Bu konudaki sorularinizi bu bolumdeki en guncel mulakat deneyimleri basliginda sorabilirsiniz:
https://yesilkartforum.com/forum/category/77/greencard-lotosu-diversity-visa-süreci
Hepatit B gibi birden fazla doz isteyen, tamamlanması 6 ay süren aşıların yapılması Ankara’da nasıl işliyor? Hekim ilk dozu yapıp geri kalanının ABD’de tamamlanması için not mu düşüyor? Mülakatta sorun çıkmıyor herhalde?
ÖNÜMÜZDEKİ BÜLTEN NE OLUR?
@Serapp müteşekkirim size, içimi rahatlattınız.. çok sağolun 🙏
@caner1245, içinde söyledi: DV2025 Mülakat Deneyimleri
@EzgiLera Merhaba aslında yazılım linkli şekilde veriyor sayfa sayısı fazla olduğu için linksiz halini hazırlatmıştım. Linkli versiyon ile update edebiliriz Bu şekilde geri dönüşlerle daha işlesel hale getirebiliriz.
Eline sağlık teşekkürler benim de aklıma mülakat yerine göre bir düzenleme olabilir mi diye gelmişti ama 🙂
Merhabalar, mülakatıma 3 gün kaldı ve yakın zamanda tekrardan adres arayışına girdim. [email protected]’a attığım maillere günlerdir dönüş alamadım. Hâlâ adres desteği veriliyor mu?
@yusufeymen38, içinde söyledi: 🇺🇸 Vize Bulteni - Aktif(Current) Olan ve Mulakat Tarihi Verilecek Dosya(Case) Numaralari
Benim numaramda aktif oldu, durumunuzda değişiklik oldu esc sayfasını kontrol edin mail geldi, ayrıca mülakat tarihi ve mülakat yapılacak konsolosluğun adının yazdığı mail de geldi,
sağlık raporu için molnar klinik ile iletişime me geçmem gerekli, konsolosluktan mülakatınızı onaylayın mail i mi gelecek ( bu kısmı tam bilmiyorum ) böyle bir mailin mi gelmesini beklemem gerekiyor YARDIMCI OLABİLİRMİSİNİZ..?
https://yesilkartforum.com/forum/post/525096
https://yesilkartforum.com/forum/post/501371
Viyana konsolosluktan mülakatınız öncesi sağlık kontrolüne katılıp katılmamanız hususunda email ile gelecek talimatları takip edin, DV2025 Mülakat Deneyimleri ve DV2026 Mülakat Deneyimleri başlıklarındaki Viyana mülakat deneyimlerini okuyarak ne yapacaklarınızı ve sürecinizi planlayabilirsiniz.
@herdem merhaba aynı sorunu yaşıyorum bir çözüm bulabildiniz mi
Merhaba arkadaşlar.
Kayınvalidem adına işlemleri yaparak GC çekilişine kaydetmiştim ve çok şükür talihli oldu. 13 veya 15 Mayıs'ta KCC'ye mail atarak dosyanın Hong Kong'da işlem görmesini istedim 1-2 gün sonra onay maili geldi, sonrasında tekrar bir onay maili istemedim. Muhtemelen dosya HK'da işlem görecek.
Bilgilerle birlikte sorum ise;
Kayınvalidem (eşi ve küçük çocuğu (çocuk 21 yaş civarı konusu başka başlık altında vardı) olmak üzere 3 kişiler) İlkokul mezunu ve diplomasını herhangi bir şekilde bulamıyor. Bitirdiği okul yıllar önce yıkılmış gitmiş ve arşivi nerede bilinemiyor. Kendisi yaklaşık 10-12 yıldır emekli ve halen çalışmaya devam ediyor. Son çalıştığı yerde yaklaşık 7-8 yıldır çalışıyor fakat mesleğinin karşılığı JobZone'da karşılığı yok. Ancak en yakın bulabildiğim "Fabric and Apparel Patternmakers" "SVP Range (6.0 to < 7.0)" şeklinde çıkıyor, dediğim gibi direkt karşılığı yok.
Ayrıca şöyle bir sorun var, kayınvalidem emekli olduğu için şirkette farklı bir meslek kodu ile SGK'ya kayıtlı SGK dökümünde mesleği farklı çıkıyor ve elden mesleği ile ilgili yazı istediğimizde ise vermiyorlar SGK'da kullanılıp şirkete dava açılır korkusu ile.
Durum yukarıdaki gibi olup ne yapacağımızı çözemedik. Elde ne diploma var ne de meslekle ilgili bir belge ne yapabiliriz bilmiyoruz ve GC kayınvalidem için çok önemli, zira vizeyi almak kısmet olursa yanımıza gelecek. Benzeri durumlardan haberdar olan yada başına gelen varsa yardımlarını bekliyorum zira 1-2 aya randevu açılabilir diye düşünüyorum (HK olduğunu ve hızlı gideceklerini düşünerek). Herkese iyi forumlar dilerim...
@bkaraca hatta bazen bu ikisi bile yetmiyor, çok az da olsa bazı arkadaşlarımızın dosyaları current olduğu halde, veya dosyasını da taşıdığı halde, kendisinden sonrakiler mülakat almasına ragmen noluyorsa arada 1 taneyi atlıyorlar ve mülakat tarihi alabilmek için günlerce haftalarca ekstra email trafiği yönetmek durumunda kalıyorlar. Ds260ı açtırıp bir iki harf değiştirip tekrar submit edip deneyenler falan oldu. Yani aslında nihayetinde hepsi şans işi, zaten en başında da şans işi olan lottery ye katılmıyor muyuz 😏
@mellykara merhaba complited yazıyorsa kaydolmuştur tekrar bu konuda bir iletişime geçmenize gerek yok. Benim dosyam açılmıştı ve eş zamanlı daha önce gönderdiğim emaile yanıt olarak mülakat tarihimin olduğu bir email aldım. Dosyamı düzenleyememiştim bile. Yani sistemde bir şeyler düzeldi açıldığında. Dilerseniz dosya durumunuzu mülakat bilgilerinizi soran bir email atın KCCye. Şu sıra öğrenmeye başladılar gördüğüm kadarıyla. Başka yapabileceğim bir şey varsa lütfen yazın.
@Biks merhaba internette katar türklerden vize istemiyo yazıyo ama transit vize demişsiniz emin olamadım. Transit vize şart mı Doha aktarmalı uçuşlarda?
@EasternStar iran da dv kazanan 5bin kusur ,sanirim hepsi ankarada mulakata giriyo,bizde viyana honkog bankoga tirmaliyoruz,,
@crazycells, içinde söyledi: DV2019 Azərbaycan Green Card lotereyasi qalibləri
🇦🇿🇦🇿 Green Card Lotereyası qazanan Azərbaycanlı dostları təbrik edirəm. 🇦🇿🇦🇿 Qalib dostlar bu mərhələləri izləməlidirlər: 🇦🇿🇦🇿
(Qısaca) Siz qazandığınızı öyrəndikdən sonra görüləcək işlər bunlardır:
Ərizdə göstərilən bütün Green Kart iştirakçıları üçün DS260 formasını doldurmaq və təqdim etmək Case (fayl) nömrəsinin aktiv olmasını və müsahibənin veriləcəyi tarixi gözləmək ABŞ-ın Gürcüstandakı Tiflis Konsulluğunda Viza görüşünə və müsahibəyə hazırlaşmaq Səyahətə hazırlıq və ABŞ-a ilk giriş etmək (vizanın etibarlılıq müddəti bitmədən)Qeyd 1: Azərbaycan vətəndaşları üçün immiqrant vizaları ABŞ-ın Gürcüstandakı Tiflis konsulluğunda verilir. Təəssüf ki, Azərbaycanda Amerika konsulluğu immiqrant viza ərizələrini qəbul etmir. Buna görə də həmin qalib yoldaşlar müsahibə üçün Gürcüstana getməlidirlər.
Qeyd 2: Bunu başa düşmək üçün bu mövzunu iki dəfə oxumağınız faydalıdır . Müddətin özünəməxsus bir xüsusiyyəti olduğundan, buna öyrəşməniz müəyyən bir vaxt tələb edəcəkdir.
DV2019 aşağıdakı mərhələlərdən ibarətdir:
1) Dvlottery.state.gov saytından qalib olduğunuzu öyrəndikdən sonra, DS-260 formasını özünüz və ilkin müraciət ərizəsində göstərilən ailə üzvləriniz üçün də doldurmaq lazımdır. Əgər ilkin müraciət ərizəsində qeyd etdiyiniz məlumatlarınızda (evlilik, boşanma, doğum və s.) müəyyən bir dəyişiklik olubsa , yeni doldurulacaq olan DS260 formasında məlumatlarınızı yeniləməyi unutmayın!
Qalib olduğunuzu və sonradan intervyu tarixinizi öyrənə biləcəyiniz yeganə ünvan dvlottery.state.gov internet saytıdır.2) DS260 formalarını goo.gl/YKHmct internet ünvanında hazırlamış olduğum nümunəyə əsasən doldurun. (Bu paketdə siz DS260 formasında hər bir sualın ingilis dilində olan mənasını anlayacaqsınız) Formaları tez doldurmuş dostların bir çoxu daha sonra formalarda hər hansısa səhvlər etdiklərini görürlər. Buna görə formaları dərhal doldurmanızı tövsiyyə etmirəm , formanı doldurmanı bir həftəyə kimi uzadın və sonda cavablarınızı yenidən yoxlayıb formalarınızı təsdiq edib göndərin. Bu yaxınlarda mən pulsuz depozitlərdən istifadə edərək maraqlı mini oyunlar oynadığım https://mostbett2.com.az/promo/bonus/ platformasında əylənməyə başladım. Bu, işdən sonra istirahət etməyimə və nəfəsimi tutmağıma kömək edir. Ayrica formalarınızı doldurarkən Youtube Kanalimizi də su videolarından istifadə edə bilərsiniz:
Formalarınızı doldurduqdan və onlayn göndərdikdən sonra etməniz lazım olan tək şey səbirlə gözləməkdir. DV2019 prosesi 2018-ci ilin oktyabrında başlayacaq və 2019-cu ilin sentyabr ayında başa çatacaq. Bu müddət ərzində yesilkartforum.com forumunda ABŞ-da həyat haqqında olan məlumatları oxumağı və ABŞ-da yaşayan dostların təcrübəsindən faydalanmağı tövsiyyə edirəm.
3) Formanı online olaraq doldurduqdan sonra, sonda barkodlaşdırılmış təsdiq səhifəsi alacaqsınız və bu səhifəni özünüzlə birlikdə viza görüşməsinə gedərkən aparmaq lazım olacaq (Sonradan da istənilən vaxt səhifəyə daxil olaraq həmin barkodlu təsdiq səhifəsini əldə edə bilərsiniz).
4) DS-260 formalarınızı təsdiq edib göndərdikdən və nömrəniz aktiv olduqdan sonra, dvlottery.state.gov ünvanında şəxsi səhifənizə daxil olaraq müsahibə tarixinizi öyrənə bilərsiniz. Müsahibə tarixiniz məlum olduqdan sonra, sizə dvlottery.state.gov səhifəsinə daxil olaraq şəxsi kabinetinizi yoxlamaq üçün KCC-dən bir e-mail gələcək. Bu məlumat ilkin müraciət ərizənizdə qeyd etdiyiniz e-mail ünvanınıza göndəriləcək.
5) DS260 formalarını doldurub təsdiq edib göndərdikdən sonra sizə müsahibə üçün bir tarix təyin olunması üçün case nömrəniz "aktiv" (current) olmalıdır. Viza görüşünüz sıra nömrəniz aktiv yəni cut off olduqda 6 həftə qabaq bəlli olacaq. O şərtlə ki, həmin nömrə aktiv olan müddətə kimi siz Ds260 formasını təsdiq edib göndərmiş olasınız. Sıra nömrələri kiçik olanlar sıra nömrələri yüksək olanlardan öncə görüşə çağırılacaqlar.
Hansı "case nömrələrinin" aktiv olduğunu hər ay açıqlanan viza bületenindən bilmək olar. Hər ayın 15-nə kimi növbəti viza bülleteni çıxır və açıqlanacaq viza bülletenində “Europe” bölməsində olan "cari" nömrəyə baxmaq lazımdır. Azərbaycan ve Türkiyə “Europe” kateqoriyasında yerləşən ölkələrdəndir.
Bundan başqa növbəti aylarda açıqlanacaq nömrələr haqqında məlumat visa bülletenində "C. DIVERSITY (DV) IMMIGRANT CATEGORY RANK CUT OFF WHICH WILL APPLY..." başlığı adı altında açıqlanır. Beləliklə, misal üçün biz indi may ayındayıq, həmin ay “İyun” adı altında iyul ayı ərzində görüşə çağrılacaq növbəti sıra nömrələri elan olunacaq.
Bu link vasitəsilə ötən illərdə hansı nömrələrin hansı aylarda açıqlandığını görə bilərsiniz: https://yesilkartforum.com/bulten/
Zəhmət olmasa bu ünvana daxil olaraq özünə aid məlumatları excel faylında qeyd edin:
DV2019 cədvəli: http://bit.ly/2L0H2pM
Zəhmət olmasa bu tablonu forumda qeydiyyatdan keçən və ya keçməyən bütün DV2019 qalibləri doldursun. Bu, bütün Dv2019 qalibləri üçün faydalı bir məlumat olacaqdır.
DV2015 cədvəli: http://bit.ly/1CgoTHT
DV2016 cədvəli: http://bit.ly/1JRqgEd
DV2017 cədvəli: http://bit.ly/2538r1F
DV2018 cədvəli: http://bit.ly/2oUsb7rSizin sıra nömrəniz aktiv olduqdan sonra görüş tarixinizi dvlottery.state.gov səhifəsinə daxil olaraq öyrənə bilərsiniz. Dvlottery.state.gov səhifəniz yeniləndiyi zaman sizə KCC-dan bir e-mail gələcəkdir. ( Bəzən e-mail gəldikdən 3-4 saat sonra səhifədə məlumatlarınız yenilənmiş olur).
Müsahibə tarixiniz KCC tərəfindən təyin edilir və sonra sizin şəxsi dosyeniz online olaraq təyin etdiyiniz konsulluğa göndərilir . Azərbaycanda yaşayan Azərbaycanlılar üçün viza görüşü Amerikanın Gürcüstandakı Konsulluğunda keçirilir.
Vacib QEYD: Surecte-a bəzi dəyişikliklər olmuşdur. İndi sənədləri KCC-yə elektron poçtla göndərməlisiniz.
Əgər ‘intervyu tarixi’ emaili əvəzinə, KCCdən intervyu üçün lazım olan sənədləri online formada onlara göndərməyiniz haqqda bir email gəlibsə, intervyu üçün lazım olan sənədləri KCCə email vasitəsiylə göndərməlisiniz. Əlavə məlumat üçün daxil olun:
***=Əgər KKCə intervyu sənədlərini göndərməlisinizsə aşağıdakı linkə daxil olun***
İçeriği GösterSadəcə olaraq, bu sənədləri KCCnin email ünvanına, yəni [email protected]’a göndərməlisiniz. Bu sənədləri online əldə edə bilsəniz, alın. Əks halda dövlət qurumlarından kağız halında əldə edib özünüz online versiyaya çevirin. Bir foto kamera ilə və ya telefonunuzla da sənədlərin şəkillərini çəkə bilərsiniz. Önəmli olan sənədlərin oxunula bilməsidir. Sənədlər Azərbaycan və ya İngilis dilində olmalıdır. KCC'ə bu sənədləri göndərməmiş, intervyu tarixi aila bilməyəcəksiniz. Ona görə də əgər belə bir email qəbul etsəniz, sənədləri KKCə göndərməlisiniz, əgər belə bir email sizə gəlməyibsə, o halda sənədləri KKC üçün yox, konsulluqdakı intervyu üçün hazırlamalısınız. KKCə bu sənədləri göndərdikdən sonra, intervyu tarixinin çıxmağını gözləməlisiniz. İntervyu tarixi bəlli olanda sizi məlumatlandıracaqlar.
Documents Required for All Applicants:
Copy of passport biodata page (no translation required) - pasaportunuzun ilk səhifələrinin kserokopiyası
Birth certificate - doğum haqqında şəhadətnamə
Military records for any applicant who has previously served in the military - hərbi bilet
Police certificates for applicants 16 years of age or older from all required countries - heç bir cinayət törətmədiyinizə dair arayış (ASAN xidmətdən ala bilərsiniz) [Əgər başqa ölkədə yaşamısınızsa, o ölkənin səfirliyindən də belə sənəd almalısınız]
If you have been convicted of a crime, a certified copy of each court record and any prison record - əgər hər hansı bir cinayət törətmiş və cəza almısınızsa məhkəmədən bu haqda qeydləri (tərcüməsi ilə birlikdə) almalısınız
6) Müsahibə tarixinizi öyrəndikdən sonra etməniz gərəcək şeylər aşağıdakıladır:
müsahibə üçün sənədlərin hazırlanması təyin edilmiş tibb mərkəzindən sağlamlıq arayışının alınması Konsulluqda Viza görüşməsi Vizanın alınması və gediş üçün hazırlıqlara başlamaq ABŞ-a daxil olmazdan əvvəl online olaraq USCİS rüsumunun ödənilməsi7) Müsahibə üçün aşağıdakı sənədləri hazırlamalısınız:
Müsahibəyə girəcək hər bir kəs üçün:
DV lottery saytında qazandığınızı bildirən məktub Ən azı 6 ay etibarlılıq müddəti olan passport və pasportun biometrik səhifəsinin kopiyası özünüzün və sizinlə səfirliyə gedən hər bir ailə üzvünün arxa fon ağ rəng 5 x5 ölçülü 2 ədəd şəkil DS260 formanızın "confirmation" səhifəsi (ən sonda barkodlu olan səhifə) doğum şəhadətnaməsinin əsli , İngilis dilinə tərcüməsi və notarial təsdiqi (mühasibəyə gedəcək hər bir kəs üçün) Nigah haqqında şəhadətnamə və ingilis dilinə tərcüməsi (əgər evlisinizsə) Əgər boşanmısınızsa , boşanma haqqında şəhadətnamə Xarici ölkədən Məhkumluq haqqında arayış (əgər özünüz və ya digər ailə üzvləriniz hansısa ölkədə ən azı 6 ay yaşamısınızsa həmin ölkədən də polisdən məhkumluq haqqında arayış almaq lazımdır. 16 yaşdan yuxarı şəxslərə aiddir bu. Əgər hal hazırda xaricdəsinizsə və həmin ölkədə olmağınız ən azı 6 aydırsa, həmin ölkədən də məhkumluq haqqında arayış almaq lazımdır) Hərbi bilet - yalnız kişilər üçün (əsgərlikdə olub olmamağınız fərq etmir). Əgər oxuyursunuzsa və hərbi biletiniz yoxdursa, yaşadığınız rayonun voenkomatından sizə hərbi bileti əvəz edən sənəd vermiş olmalıdırlar. Məhkumluq haqqında arayış (evlisinizsə həyat yoldaşınız və 16 yaşdan yuxarı uşaqlar üçün də bu arayışı alın. Bu arayışı 1 günə ASAN xidmətdən ala bilərsiniz. Bu sənədi səfirlikdə görüşünüzə bir iki həftə qalmış alın. Çox erkəndən almağa ehtiyac yoxdur)
Qeyd: Əgər özünüzün və ya həyat yoldaşınızın başqa soyadı (məsələn qızlıq soyadı) olubsa həmin soyadlar üçün də ayrıca məhkumluq haqqında arayış alınmalıdır.Yalnız qalib üçün:
Atestat (9 illik məktəbi bitirmək şəhadətnaməsi yox, 11 illik məktəbi bitirmə atestatı). Bu yalnız qalib olmuş şəxsə aiddir. Digər ailə üzvlərinə ehtiyac yoxdur. Attestatınız normalda evinizdə olmalıdır, əgər evinizdə deyilsə böyük ehtimal sonuncu oxuduğunuz universitetdə olmalıdır. Əgər universitet oxumusunuzsa, universitet diplomunu da tərcümə təsdiq etdirib səfirliyə apara bilərsiniz. Əgər hal hazırda universitet oxuyursunuzsa, böyük ehtimal universitetdən atestatın orijinalını almaqda çətinliyiniz ola bilər, keçən ilki qaliblərimizdə də bu çətinlik olmuşdu. Amma istənilən halda almalısınız və attestatın özünü səfirliyə aparmalısınız.
Əgər orta təhsil haqqında attestata malik deyilsinizsə keçmiş iş təcrübənizə dair sənəd təqdim etməlisiniz.(Həmin iş təcrübəniz Amerika Əmək Nazirliyi'nın O* net iş bazasının tələblərinə uğun olmalıdır. O*Net OnLine verilənlər bazası iş təcrübələrini beş iş sahəsinə (job zone) bölmüşdür. Əmək Nazirliyi web saytında bir çox işlərdən bəhs edilsə də yalnız müəyyən peşələr green kart lotereyası proqramına iştirak üçün uyğundur. Peşənizə əsaslanaraq green kart lotereyası proqramına qatılmaq istəyirsinizsə, son beş il içində, verilənlər bazasında iş sahəsi (job zone) 4 və ya 5 olan və xüsusi Peşə Hazırlıq səviyyəsi (Specific Vocational Preperation - SVP) 7.0 və ya daha yüksək olan bir peşədə , ən az 2 (iki) illik bir iş təcrübəsinə malik bir işə sahib olmalısınız.
Qeyd:
İngilis dilində olmayan bütün sənədləriniz ingilis dilinə tərcümə olunmalı və notarial qaydada tərcüməçi tərəfindən təsdiq olunmalıdır. Əgər İngilis dili və ya gürcü dili bilmirsinizsə konsulluqda olan müsahibənizə bir tərcüməçi ilə də gedə bilərsiniz. 330 dollar viza rüsumunuzu müsahibə gününüzdə Tiflisdə konsulluğunda ABŞ dolları və ya gürcü larisi ilə nağd şəkildə ödəyə bilərsiniz. Müsahibənizi uğurla keçsəniz pasportunuz konsulluqda qalacaq, səhərisi günü pasportunuz viza vurulmuş şəkildə sizə təqdim olunacaq.😎 Sağlamlıq: Viza görüşünüzə xüsusi olaraq təyin olunmuş həkimdən tibbi yoxlanışlar haqqında arayış da aparmalı olacaqsınız. Bu arayışı viza görüşünə daxil olacaq hər bir kəs təqdim etməlidir.
Sağlamlıq haqqında arayışı alacağınız ünvan:
International SOS Clinic Baku
Xətai rayonu, Yusif Səfərov küçəsi 1, AZ 1025, Baku , Azerbaijan
Tel: (994 12) 489-54 71
Fax: (994 12) 489-54 70
E-mail: [email protected]Telefon vasitəsilə xəstəxanada müayinə günü aldıqdan sonra, aşağıdakı sənədlərlə ora yaxınlaşmalısınız:
Pasport Konsulluqda görüşünüzü bildirən məktub (https://dvlottery.state.gov/ səhifəsindən çap edin) Son zamanlarda çəkilmiş 4 şəkil (3x4) Əvvəllər olunduğunuz peyvəndlərin siyahısı (əgər varsa)Qeyd:
Sağlamlıq yoxlanışınızı keçdikdən sonra sizə konsulluqda viza görüşünüzə aparmaq üçün bağlı bir zərf veriləcəkdir. Bu zərfi açmaq olmaz ! Sizə təqdim olunacaq sağlamlıq haqqında arayış 6 ay ərzində etibarlı olacaqdır. Amerikaya ilk girişinizi sağlamlıq haqqında arayışınızın etibarlılıq müddəti bitənə qədər etməlisiniz.Ayrıca olaraq əlavə məlumat üçün bu saytları da nəzərdən keçirə bilərsiniz :
http://www.ustraveldocs.com/ge/ge-iv-visaapplyinfo.asp https://travel.state.gov/content/dam/visas/iv-dv-supplemental/TBL_Tbilisi.pdf9) Vizanızı aldıqdan sonra ABŞ-a girməzdən öncə online olaraq 220 $ USCİS rüsumunu ödəməlisiniz. Bu rüsumu ödəməsiniz, Green Kartınız sizə göndərilməyəcəkdir. Ətraflı məlumat üçün su seansını nəzərdən keçirə bilərsiniz: https://yesilkartforum.com/forum/topic/113/uscis-immigrant-fee-ödeme-ekran-görüntüleriyle
10) Green Kartla ABŞ-da qalma müddətləri lə bağlı ətraflı məlumatları da burdan dəqiqləşdirə bilərsiniz:
https://yesilkartforum.com/forum/topic/77/green-card-sahiplerinin-abd-dışında-kalış-sürelerikeywords: Azerbaycan / Azerice / Azeri / Tiflis / Baku / Lotereya / Galip / Qalip
diğer dava başlığında temyizi kaybetmemiz sonrası avukatların buna itiraz ettiklerini belirtmiştim.
dün gece itibariyle bu itiraz da sonuçlandı ve dediğim gibi yine reddedildi.
https://x.com/ckuck/status/1831088793719386528?t=mofilSQi4woVMCb9mIaGkg&s=19
bu, DV2020 ve DV2021 sürecinin artık tamamen sonlandığı anlamına geliyor ve avukatlar da artık bu konu için hiçbir adım atmayacaklarını resmi olarak bildidiler.
her ne kadar da umut güzel bir şey olsa da, sonuçlarının kestirilebildiği noktalarda artık çok fazla zorlamanın gerekmediği de ortada.
davaya katılan, katılmayan herkese verdiği emek ve gösterdiği sabır için tekrar teşekkür ediyorum.
inanınıyorum ki bizleri, daha güzel ve mutlu edecek farklı şeyler bekliyor.
sevgiyle kalın..
*iş bu başlık, sürecin tamamen sonlanması sebebiyle artık ileti yazmaya kapatılmıştır.
diğer dava başlığında temyizi kaybetmemiz sonrası avukatların buna itiraz ettiklerini belirtmiştim.
dün gece itibariyle bu itiraz da sonuçlandı ve dediğim gibi yine reddedildi.
https://x.com/curtismorrison/status/1831075587966083557?t=A0Z7e9KSjFBwv3lAQrNEJg&s=19
https://x.com/ckuck/status/1831088793719386528?t=mofilSQi4woVMCb9mIaGkg&s=19
https://x.com/NicoletteGlazer/status/1831036452630925367?t=bkTNiustKzXM8rRQ-3zy7w&s=19
bu, DV2020 ve DV2021 sürecinin artık tamamen sonlandığı anlamına geliyor ve avukatlar da artık bu konu için hiçbir adım atmayacaklarını resmi olarak bildidiler.
her ne kadar da umut güzel bir şey olsa da, sonuçlarının kestirilebildiği noktalarda artık çok fazla zorlamanın gerekmediği de ortada.
davaya katılan, katılmayan herkese verdiği emek ve gösterdiği sabır için tekrar teşekkür ediyorum.
inanınıyorum ki bizleri, daha güzel ve mutlu edecek farklı şeyler bekliyor.
sevgiyle kalın..
*iş bu başlık, sürecin tamamen sonlanması sebebiyle artık ileti yazmaya kapatılmıştır.
bir üstteki iletimde, temyizi kaybetmemiz sonrası avukatların buna itiraz ettiklerini belirtmiştim.
dün gece itibariyle bu itiraz da sonuçlandı ve dediğim gibi yine reddedildi.
https://x.com/curtismorrison/status/1831075587966083557?t=A0Z7e9KSjFBwv3lAQrNEJg&s=19
https://x.com/ckuck/status/1831088793719386528?t=mofilSQi4woVMCb9mIaGkg&s=19
https://x.com/NicoletteGlazer/status/1831036452630925367?t=bkTNiustKzXM8rRQ-3zy7w&s=19
bu, DV2020 ve DV2021 sürecinin artık tamamen sonlandığı anlamına geliyor ve avukatlar da artık bu konu için hiçbir adım atmayacaklarını resmi olarak bildidiler.
her ne kadar da umut güzel bir şey olsa da, sonuçlarının kestirilebildiği noktalarda artık çok fazla zorlamanın gerekmediği de ortada.
davaya katılan, katılmayan herkese verdiği emek ve gösterdiği sabır için tekrar teşekkür ediyorum.
inanınıyorum ki bizleri, daha güzel ve mutlu edecek farklı şeyler bekliyor.
sevgiyle kalın..
*iş bu başlık, sürecin tamamen sonlanması sebebiyle artık ileti yazmaya kapatılmıştır.
@MySea, içinde söyledi: Başkanlık Kararnamelerinin Çeşitlilik Vizesi (DV) Sürecine Etkileri
Trump'dan taze haberler var: ABD'de universiteden mezun olan yabancilara greencard verecegini acikladi 🙂
Kate Sullivan / Haz 21, 2024 / politicsTrump says he wants foreign nationals who graduate from US colleges to ‘automatically’ receive green cards | CNN Politics Trump says he wants foreign nationals who graduate from US colleges to ‘automatically’ receive green cards | CNN Politics
Former President Donald Trump proposed “automatically” giving green cards to foreign nationals who graduate from a US college – comments that break from his efforts to curb both legal and illegal immigration while in office and stand in stark contrast to his inflammatory anti-immigrant rhetoric on...
Seçim vaadi 🙂 Altını pek dolduracağını sanmıyorum. Öyle bir şey yapsa bile şartları zor olur. Sadece doktorasını almış kişiler, sadece şu şu meslekler, yılda sadece bilmem şu kadar kişi vb.
Ama muhtemelen bu da çekilişi kaldırma hamlelerinden biri olacak. Zaten yeterince eğitimli göçmen alıyoruz, neden çekilişle birilerini alalım diyecek…
Biden’ın seçim vaatleri arasında da çekilişle verilen greencard kotasını 80bine çıkartmak vardı. 3.5 yıl geçti koltuğa oturduğundan beri ama değişen bir şey göremiyorum greencard çekilişinde 🙂
@elgitaro formda greencard kazandiktan sonra neler yapilacagina dair arama yapin. Bu konuyu basliklar altinda bulabilir ya da sadece kendi aramaniza ozgu ornegin green card / uesilkart sonrasi yapilacaklar dan bulabilirsiniz. Green card Amerika da yasayan arkadasinin adresine gonderilir. Saglik muayeniniz olduktan ve green card' iniz onaylandiktan sonra 6 ay icinde giris yapacaginiz icin arkadasinizi adres olarak simdi gosterebilir daha sonra Amerikaya ayak basinca giriste durumunuzu yetkililere bildirip degistirebilirsiniz. Imzanizi proifilden guncelleyiniz.Bol sans.
@crazycells Geçmiş abd ziyaretleri kısmında bir sorum var. Peru’dan İspanya’ya giderken Miami’de 4 saat aktarma yapmıştık, havalimanından hiç çıkmadık ama bunu da yazmam gerekir mi?
@crazycells DV2020 (2020 Green Card Lotosu) Asamalari içinde söyledi:
@mkonca DV2020 (2020 Green Card Lotosu) Asamalari içinde söyledi:
@crazycells tamam yapıyorum efenim... peki sorularıma ma cevap verebilir misiniz?
1 sorum lütfen mailing and permanent adress information bölümümü kontrol edebilir misiniz > http://prntscr.com/nmsf8f bu şekilde yazarak diğer sekmeye geçebilir miyim? bu şekilde doğruysa, adres bulduğumuzda onu ds 260 formuna işlememize gerek yok değil mi... mülakatta söyleyeceğiz veya yazacağız? ds 260 formu tekrar editlenmesi doğru değil?
2 sorum biliyorsunuz nişanlım için dolduruyorum. 2 üniversite mezunu... bir örgün, bir aöf lisans... lise bilgileri de eğitim kısmına yazmalı mıyız?
3 sorum ds 260 formunu tamamlıyoruz artık neredeyse. şimdi size spesifik durumumuzu paylaşmıştım. biz evli değiliz, ancak mülakat tarihi kesinleşirse nikah yapacağız, türkiye'de kalmak zorunda kalırsak evliliğimize daha var, ama abd'de bizim her şey daha iyi olacağını düşündüğümüz için green kart mülakatı kesinleştiğinde evliliğimizi hemen yapacağız.
şimdi, ds 260 formuna single yazdım. sonrası nasıl olacak, formu editleyecek miyiz sıra numarası bize yanarsa, ( ama siz ds 260 formunu complete ettikten sonra revize etmeyi önermiyorusunuz )
Adresi ne zaman bulacaksiniz? Eger saglam bir adresi ornegin onumuzdeki bir hafta icinde bulacaksaniz o durumda adresi 1 hafta sonra yazip formu gonderebilirsiniz. Ama aylar sonra bulacaksaniz, DS-260 formunu sadece adres icin aylarca bekletmeye gerek yok. Mulakat tarihiniz aciklandiktan sonra DS-260 formunda degisiklik yapabilirsiniz, en gec mulakat zamani adresi temin etmelisiniz. Evet, surec devam ederken durduk yere DS-260 formunu actirmanizi tavsiye etmem.
Evet, 3 kurum olarak ayri ayri yazabilirsiniz.
Hayir, mulakat tarihiniz aciklanana kadar degisiklik yaptirmanizi tavsiye etmem. Mulakat tarihi 1.5-2 ay oncesinden aciklanacak, o sirada evliligi yapip bu surecten konsoloslugu haberdar edebilirsiniz. Ocak-Subat ayinda yine surecinizle ilgili soru sorun bana, durum degerlendirmesi yapalim. Su an size tavsiye ettigim sekilde doldurun formlari, gidisata gore en iyi duruma Ocak-Subat civari karar veririz.
/////
1.
o zaman sayfayı bu şekilde tamamladım. yeterli mi? @crazycells
( http://prntscr.com/nmsf8f ) "NOT AVAILABLE" YAZDIK AMA BİRDE ŞU SORUYA CEVAP VERDİK; "KART BURAYA MI GELSİN" SIKINTI OLUR MU?
2.
LÜTFEN DOĞRULAR MISINIZ, BU SON
ilk liseyi yazmaya başladım.
lise http://prntscr.com/nmx62r (osym sisteminde lise 2 yıl aralığı gözüküyor tarih, biz yine 4 sene olarak girelim tarihi değil mi?)
ön lisans http://prntscr.com/nmx6bo
lisans http://prntscr.com/nmxh9j lisans tamamlama yaptı. osym sisteminde lisans süresi 3 yıl gözüküyor. biz, orada olduğu gibi mi yazalım? lisans okumussunuz ama tarih aralığı 3 yıl diye sormazlar mı? 
Herkese merhabalar.bugun bir sitede pasaportun da kıbrıs damgası olanlara mülakatta sıkıntı cıkartıldığını okudum.bununla ilgili bilgisi, tecrübesi olan var mı ?
@crazycells DV2020 (2020 Green Card Lotosu) Asamalari içinde söyledi:
@knightman DV2020 (2020 Green Card Lotosu) Asamalari içinde söyledi:
@crazycells kardeşim yardımınız gerekli. Klavuzdaki ;
Present Employer or School Name (su anki isvereninizin ya da
okulunuzun ismi)
Present Employer or School Address (su anki isvereninizin ya da
okulunuzun adresi)
Street address (Line 1): sokak, cadde adi, ev/bina numarasi
Street address (Line 2)*Optional: bu kisma bir sey yazmak
zorunda degilsiniz, ama adresin ilk satira sigmayan
kisimlarini buraya yazabilirsiniz. (semt ismi , belde ismi vs.)
City: ilce
State/province: il
Postal zone: posta kodu
Country/region: ulkegibi sorulara nasıl cevap verelim?
1-)Ben kendi çapımda ticaret ve al sat yapıyorum :). Dolayısı ile kendi adıma şirketim ve işverenim yok. Buraları nasıl doldurmamı tavsiye edersin?
2-)Bir de okul dediği üniversite mi? Onunla ilgili aşağıda sorular var çünkü.
self-employed yazip, buro, ofis olarak kullandiginiz yerin adresini verebilirsiniz (ev adresi de olabilir).
Eger ogrenciyseniz, okul bilgisini girebilirsiniz.
Yok abi ben mezunum. Evimi göstereyim o zaman. Okulu karıştırmayayım zaten altta okulla ilgili geniş çaplı sorular var.
Kazanan arkadaslar http://bit.ly/2V0zMOz şu formu doldursunlar ki güncel durumu case no.lari takip edebilelim arkadaşlar malum case no.lar yüksek genel bu durum mu yoksa tesadüf mu fikir olsun. Kazanan arkadaşları da tebrik ediyorum
@gkhn35 kıbrısa giderken biz hiç pasaportla giriş yapmadık nüfus cüzdanı kullandık hep. ileride yurt dışına herhangi bir ülkeden vize alırken sorun çıkmasın diye ama şöyle bir durumda var TC numaranıza işlem yapılıyor sadece pasaporta damga basılmıyor. Ama konsolosluk süreçlerinde nasıl olur onu bilemiyorum çünkü hiç sorun yaşamadık
Merhaba, ben de forumda yeniyim. ds-260 formunu doldurmaya henüz başlamadım. Önce forumu iyice araştırmak istedim, hata yapmak istemiyorum. Yardımlarınız için şimdiden çok teşekkürler. Hayırlısı olsun hepimiz için
Merhaba,
Forumda yeniyim Excel tablosunu ve imzamı güncelledim, ds 260 formunu güncellemek icin erken olduğunu düşünüyorum çünkü şu anda hali hazırda Rusyada çalışmaktayım, bir sonraki süreçte farklı bir ülkede çalışmaya başlayabilirim benim sorum formu doldurmanın herhangi bir önceliği varmi yani daha erken görüşmeye cagrilmaya gibi bir durum söz konusu olabilir mi? Ve şu andaki duruma göre 26000 sınırını aşmış 2019 alımları 2020 icin bu durum nasıl olur ve ya olabilir, çünkü buna göre önümü görmek istiyorum. Ds 260 formunda aşılarin durumu için ne tür bir cevap vermem gerekiyor, çünkü evet ve ya hayır dememin benim için olumsuz bir dönüşü olabilir mi. Teşekkürler şimdiden.
@nilfersev Ben pasaportla giriş yapmıştım.Gerçi pasaportu bulamadım giriş çıkış damgaları var mı bilmiyorum ama varsa da umarım sorun çıkarmazlar.
@kubra DV2020 (2020 Green Card Lotosu) Asamalari içinde söyledi:
Excel tablosunu da dolduralım Kübra Hanım.TebriklerMerhaba, ben de forumda yeniyim. ds-260 formunu doldurmaya henüz başlamadım. Önce forumu iyice araştırmak istedim, hata yapmak istemiyorum. Yardımlarınız için şimdiden çok teşekkürler. Hayırlısı olsun hepimiz için
Formla ilgili soyle bir sorum var: 1) Haziran'da Abd'ye turist vizesiyle gitmek ve 6 ay kadar kalma planı yapmıs ve bilet almıstım sonuc öncesi. Sizce orda 6 ay kalmam bir sıkıntı olusturur mu mulakat öncesi? naptın orda nası gecindin gibi sorular sorarlar mı?
2) Formu submit ettikten sonra Abd ziyareti yaparsam,bu yaptıgım ziyareti de ds260 formuna ekleme yapmam gerekir mi daha sonra?
Merhaba. 1.ds260 formuna üniversite okurken kaldığım ama ikametimi aldırmadığım yerleri yazmaya gerek varmı?
2.ds260Formuna şuanda okuduğum üniversitenin adını,adresini yazacağım formu gönderdikten sonra üniversite değiştireceğim bu durumu bildirmek gerekirmi yoksa sonra mülakatta bi sıkıntı olurmu sonunda okulu bırakacağım, zaten lise mezunuyum..
3.Anne soyadına kızlık soyadını mı yazacağım yoksa şimdi kullandığı soyadını mı ?
4.Amerika adresi kısmına Bi dostumuzun adresini yazacağım ama amerikaya gittiğimde o adreste kalmayacağım green kartı benim adıma alabilirler mi, yada benim adıma onların alabilmesi için forma bişey yazmama gerek varmı?
4.ikametim şuan yaşadığım adreste değil.posta adresi olarak burayı mı yazmam gerekiyor?
@gkhn35 merhaba kıbrıs seyehatleri gerçekten bir sıkıntı olurmu,kıbrısta 2 yıl çalıştım yasal çalışma izni ile
Merhaba bende dv2020 için seçildim. açık öğretim de kayıtlı yım.ds 260 formunu yeni dolduruyorum.bunu nasıl belirtebilirim
@elgitaro DV2020 (2020 Green Card Lotosu) Asamalari içinde söyledi:
Herkese merhaba,
D-260 formunda Amerikada yaşamak istediğiniz kalıcı adresi yazın diyor. Buraya geçici olarak bir arkadaşımın adresini yazsam olur mu ? Green card buraya mı gelir ? Green card buraya gelirse Amerikaya giriş nasıl oluyor?
Gecici olan hicbir adresi yazmanizi tavsiye etmem. Sadece Green Card'in gidebilecegi saglam ve degismeyecek bir adres buldugunuz zaman forma gecirin.
ABD'ye vizenizle giriyorsunuz ve sonra Green Card adrese gonderiliyor.
@utkudenizugur DV2020 (2020 Green Card Lotosu) Asamalari içinde söyledi:
Herkese merhaba, ds260 formu için İş tecrübesini yazarken şuan sigortasız olarak yaptıgım işi yazabiliyormuyum, yoksa sadece sigortalı iş tecrübelerimizimi yazmamız gerekiyor?
Yazabilirsiniz, ilgili olan butun isleri yazin.
@yılmazy DV2020 (2020 Green Card Lotosu) Asamalari içinde söyledi:
@crazycells Geçmiş abd ziyaretleri kısmında bir sorum var. Peru’dan İspanya’ya giderken Miami’de 4 saat aktarma yapmıştık, havalimanından hiç çıkmadık ama bunu da yazmam gerekir mi?
hayir, gerek yok.
@mkonca DV2020 (2020 Green Card Lotosu) Asamalari içinde söyledi:
@crazycells DV2020 (2020 Green Card Lotosu) Asamalari içinde söyledi:
@mkonca DV2020 (2020 Green Card Lotosu) Asamalari içinde söyledi:
@crazycells tamam yapıyorum efenim... peki sorularıma ma cevap verebilir misiniz?
1 sorum lütfen mailing and permanent adress information bölümümü kontrol edebilir misiniz > http://prntscr.com/nmsf8f bu şekilde yazarak diğer sekmeye geçebilir miyim? bu şekilde doğruysa, adres bulduğumuzda onu ds 260 formuna işlememize gerek yok değil mi... mülakatta söyleyeceğiz veya yazacağız? ds 260 formu tekrar editlenmesi doğru değil?
2 sorum biliyorsunuz nişanlım için dolduruyorum. 2 üniversite mezunu... bir örgün, bir aöf lisans... lise bilgileri de eğitim kısmına yazmalı mıyız?
3 sorum ds 260 formunu tamamlıyoruz artık neredeyse. şimdi size spesifik durumumuzu paylaşmıştım. biz evli değiliz, ancak mülakat tarihi kesinleşirse nikah yapacağız, türkiye'de kalmak zorunda kalırsak evliliğimize daha var, ama abd'de bizim her şey daha iyi olacağını düşündüğümüz için green kart mülakatı kesinleştiğinde evliliğimizi hemen yapacağız.
şimdi, ds 260 formuna single yazdım. sonrası nasıl olacak, formu editleyecek miyiz sıra numarası bize yanarsa, ( ama siz ds 260 formunu complete ettikten sonra revize etmeyi önermiyorusunuz )
Adresi ne zaman bulacaksiniz? Eger saglam bir adresi ornegin onumuzdeki bir hafta icinde bulacaksaniz o durumda adresi 1 hafta sonra yazip formu gonderebilirsiniz. Ama aylar sonra bulacaksaniz, DS-260 formunu sadece adres icin aylarca bekletmeye gerek yok. Mulakat tarihiniz aciklandiktan sonra DS-260 formunda degisiklik yapabilirsiniz, en gec mulakat zamani adresi temin etmelisiniz. Evet, surec devam ederken durduk yere DS-260 formunu actirmanizi tavsiye etmem.
Evet, 3 kurum olarak ayri ayri yazabilirsiniz.
Hayir, mulakat tarihiniz aciklanana kadar degisiklik yaptirmanizi tavsiye etmem. Mulakat tarihi 1.5-2 ay oncesinden aciklanacak, o sirada evliligi yapip bu surecten konsoloslugu haberdar edebilirsiniz. Ocak-Subat ayinda yine surecinizle ilgili soru sorun bana, durum degerlendirmesi yapalim. Su an size tavsiye ettigim sekilde doldurun formlari, gidisata gore en iyi duruma Ocak-Subat civari karar veririz.
/////
1.o zaman sayfayı bu şekilde tamamladım. yeterli mi? @crazycells
( http://prntscr.com/nmsf8f ) "NOT AVAILABLE" YAZDIK AMA BİRDE ŞU SORUYA CEVAP VERDİK; "KART BURAYA MI GELSİN" SIKINTI OLUR MU?2.
LÜTFEN DOĞRULAR MISINIZ, BU SONilk liseyi yazmaya başladım.
lise http://prntscr.com/nmx62r (osym sisteminde lise 2 yıl aralığı gözüküyor tarih, biz yine 4 sene olarak girelim tarihi değil mi?)
ön lisans http://prntscr.com/nmx6bo
lisans http://prntscr.com/nmxh9j lisans tamamlama yaptı. osym sisteminde lisans süresi 3 yıl gözüküyor. biz, orada olduğu gibi mi yazalım? lisans okumussunuz ama tarih aralığı 3 yıl diye sormazlar mı?
Evet, sorun gorunmuyor.
osym'de neden 2 yil gorunuyor, o kismi anlamadim ama siz formati dogru yazmissiniz. gercekte olan yillari girmeniz yeterli. baska bir yerde yazan sayilar sizin hayatinizdaki gercek deneyimleri degistirmiyor 
onlisans ve lisans tarihleri de uygun, merak etmeyin sormazlar 
Bu bilgiler sorgulama amacli degil, bilgi amacli isteniyor 
@gkhn35 DV2020 (2020 Green Card Lotosu) Asamalari içinde söyledi:
Herkese merhabalar.bugun bir sitede pasaportun da kıbrıs damgası olanlara mülakatta sıkıntı cıkartıldığını okudum.bununla ilgili bilgisi, tecrübesi olan var mı ?
Hayir sorun olmaz.
O dediginiz bence Yunanistan icin gecerli, daha once Kibris'ta okuyan ya da calisan ve sorun yasamayan uyeler var.
Powered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum