Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!
  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @yüzbaşı Tax return W-2, Vergi formu içinde söyledi:

    merhaba,

    2016 yilinda work and travel programi ile ABD de bulundum ve o yil TR ye dondum.Fakat o zamandan bu zamana kadar vergi iadesi icin basvuru yapmadim.Bu yil da greencard cikti , bu durum Green card almama engel teskil edermi ? Bilgi verebilirseniz cok memnun olurum

    Vergi mükellefi olmadığınız için hiçbir sorun oluşturmaz.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @yüzbaşı Tax return W-2, Vergi formu içinde söyledi:

    merhaba,

    2016 yilinda work and travel programi ile ABD de bulundum ve o yil TR ye dondum.Fakat o zamandan bu zamana kadar vergi iadesi icin basvuru yapmadim.Bu yil da greencard cikti , bu durum Green card almama engel teskil edermi ? Bilgi verebilirseniz cok memnun olurum

    Ayrica vergiler otomatik kesilmistir, dolayisiyla olsa olsa devletin size borcu vardir, sizin devlete yoktur. O nedenle bir sorun yasamazsiniz.


  • @knnrn @crazycells oncelikle verdiginiz cok degerli bilgiler icin tesekkur ederim icimi rahatlattiniz devletin bana borcu olmus oluyor evet , fakat Yaptigim arastirmalar da bu olay vatandaslik gorevi gibi goruldugunu gordum sanki zira trump'in 2017 de cikardigi yasa ile yerlesik olmayanlar icin vergi iadesi almaya hakki olup olmadigina bakilmaksizin vergi iadesi talebinde bulunma zorunlulugu oldugunu duydum boyle birsey var midir ?Var ise bu islemi geriye donuk kac yil yapabilirim ?

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @yüzbaşı Tax return W-2, Vergi formu içinde söyledi:

    @knnrn @crazycells oncelikle verdiginiz cok degerli bilgiler icin tesekkur ederim icimi rahatlattiniz devletin bana borcu olmus oluyor evet , fakat Yaptigim arastirmalar da bu olay vatandaslik gorevi gibi goruldugunu gordum sanki zira trump'in 2017 de cikardigi yasa ile yerlesik olmayanlar icin vergi iadesi almaya hakki olup olmadigina bakilmaksizin vergi iadesi talebinde bulunma zorunlulugu oldugunu duydum boyle birsey var midir ?Var ise bu islemi geriye donuk kac yil yapabilirim ?

    Ne kadar yil geriye donuk yapabilirsiniz bilmiyorum maalesef. Sizin durumunuzda sorun olacagini sanmiyorum. USCIS boyle seylere daha cok dikkat ediyor ama DOS bu konularda anlayisli.

    ABD'de GC sahibi ya da vatandas olsaydiniz, IRS'in bilgisi olmayan bir vergi borcunuz da olabilirdi ama J1 vizesiyle sorun olacagini sanmam.


  • Merhaba arkadaslar, turbotax ile vergi beyanimizi yaptik. Fakat daha sonra belgelerin orjinallerini 30 gun icinde mail ile gondermemizi isteyen bir mektup aldik. Evraklari toplarlayip gonderdik. Su ana kadar bir gelisme yok. Daha once boyle birsey yasayan oldumu? Surec ne kadar suruyor?

  • ⭐⭐⭐

    @mehmett
    CP05 gibi bir mektup aldiniz mi ?

    Sanirim IRS tarafindan incelemeye alinmis vergi beyaniniz. Bu inceleme tamamen rasgele olabiliyor veya suphelenilen bir durum kaynakli da olabiliyor. Belgeleriniz ve beyaniniz hatasiz ve gercek ise, endiselenecek bir durum yok. Sadece biraz zamaninizi alir.
    IRS CP05 icin 45 gune kadar surebilir diye belirtiyor.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @mehmett Tax return W-2, Vergi formu içinde söyledi:

    Merhaba arkadaslar, turbotax ile vergi beyanimizi yaptik. Fakat daha sonra belgelerin orjinallerini 30 gun icinde mail ile gondermemizi isteyen bir mektup aldik. Evraklari toplarlayip gonderdik. Su ana kadar bir gelisme yok. Daha once boyle birsey yasayan oldumu? Surec ne kadar suruyor?

    ilk kez vergi beyani yapiyorsaniz normal bir surec. Sonraki yillarda istemiyorlar 🙂


  • @crazycells @FreeWoRLD verdiginiz bilgiler icin tesekkur ederim. Biraz daha beklemem gerek bu durumda. Selamlar


  • merhaba. okulla alakalı bazı sorunlardan dolayı okuldan atılmamak için ekimde Türkiye'ye dönmek zorundayım. suan ise girdim subway de calisiyorum Türkiye'ye döndügümde 5-6 hafta kadar calısmıs olucam zamanı geldiginde vergi beyanı yapmam gerekir mi ? beyanı Türkiyedeyken internet üzerinden yapabilir miyim ? (5-6 ay kadar kalcam Türkiyede okulu bitirip tekrar ABD ye dönücem mart ayında)

  • ⭐⭐⭐

    @berkergn13
    Genellikle, toplam kazanç $12,000 (evli ise $24,000) üzeri olduğu durumda vergi bildirimi yapılması gerekiyor. Aşağıdaki IRS sayfasından duruma göre sorgulanabilir;


  • Selam arkadaslar,
    Bu sene ilk kez vergi iadesi alacagiz benim vergiler yil sonuna kadar asagi yukari 10 bin olacak. evli cocuksuz bir aile icin ne kadar geri doner bir tahmini olan var mi? Trumpin bazi degisiklikleri nedeniyle tax returnler azaldi diyorlar.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @kundekari, içinde söyledi: Tax return W-2, Vergi formu

    Selam arkadaslar,
    Bu sene ilk kez vergi iadesi alacagiz benim vergiler yil sonuna kadar asagi yukari 10 bin olacak. evli cocuksuz bir aile icin ne kadar geri doner bir tahmini olan var mi? Trumpin bazi degisiklikleri nedeniyle tax returnler azaldi diyorlar.

    Gelirinize göre değişir. Vergi beyanı yapınca vergi iadesi alınacak diye bir şart yok. Eğer yıl içinde fazla vergi ödediyseniz iade alırsınız, aksi halde borçlu çıkmak da mümkün. W-4 formuna allowance olarak kaç yazdınız? Geliriniz hangi vergi dilimine giriyor? Beyanı eşinizle joint olarak mı yoksa ayrı ayrı mı yapacaksınız? Önceki mesajlarda örnek bir hesaplama yapmıştım, ona bakın isterseniz.

    Özetle, vergi beyanını yapmadan veya yukarıdaki sorulara yanıt almadan bunu bilmek zor.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @berkergn13, içinde söyledi: Tax return W-2, Vergi formu

    merhaba. okulla alakalı bazı sorunlardan dolayı okuldan atılmamak için ekimde Türkiye'ye dönmek zorundayım. suan ise girdim subway de calisiyorum Türkiye'ye döndügümde 5-6 hafta kadar calısmıs olucam zamanı geldiginde vergi beyanı yapmam gerekir mi ? beyanı Türkiyedeyken internet üzerinden yapabilir miyim ? (5-6 ay kadar kalcam Türkiyede okulu bitirip tekrar ABD ye dönücem mart ayında)

    Ben 2016 yılında sadece 1.5 ay çalıştım, 2600 dolar para kazandım ama online olarak beyan yaptım. Mecbur değilsiniz ama yapmanız yararınıza olur. Geliriniz azsa vergi iadesi alma ihtimaliniz de yüksek olur.

    Ben üç yıldır beyanı Credit Karma ile yapıyorum ve memnunum.


  • Allowancei 0 yapmi;tim. Married kismi joint miydi tam hatirlamiyorum. Ben de credit karmayi kullanicam ucretsiz ve guvenilir gibi duruyor. bakalim.. cevap icin tesekkurler


  • Vergi konusu Ocak-Nisan arasi yine gundeme gelecek ama simdiden merak ettigim konular var. Medicade icin tax credit hesaplanip gelecek seneki tahmini vergiden donecek paraya mahsup ediliyor ya, bu mahsup miktari beyan edilen vergiden dusulecek mi? Boyle olacak ise toplam vergiye esas miktar duseceginden acaba limitler yeniden mi belirleniyor?
    Bir de ilk girerken getirilen para (ya da sonradan bankalar araciligiyla) burada harcanip bir vergi matrahi olusturuyor mu? Beyanda beyan edilmesi mi dogru olur edilmemesi mi? Aylarca ne yediniz ictiniz demezler mi (beyan edilmezse)?


  • Eger bir isyerinde W2 formu gelirse ki, eger paycheckli yasal sekilde calismissaniz gelmesi gerekir, o zaman tax file yapmalisiniz. Ayrica bir isyeri yoluyla degil ama herhangi baska gelirleriniz varsa,1099 formunu doldurup onunla da tax file yapmaniz gerekir.


  • W2 formlari Ocak ayinda gelir. Tax file sureside Ocak ayindan Nisan ayinin ortalarina kadardir. Ihtiyac halinde uzatmaya (ek sureye) basvurulabilir.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @caglaror, içinde söyledi: Tax return W-2, Vergi formu

    Vergi konusu Ocak-Nisan arasi yine gundeme gelecek ama simdiden merak ettigim konular var. Medicade icin tax credit hesaplanip gelecek seneki tahmini vergiden donecek paraya mahsup ediliyor ya, bu mahsup miktari beyan edilen vergiden dusulecek mi? Boyle olacak ise toplam vergiye esas miktar duseceginden acaba limitler yeniden mi belirleniyor?
    Bir de ilk girerken getirilen para (ya da sonradan bankalar araciligiyla) burada harcanip bir vergi matrahi olusturuyor mu? Beyanda beyan edilmesi mi dogru olur edilmemesi mi? Aylarca ne yediniz ictiniz demezler mi (beyan edilmezse)?

    Sadece belli giderler/harcamalar vergiye tabi gelirden dusuluyor. Medicaid icin yapilacak odemeler ise vergi iadesinden dusulecek. Siz zaten (buyuk ihtimalle) standard deduction sececeksiniz, o da evli cift icin 24 bin dolar, tek cocuk icin 2 bin dolar olacak. Yani toplam gelirden 24 bin dusulup vergi hesaplanacak, hesaplanan vergiden de 2 bin dusulecek. Bundan sonra diyelim ki 3 bin dolar vergi iadesi cikti, bu rakamdan da Medicaid icin odenmesi gereken primler dusecek. Kalan olursa da hesabina iade olarak yatacak.
    Birikmis paradan vergi kesilmiyor. Sadece gelirden vergi aliniyor. O nedenle TR'den gelen parayi beyan etmek diye bir sey soz konusu degil. Ayrica bunu beyan etmenin bir yolu da yok.


  • Merhaba. 2019 kazanani olarak 2020 de vergi beyani yapmamiz gerekecek mi. Durumu anlatayim, asil talihli esim ve halen TRde calisiyor, ben calismiyorum. Ailecek halen TRdeyiz, oglanin okul sebebi ile. Esim TRdeki kazancini göstermesi gerekli mi ayrica kendisi freelance olarak Amerikaki bir firmaya danismanli hizmeti veriyor ve cüzi miktarda Amerikadaki banka hesabına firma tarafından para girişi oluyor ya da buradan fatura kesip odemeyi aliyor . Bu duruma istinaden vergi beyani yapmasi gerekecek mi yoksa 2021 de ilk beyani yapmasi gerekecek. Amerikaya ilk giriş tarihimiz imzada mevcut. Tesekkurler yardimlariniza.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @cnpist, içinde söyledi: Tax return W-2, Vergi formu

    Merhaba. 2019 kazanani olarak 2020 de vergi beyani yapmamiz gerekecek mi. Durumu anlatayim, asil talihli esim ve halen TRde calisiyor, ben calismiyorum. Ailecek halen TRdeyiz, oglanin okul sebebi ile. Esim TRdeki kazancini göstermesi gerekli mi ayrica kendisi freelance olarak Amerikaki bir firmaya danismanli hizmeti veriyor ve cüzi miktarda Amerikadaki banka hesabına firma tarafından para girişi oluyor ya da buradan fatura kesip odemeyi aliyor . Bu duruma istinaden vergi beyani yapmasi gerekecek mi yoksa 2021 de ilk beyani yapmasi gerekecek. Amerikaya ilk giriş tarihimiz imzada mevcut. Tesekkurler yardimlariniza.

    İlk girişi yaptığınız günden itibaren vergi mükellefi oldunuz. Vergi beyanı yapmanız iyi olur. Vergi beyanı yapmak vergi ödemek anlamına gelmez, tam tersi, bazı durumlarda devlet size iade de yapabilir. Türkiye'deki geliri ve ödediğiniz vergileri bir muhasebeci yardımıyla yapabilirsiniz.


Benzer Başlıklar

  • 33
  • 1
  • 8
  • 8
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

119
Çevrimiçi

40.1k
Kullanıcı

4.3k
Konu

419.9k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum