Amerika'da isminizi değiştirmek isteseydiniz ne olurdu?
-
@damladav Amerika'da isminizi değiştirmek isteseydiniz ne olurdu? içinde söyledi:
Adimiz da sorun yokta soyadımız Davutoğlu. Onu Davidson yapasimiz var :)) hecelemekten gına geldi :)
"Davidoff"a ne dersiniz? Oldukca etkili bir isim, hem gerektiginde markaya atifta bulunup harflemek zorunda kalmazsiniz 🙂
https://www.ancestry.com/name-origin?surname=davidoff
https://en.wikipedia.org/wiki/Davidoff -
@topraxxx Amerika'da isminizi değiştirmek isteseydiniz ne olurdu? içinde söyledi:
Sayın @sharm verdiğiniz link sonrası ismimi kesinlikle değiştirmem gerektiğini anladım. Masaud, masuud, masood, masoud, mas'ud gibi saçma anlamlara maruz kalmak istemiyorum. 😟 😁
Evet arkadaşlar el birliği ile bana isim buluyoruz. Bendeki kaynak kodlara uygun yakın.... Seslenince tepki.verebileyim yani 🤭
🙂 "Samuel Colt" / "Isaac"
-
@sharm direk colt 1911 yapsam buna gerçekten tepkisiz komada da olsam kayıtsız kalamazdım 😅
-
@sharm Amerika'da isminizi değiştirmek isteseydiniz ne olurdu? içinde söyledi:
@damladav Amerika'da isminizi değiştirmek isteseydiniz ne olurdu? içinde söyledi:
Adimiz da sorun yokta soyadımız Davutoğlu. Onu Davidson yapasimiz var :)) hecelemekten gına geldi :)
"Davidoff"a ne dersiniz? Oldukca etkili bir isim, hem gerektiginde markaya atifta bulunup harflemek zorunda kalmazsiniz 🙂
https://www.ancestry.com/name-origin?surname=davidoff
https://en.wikipedia.org/wiki/DavidoffHmm bu da bir seçenek. Babamın sigara markası 😁
-
@sharm Harley Davidson daki Davidson . Saka bir yana, tarihi sembolizmi tasirsiniz: https://www.google.com/search?q=son+of+David&oq=son+of+David&aqs=chrome..69i57.2151j0j4&sourceid=chrome&ie=UTF-8
Soyisim kanunu ciktiginda herkesin neleri dusunerek soyisim aldigini merak ediyorum dogrusu.
Bizimki Nufus memuru azizligi. Ama fena da degilmis.Ben de cok zorlasam tarihi figurlere ya da sembollere girerdim. Ama gelecege atifta bulunan isimler de guzel duruyor.
-
@caglaror Evet acikcasi bu marka aklima gelmemisti. Yalniz Dede Harley(William) ve Dede Davidson(Arthur) ele verip nereden baslamislar bakar misin https://www.harley-davidson.com/us/en/museum/explore/hd-timeline.html
-
@sharm Amerika iste. Fark burada...
-
Adi Barack Obama olan bir adamin baskan oldugu ABD'de bu konuyu cok da onemsemeye gerek yok. Benim cevrem diversity'e aliskin, yadirgamiyorlar. Teaffuzu cok zor bir isimse dusunulebilir tabi. Oglumun okulunda ya da baska ortamlarda da karsilastim, mesela Italyanlarin da cok acayip soyisimleri olabiliyor, Mr. M. diyip kisaltiyorlar. Oglanin okul muduru bu. Okulda bir suru Mrs. B, Ms. S. ve saire var. Kimileri otantikliginizi koruyun diyor.
Ben gelirken oglum ileride egitim ve is hayatinda falan hicbir zorluk yasamasin diye ikinci bir isim alsin diye dusunmustum kendimce. Oglum ve esim istemedi. Simdi butun okul gayet guzel bir sekilde Efe (sondaki e'yi biraz uzatarak) diyorlar.
-
@sadriabi Amerika'da isminizi değiştirmek isteseydiniz ne olurdu? içinde söyledi:
Adi Barack Obama olan bir adamin baskan oldugu ABD'de bu konuyu cok da onemsemeye gerek yok. Benim cevrem diversity'e aliskin, yadirgamiyorlar. Teaffuzu cok zor bir isimse dusunulebilir tabi. Oglumun okulunda ya da baska ortamlarda da karsilastim, mesela Italyanlarin da cok acayip soyisimleri olabiliyor, Mr. M. diyip kisaltiyorlar. Oglanin okul muduru bu. Okulda bir suru Mrs. B, Ms. S. ve saire var. Kimileri otantikliginizi koruyun diyor.
Ben gelirken oglum ileride egitim ve is hayatinda falan hicbir zorluk yasamasin diye ikinci bir isim alsin diye dusunmustum kendimce. Oglum ve esim istemedi. Simdi butun okul gayet guzel bir sekilde Efe (sondaki e'yi biraz uzatarak) diyorlar.
Size katiliyorum. Ote yandan; yazilisi ve/veya telaffuzu cok zor olan ya da Ingilizce telaffuzu istenmeyen anlamlara gelen isim sahipleri vatandasliga gectiklerinde (veya cocuk ABD'de dogdugunda) birinci ismi Ingilizce, ikinci ismi Turkce olarak aliyorlar. ABD'de "ikinci isim/middle name" genelde kisaltilip yaziliyor veya hic yazilmiyor, bir cesit "kisisel bilgi" olarak algilaniyor. Ornegin (ismi su anda uyduruyorum, gercek degildir) Çağdaş Yılmaz --> Matthew Çağdaş Yılmaz --> Matthew C. Yilmaz / Matthew Yilmaz
-
Kendi adıma, göçmen değil vatandaş bile olsam, isim değiştirmek veya köklerimize uzak bir isim almak istemem açıkcası. Çocuklarıma da bu şekilde bir isim vermek istemem
-
@topraxxx 1911 yani murica ekolu süper.Bide pikapta giderken camlar acık midnight in montgomery çalicaksın. Tavan kaput güneş yanıklı bir makinada dodge veya chevy. Arka camin berisine gun rack. Arka cama da murica yazcan=king
-
@calibraturbo Amerika'da isminizi değiştirmek isteseydiniz ne olurdu? içinde söyledi:
@topraxxx 1911 yani murica ekolu süper.Bide pikapta giderken camlar acık midnight in montgomery çalicaksın. Tavan kaput güneş yanıklı bir makinada dodge veya chevy. Arka camin berisine gun rack. Arka cama da murica yazcan=king
Kolları camdan dışarı çıkartıp ağızda ki kürdanı unutmayalım lütfen..
-
@daydreamer Amerika'da isminizi değiştirmek isteseydiniz ne olurdu? içinde söyledi:
Kendi adıma, göçmen değil vatandaş bile olsam, isim değiştirmek veya köklerimize uzak bir isim almak istemem açıkcası. Çocuklarıma da bu şekilde bir isim vermek istemem
Kızımın ismini telaffuzu basit, yazıldığına yakın okunacak biçimde Türkçe koydum. Abd yi düşünerek. 🤭🤣🗽. Eşiminde çok çok uygun. Ama beni düşünen çıkmamış zamanında. Kendi göbeğimizi kendimiz keseceğiz artık. 🤷♂️💇♂️
-
@topraxxx aslında telaffuza dikkat etmekten daha çok tamamen farklı bir isim koymayı kastettim. Yoksa tabi ki her yerde "would you spell it please" denmesi de hiç hoş değil tabi
-
@sadriabi Amerika'da isminizi değiştirmek isteseydiniz ne olurdu? içinde söyledi:
@sadriabi bizim ufaklığın adı da Efe, çok sıkıntı çekiyor mu çocuk isimden dolayı?
-
@yalta sorun olmadi. Ilk hafta Efi dediler. Hemen akabinde ogrendiler. Aslinda ingilizce okursaniz f ve a harflerini arka arkaya soyler gibi okuyorlar. Sondaki e biraz uzuyor ve ey gibi oluyor. Yani Efey gibi.
-
Teşekkür ederim @sadriabi. Benim adım da İsmail = Samuel sanırım Sam şeklinde kullanırım :) Bende heceleme ile uğraşamam.
-
:) :) yahu dert ettiğiniz şeye bakın. Asıl ben ne halt edecem. Hadi ismi bir şekilde öğrettik diyelim, ama soy isim oldukça sıkıntılı, ''KILIÇKESER''. Burada bile ya yanlış anlıyorlar yahut 3 kere tekrar tekrar soruyorlar. :)
-
@dreams_usa Amerika'da isminizi değiştirmek isteseydiniz ne olurdu? içinde söyledi:
:) :) yahu dert ettiğiniz şeye bakın. Asıl ben ne halt edecem. Hadi ismi bir şekilde öğrettik diyelim, ama soy isim oldukça sıkıntılı, ''KILIÇKESER''. Burada bile ya yanlış anlıyorlar yahut 3 kere tekrar tekrar soruyorlar. :)
Ufff, harbi zormuş :)
-
@daydreamer Amerika'da isminizi değiştirmek isteseydiniz ne olurdu? içinde söyledi:
@dreams_usa Amerika'da isminizi değiştirmek isteseydiniz ne olurdu? içinde söyledi:
Ufff, harbi zormuş :)
Swordcutter der geçerim, manasını pek yitirmez en azından :blush:
Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.
Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.
With your input, this post could be even better 💗
Kayıt Ol Giriş
Benzer Başlıklar
47
Çevrimiçi60.8k
Kullanıcı5.1k
Konu534.7k
İletiPowered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum