Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • Merhaba arkadaşlar.Ben akraba durumundan Amerika yolcusu olma yolundayım.Green karta başvuracağım.Fakat araştırma yapıyorum.Öncelikle gideceğim eyalet Colorado..Ben fizik mezunuyum.İki yıllık bu sektörde tecrübe sahibiyim.Ama sanırım Amerika da eğitim sektöründe yer almak zor gözüküyor.Başka eğitimler vs isteniyor.Başka bir sektöre yönelmeli miyim ? Hangi sektörde kolayca dikiş tutturup geçinebilirim ? Açıkçası yaşım 30 olduğu için çekincelerim var.Önerilerinizi,fikirlerinizi,deneyimlerinizi yazabilirseniz çok çok sevineceğim..


  • Fizikle ilgili hiçbir şey diyemem. O yüzden o konuda hiç bir şey diyemem.

    40 yaiındayım ve kararlarımı da buna göre vereceğim. Çıkması durumun da gideceğim yer New York. Amerikan vatandaşı arkadaşım var. Nerede neyin olduğunu göstereceği için gitmeden orayı öğrenmiş olacağım. New York'u seçme nedenlerimden biride. Ehliyetim yok. Bisiklet'e binmeyi seviyorum. Araba düşkünlüğüm yok. O yüzden o park ve masrafına katlanmak cazip gelmiyor. Zaten İzmir'in vapur, tranvay, metro,izban ve otobüs ağı iyi ve aktarmaları da oldukça iyi. Araba sürmek yerine toplu taşımada ya kitap okuyup ya da tableti açıp 3d çizim derslerini seyretmek benim daha çok işime yarıyor. Aynı şekilde orada da devam ettiririm. Oraya gidince ehliyet ve araba alacağım. Daha çok toplu taşıma kullanırım. Şehir dışı iş veya toplu alışverişlerde işime yarar. Ayrıca başka şehirde iş bulursam araba yok diye şansımı kaçırmamış olurum.

    Hangi alanlarda çalışabilirsin çalışamazsın sizin olandaki yeteneğinize bağlı. İlk önce yeteneklerinizi sıralayın. Sonrada bunun içinden en sevdiğinizi seçin.

    Ben kendimi örnek gösterirsem.
    Bilgisayar teknik servis elemanı olarak çalıştım. Elektronik bilgim yok. Elektronik tamir bilgisi olmadan geleceğim yok. Günümüz kullan at olayında. Amerika da tamir ücretleri pahalı. Ürünler ucuz. Alım gücü yüksek. İşim zor. Elektronik olmadan geleceği olmayan pek de vasıflı olmayan biri olurum orada. O yüzden bunu eledim.

    Sertifikalı olarak aşçı yardımcısı olarak çalıştım. Türkiye de bırakmamın nedeni günde 14-16 saat çalışıp, 5-6 hafta da bir izin yapmamdı. Günde 8 saat çalışan asgari ücretlinin saat ücreti 9,70 TL alırken ben 6,10 TL alıyordum. Sektörün %95'i bu şekilde olduğunu görünce bu şekilde gitmez dedim bıraktım.

    Yazılım alanında. HTML, CSS ile web sitesi yazabilirim ama javascript ve php öğrensem kendi iş yerimi açıp başkalarını çalıştırmadığım sürece orada çok fazla bir geleceğim olmaz.

    3ds max kullanıyorum. Daha çok inşaat ve iç mimarlık yönünde uğraşıyordum. Şimdi oyun objeleri modellemeyi de aralarına katmaya başladım. Bir takıma girdim ve Artstation da (linkedin nasıl iş dünyasının sitesi ise bu da 3d dünyasının sitesi) yarışmalarda finale kaldık. Bu yüzden kendimi geliştirip 3d sektöründe çalışmayı düşünüyorum.

    Her duruma karşı ev elektrik tesisatı kursu görmüştüm ona gidebilirim, boya yapabilirim yanına fayans örme gibi işlerde öğrenmeyi düşünüyorum.

    Gittim mi bulaşıkçı, aşçı yardımcısı gibi bir şeyler bulup ingilizcemi geliştirim. Sonrasın da 3d sektöründe eğitim alıp. 3d sektöründe ilerlemek. 3d sektörüne girip girmeyeceğimi bilmediğimden ellimde yedek yetenekler de bulunduruyorum.

    Pazarlama tarzı bir iş bana hiç uygun olmadığını biliyorum. Bu ve benzeri işlere hiç bulaşmam.

    Yeteneklerinize göre kendiniz karar verip buna göre hazırlık yapmanız daha iyi olacaktır.

  • ⭐⭐⭐

    @toronaga Eğer kullanmayı öğrenirseniz 3D modellerinizi Unity asset store da satabilirsiniz.


  • @keysnambır aynen size katılıyorum. o konu da bir çok şey öğreniyorum. özellikle modular 3d üzerine geliştirmeye çalışıyorum kendimi. En büyük sorunu şu anda unwrap map de yaşıyorum. Bunun yanında substance painter öğrenmeye çalışıyorum. unity, cgtrader gibi platformlarda pasif gelir modelinde ek gelir çazancı düşüncem var.


  • @fisicocansu IT sektöründe işletmeciyim ve aslen bilgisayar programcısıyım. tanıdığım çok iyi yazılımcılar oldu ve bunlar genellikle ya fizikçi yada matematikçiydi. yazılım düşünebilirsin bence.


  • phone fix öğrenin.1 haftanızı almaz.en kötü iphone tamiri ögrenin. Temiz iş. Ben texastayım, buralarda tatmin edici ücretler var


  • Bu ileti silindi!

  • @iacar yanıtınız için çok teşekkürler fakat o sektöre hiç ilgi duymuyorum üstelik o sektör bir yüksek lisans ister ben sadece lisans diplomam ve ingilizce yeterliliğimle yapabileceğim bir iş sektör arayışındayım.Yinede böyle bir bildiğiniz varsa benimle paylaşabilirseniz çok sevinirim..


  • Merhabalar, bende yazilim alanina yonelmeyi dusunuyorum fakat nereden baslamaliyim bunu acikcasi bilmiyorum sirf abd icin degil de global bir dil oldugu icin ayni ingilizce gibi hemen hemen her ulkede is arasiyisina giris yapabilecegimi dusunuyorum yazilim ogrenebilirsem. Hali hazirda 4 yildir lojistik sektorunde calisiyorum isletme mezunuyum orta seviyede ingilizcem var fakat isi birakip yeni bir baslangic yapmak istiyorum yas 33 nerde ne egitimi almam konusunda arastirma yapiyorum fakat bu isin icinde olmadigim icin saglikli bir bilgi alamiyorum malesef. Bu konuda yardimci olabilirseniz yazilimci egitimi almis suan sagda solda calisan kisilerin gorusleri benim icin cok iyi olur.


  • @vermaynen Algoritma bilginiz ne durumda?
    Web tasarım mı? Programlama mı düşünüyorsunuz?

  • ⭐⭐

    @ercan-tekoglan nasıl öğreniliyor ve ücretleri nasıl ☺


  • @toronaga Hangi Sektörde Çalışmalı? içinde söyledi:

    @vermaynen Algoritma bilginiz ne durumda?
    Web tasarım mı? Programlama mı düşünüyorsunuz?

    Algoritmadan kasit bellir bir problemi cozme mi yoksa matematik mi ? Problem cozme ise nasil bir problem bu ? Matematik ise zayif.
    Web tasarim merakim vardi daha onceleri fakat yazilim daha revanc da ve is bulma konusunda web e gore daha iyi ayrica yazilim bilen biri zaten web tasarim kolaylikla yapabilir dusuncesindeyim. Bu yuzden yazilim fakat yazilim hangi alani ve hangi programlama dilleri yada yazilim uzmanligi kursu egitimi almak saglam bir kurulustan ve bu kurulus tr de hangisi ne ne uzerine olmali , sonrasinda yada baslangicinda yurtdisinda hangi ulkede alinmasi gereken egitim ve bu egitim ne olmali bunlar belirsiz ne yazakki.


  • Programlama ve Yazılım Öğrenmeye yeni mi başlıyorsunuz ? İşte yol haritanız.

    1.Web geliştirmek ve bu alanda uzmanlaşmak istiyorsanız Temel olarak HTML,CSS,Javascript öğrenmeye çalışın.Daha sonra server-side(sunucu tarafı) diller ile kendinizi geliştirin.(Php,Python Django ,Asp,Ruby On Rails vs.)
    2.Mobil uygulama mı geliştirmek istiyorsunuz ? Eğer çok yeniyseniz, ilk başta Python gibi algoritma ve programlama mantığını anlayacağınız bir dille başlayın. Daha sonra hangi ortamda mobil geliştirme yapacağınıza karar verin.IOS geliştirmek istiyorsanız Swift,Android Programlamak istiyorsanız Java öğrenin.Daha sonra Android ve Java geliştirmeye başlarsınız.
    3.Masaüstü uygulamaları(Arayüz Uygulamaları) mı geliştirmek istiyorsunuz.Bunun için önünüzde bir çok seçenek var.Python,C#,Java gibi dillerle çok iyi arayüzler çıkarabilirsiniz.
    4.Machine Learning ve Yapay zeka ilginizi çekiyorsa yazımı kolay olan ve çok verimli bir dil olan Python size yararlı olacaktır.

    https://br.xxxl-hub.lv/video/tw%2BKwt9dICOlvLY%3D.html



  • Vermis oldugunuz bilgiler icin tesekkurler. Fakat tr de hangi egitimi almaliyim amacim yurtdisinda yasamak oncelik abd olmazsa yazilim ogrenip belli bir seviyeye geldikten sonra herhangi bir ulkeye rahatca is teklifi alip gidebilecegim bir alanda uzmanlasmak istiyorum o yuzden onerebileceginiz turkiye de yada yurtdisinda yazilim egitimi veren kurum ve kuruluslar ve hangisine yonelerek yurtdisinda bu alanda calisabilirim is teklifi alip, ogrenmek istedigim bu acikcasi.


  • ........


  • @gokcell Hangi Sektörde Çalışmalı? içinde söyledi:

    @vermaynen Python ile basla. Internetde bir suru kaynak var. Olmadi duzenli bir programi takip etmek istersen udemy den 10-15 dolara bir suru egitim-ogretim programlari var Turkce yada ingilizce

    Evde olacak is gibi gelmiyor bana duzenli bir calisma yapmam zor bir kurum a gidip duzenli bir sekilde gorerek deneyerek yapmak istiyorum. Bunun icin saglam egitim verecek kurum lazim. Yazilim uzmanligi egitimi vs gibi seyler.

    Mesela 300 saatlik bu egitim nasil is gorur mu ? Eksikleri var mi bu programin icinde su da olmaliydi diyebileceginiz seyler mevcut mu ?

    C#.Net 'e Giriş, .Net Framework Platformuna Genel Bakış (70 Saat)
    Ado.Net İle Veri Erişim Teknolojisi (20 Saat)
    Veritabanı Kavramına Giriş, Sql Cümlelerine Genel Bakış (20 Saat)
    Proje (20 Saat)
    Asp.Net (40 Saat)
    İleri C# Uygulamaları (10 Saat)
    Proje (20 Saat)
    Java-Android

    Java Programlamaya Giriş
    İleri Java Programlama
    Web Servisler
    Android için Java Programlama
    Nesne Yönelimli Programlama
    Java Listeleri
    Android Framework
    Android SDK Araçları
    ListActivity ve ListView
    Filtreler
    Özelleştirilmiş Görünümler
    Diyaloglar ve Toasts
    Ul – Options Menüsü, Context Menüsü ve WebView
    Android Depolama: Ağ, I / O ve Tercih Paylaşımları
    Android Depolama: SQLLite ve İçerik Sağlayıcılar
    Android Uygulamalarını Yayınlamak


  • Bilşim Uzmanlığı Eğitimi 300 saat

    Microsoft Windows Server 2016
    Cisco CCNA - Network
    Vmware Vsphere - Sanallaştırma
    Microsoft SQL Server - Veritabanı Yönetimi


  • yada web tasarim uzmanligi gibi

    hangi egitimler yurtdisinda is bulmayi kolaylastirir.


  • ........


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

71
Çevrimiçi

40.6k
Kullanıcı

4.4k
Konu

423.4k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum