Göçmen Vize ile ABD'ye ilk giriş
-
Merhaba Dulles havalimani ile ilk girisimizi yaptik İstanbul havalimanindan cikis yaptik belki biliniyordur ama ben yinede belirtiyim istanbul havalimaninda amerika ucuslari icin ayri bir check in Yeri oluyor thy nin biz baska bir noktada bosuna bekledik:) birde istanbulda sari zarfimizi gormek istediler ayrica amerika adresimizide isteyip bir yere girdiler. Dulles te 19:30 da indik tum islemler 1.15 saat surdu hic bir sorun yasamadik
-
Geldiğimizden beri bir de sağlık sigortası ile uğraşıyorum. Gelmeden Coveredca.com dan başvuruyu yapmıştım. Geldiğimde local social servicesten immigration status belgeleri ve proof of income belgelerini istediklerine dair mektup yollamışlardı. sistemden her ne kadar yüklediysemde bir türlü belgelerin onaylandığına dair güncelleme yapılmıyordu. Bugün telefon ile konuştum. Immigration status a ilişkin belgeleri tamam dediler. ( Girişte pasarporta vurulan damga I-551) Proof of income in türkiye'den getirdiği türkçe paystub(bordro) kabul etmediler. Bu sorunu web sitesinde olan attestation belgesi ile aşabileceğimi söylediler. Aynı belgeyi county ofisine de vermemi istediler. dediklerini yaptım bakalım ne zaman medi-cal kartlarımız gelecek.
-
@dreambig Biz Santa Clara'dayiz. Online form doldurduk (temsilciyle). Sonra (3 gun sonra) ofise gittik, yoo basvurunuz yok dediler, sonra bir kitapcik-form doldurup yeniden basvurduk. Ok biz size haber veririz, buyuk olasilikla alirsiniz dediler, 2 ay sonra arayip (ve mektup yollayip) kabul edilmediniz, income belgesi ve GC lerin fotokopileri gerek dediler. Benim GC yeni geliyor. Bakalim bir de bunlarla gidecegiz. Income sart derlerse de 1k gibi bir rakam ufurecegiz. Henuz is yok. TR den gelen para da suyunu cekmek uzere.
CA zorluyor :) -
@caglaror Bende ilk başvuruda farklı rakamlar yazmıştım. CoveredCA.com üzerinden report change yapmama rağmen County office case officer ilk başvurun üzerinden gideceğim dedi. County office Green Card istemedi. MC-13 formunu doldurmamı istedi. Orada allien numarası ve ülkeye giriş tarihi yazılıyor. Ama CoveredCA.com EAD, I-94 ve Green Card'da herhangi birini istiyor ama telefon ile konuştuğumda pasaportumdaki stamp ı kabul etti. Proof of income içinde yukarıda bahsettiğim attestation yolla dedi. Ben Southern Californiadayım ama bir gözüm SF'de. İkinci durağım orası. sabır sabır sabır
-
@dreambig Ya aslinda prosedur cok net ama bilgi alinan her calisan farkli bilgi veriyor ve hatali yonlendiriyor. Ben ssn leri ilk hafta ogrenmeme ragmen state icinde benim ssnler gecerli olmadi bir turlu. Ekranlarda cikmadi. Oradan zaman kaybettik. Sonra ssnler gelince de formu yeniden doldurttular.
Belge sanirim suradaki gibi: https://www.coveredca.com/PDFs/Attestation-Form-Income-No-Documentation-Available-English.pdf
Bunu da doldururuz ama surec tatsiz. Ise girince is yerinin tekliflerine gore sigorta secebiliyorsun. Is en onemli konu.
Not: SF derken Bay Area da yer secimi cok onemli. Kiralar efsane yuksek. 2.5k ile ust siniri olmayan bir aralikta. Gelmeden haber verirsen lokasyon konusunda bilgi verebiliriz. -
Giriş yaptıktan yaklaşık 3 hafta sonra yazma fırsatım oldu, detayları fırsat buldukça ilgili konuların altında anlatmaya çalışacağım. genel olarak giriş işlemlerimizden bugüne kadar bahsetmem gerekirse, Eşim , oğlum ve ben sorunsuz bir şekilde İstanbul yeni havalimanın'dan THY ile Houston havalimanın'a geldik, girişte tahmin etmediğimiz uzun bir kuyruğa denk geldik, uzun bekleyişin ardından pasaport kontrolü ve akabinde malum odaya alındık, kısa bir bekleyişin ardından memur soyadımı söyleyerek beni çağırdı, adresimin NJ olduğunu değiştirmek isteyip istemediğimi sordu bende güncel adresi bir not defterine yazmıştım memur direk not defterini benden alıp düzeltti. Biz gelmeden epey bir zaman önce Airbnb'den 15 günlük bir yer ayarlamıştı ve arabayı da forum müdavimlerinden @semavi ile anlaşmıştık Kadir abi sağ olsun hem araba konusunda hemde diğer konularda çok yardımcı oldu, hala daha yardımları dokunuyor. SSN'lerimiz gelmeden girişimizin 4. gününde SSA ofise gittim memur geleli 4 gün olduğunu görünce karşılıklı baya bi gülüştük, bana prosedürü anlatmaya başladı, 21 gün beklemem gerektiğinden bahsetti, ben numaramı görebiliyor musunuz? diye sordum, maalesef dedi ve konu kapandı :)) 8. gün benim ve oğlumun SSN'ler geldi eşimin hala yok :( 15 günlük konaklama sonunda eşim ve oğlum Türkiye'ye döndü bende Airbnb'nin bittiği son gün kiralık bir ev ayarlayabildim, aynı gün hem eşya taşıdım hem ailemi yolcu ettim :(( GC'ler 19. gün belirttiğimiz adrese geldi fakat şöyle bir sıkıntı ile karşı karşıyayız, üçümüzün kartı teslim edilmiş görünmesine rağmen benimki maalesef posta kutusundan çıkmadı (bazen postacı atlayabiliyormuş) bir kaç gün bekleyip bi haber çıkmazsa peşine düşeceğim. Bu aşamaya gelene kadar emeği dokunan herkese sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum, gerek facebook gruplarından, gerek whatsapp gruplarından ve özellikle bu forumdan bir çok kişinin yardımları sayesinde sorunsuz bir şekilde buralara geldik. Ve son olarak @crazycells ve bu platformun kuruluşunda emeği geçen herkese hayatımız boyunca bir teşekkür borcumuz olacak...
-
Aytaç senin greenkart geldi :) peşine dusmene gerek yok :)
-
@semavi Gocmen Vize ile ABD'ye ilk giris içinde söyledi:
Aytaç senin greenkart geldi :) peşine dusmene gerek yok :)
Aşkolsun Kadir Bey, forumdan mı haber veriyorsunuz :) :) :) arkadaşın kalbine inecekti nerdeyse :)
-
-
Sırf @semavi beyin yardımseverliği ve iyi niyeti için Amerikada yaşama Texsas eyaletinde başlamak aklımı çelmiyor değil. Gerçekten çok şanslısınız
-
@daydreamer Gocmen Vize ile ABD'ye ilk giris içinde söyledi:
@semavi Gocmen Vize ile ABD'ye ilk giris içinde söyledi:
Aytaç senin greenkart geldi :) peşine dusmene gerek yok :)
Aşkolsun Kadir Bey, forumdan mı haber veriyorsunuz :) :) :) arkadaşın kalbine inecekti nerdeyse :)
Sorma :) söylemeyi unuttum. Buradan yazdım utandigim için :) yoğunum biraz da :)
-
@nilfersev Gocmen Vize ile ABD'ye ilk giris içinde söyledi:
Sırf @semavi beyin yardımseverliği ve iyi niyeti için Amerikada yaşama Texsas eyaletinde başlamak aklımı çelmiyor değil. Gerçekten çok şanslısınız
Her gelen bir sonrakine el versin yeter...
Biz evimize kimse gelmedi diye değil...
Ayıp oldu bir türlü alamadık şu arkadaşları, yada ayıp oldu davet ettiler denk getiremedik diye hayiflaniyoruz. Bu hissiyat gurbette paha biçilmez...
-
@semavi Gocmen Vize ile ABD'ye ilk giris içinde söyledi:
Aytaç senin greenkart geldi :) peşine dusmene gerek yok :)
:D dağ dağa kavuştu ben hala GC ye ulaşamadım :)
-
@aytac59 Gocmen Vize ile ABD'ye ilk giris içinde söyledi:
@semavi Gocmen Vize ile ABD'ye ilk giris içinde söyledi:
Aytaç senin greenkart geldi :) peşine dusmene gerek yok :)
:D dağ dağa kavuştu ben hala GC ye ulaşamadım :)
Maliyeti 540 dolar ve 9 ay... Malum bunu benden daha iyi bilen yoktur :)
300e veririm :)
-
@semavi Gocmen Vize ile ABD'ye ilk giris içinde söyledi:
@aytac59 Gocmen Vize ile ABD'ye ilk giris içinde söyledi:
@semavi Gocmen Vize ile ABD'ye ilk giris içinde söyledi:
Aytaç senin greenkart geldi :) peşine dusmene gerek yok :)
:D dağ dağa kavuştu ben hala GC ye ulaşamadım :)
Maliyeti 540 dolar ve 9 ay... Malum bunu benden daha iyi bilen yoktur :)
300e veririm :)
Madde 1: Türklerden uzak durun :D
-
Herkese merhaba,
23 Nisan tarihinde Boston Logan havalimanından ilk girişimi yaptım. Pasaportta kuyruk olmadığından işlemlerim 10 dakika içinde halloldu. Hatta Immigration ofisten çıktıktan sonra bavullarımı yaklaşık 30 dakika kadar bekledim. Anlayacağınız o kadar hızlı bir süreç oldu :smile: Şimdi GC ve snn kartı için beklemedeyim.
Herkese yeni macerasında bol şans dilerim! -
@onurr tebrikler, yeni yaşantınızda bol şanslar..
-
@onurr Hayirli olsun. :) Bir sure yasadiktan sonra Boston ve Massachussets ile olan tecrubelerinizi https://yesilkartforum.com/forum/topic/53/massachusetts/20 burada paylasirsaniz cok sevinirim. :slight_smile:
-
@onurr Gocmen Vize ile ABD'ye ilk giris içinde söyledi:
Herkese merhaba,
23 Nisan tarihinde Boston Logan havalimanından ilk girişimi yaptım. Pasaportta kuyruk olmadığından işlemlerim 10 dakika içinde halloldu. Hatta Immigration ofisten çıktıktan sonra bavullarımı yaklaşık 30 dakika kadar bekledim. Anlayacağınız o kadar hızlı bir süreç oldu :smile: Şimdi GC ve snn kartı için beklemedeyim.
Herkese yeni macerasında bol şans dilerim!Güzel haberlerinizi paylaştığınız için teşekkürler.. Yeni yaşamınızda mutlu huzurlu güzel günler diliyorum gelişmelerden bizleri de haberdar etmeyi unutmayın lütfen..
-
Son Gelişmeler:
Green Card'lar söz verildiği gibi 3. hafta elimize ulaştı. Benim eşimin ve oğlumunki 23. gün, kızımınki bir sonraki gün verdiğimiz adrese ulaştı. Bu arada Cleveland'dan aldığım iş teklifini kabul ettik ve yaklaşık 1300 mil yaparak Ohio'ya ulaştık. Yoldan korkmanıza hiç gerek yok yollar ve trafik genel olarak son derece rahat.Öncelikle her işin başı Proof of Residence. Yani bir adresiniz olması lazım. Bunun için de bir yer kiralamalısınız. Bunu olabildiğince çabuk halletmek gerekiyor. Sonrasında State Id ya da ehliyet alabiliyorsunuz. Bunlardan birisi olmadan araba almak pek mümkün gözükmüyor. Id almak ehliyetten daha hızlı, bu nedenle Id alıp ehliyet başvurusunu sonra yapabilirsiniz. Ben yarın Id çıkaracağım.
Ev konusunda apartman kompleksi tercih ettik. Müstakil evlere göre yaşam daha kolay, çöp, çim, bakım derdi yok. İlk yıl için bize mantıklı geldi. Kredi geçmişi olmadan bir şey yapmak zor. Ancak iş yerinden alacağınız Employment Letter kiralama için yeterli. Eve ödeyeceğiniz kiranın 3 katı maaşınız olmasını ya da bankada 6 aylık kiranız kadar birikim göstermenizi istiyorlar. Kredi geçmişi olmadığı için 1 kira depozito alıyorlar. Ayrıca elektrik ve gaz şirketi de kredi geçmişi olmadığı için 60 ila 200 dolar civarı depozito istedi. Abonelik işlemi telefonla yapılıyor çok kolay.
Okul kaydını bu hafta deneyeceğiz. Deneyimimi ayrıca yazarım, biraz uğraştıracak gibi gözüküyor.
Araba konusunda hem nakitimizi harcamamak hem de kredi geçmişi oluşturmak için lease zorladık. İlginç bir şekilde iş vizesi ile gelenlere lease verdikleri halde green card'a government issued visa'ya lease vermiyoruz dediler. Jeep grubu 2.el araç kredisi onayladı. VW ise sıfır kredisi onayladı. Ancak kredi skoru olduğunda ödeyeceğiniz faizin 2.5 katını ödüyorsunuz. International Auto Source lease yapacağını söylüyor ancak araçları yalnızca kendi stoklarında veriyorlar ve 30-45 gün bekleme süresi var. Eğer işiniz belliyse işlemi ABD'ye gelmeden başlatıp geldiğinizde aracı hazır edebilirsiniz. Expatride hepten yalan. Biz VW'den sıfır bir araç alacağız yarın ve loan yani normal kredi alacağız. Ara ödemeler yaparak krediyi erken bitirmeyi planlıyoruz böylece aşırı faizden kurtulmayı umuyoruz.
İşe giriş konusu bir garip. Benim iyi bir geçmişim var, daha Türkiye'deyken Linked-in profilimi iş arıyora ve adresi ABD'ye çevirdim. Head-hunter denilen kişiler yağmaya başladı. yaklaşık 6 farklı iş arasından seçim yapma şansım oldu. Size önce bir teklif yapıyorlar, kabul ettiğinizde Background check süreci başlıyor. Buna doktor muayenesi ve uyuşturucu testi dahil. Önce biraz bozuldum ve garipsedim ama herkes bunun rutin uygulama olduğunu söyledi. Biz de mecbur tamam dedik, 6 mayısta iş başı yapacağım.
Bu hafta doktor ve okul ve kimlik olayını halledince yeniden yazarım.
Bu arada 2 yıldız Extended Stay America otellerinde kaldık ve geldiğimizden beri 4 kişi olduğumuz ve bavullarımızla yaşadığımız için kiralık Minivan kullanıyoruz. Bu ikisinin 1 aylık maliyeti 6000 USD. Buna yeme içme benzin dahil değil. Bütçe yapmaya çalışanlara saygıyla duyurulur. Yani olabildiğince hızlı yerleşin derim, yoksa para su gibi gidiyor.
Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.
Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.
With your input, this post could be even better 💗
Kayıt Ol Giriş
Benzer Başlıklar
64
Çevrimiçi60.8k
Kullanıcı5.1k
Konu535.0k
İletiPowered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum
