Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • @vermaynen ben de yazılım okumadım(çok isterdim ama zamanın şartları) sadece iki yıldır akşamları 10:30 dan sonra (çocuklar uyuduktan sonra) ve yorgun olmazsam (yedi gün çalışıyorum) birşeyler öğrenmeye çalışıyorum.
    Bu halimle bile oldukça geliştirdim kendimi. Hatta kendime ait library oluşturdum. Benim zaman dışındaki tek sorunum İngilizce.
    İngilizce için de bu hafta çalışmalara başlıyorum. İnşallah gc çıkana kadar epey bir yol alırım.
    Bak ben bu halimle deniyorsam sen neden yapmayasın?


  • Bence ilk önce daha yetenekli olduğu alanı belirlemeli; ondan sonra eğer yetenekli olduğu alan yeterli para kazandırmayacaksa buna yakın, kendisi için kavraması kolay ama para getirecek alanlara yönelmeli. Mutlaka hem iyi para kazanır hem de mutlu olur o zaman... Yani yazılım sektöründe çok para vardır ancak kişinin ilgisi yoksa ve sırf para için yapmaya çalışıyorsa hem öğrenemeyecektir; öğrense de başarılı olamayacaktır olsa da mutlu olamayacaktır. Neticede hepimizin gitmek isteme sebebi başta mutlu bir hayat sahibi olma isteği...
    Bu arada ben, üniversitede fotoğrafçılık ve tasarım dersleri veriyorum şu anda (her ne kadar aslında asistanların ders vermemesi gerekse de). Adobe setinden Photoshop, Lightroom, Illustrator ve Premier kullanıyorum ileri düzeyde... Bunun dışında copy left anlayışı çerçevesinde Photoshop'un muadili olan GIMP ve Illustrator'un muadili olan Inkscape'i öğrenmeye çalışıyorum. Öncelikli hedefim akademi ama olmazsa bu bilgilerim üzerinden yürümeye çalışacağım... Bu konuda sektör nasıldır? (Eğer sorum yanlış yerdeyse kusura bakmayın, tartışma çok hoştu dahil olmak istedim 🙂 )
    Onun dışında birbirine yakın, birbirini tamamlayacak programları öğrenmek her zaman daha besleyici olacaktır diye düşünüyorum nacizane...


  • Python başlangıç olarak sade ve kolay öğrenilebilecek bir dil. Bununla başlayarak programlama mantığına ilk adım atmanız iyi olacaktır. Çabuk sıkılan, sabırsız ve sürekli kendini geliştirme niyetinde olmayan kişilere yazılımı önermem. Yazılım; iş mesaisi bittikten sonra sürekli kendi kendine bilmediklerini ve yeni yenilikleri öğrenmek zorunda olan sürekli güncellenen, değişen bir meslek grubu. İyi bir yerlere gelmiş yazılımcılar. Ya eve gidince gece yarısı veya sabah çok erken kalkıp yeniliklere ve güncellemelere çalışıyorlar. Dişinizi sıkıp 10-15 çeşit yemek, 10-15 çeşit meze, 7-8 çeşit salata öğrenip emekliliğinizi getirebilirsiniz ama yazılımda bu söz konusu değil. Sırf php üzerine yatmış "back-end ciyim abi bana bir şey olmaz" diyen kişi. Şimdi 4-5 senelik javascript üzerine yoğunlaşmış ve onun kütüphanelerini öğrenen birinin gerisinde kalıyor. Back-end de node.js'in yaygınlanmsı nedeniyle kendini güncellenmeyen kişileri işinden etmeye başladı. Türkiye de de yaygınlaşmaya başlayacak gibi. Yazılım gözünüzde büyütmeyin ama küçümsenmeyecek kadar da hızla gelişen bir sektör. Yoksa üzerinizden silindir gibi geçer.


  • @academicus söylediklerinize katılıyorum ama o alanda yetenekli olduğunu anlayabilmesi için de bir başlangıç yapması gerekli. Mutlaka ilgi alanı ve yetenek çok önemli yoksa kod yazmak sevmeyen biri için yapılacak iş değil. Saatlerce bilgisayar başında ekrandaki İngilizce enteresan kelimeler topluluğunu algılamak ilgisi ve yeteneği olmayan birinin harcı değil tabi. Gerçi her meslek öyle.
    Benim hayalimdeki meslek yazılımcı olmaktı. Tüm günümü PC başında geçirebilirim(sabah 5 te çok yatmışlığım var WOW sayesinde) .Türkiye de bunu yapma şansım yok. Amerika yeni bir başlangıç benim için.


  • @toronaga Hangi Sektörde Çalışmalı? içinde söyledi:

    Python başlangıç olarak sade ve kolay öğrenilebilecek bir dil. Bununla başlayarak programlama mantığına ilk adım atmanız iyi olacaktır. Çabuk sıkılan, sabırsız ve sürekli kendini geliştirme niyetinde olmayan kişilere yazılımı önermem. Yazılım; iş mesaisi bittikten sonra sürekli kendi kendine bilmediklerini ve yeni yenilikleri öğrenmek zorunda olan sürekli güncellenen, değişen bir meslek grubu. İyi bir yerlere gelmiş yazılımcılar. Ya eve gidince gece yarısı veya sabah çok erken kalkıp yeniliklere ve güncellemelere çalışıyorlar. Dişinizi sıkıp 10-15 çeşit yemek, 10-15 çeşit meze, 7-8 çeşit salata öğrenip emekliliğinizi getirebilirsiniz ama yazılımda bu söz konusu değil. Sırf php üzerine yatmış back-end ciyim abi bana bir şey olmayan kişi. Şimdi 4-5 senelik javascript üzerine yoğunlaşmış ve onun kütüphanelerini öğrenen birinin gerisinde kalıyor. Back-end de node.js'in yaygınlanmsı nedeniyle kendini güncellenmeyen kişileri işin etmeye başladı. Türkiye de de yaygınlaşmaya başlayacak gibi. Yazılım gözünüzde büyültmeyin ama küçümsenmeyecek kadar da hızla gelişen bir sektör. Yoksa üzerinizden silindir gibi geçer.

    Çok doğru tespit etmişsiniz. Sürekli gelişen bir sektörde yeniliklere ayak uyduramayan tutunamaz. Bunun için de güncel kalmak gerekir. Bence de programlamanın mantığını öğrenmek en doğrusu. Ben de ilk Python ile başlamıştım. Ama nedense js beni resmen içine çekti ve bırakmıyor. Sürekli de gelişen bir dil. Bu deryanın içinde yüzmeye çalışmak çok eğlenceli.


  • @mehmet-js Hangi Sektörde Çalışmalı? içinde söyledi:

    @vermaynen ben de yazılım okumadım(çok isterdim ama zamanın şartları) sadece iki yıldır akşamları 10:30 dan sonra (çocuklar uyuduktan sonra) ve yorgun olmazsam (yedi gün çalışıyorum) birşeyler öğrenmeye çalışıyorum.
    Bu halimle bile oldukça geliştirdim kendimi. Hatta kendime ait library oluşturdum. Benim zaman dışındaki tek sorunum İngilizce.
    İngilizce için de bu hafta çalışmalara başlıyorum. İnşallah gc çıkana kadar epey bir yol alırım.
    Bak ben bu halimle deniyorsam sen neden yapmayasın?

    Evet haklisiniz. Ve video da izledim. Ben biraz daha birinin bana gostermesi anlatmasini planli programli duzenli bir sekilde gitmesini bu sekilde bir ogrenmen ile ogrenebilecegimi dusundugum icin sertifka egitimlerini arastiriyorum turkiye de aslinda yurtdisinda istiyorum fakat vize konulari sikinti oldugu icin buraya mecbur kaliyormusum diye dusunuyorum. Insallah gc cikar da bu alanda egitim almaya abd de baslayabiliriz. Yoksa burda egitim almayi dusunuyorum birkac sene kendimi gelistirdikten sonra is teklifi ile yurtdisina acilabiliriz diye dusunuyorum. Bakalim hayirlisi.


  • Benimde hayalim bilgisayar muhendisi olmakti fakat sayisal agirlikli dersler beni zorladigi icin okuyamadim. Onun yerine teknik servis tamir bakim onarim ve satis uzerine calisip uzerine bilisim teknolojileri ucretli ogretmenlik yapip yarim donem kadar aralarda ufak da farkli isler yapip en son 4 yildir deniz lojistik sektorunde calismada buldum kendimi. Ama yaptigim isten memnun degilim. O yuzden Bilgisayarin herhangi bir alanina tekrar yonelme dusuncesi icine girdim bunu da yazilim olabilir seklinde yorumladim kendi kendime belki BIlgi guvenligi , network , web v.b gibi alanlar da olabilirdi ama revanc da yazilim oldugu icin ve abd de bu alanda daha yaygin is kolu olacagi dusuncesinde ve ayrica freelance de calisabilecegimi dusundugumden bu alanin benim icin daha iyi olabilirligini dusunuyorum belki de isin icine girdigimde yanilabilirim de yapamayabilirim de kim bilir fakat denemeden de bunu bilemem diye dusunuyorum.


  • @vermaynen udemy ve youtube da dersler var. Ayrıca yazılım grupları var. Oradan kendinize yol haritası çıkartın. Boş zamanlarınız da tekrar etme yöntemiyle çalışın. Bir kaç yıl sonrada duruma göre geçişinizi yaparsınız.


  • ........


  • @gokcell Hangi Sektörde Çalışmalı? içinde söyledi:

    Oncelikle herhangibir programlama dilinde "Hello World!" ekrana bastirmissaniz, deriz ki biz o programciligin %50 sini bitirdiniz demektir. Haydi %50 icin bir ornek yapalim.
    Windows+R tusuna basip cmd yazip entere basin. Sizi dogrudan MS-DOS ekranina goturecektir. Ve oraya echo "Hello World!" yazin. Alin size ilk programiniz. Ve programciligin %50 sini halletmis oldunuz eger bunu basariyla yapmissaniz. Herhangibir programlama editorunde de bunu basarirsaniz %50 tamamdir. Geriye diger %50 kaliyor. O da size kalmis.

    En tatlısı geriye kalan 50% olan zaten.


  • ........


  • @gokcell Hangi Sektörde Çalışmalı? içinde söyledi:

    @mehmet-js O zaman haydin eglenceli bir virus programi yazalim geriye kalan %50 yi yasama adina. Notepad i acalim ve asagidakileri yazalim ve .bat uzantili olarak kaydedelim ve sonra dosyayi tiklayalim. Bakalim neler oluyor.
    Noteopadi ac ve virus.bat olarak kaydet.

    @echo off
    start notepad
    start mspaint
    start cmd
    call virus.bat

    Töbe 😁


  • ........


  • Liste olarak atmak istededim olmadı. Kanal Listesinde python dersleri listesi var. Oradan başlangıç yapabilirsiniz.


  • Herkese ayri ayri tesekkur ettim ilgili davranip cvp verdiginiz icin. : )


  • @vermaynen hocam ben abd deyim gidemiyorum 😂


  • @cnpist Hangi Sektörde Çalışmalı? içinde söyledi:

    Marangoz, tesisatcilik, berberlik ; el zanaatlari uzerine biraz beceri Amerika da iyi para kazandiriyor bildigim kadari ile . Sertifika ve is kotu olursa sikayetler size zarar getirebilir ama getirisi iyi isler bildigim kadari ile .

    Ah bi green card çıksada.makine teknikeriyim.giyerim tulumu tesisatçılık yaparım.


  • Uzun zmndir yazayim dedim bugune kismetmis. Olurd bir gun amerikada yasamaya baslarsak eşimle birlikte ayni düsüncedeyiz. Kendi mesleklerimizi yapmayi dusunmuyoruz. Yillardir ayni sektorde olmanin bıkkınlıgı nedeni ile olsa gerek.
    Ben en alt seviye neyse ordan baslamak istiyorum. Yabanci dilim gelismesi acisindan. İyi mi olur kotu mu olur bilemiyorum tabiki de...


  • @vermaynen Hangi Sektörde Çalışmalı? içinde söyledi:

    Herkese ayri ayri tesekkur ettim ilgili davranip cvp verdiginiz icin. : )

    Ben de bir suredir kullandigim baya kullanisli buldugum kaynaklari paylasayim.
    Not: kaynaklar Ingilizce.

    Bu iki kaynak da egzersiz yaptirarak konulari anlatiyor, dolayisiyla okuyup gecmek veya izleyip gecmek yerine kafa yormaniz problemin cozumune ulasmaniz gerekiyor.


  • @aliarmgn Hangi Sektörde Çalışmalı? içinde söyledi:

    @vermaynen hocam ben abd deyim gidemiyorum 😂

    Calismaktan gecim derdine dusmekten zaman ayirip gidemiyorsunuz anlasin. Hakli olabilirsiniz birikim olmadan calismadan direk kursa odaklanmak ilk seferde zor olabilir.


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

Çevrimiçi Kullanıcılar

36
Çevrimiçi

40.7k
Kullanıcı

4.4k
Konu

424.2k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum