece adres icin aylarca bekletmeye gerek yok. Mulakat tarihiniz aciklandiktan sonra DS-260 formunda degisiklik yapabilirsiniz, en gec mulakat zamani adresi temin etmelisiniz. Evet, surec devam ederken durduk yere DS-260 formunu actirmanizi tavsiye etmem.

    2. Evet, 3 kurum olarak ayri ayri yazabilirsiniz.

    3. Hayir, mulakat tarihiniz aciklanana kadar degisiklik yaptirmanizi tavsiye etmem. Mulakat tarihi 1.5-2 ay oncesinden aciklanacak, o sirada evliligi yapip bu surecten konsoloslugu haberdar edebilirsiniz. Ocak-Subat ayinda yine surecinizle ilgili soru sorun bana, durum degerlendirmesi yapalim. Su an size tavsiye ettigim sekilde doldurun formlari, gidisata gore en iyi duruma Ocak-Subat civari karar veririz.

    /////
    1.

    o zaman sayfayı bu şekilde tamamladım. yeterli mi? @crazycells
    ( http://prntscr.com/nmsf8f ) "NOT AVAILABLE" YAZDIK AMA BİRDE ŞU SORUYA CEVAP VERDİK; "KART BURAYA MI GELSİN" SIKINTI OLUR MU?

    2.
    LÜTFEN DOĞRULAR MISINIZ, BU SON 😊 ilk liseyi yazmaya başladım.

    lise http://prntscr.com/nmx62r (osym sisteminde lise 2 yıl aralığı gözüküyor tarih, biz yine 4 sene olarak girelim tarihi değil mi?)
    ön lisans http://prntscr.com/nmx6bo
    lisans http://prntscr.com/nmxh9j lisans tamamlama yaptı. osym sisteminde lisans süresi 3 yıl gözüküyor. biz, orada olduğu gibi mi yazalım? lisans okumussunuz ama tarih aralığı 3 yıl diye sormazlar mı? 🙂


  • Herkese merhabalar.bugun bir sitede pasaportun da kıbrıs damgası olanlara mülakatta sıkıntı cıkartıldığını okudum.bununla ilgili bilgisi, tecrübesi olan var mı ?


  • @crazycells DV2020 (2020 Green Card Lotosu) Asamalari içinde söyledi:

    @knightman DV2020 (2020 Green Card Lotosu) Asamalari içinde söyledi:

    @crazycells kardeşim yardımınız gerekli. Klavuzdaki ;

    Present Employer or School Name (su anki isvereninizin ya da
    okulunuzun ismi)
    Present Employer or School Address (su anki isvereninizin ya da
    okulunuzun adresi)
    Street address (Line 1): sokak, cadde adi, ev/bina numarasi
    Street address (Line 2)*Optional: bu kisma bir sey yazmak
    zorunda degilsiniz, ama adresin ilk satira sigmayan
    kisimlarini buraya yazabilirsiniz. (semt ismi , belde ismi vs.)
    City: ilce
    State/province: il
    Postal zone: posta kodu
    Country/region: ulke

    gibi sorulara nasıl cevap verelim?

    1-)Ben kendi çapımda ticaret ve al sat yapıyorum :). Dolayısı ile kendi adıma şirketim ve işverenim yok. Buraları nasıl doldurmamı tavsiye edersin?
    2-)Bir de okul dediği üniversite mi? Onunla ilgili aşağıda sorular var çünkü.

    1. self-employed yazip, buro, ofis olarak kullandiginiz yerin adresini verebilirsiniz (ev adresi de olabilir).

    2. Eger ogrenciyseniz, okul bilgisini girebilirsiniz.

    Yok abi ben mezunum. Evimi göstereyim o zaman. Okulu karıştırmayayım zaten altta okulla ilgili geniş çaplı sorular var.


  • Kazanan arkadaslar http://bit.ly/2V0zMOz şu formu doldursunlar ki güncel durumu case no.lari takip edebilelim arkadaşlar malum case no.lar yüksek genel bu durum mu yoksa tesadüf mu fikir olsun. Kazanan arkadaşları da tebrik ediyorum


  • @gkhn35 kıbrısa giderken biz hiç pasaportla giriş yapmadık nüfus cüzdanı kullandık hep. ileride yurt dışına herhangi bir ülkeden vize alırken sorun çıkmasın diye ama şöyle bir durumda var TC numaranıza işlem yapılıyor sadece pasaporta damga basılmıyor. Ama konsolosluk süreçlerinde nasıl olur onu bilemiyorum çünkü hiç sorun yaşamadık


  • Merhaba, ben de forumda yeniyim. ds-260 formunu doldurmaya henüz başlamadım. Önce forumu iyice araştırmak istedim, hata yapmak istemiyorum. Yardımlarınız için şimdiden çok teşekkürler. Hayırlısı olsun hepimiz için


  • Merhaba,

    Forumda yeniyim Excel tablosunu ve imzamı güncelledim, ds 260 formunu güncellemek icin erken olduğunu düşünüyorum çünkü şu anda hali hazırda Rusyada çalışmaktayım, bir sonraki süreçte farklı bir ülkede çalışmaya başlayabilirim benim sorum formu doldurmanın herhangi bir önceliği varmi yani daha erken görüşmeye cagrilmaya gibi bir durum söz konusu olabilir mi? Ve şu andaki duruma göre 26000 sınırını aşmış 2019 alımları 2020 icin bu durum nasıl olur ve ya olabilir, çünkü buna göre önümü görmek istiyorum. Ds 260 formunda aşılarin durumu için ne tür bir cevap vermem gerekiyor, çünkü evet ve ya hayır dememin benim için olumsuz bir dönüşü olabilir mi. Teşekkürler şimdiden.


  • @nilfersev Ben pasaportla giriş yapmıştım.Gerçi pasaportu bulamadım giriş çıkış damgaları var mı bilmiyorum ama varsa da umarım sorun çıkarmazlar.


  • @kubra DV2020 (2020 Green Card Lotosu) Asamalari içinde söyledi:

    Merhaba, ben de forumda yeniyim. ds-260 formunu doldurmaya henüz başlamadım. Önce forumu iyice araştırmak istedim, hata yapmak istemiyorum. Yardımlarınız için şimdiden çok teşekkürler. Hayırlısı olsun hepimiz için

    Excel tablosunu da dolduralım Kübra Hanım.Tebrikler


  • Formla ilgili soyle bir sorum var: 1) Haziran'da Abd'ye turist vizesiyle gitmek ve 6 ay kadar kalma planı yapmıs ve bilet almıstım sonuc öncesi. Sizce orda 6 ay kalmam bir sıkıntı olusturur mu mulakat öncesi? naptın orda nası gecindin gibi sorular sorarlar mı?
    2) Formu submit ettikten sonra Abd ziyareti yaparsam,bu yaptıgım ziyareti de ds260 formuna ekleme yapmam gerekir mi daha sonra?


  • Merhaba. 1.ds260 formuna üniversite okurken kaldığım ama ikametimi aldırmadığım yerleri yazmaya gerek varmı?
    2.ds260Formuna şuanda okuduğum üniversitenin adını,adresini yazacağım formu gönderdikten sonra üniversite değiştireceğim bu durumu bildirmek gerekirmi yoksa sonra mülakatta bi sıkıntı olurmu sonunda okulu bırakacağım, zaten lise mezunuyum..
    3.Anne soyadına kızlık soyadını mı yazacağım yoksa şimdi kullandığı soyadını mı ?
    4.Amerika adresi kısmına Bi dostumuzun adresini yazacağım ama amerikaya gittiğimde o adreste kalmayacağım green kartı benim adıma alabilirler mi, yada benim adıma onların alabilmesi için forma bişey yazmama gerek varmı?
    4.ikametim şuan yaşadığım adreste değil.posta adresi olarak burayı mı yazmam gerekiyor?


  • @gkhn35 merhaba kıbrıs seyehatleri gerçekten bir sıkıntı olurmu,kıbrısta 2 yıl çalıştım yasal çalışma izni ile


  • Merhaba bende dv2020 için seçildim. açık öğretim de kayıtlı yım.ds 260 formunu yeni dolduruyorum.bunu nasıl belirtebilirim

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @elgitaro DV2020 (2020 Green Card Lotosu) Asamalari içinde söyledi:

    Herkese merhaba,

    D-260 formunda Amerikada yaşamak istediğiniz kalıcı adresi yazın diyor. Buraya geçici olarak bir arkadaşımın adresini yazsam olur mu ? Green card buraya mı gelir ? Green card buraya gelirse Amerikaya giriş nasıl oluyor?

    Gecici olan hicbir adresi yazmanizi tavsiye etmem. Sadece Green Card'in gidebilecegi saglam ve degismeyecek bir adres buldugunuz zaman forma gecirin.

    ABD'ye vizenizle giriyorsunuz ve sonra Green Card adrese gonderiliyor.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @utkudenizugur DV2020 (2020 Green Card Lotosu) Asamalari içinde söyledi:

    Herkese merhaba, ds260 formu için İş tecrübesini yazarken şuan sigortasız olarak yaptıgım işi yazabiliyormuyum, yoksa sadece sigortalı iş tecrübelerimizimi yazmamız gerekiyor?

    Yazabilirsiniz, ilgili olan butun isleri yazin.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @yılmazy DV2020 (2020 Green Card Lotosu) Asamalari içinde söyledi:

    @crazycells Geçmiş abd ziyaretleri kısmında bir sorum var. Peru’dan İspanya’ya giderken Miami’de 4 saat aktarma yapmıştık, havalimanından hiç çıkmadık ama bunu da yazmam gerekir mi?

    hayir, gerek yok.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @mkonca DV2020 (2020 Green Card Lotosu) Asamalari içinde söyledi:

    @crazycells DV2020 (2020 Green Card Lotosu) Asamalari içinde söyledi:

    @mkonca DV2020 (2020 Green Card Lotosu) Asamalari içinde söyledi:

    @crazycells tamam yapıyorum efenim... peki sorularıma ma cevap verebilir misiniz?

    1 sorum lütfen mailing and permanent adress information bölümümü kontrol edebilir misiniz > http://prntscr.com/nmsf8f bu şekilde yazarak diğer sekmeye geçebilir miyim? bu şekilde doğruysa, adres bulduğumuzda onu ds 260 formuna işlememize gerek yok değil mi... mülakatta söyleyeceğiz veya yazacağız? ds 260 formu tekrar editlenmesi doğru değil?

    2 sorum biliyorsunuz nişanlım için dolduruyorum. 2 üniversite mezunu... bir örgün, bir aöf lisans... lise bilgileri de eğitim kısmına yazmalı mıyız?

    3 sorum ds 260 formunu tamamlıyoruz artık neredeyse. şimdi size spesifik durumumuzu paylaşmıştım. biz evli değiliz, ancak mülakat tarihi kesinleşirse nikah yapacağız, türkiye'de kalmak zorunda kalırsak evliliğimize daha var, ama abd'de bizim her şey daha iyi olacağını düşündüğümüz için green kart mülakatı kesinleştiğinde evliliğimizi hemen yapacağız.

    şimdi, ds 260 formuna single yazdım. sonrası nasıl olacak, formu editleyecek miyiz sıra numarası bize yanarsa, ( ama siz ds 260 formunu complete ettikten sonra revize etmeyi önermiyorusunuz )

    1. Adresi ne zaman bulacaksiniz? Eger saglam bir adresi ornegin onumuzdeki bir hafta icinde bulacaksaniz o durumda adresi 1 hafta sonra yazip formu gonderebilirsiniz. Ama aylar sonra bulacaksaniz, DS-260 formunu sadece adres icin aylarca bekletmeye gerek yok. Mulakat tarihiniz aciklandiktan sonra DS-260 formunda degisiklik yapabilirsiniz, en gec mulakat zamani adresi temin etmelisiniz. Evet, surec devam ederken durduk yere DS-260 formunu actirmanizi tavsiye etmem.

    2. Evet, 3 kurum olarak ayri ayri yazabilirsiniz.

    3. Hayir, mulakat tarihiniz aciklanana kadar degisiklik yaptirmanizi tavsiye etmem. Mulakat tarihi 1.5-2 ay oncesinden aciklanacak, o sirada evliligi yapip bu surecten konsoloslugu haberdar edebilirsiniz. Ocak-Subat ayinda yine surecinizle ilgili soru sorun bana, durum degerlendirmesi yapalim. Su an size tavsiye ettigim sekilde doldurun formlari, gidisata gore en iyi duruma Ocak-Subat civari karar veririz.

    /////
    1.

    o zaman sayfayı bu şekilde tamamladım. yeterli mi? @crazycells
    ( http://prntscr.com/nmsf8f ) "NOT AVAILABLE" YAZDIK AMA BİRDE ŞU SORUYA CEVAP VERDİK; "KART BURAYA MI GELSİN" SIKINTI OLUR MU?

    2.
    LÜTFEN DOĞRULAR MISINIZ, BU SON 😊 ilk liseyi yazmaya başladım.

    lise http://prntscr.com/nmx62r (osym sisteminde lise 2 yıl aralığı gözüküyor tarih, biz yine 4 sene olarak girelim tarihi değil mi?)
    ön lisans http://prntscr.com/nmx6bo
    lisans http://prntscr.com/nmxh9j lisans tamamlama yaptı. osym sisteminde lisans süresi 3 yıl gözüküyor. biz, orada olduğu gibi mi yazalım? lisans okumussunuz ama tarih aralığı 3 yıl diye sormazlar mı? 🙂

    1. Evet, sorun gorunmuyor.

    2. osym'de neden 2 yil gorunuyor, o kismi anlamadim ama siz formati dogru yazmissiniz. gercekte olan yillari girmeniz yeterli. baska bir yerde yazan sayilar sizin hayatinizdaki gercek deneyimleri degistirmiyor 🙂

      onlisans ve lisans tarihleri de uygun, merak etmeyin sormazlar 🙂

    Bu bilgiler sorgulama amacli degil, bilgi amacli isteniyor 🙂

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @gkhn35 DV2020 (2020 Green Card Lotosu) Asamalari içinde söyledi:

    Herkese merhabalar.bugun bir sitede pasaportun da kıbrıs damgası olanlara mülakatta sıkıntı cıkartıldığını okudum.bununla ilgili bilgisi, tecrübesi olan var mı ?

    Hayir sorun olmaz.
    O dediginiz bence Yunanistan icin gecerli, daha once Kibris'ta okuyan ya da calisan ve sorun yasamayan uyeler var.


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

100
Çevrimiçi

40.7k
Kullanıcı

4.4k
Konu

424.3k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum