@redsat2000 hos bulduk tesekkurler. Bir hafta kalip geri dondum 😆
-
-
@tulay, içinde söyledi: Göçmen Vize ile ABD'ye ilk giriş
Benim green card i. 24 mayista geldi.19 nisan da giris yapmistim .yaklasim bir ay gibi surdu ssn 9 gun de gelmisti .Bank of americada hesabi acmistim simdide yatirim hesabi acabiliriz size dediler onu da actiracagim.Kutuphaneden ve city college dan dil eğitimi aliyorum library cok fazla wtkinlik düzenliyorlar.Ben Tellodan hattimi aldim ..Telefonu hatsiz olarak aldim.Birkac ay sonra chicago gecince faturaliya donusturecegim.
T-Mobile alt yapısını kullanan Tello kullanan ve downtown’da yaşayan birkaç arkadaşım özellikle bina içlerinde sıkıntı yaşıyor. Taşındığınızda yaşayacağınız bölgede çekim gücü iyi olan operatörleri araştırdıktan sonra karar vermeniz yararınıza olabilir. Chicago’nun yazını (San Francisco’nun bahar havasına denk geliyor) kaçırmamanız dileğiyle 🙂
-
ev esyalarini toptan spotcuya satip neden abd de sifirdan almiyorsunuz? arada ya kucuk bir fark olur yada nakliye ile ayni para cebinizden cikar en azindan sifir esyaya sahip olmus olursunuz girdiginiz zahmet ve endiselerde cabasi. kitalararasi ev esyasi tasitmak bana mi absurt geliyor mantigini cozemedim.
-
@mesut57 en kötüsü kiosklardan yaparsın. Ben ramazan bayramında almanya gittim. Kiosklardan hem check in yaptım hem de bagaj fişini otomatik olarak sen takıp direk teslim ediyorsun belki bundan dolayı olabilir.
-
@EzgiEce, içinde söyledi: Ucak Yolculugu ve Ucak Bileti
Merhabalar
Sürekli Chicago’ya Thy ile uçtuğum için Avrupa aktarmalı hiç uçmadım malum Thy ile biletleri çok pahalı . Lufthansa ile Antalya - İsviçre - Chicago bileti çok uyguna buldum Greencard ile aktarmada sıkıntı yaşar mıyız deneyen varsa yada farklı önerdi olan var mıdır
Teşekkürler
Daha önce birden çok kez aynı kombinasyonu kullandık, aktarma çok rahat. SunExpress AYT - ZRH ve Swissair ZRH - ORD biletlerinizin aynı PNR altında olduğundan emin olun (tek bilet). Zürih havalimanı tek terminalden oluşuyor, indikten sonra gidiş terminaline ulaşmak çok kolay. Biletinizi Lufthansa sitesinden alıyorsunuz muhtemelen, ZRH - ORD seferini gerçekleştirecek havayolu Swissair, ekranları takip ederken buna dikkat etmeniz iyi olacaktır.
-
@mlsscu atistirmaliklar paket icerisindeyse birsey demezler.
-
-
Geçerli ABD pasaportunuz ve Türkiye Cumhuriyeti nüfus cüzdanınız varsa Türkiye’ye sorunsuz bir şekilde giriş yapabilir, herhangi bir süre kısıtlaması olmaksızın Türkiye’de kalabilir ve Türkiye’den çıkış yaparken ABD pasaportunuz ile çıkış yapabilirsiniz.
-
@efemu35, içinde söyledi: ABD'ye giderken ziynet eşyası götürmek
merhaba arkadaşlar, amerika’ya giderken bir miktar nakit ve bir miktar altın götürmeyi istiyoruz. nakit para tek başına 10 bin doları geçmiyor ama ziynet eşyasını da ekleyince fazlasıyla geçiyor. bu durumda nakit para + altın şeklinde 10 bin dolara tamamlayıp da götürmek mi daha mantıklı yoksa hepsini götürüp altınları gümrükte memura bildirip form doldurmak mı daha mantıklı ? düğünde takıldıkları için herhangi bir belge de ibraz edemeyeceğim.
Aile başına toplam değeri $10.000’ı geçen tüm nakit ve getireceğiz kıymetli madenleri / ziynet eşyalarını gümrükte beyan etmeniz bekleniyor sizden. Düğünde takılan gram, çeyrek, tam vb altınları burada bozdurmak isterseniz kabul edecek yer bulmanız imkansıza yakın.
Sahip olduğunuz altınları altın bazında saklamak istiyorsanız bankaların altın hesaplarında değerlendirebilir veya Türkiye’de kiralık kasada muhafaza edebilir veya bozdurarak USD’ye dönebilir ve ABD’ye gelince fiziksel olarak Money Metals’dan round veya bar olarak satın alabilirsiniz.
-
Merhaba, Amerika'ya göç sürecimizde nihayet uçak bileti baktığımız safhaya geldik. Acaba kimler hangi kredi kartlarını kullanıyor? Gerçekten avantaj sağlayan kredi kartı / program var mı ? Yoksa Amerika'ya yerleşip orada kredi kartı çıkardıktan sonra Türkiye'deki kredi kartıyla bilet almanın bir avantajı olmadığından kimse kullanmıyor mu? Pek bilgi bulamadım.
-
Merhabalar,
MPC ile ilgili bir başlık göremediğim için yeni bir başlık başlatmak istedim.
Geçtiğimiz günlerde Tatil dönüşünde eşimin tavsiyesi ile MPC telefon uygulamasını (MPC Mobile App) kullandık.
Uygulama basit,
1- ABD vatandaşları ve LPR( Greencardlılar) kullanabiliyor.
2- Sizden LPR Card(greencard) bilgilerinizi istiyor.
3- ABD girişinde bildirim(declare) yapmanız gereken konularda bildirim gerekip gerekmediği ile ilgili sorular soruyor. Bildirim gerekiyorsa app üzerinden yapıyorsunuz.
4- ABD inişinizde pasaport ve bagajdan önce fotoğrafınızı çekip sisteme göndermenizi istiyor. ( 4 saat içinde ABD ye giriş yapmanız lazım bu adımdan sonra. O yüzden uçağınız iner inmez veya geminiz limana gelir gelmez yapmanız iyi olur, zaten 2-3dk filan alıyor tüm adımlar)Bunları yaptıktan sonra CBP kontol noktasında MPC özel girişe gidiyorsunuz( Global entry gibi ama ayrı bir sıra yeri var.)
CBP officer uygulamadaki ekranı gösterip Greencard ve pasaport veriyorsunuz ve geçiyorsunuz.
Ne kazandırıyor?
En önemlisi zaman, diğer giriş noktalarında sıra varken ve uzun sürerken siz çok hızlı geçiyorsunuz.
Bildirim kolaylığı, özellikle ingilizcesi biraz zayıf olanlar için muhteşem uygulamadan bildirim yaptığınız için CBP officcer size pek fazla birşey sormuyor.Aşağıya resmi linki ekledim gelecekte yaşanabilecek değişilkler için, bugün itibariyle aşağıdaki havalimanlarında mevcut.
MPC is currently available at the following 53 sites, including 35 U.S. International Airports, 14 Preclearance locations, and 4 seaports of entry:
Abu Dhabi Zayed International Airport (AUH)
Anchorage International Airport (ANC)
Atlanta Hartsfield-Jackson International Airport (ATL)
Aruba Queen Beatrix International Airport (AUA)
Bermuda L.F. Wade International Airport (BDA)
Baltimore/Washington International Thurgood Marshall Airport (BWI)
Boston Logan International Airport (BOS)
Calgary International Airport (YYC)
Cleveland Hopkins International Airport (CLE)
Charlotte Douglas International Airport (CLT)
Chicago O'Hare International Airport (ORD)
Dallas/Fort Worth International Airport (DFW)
Denver International Airport (DEN)
Detroit Metropolitan Airport (DTW)
Dulles International Airport (IAD)
Dublin Airport (DUB)
Edmonton International Airport (YEG)
Fairbanks International Airport (FAI)
Fort Lauderdale-Hollywood International Airport (FLL)
Halifax Stanfield International Airport (YHZ)
Honolulu Daniel K. Inouye International Airport (HNL)
Houston George Bush Intercontinental Airport (IAH)
Houston William P. Hobby International Airport (HOU)
John F. Kennedy International Airport (JFK)
Kansas City International Airport (MCI)
Las Vegas Harry Ried International Airport (LAS)
Los Angeles International Airport (LAX)
Miami International Airport (MIA)
Miami Seaport (MSE)
Minneapolis-Saint Paul International Airport (MSP)
Montreal Trudeau International Airport (YUL)
Nassau Lynden Pindling International Airport (NAS)
Newark Liberty International Airport (EWR)
Oakland International Airport (OAK)
Orlando International Airport (MCO)
Ottawa International Airport (YOW)
Palm Beach Seaport (WPB)
Philadelphia International Airport (PHL)
Phoenix Sky Harbor International Airport (PHX)
Pittsburgh International Airport (PIT)
Port Everglades Seaport (PEV)
Portland International Airport (PDX)
Sacramento International Airport (SMF)
Salt Lake City International Airport (SLC)
San Diego International Airport (SAN)
San Francisco International Airport (SFO)
San Jose International Airport (SJC)
San Juan Airport (SJU)
San Juan Seaport (SAJ)
Seattle-Tacoma International Airport (SEA)
Shannon Airport (SNN)
Tampa International Airport (TPA)
Toronto Pearson International Airport (YYZ)
Vancouver International Airport (YVR)
Winnipeg James A Richardson International Airport (YWG)Mobile Passport Control (MPC) Mobile Passport Control (MPC)
Securing America's Borders
-
@Deniz-C-0 selam, benim de seninle durumum ayni... Daha Turkiye'ye gitmedim. Giris cikislarda sikinti oldu mu esinin soyadinin olmamasindan dolayi. Ek belge istediler mi? Ek kontrol oldu mu? Nelere dikkat etmeliyim ? Tesekkurler
-
Arkadaşlar aranızda Memphis te yaşayan varmı
-
@aysegul, içinde söyledi: Seyahat Sağlık Sigortası
@Serapp Anladım Serap Hanım teşekkürler, peki ilk 120 gün için işe yarar mı? Yani zaten gider gitmez sigorta yaptırırız (çocuklara medicare kapsamında oluyor sanırım) ama kapsam olarak belki dar olabilir biz yetişkinler için, başlangıç maliyetini düşürmek için ilk etapta bizimkinin kapsamını dar tutabiliriz. Ancak gittikten 3 ay sonra buradaki gibi eli yüzü düzgün sigorta yaptırmaya başladığımızda veya bir offer letter imzalama şansımız olursa iş yerinin karşılayacağı veya destek olacağı bir sigorta poliçesine geçene kadar (90 gün gibi mesela, en azından hedef süremiz bu olsun) birşey olursa kullanabilir miyiz acaba? Çünkü hemen adres değişikliği yapmayı planlamıyoruz sanırım(şimdilik düşünce bazında tabi). GSS işlemesi durumu, adres değişikliğini bildirmeme cezai şartı vs biliyoruz ancak sanki adres değişikliği yapmamak en azından bir süre işimize gelebilir gibi düşündük.
İki yetişkin için yıllık olarak ödeyeceğiniz poliçe tutarı çok yüksek tutabilir ve astarı yüzünden pahalı olur. Kapsamı dar tuttuğunuz zaman da her şeyi ödemek istemezler.
Adres değişikliği yapmayınca poliçe bir kaç aylığına geçerli olabilir ama sigorta şirketleri para ödememek için çok araştırılar sizin bu kadar uzun süre orada ne yaptığınızı araştırabilirler. Ayrıca kısa sürede bir işe girme ihtimaliniz de olabilir. Sonuç olarak iki kişi için ödeyeceğiniz para belirsiz bir durum için ödenmiş olacak. Allah korusun önemli bir şey olmasın ama olursa poliçenizin karşılamayacağı bir şey olduktan sonra ne işe yarar? Atlar gelirsiniz TR'ye daha iyi. Ben önermiyorum, karar sizin tabi. Sağlıklı günler🙏🌸 -
-
@Atlantis00 Bu yaşlara bir daha gelmeyeceğiz anı yaşayalım babanızda umarım o maça gider 🙂
-
@begumm, içinde söyledi: ABD yolculuğunda ilaç götürmek
@ATS16 aslında reçetesiz vitamin ve soğuk algınlığı toplam hepsi 4 kutu büyük bavula koydum ancak reçetesiz bunlar. Sağlık ocağında yazdırdim sanırım sorun olmaz, yanıtınız için teşekkür ederim
Sorun yaşayacağınızı düşünmüyorum, biz de hem reçeteli hem de reçetesiz çokça ilaç getirmiştik. Size tavsiyem şu şekilde olur, soğuk algınlığı ilaçlarını ve vitaminleri burda marketlerden bile Türkiye’den daha ucuza alırsınız, içerik olarak da daha kaliteliler. Annem Türkiye’ye dönerken yanında muhakkak vitamin de görürüyor.
Reçeteli rutin kullandığınız ilaç yoksa, Türkiye’den antibiyotik, kas gevşetici ve güçlü ağrı kesiciye ihtiyaç duyabilirsiniz. Diğer çoğu şey reçetesiz çözülüyor.
Birkaç gün önce kedim için veterinerden 1 haftalık dufolac aldım, $38 ödedim, bir dahakine ondan da getireceğim 🙂
-
-
Göçmen Vize ile ABD'ye ilk giriş
-
@semavi Gocmen Vize ile ABD'ye ilk giris içinde söyledi:
Aytaç senin greenkart geldi
peşine dusmene gerek yok 
Aşkolsun Kadir Bey, forumdan mı haber veriyorsunuz
arkadaşın kalbine inecekti nerdeyse 
-
-
Sırf @semavi beyin yardımseverliği ve iyi niyeti için Amerikada yaşama Texsas eyaletinde başlamak aklımı çelmiyor değil. Gerçekten çok şanslısınız
-
@daydreamer Gocmen Vize ile ABD'ye ilk giris içinde söyledi:
@semavi Gocmen Vize ile ABD'ye ilk giris içinde söyledi:
Aytaç senin greenkart geldi
peşine dusmene gerek yok 
Aşkolsun Kadir Bey, forumdan mı haber veriyorsunuz
arkadaşın kalbine inecekti nerdeyse 
Sorma
söylemeyi unuttum. Buradan yazdım utandigim için
yoğunum biraz da 
-
@nilfersev Gocmen Vize ile ABD'ye ilk giris içinde söyledi:
Sırf @semavi beyin yardımseverliği ve iyi niyeti için Amerikada yaşama Texsas eyaletinde başlamak aklımı çelmiyor değil. Gerçekten çok şanslısınız
Her gelen bir sonrakine el versin yeter...
Biz evimize kimse gelmedi diye değil...
Ayıp oldu bir türlü alamadık şu arkadaşları, yada ayıp oldu davet ettiler denk getiremedik diye hayiflaniyoruz. Bu hissiyat gurbette paha biçilmez...
-
@semavi Gocmen Vize ile ABD'ye ilk giris içinde söyledi:
Aytaç senin greenkart geldi
peşine dusmene gerek yok 
dağ dağa kavuştu ben hala GC ye ulaşamadım 
-
@aytac59 Gocmen Vize ile ABD'ye ilk giris içinde söyledi:
@semavi Gocmen Vize ile ABD'ye ilk giris içinde söyledi:
Aytaç senin greenkart geldi
peşine dusmene gerek yok 
dağ dağa kavuştu ben hala GC ye ulaşamadım 
Maliyeti 540 dolar ve 9 ay... Malum bunu benden daha iyi bilen yoktur

300e veririm

-
@semavi Gocmen Vize ile ABD'ye ilk giris içinde söyledi:
@aytac59 Gocmen Vize ile ABD'ye ilk giris içinde söyledi:
@semavi Gocmen Vize ile ABD'ye ilk giris içinde söyledi:
Aytaç senin greenkart geldi
peşine dusmene gerek yok 
dağ dağa kavuştu ben hala GC ye ulaşamadım 
Maliyeti 540 dolar ve 9 ay... Malum bunu benden daha iyi bilen yoktur

300e veririm

Madde 1: Türklerden uzak durun

-
Herkese merhaba,
23 Nisan tarihinde Boston Logan havalimanından ilk girişimi yaptım. Pasaportta kuyruk olmadığından işlemlerim 10 dakika içinde halloldu. Hatta Immigration ofisten çıktıktan sonra bavullarımı yaklaşık 30 dakika kadar bekledim. Anlayacağınız o kadar hızlı bir süreç oldu
Şimdi GC ve snn kartı için beklemedeyim.
Herkese yeni macerasında bol şans dilerim! -
@onurr tebrikler, yeni yaşantınızda bol şanslar..
-
@onurr Hayirli olsun.
Bir sure yasadiktan sonra Boston ve Massachussets ile olan tecrubelerinizi https://yesilkartforum.com/forum/topic/53/massachusetts/20 burada paylasirsaniz cok sevinirim. 
-
@onurr Gocmen Vize ile ABD'ye ilk giris içinde söyledi:
Herkese merhaba,
23 Nisan tarihinde Boston Logan havalimanından ilk girişimi yaptım. Pasaportta kuyruk olmadığından işlemlerim 10 dakika içinde halloldu. Hatta Immigration ofisten çıktıktan sonra bavullarımı yaklaşık 30 dakika kadar bekledim. Anlayacağınız o kadar hızlı bir süreç oldu
Şimdi GC ve snn kartı için beklemedeyim.
Herkese yeni macerasında bol şans dilerim!Güzel haberlerinizi paylaştığınız için teşekkürler.. Yeni yaşamınızda mutlu huzurlu güzel günler diliyorum gelişmelerden bizleri de haberdar etmeyi unutmayın lütfen..
-
Son Gelişmeler:
Green Card'lar söz verildiği gibi 3. hafta elimize ulaştı. Benim eşimin ve oğlumunki 23. gün, kızımınki bir sonraki gün verdiğimiz adrese ulaştı. Bu arada Cleveland'dan aldığım iş teklifini kabul ettik ve yaklaşık 1300 mil yaparak Ohio'ya ulaştık. Yoldan korkmanıza hiç gerek yok yollar ve trafik genel olarak son derece rahat.Öncelikle her işin başı Proof of Residence. Yani bir adresiniz olması lazım. Bunun için de bir yer kiralamalısınız. Bunu olabildiğince çabuk halletmek gerekiyor. Sonrasında State Id ya da ehliyet alabiliyorsunuz. Bunlardan birisi olmadan araba almak pek mümkün gözükmüyor. Id almak ehliyetten daha hızlı, bu nedenle Id alıp ehliyet başvurusunu sonra yapabilirsiniz. Ben yarın Id çıkaracağım.
Ev konusunda apartman kompleksi tercih ettik. Müstakil evlere göre yaşam daha kolay, çöp, çim, bakım derdi yok. İlk yıl için bize mantıklı geldi. Kredi geçmişi olmadan bir şey yapmak zor. Ancak iş yerinden alacağınız Employment Letter kiralama için yeterli. Eve ödeyeceğiniz kiranın 3 katı maaşınız olmasını ya da bankada 6 aylık kiranız kadar birikim göstermenizi istiyorlar. Kredi geçmişi olmadığı için 1 kira depozito alıyorlar. Ayrıca elektrik ve gaz şirketi de kredi geçmişi olmadığı için 60 ila 200 dolar civarı depozito istedi. Abonelik işlemi telefonla yapılıyor çok kolay.
Okul kaydını bu hafta deneyeceğiz. Deneyimimi ayrıca yazarım, biraz uğraştıracak gibi gözüküyor.
Araba konusunda hem nakitimizi harcamamak hem de kredi geçmişi oluşturmak için lease zorladık. İlginç bir şekilde iş vizesi ile gelenlere lease verdikleri halde green card'a government issued visa'ya lease vermiyoruz dediler. Jeep grubu 2.el araç kredisi onayladı. VW ise sıfır kredisi onayladı. Ancak kredi skoru olduğunda ödeyeceğiniz faizin 2.5 katını ödüyorsunuz. International Auto Source lease yapacağını söylüyor ancak araçları yalnızca kendi stoklarında veriyorlar ve 30-45 gün bekleme süresi var. Eğer işiniz belliyse işlemi ABD'ye gelmeden başlatıp geldiğinizde aracı hazır edebilirsiniz. Expatride hepten yalan. Biz VW'den sıfır bir araç alacağız yarın ve loan yani normal kredi alacağız. Ara ödemeler yaparak krediyi erken bitirmeyi planlıyoruz böylece aşırı faizden kurtulmayı umuyoruz.
İşe giriş konusu bir garip. Benim iyi bir geçmişim var, daha Türkiye'deyken Linked-in profilimi iş arıyora ve adresi ABD'ye çevirdim. Head-hunter denilen kişiler yağmaya başladı. yaklaşık 6 farklı iş arasından seçim yapma şansım oldu. Size önce bir teklif yapıyorlar, kabul ettiğinizde Background check süreci başlıyor. Buna doktor muayenesi ve uyuşturucu testi dahil. Önce biraz bozuldum ve garipsedim ama herkes bunun rutin uygulama olduğunu söyledi. Biz de mecbur tamam dedik, 6 mayısta iş başı yapacağım.
Bu hafta doktor ve okul ve kimlik olayını halledince yeniden yazarım.
Bu arada 2 yıldız Extended Stay America otellerinde kaldık ve geldiğimizden beri 4 kişi olduğumuz ve bavullarımızla yaşadığımız için kiralık Minivan kullanıyoruz. Bu ikisinin 1 aylık maliyeti 6000 USD. Buna yeme içme benzin dahil değil. Bütçe yapmaya çalışanlara saygıyla duyurulur. Yani olabildiğince hızlı yerleşin derim, yoksa para su gibi gidiyor. -
Sayın @onurr Tebrikler yeni hayatınız sağlık huzur mutluk içinde geçsin
-
Sayın@endyilmaz tebrikler yeni hayatınızda başarılar
-
@endyilmaz umarım kısa sürede ortama alışırsınız, başarılar dilerim. Verdiğiniz bilgiler için de teşekkürler, birçok konuda fikir veren tecrübeleriniz olmuş.
Aslında sizin tecrübeleriniz şu konuda da bulunsa daha iyi olur gibi geliyor. Uygun bir zamanda oraya da aktarabilirseniz güzel olur sanırım: https://yesilkartforum.com/forum/topic/90/amerika-da-green-cardla-yaşayanların-tecrübeleri
-
@endyilmaz
elinize saglik, sayin @azuleverde 'nin de dedigi gibi giris yaptiktan sonraki deneyimlerinizi su konuya aktarabilirsiniz:https://yesilkartforum.com/forum/topic/90/amerika-da-green-cardla-yaşayanların-tecrübeleri/
-
@endyilmaz Yaşananları aktardığınız için teşekkürler yeni yaşamınızda mutluluklar dilerim. Diğer aşamaları da fırsat buldukça bizlerle paylaşmayı unutmayın lütfen ...
-
2 Mayısta New York JFK den giriş yaptım. Hiç sıra yoktu beklemeden direk görevliye gittim pasaportu verdim sarı zarfı sordu onu verim. Başka hiç bişey sormadı adresle ilgili bişey de demedi farklı bi odaya da götürülmedim bi de parmak izi aldı toplam 1dk'dan az bile sürmüş olabilir.
-
Arkadaslar Merhabalar,biz de 6 Mayista Chicago havaalanindan giris yaptik..Gorevli sari zarflarimizi aldi ve bi 2 dk yurune mesafesindeki baska bi gorevlinin yanina goturdu gisenin basinsa immigrant only yaziyordu..Adres degisiklik yapicak misiniz diye sordu yapacagimizi soyleyip yeni adresi verdik.Esas talihli esim internship ile gelmissiniz bitirdikten sonra tekrar ulkeye girmeye calistiniz mi diye sordu ve askerliginizi yaptiniz mi diye sordu o kdr 10 dk anca surmustur..Kopekle gelicekler icin dikkat Chicago havaalani cook buyuk thy ile Chicago ya geldik ve united ile Denver a ucacaktik ..iki havayolunun terminalleri cook uzak birbirinden inanilmaz yorulduk kopegimiz oldugu icin kafesi tasimasi vs..Birde united airlines inanılmaz kazık thy ile Chicago ya 320 dolar verdik united Chicago dan denver a 550 dolar para aldı köpeğin kilosuna göre charge ediyorlarmış..bir önceki gelişimizde los angeles havaalanından giriş yapmıştık köpekşe çok daha kolay ve alaska airlines sadece 100 dolar almıştı.Mecbur kalmadıkça unitedla uçmamak gerek..Esim 2. Gün işe bsşladı henüz çalıştığı otelde kalıyoruz..Biz de complex apartmentlardan bakıyoruz..Bugün banka da hesap açtırdık.Umarım cmt eve taşınırız çünkü çocukla otel odası çılgınlık

Benzer Başlıklar
163
Çevrimiçi
60.6k
Kullanıcı
5.1k
Konu
533.2k
İleti
Powered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum