[Arşiv] DV2018 Administrative Process ( AP durumu ) ( İdari İşlem )
-
@tırtık teşekkür edrim. insallah dedigin gibidir. Vizenizi aldıgınızada sevindim darısı başımıza. Bu arada https://ceac.state.gov/CEACStatTracker/Status.aspx adresin den yaptıgım kontrollerde eşim ve cocuklarım için ready (hazır) yazmakta venim için dogal olarak idari işlem yazmakta. Bu dosyam için iyi birşeymidir bilemedim. Fikri olan varmıdır...
-
@uğur esinizin ve cocuklarinizin dosyasi islenmeye hazir demek, yani AP'ye kalan sizsiniz ve dosyanin kapatilmasi icin AP sonucu bekleniliyor diye dusunebilirsiniz. Bu, ne iyi ne de kotu bir sey :)
-
arkadaşlar benim neet info olan durumum Under Review olarak değişmiş. inceleniyor bakalım ne olacak. Durumu daha önce Under Review olupta vize alan arkadaş varmıdır merak ettim yazarsa sevinirim.
-
21 Ağustos Turistik vizeye başvurdum. Ardından Ankara'daki siyasi kriz oldu. Vizeler askıya alındı. Şimdi normale dönüş gerçekleşti.
Bende şu an Administrative Processing kaldım. Aradan bayağı zaman geçti. Hiç bir cevap yok. Daha önce amerikada 9 yıl önce bulundum ve pasaportumda Yunanistan oturumu vardı. Formumda ise gezdiğim diğer Avrupa ülkeleri de yazılıydı. Ne diyorsunuz benim durumuma... -
@uğur Net olarak bir şey söyleyemeyiz sabırla beklemeniz gerekiyor.
@petersburg turistik vize için ap süresi net değil. Yanlıs hatırlamıyorsam 15 ay sonra alanı görmüştüm. Genelde 1 ay - 6 ay arası.Gerisi biraz sansa bağlı
-
Herkese selam.
Biz de idari işleme kaldık. Hak sahibi olan kişi sayısı 3, 1-2-3 şeklinde sıralanmış ve muhtemelen hak sahibi olan 1 numarada Administrative Process yazıyor. Eksik belgemiz de yoktu, ayrıca bir mail veya bir dosya da yollanmadı / verilmedi. Sorun ne olabilir ?
Bekleyenler arasına biz de katılalım
Ayrıca dosyamız hala Ankara'da gözüküyor.
-
Bu ileti silindi! -
@dustyblue cevap için teşekkürler. Aynen, passaportlarımız hala Ankara'da. Umarım haklı çıkarsınız
-
@strangereister siz idari isleme kalmadiniz :)
Konsolosluk dosyanin kontrolunu yaparken de, durumu sitede idari islem olarak degistiriyor ama bu durum, bu konuda bahsetmek istedigimiz idari islemlerden "yani sizin hakkinizda yapilacak ve dolayisiyla sonuclanmasini beklemeniz gereken background check'ten" cok farkli.
Konsolosluk pasaportu size geri vermediyse telaslanmaniz gereken bir sey yok. Belki sayin @orhanvegs bu bilgiyi konuya eklemeli. Mulakatini bitiren herkes idari isleme kaldigini zannediyor.
Idari isleme kaldiysaniz size bir vize verilip verilmeyecegi henuz belli degildir, bu durumda konsolosluk size pasaportunuzu geri verir ve idari isleme kaldiginizi soyler. Eger boyle bir durum yasamadiysaniz, normal, olagan bir surec yasiyorsunuz demektir.
-
Bu ileti silindi! -
@crazycells Cevabınız için çok teşekkür ederim içim rahatladı :) anladigim kadariyla İdari işleme kalanlarların passaportu hemen geri geliyor, boş olarak. Bizimle aynı gün hatta bir gün sonra bile girenlerin passaportu ellerine ulaştı, içelrinde gerçekten AP kalan da vardı. Bizimki gelmedi, süreç devam ediyor ve bu sebepten dolayı idari işlem diyor. Öyle mi ?
-
@strangereister evet. Biraz sabretmeniz yeterli olacak. Eger gercekten uzun sureli AP'ye kalirsaniz, bundan sizi haberdar edip pasaportunuzu geri verirlerdi.
-
@strangereister Pasaportunuz konsoloslukta kaldıysa eğer şimdilik telaşlanacak durum yok. Pazartesi akşam saatlerinde her şey netleşir. AP olsa bile kısa sürelidir (pasaport onlarda ise ). Size boş olarak gönderirlerse o zaman AP olabilir
-
@orhanvegs sali gunu diyelim :) pazartesi resmi tatil, konsolosluk kapali olacaktir.
-
Dogru martin luther king günü idi. Burada baya bir tatil var :D
-
Arkadaşlar mrb.
Bugün itibari ile vizemezin onaylandığını öğrendik. Sitede Issued' a dönmüş durumumuz. Zor ve sıtresli bir süreç idi. çok şükür atlattık. Darısı benem gibi beklemekte olan arkadaşlara olsun inşallah onlarında vizeleri en kıza zamanda onaylanır. Burda bizlere yardımcı olan ve sorduğumuz her soruya üşenmeden cevap veren arkadaşlara çok teşekkür ederim.
Not: Hazır yazmışken son bir soru daha sormak isterim. Biletlerimizi almanya üzerinden almayı düşünüyorum aktarmalı.
1) 4 yada 5 gün aktarmalı bilet alabilirmiyiz.
2) orda bir arakadaşım var yanında 4, 5 gün misafir olmak istiyoruz kendisi frankfurt havaalınında çalışmakta. Kalabilirmiyiz. Bir yolu varmıdır. -
Sn @uğur hayırlı olsun.
-
@arnblt DV2018 Administrative Process ( AP durumu ) ( İdari İşlem ) içinde söyledi:
Sn @uğur hayırlı olsun.
teşekkürler..
-
Bu 5535 denen form konsolosun verdiği bir form mudur.
Yani mülakatta gerek görülürse mi veriliyor.
Örneğin sorulardan biri tatillerinizi nasıl finanse ettiğiniz ile ilgili idi.
Mülakatta beyan edilen tutarı mı yeterli görmüyorlar. DS 260 mı ilgili şüpheleri mi oluyor.
sn @crazycells in fikirlerini uygunsa almak isterim.
Saygılar -
Herkese merhaba.
9 Ocak Salı görüşmemiz vardı. Bugün 18 Ocak. passaportumuz hala elimize ulaşmadı. IV Status Check adresinde belgelerimiz dün tekrar güncellenmiş gözüküyor, ceac state adresinde ise hala 9 ocak. Biz gerçekten uzun süreli AP'ye kalmış olabilir miyiz? Passaportlaırmız halen onlarda, belgeler ankarada gözüküyor. Mülakattan çıkınca onaylandı dendi ancak, ne bir mail ne bir yazı yollandı.
Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.
Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.
With your input, this post could be even better 💗
Kayıt Ol Giriş
Benzer Başlıklar
27
Çevrimiçi60.8k
Kullanıcı5.1k
Konu534.9k
İletiPowered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum