Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • Selamlar arkadaşlar bu gün ilginç bir şey oldu, mulakat tarihim normalde 10 nisandı ama 17 nisana ertelendiğine dair bir mail geldi [email protected] adresinden, böyle bir şey duyan oldumu daha önce ?


  • @nicely bize de mail geldi. 12'sinden 19'una alınmış. Her şeyi iş yerlerimizden bu gün izin aldık izin formlarını imzaladık. Çok enteresan bir şey ya. Anlam veremedim.


  • Arkadaslar döküman isteme maili henüz almadım bunun için nereye ve nasıl bir mail atmam gerek


  • @tekinistanbul kcc’ye ben mail attım. Henüz evrak maili gelmedi yapabileceğim bir şey var mı diye. Bekleyin, süreç devam ediyor dediler. Bu süreçte yapabileceğimiz bir şey yok sanırım.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @nicely DV2019 (2019 Green Card Lotosu) Asamalari içinde söyledi:

    Selamlar arkadaşlar bu gün ilginç bir şey oldu, mulakat tarihim normalde 10 nisandı ama 17 nisana ertelendiğine dair bir mail geldi [email protected] adresinden, böyle bir şey duyan oldumu daha önce ?

    Evet, forumdaki diger arkadaslara da benzer emailler gelmis bugunlerde:
    https://yesilkartforum.com/forum/topic/525/dv2019-mulakat-deneyimleri

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @tekinistanbul DV2019 (2019 Green Card Lotosu) Asamalari içinde söyledi:

    Arkadaslar döküman isteme maili henüz almadım bunun için nereye ve nasıl bir mail atmam gerek

    Maalesef bu emaili siz isteyemiyorsunuz, siraniz gelince KCC sizden dokumanlari isteyecek.


  • @coder forumda yazanlar var döküman istemeden gonderene randevu tarihi verilmiş bende bir şansımı denemek istiyorum


  • @tekinistanbul deneyin tabi ki, ancak ben süreci kcc’nin yönlendirdiği gibi izlemenin doğru olacağını düşünüyorum. Kaldı ki sizin case numarası muhtemelen haziran’da current olacak (muhtemelen benimki de) o yüzden acele etmeye çok gerek olduğunu düşünmüyorum.


  • @crazycells onların mail gondereceginden pek umudum yok 27 bin deki 25 bindekilerden evrak istenmiş ama ds260 erken gonderenden case no kucuk olandan evrak maili istenmemiş biraz anlam dışı gibi geldi bana yada kcc hep beraber kafayı buldu

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @tekinistanbul DV2019 (2019 Green Card Lotosu) Asamalari içinde söyledi:

    @crazycells onların mail gondereceginden pek umudum yok 27 bin deki 25 bindekilerden evrak istenmiş ama ds260 erken gonderenden case no kucuk olandan evrak maili istenmemiş biraz anlam dışı gibi geldi bana yada kcc hep beraber kafayı buldu

    Anladim... eger sizden yuksek dosya numarasina sahip ve DS260 formunu sizden daha sonra teslim etmis olmasina ragmen dokuman emaili alan biri varsa bildiginiz, o durumda KCC'ye email gonderebilirsiniz. Ama aksi durumda email atmaniza gerek yok.

    Ayrica cekilise basvuru sirasinda verdiginiz email adresine erisiminiz oldugundan da emin olmalisiniz.


  • @crazycells emailim dogru acaba uygun bir dil uslup olarak nasıl birşeyler yazmaliyim

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @tekinistanbul DV2019 (2019 Green Card Lotosu) Asamalari içinde söyledi:

    @crazycells emailim dogru acaba uygun bir dil uslup olarak nasıl birşeyler yazmaliyim

    Kisisel bilgilerinizi tam yazdiginiz surece sorun degil. KCC, usluptan ziyade ne demek istediginize bakiyor 🙂


  • @tekinistanbul Ds-260’ı yeni göndermişsiniz sanırım. İşlenmesi zaman alacaktır. Ben haziran 2018 de gönderdiğim halde ve numaram sizinkinden düşük olduğu halde henüz mail almadım.

    Eğer mail gönderecek olursanız, mail kapsamını ve gelişmeleri forumda paylaşırsanız seviniriz. Bol şanslar 🙂


  • @crazycells tesekkurler


  • @coder tabi yeterki 1 adım ilerleyeyim amerikadan biri bana bir mesaj atsın mail atsın ne bilim orda olduklarını belli etsinler 😀


  • Mülakattan kaç gün önce randevu tarihi belli olur ?

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @gdv2019 DV2019 (2019 Green Card Lotosu) Asamalari içinde söyledi:

    Mülakattan kaç gün önce randevu tarihi belli olur ?

    6-7 hafta oncesinden belli oluyor genelde...


  • Merhaba, ds-260 formunu 1 Ekim'de gönderdik. Aynı gün Kcc den mail geldi. Ekte "Immigrant Visa and Alien Registration Application Confirmation" başlıklı dosya geldi.
    Çekiliş eşime çıktı ve eşim ben ve kızım için doldurduk formu. Gelen ekte sadece eşimin adı yazıyordu. Dosyanın altında barkod var. Sadece kazanan kişinin adına mı gelir bu dosya ?
    Ayrıca case numaramız 25xxx lerde ve bize Kcc'den hazırlanacak dokümanlarla ilgili herhangi bir mail gelmedi. Yaklaşık olarak ne zaman gelmesini beklemeliyiz ? Teşekkürler.... @crazycells


  • Merhabalar, DV2019 için mülakat sırası bekliyorum. Sıra numaram 24bin. Henüz bir mail almadım ancak listede 21binlere mülakat tarihi belirtilmiş durumda. Benim sorum su ki; 24bin tahminen hangi aylarda mülakat için cagrılır ? Birde mülakat tarihi için davetiye yi mail üzerinden mi beklemem gerekir?

    Zira 25binlerde KCC'nin belgeleri istedigi tarih doldurulmus ancak böyle bir mail bana gelmedi. Birşeyleri gözden mi kacırdım diye endişeleniyorum acıkcası.

    Teşekkürler.


  • Merhaba,
    2 Nisan günü sabah 5 de evden çıkarak Atatürk havaalanı üzerinden Atlanta'ya direk uçtuk. Öncelikle THY kutluyorum, uçuş çok iyidi. Ayaklarımızın tutulması dışında bir sorun yaşamadık ki yanımızda 4 ve 9 yaşında çocuklarımız da vardı.
    ABD uçağına binmek başlı başına bir iş. Bir sıra gişe bu işe ayrılmış ve saat 10 gibi işlemlere başlıyorlar. Önden gidip sıraya girmekte fayda var. Özel bir güvenlik şirketi ile anlaşmışlar. THY görevlileri gelmeden önce gişelerde arama dahi yaptılar. Gişeye gitmenize izin vermeden önce pasaport ve zarf(konsolosluktan verilen vize paketi) kontrolünüzü yapıyorlar. Kapıya gittiğinizde yine aynı şirketin personeli tek tek aramadan geçirip bekleme salonuna öyle alıyor.
    Atlanta'da yabancı ülke pasaport kuyruğuna girdik. Yaklaşık 45 dakika sıra bekledik. Ailecek pasaport kontrolüne ulaştık, Tüm ülkelerdeki ile son derece benzer bir gişe yapısı var. Fotoğraflarımızı çektiler, zarflarımızı alıp bizi aynı salonda bir noktaya götürüp beklememizi söylediler. Yaklaşık 1 saat sıra bekledikledikten sonra nazik bir bayan yaklaşık yarım saatte işlemlerimizi tammaladı. DS260 'da verdiğimiz US adres ve US telefon numarasını tekrar kontrol ettirdi, bu noktada bunları güncelleye bilirsiniz. Üzerimizde 10.000 dolar üstü para olduğu için ayrıca bir evrak düzenledi.
    TR ehliyetimizle daha önce Booking üzerinden kiraladığımız aracı aldık. US ehliyeti yok diye fahiş sigorta kesecekler diye korkutmuştu burada yaşayan arkadaşlar. Hiç sıkıntı yaşamadık, Booking'de gözüken fiyat neyse kiraladık. Zaten ödemeyi internetten yapmıştık. Gece 3'de otele varmış ve yatmıştık.
    Çarşamba öğlen SSA ofislerine baktık ve tamınının çarşamba yarım gün çalıştığını gördük. Perşembe SSA ofisine gittik, SSN almak istediğimizi belirttik. Saat 9 da gişeler açılıyor ancak 8.30'da kapı açıldı ve herkeze sıra numarası verdiler, erken gitmekte fayda var. Tek sayfalık bir form doldurduk. Ancak gişedeki görevli giriş yaptıktan sonra 15 gün beklemeden başvuru almadıklarını söyleyerek bizi geri çevirdi. Gümrük bizim adımıza başvuru yapabiliyormuş ya da yapmayabiliyormuş. Bunu bilmenin bir yolu yokmuş ve çift kayıt oluşuyormuş. Bu nedenle Girişten 15 gün sonra başvuru yaparsınız 1 hafta ile 10 gün arasında SSC adresinize gelir dediler.
    Aynı gün Bank of America da hesap açtırdık. 10000 dolar üstü parayı iki güne bölerek yatırmamızı istediler. Bizimle toplamda 2 saatten fazla ilgilenip eşimle ortak hesapları açtılar, debit card ve secure card çıkardılar, bunların teslimi için otel adresini aldılar, kartlara acele notu düştüler. Secure card 2 günde debit card 5 günde gelecek dediler. İnternet bankacılığını aktif hale getirdiler ve eğitimini verdiler. İhtiyaç olursa diye 3 adet de çek ve tüm evraklarımızı verdiler. SSN çıkınca uğrayın sisteme işleyelim dediler. Kredi skorunuz 3 ila 6 ayda oluşur. 1 yıl çalışıyor görününce de ev kredisi alabilirsiniz dediler.
    T-Mobile üzerinde 3 hat aldık. credit score olmadığı için pre-paid yaptılar. Her şey sınırsız 110 dolar/ay. Credit score oluşunca post-paid de çevirin dediler. Burası önemli zira post-paid yapıp faturanızı düzenli ödediğinizde kredi skoruna olumlu etkisi oluyormuş, mutlaka böyle kullanmak gerekir. Bu arada cepte internet feci hızlı. 100/20 MB.
    Halen otelde kalıyoruz. Eğer aile geliyorsanız ve benim gibi hangi şehirde çalışacağınız belli değilse, hemen ev tutamıyorsanız extended stay olarak bilinen otelleri tavsiye ederim.Odamız aslında 1 oda 1 salon. L şeklindeki salonda ayrıca çift kişilik bir yatak var. Çift banyolu ve mutfaklı. Buzdolabı, mikrodalga fırın ocak her şey var. Gayet temiz ve iyi puanlı bir otel. Hem de Atlanta'nın pahalı banliyölerinden birinde, gecelik 100 dolar. Normal otelden tek farkı günlük oda temizliği yapmıyorlar, haftalık yapıyorlar. Ancak istediğinizde ön bürodan temiz havlu alabiliyorsunuz. 1 haftadan önce isterseniz yatak yapma ve çöp alma için 5 dolar tam oda yenileme için 10 dolar ücret var. Ayrıca misafirler için kurutma makineleri de olan çamaşırhanesi var.
    1 haftaya yaklaşan deneyimimiz gayet iyi. Hiç kötü sürpriz yaşamadık. Trafiğe hemen alıştık. İnsanları genel olarak yardım sever, saygılı, rahat ve neşeli gözlemledik. Çocuklar dil bilmemesine rağmen parklarda bir şekilde kaynaşıyorlar. Açıkçası bu işi bu kadar geç yaptığımıza pişmanız.

    Herkeze bol şans,


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

147
Çevrimiçi

40.9k
Kullanıcı

4.4k
Konu

425.7k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum