Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

IR-1/CR-1 süreci ve mülakat deneyimleri (ABD vatandaşı ile evlenip Türkiye'de Green Card almak)

• @can-bolatbaş esım abd den emeklı ama ıste yeterlı olmayan gelırde nakıt para gosterırsenız mulakakta kı kısı ınsıyatıf kullanarak karar verecek olarak not ıle gonderdıgım i864 formunu kabul etmıslerdı.bende bankadan aldıgım dokumlerler gıttım ama genelde denılen mulakatı yapan abd lı bırı olsa ıdı almaman ımkansızdı denıldı artık sonuc olarak olmadı hayal kırıklıgım ve duygusal durumumu anlatacak kelıme bıle bulamıyorum herkese kolaylık ve boll sans

• Merhaba arkadaşlar 7 Şubat’ta Amerikaya’ya giriş yapmıştık. 10 yıllık green cardlarımız geldi burda yerleşik bir düzenimizi sağladık. Ailecek bayramda Türkiye’ye gitmeyi düşünüyoruz. Biz eşimle 2 hafta kalıp döneceğiz ama kızım tekrar ağustos ayında tatil için gideceğimiz için bizimle geri dönmeden kalacak. Toplamda 3 ay kadar kalmış olacak. Tekrar Amerika’ya girişte bir problem yaşar mı acaba? Deneyimleyen arkadaşlarımız olduysa vereceğiniz bilgiler çok makbule geçecek.

• Bu ileti silindi!

• @Fatma-Antalya fatma hanım dedikleri gibi randevü almanız gerekiyo anladığım kadarıyla siz hiç mülakat yapmadınız ilk evrak tesliminde takıldınız email yoluyla randevü talepi ediceksiniz randevü almaya çalıştığınız sisteme girin ordan talep oluşturun bikaç gün içinde dönerler kendileri size gün vericekler eğer mülakat yapıp eksik evrak deselerdi ozaman postalamanız doğru bi yöntemdi

• @cokbekledik86 cok tesekkurler bılgı ıcın :)aynen ama dosyaları yuklemem gerekıyormus ptt pasaport gonderım ıcın daha once kayıt olmus ama odeme yapmamıstım ekran cıkmadıgı ıcın sımdı odeme yaptım ve dosya yukleme olarak baska ekran geldı sımdı sponsor evraklarının toparlayıp yukleme yapıcam sonra evraklar ıncelendıkten sonra bana randevu tarıh ekranı acılacakmıs bu kadar bekledık ve mucadele ettık ınsallah bu son evrak yukleme olur sonunda derız cok amın 🙂

• @Fatma-Antalya öyle birşey sakın yapma ptt den gönderme randevu al vize sana mülakat bile yapılmamıştır eğer yapılsaydı sana 221g verirlerdi sana verilen kağıt beyaz ve altına da ne gerekli ise onu yazmıştır sponsor belgelerini yükle ve yanına da al ve vizeni alıp öyle git yaşadım diye söylüyorum bilgin olsun.

• Yaklaşık bir ay önce 24 Nisan’da NVC’ye dosyalarımızı submit ettik, NVC Timeframe bugün 4 Mayıs’a kadar geldi ama biz hala DQ olmadık. Benzer bir durum yaşayan var mı?

• @Mertcan-Karatepe bizde 25 Nisanda dosyalarımızı submit ettik. Dediğiniz gibi NVC takminine göre çoktan okunması lazımdı. Muhtemelen takvimin daha gerisinden geliyorlar. Ama biz yine de Public Inquiry formunu doldurduk. Zaten onunda okunması 10 gün sürüyormuş. Umuyoruz bu hafta bir cevap gelecektir.

• @efsun içimizi rahatlattı aynı durumda olmanız, çünkü bazen dosya atlayabiliyorlarmış. Dosyayı mı atladılar yoksa timeframe gerisinden mi geliyorlar emin olamamıştık

• @Mertcan-Karatepe Bu hikaye bizim şu son 2 aydır yaşadığımız I-130 Slowdown'a dönmesin ne olur ya bir de NVC'den görmeyelim aynı şeyi yemin ederim olumlama yapıcak hiçbir şey kalmadı 10 günde alınan DQ lar dan 30 günlere yani nereye baksam taş var gibi hissetmeye başladım en kısa sürede lütfen DQ alıp paylaşın yemin ederim sizden çok ben panikledim hocam tekrardan saygılar hahaha

• @Tugrul-Gokpinar, içinde söyledi: IR-1/CR-1 süreci ve mülakat deneyimleri (ABD vatandaşı ile evlenip Türkiye'de Green Card almak)

@Tugrul-Gokpinar, içinde söyledi: IR-1/CR-1 süreci ve mülakat deneyimleri (ABD vatandaşı ile evlenip Türkiye'de Green Card almak)

@Tugrul-Gokpinar, içinde söyledi: IR-1/CR-1 süreci ve mülakat deneyimleri (ABD vatandaşı ile evlenip Türkiye'de Green Card almak)

Merhaba herkese,

İnterview tarihim 13 marttaydı ve onay aldım, pasaportumu 2. Evlilik yıldönümümüzden sonra göndermem için 221(G) formu ile geri verdiler. Şimdi pasaportumu gönderme zamanım geldi. İstanbul’daki Vfs ofisine gittim ama sadece İstanbul başvuruları için evrakları aldıklarını söylediler. Ankara için ya Ankara Vfs ye elden teslim etmem gerekiyormuş yada premium servis kullanabilirmişim. 221(G) formundaki yönergeleri takip ederek Vfs’nin premium servis sayfasına geldim orada benden UID numarası istiyor ilerlemek için, case number’ı denediğimde kabul etmedi. Ds-260 ekranında omb control number var onu denedim ilerledim bu şekilde fakat sonrasında soyisim yazılan ekranda ustraveldocs üzerinde imzalanmadığı için ilerleyemedim. Usdoctravel sitesine 2 sene önce turistik vize başvurusu yaparken kaydolmuştum orada çıkacak uid numarası ir-1 ile bağlantılı olacak mı onu da bilmiyorum. O numara üzerinden kayıt oluşturup göndersem sıkıntı olur mu? Bu konuda nasıl ilerleyebilirim?

Şöyle bir güncelleme yapayım. Ben ustraveldocs.com da göçmen vizesi için profil oluşturmamıştım. Dediğim gibi göçmen vizesi için oluşturmuştum. O hesabıma girip başvuru kapat yeni başvuru yap dedim. Sonrasında göçmen vizesi için yeni başvuru oluşturabiliyordum fakat onda da şöyle bir problemim oldu, kayıtlı pasaport numaram eski pasaporta aitti, değiştirmeye de izin vermediğini görünce yeni hesap açıp yeni pasaportla başvuru oluşturdum ve uid numarama ulaşmış oldum. Anladığım kadarıyla sonrasında da https://vfs.gtspremium.com/ dan uid numarası işe kargo kayıdı oluşturup gönderimi gerçekleştireceğim.

Güncelleme:

Şu an vize durumu bu şekilde gözüküyor. Korkutmuyor değil ama beklemeye devam.

IMG_2691.jpeg

Güncelleme:

İlk administrative processing oldu

IMG_2696.jpeg

Bugün de issued olarak gözüktü. Artık sadece gitmek kaldı 🥳

IMG_2699.jpeg

GÜNCELLEME:

Pasaportum bugün elime ulaştı. IR-1 karegorisinde ilerlemek için sonradan göndermiştim pasaportu ama CR-1 olarak basılmış yine. Bir hata olduğunu düşünüyorum açıkçası. Sistem üzerinden mesaj attım durum ile alakalı, hata olduğunu düşünüyorsanız bize gönderin diyorlar.
    Bu tarz durumla karşılaşan oldu mu?
    Konsolosluğa düzeltme için geri mi göndermeliyim yoksa Amerika’ya varışta memur ile ir-1 olarak ilerlemeye mi çalışmalıyım acaba?

GÜNCELLEME:

Konsoloslukla mailleşme sonunda pasaportu göndermemi istediler. Premium servis üzerinden tekrar pasaportu gönderdim ve bugün ir-1 vizesi basılmış olarak pasaportumu teslim aldım. Artık sadece Amerika’ya gitmek kaldı.

Benim gibi bu anı bekleyen herkese iyi şanslar diliyorum.

• @Ekto-Oktan Department of State’in USCIS kadar yavaşladığını hiç görmedim hocam ben basit bir backlog durumu bence daha önce de yaşanmış ama stresinizi anlayabiliyorum, biran önce beklediğiniz şeye kavuşmanız dileğiyle

• @Mertcan-Karatepe dönüş alan buradan haber verirse harika olur o halde 🙏

• Herkese Selamlar,

Vizemi aldım, gelelim benim için gergin geçen vize görüşmesine...

7:15 gibi konsolosluğa gittim ama görüşmem 08:30'da olduğu için polis barikatlarının oradaki sıraya girmedim, boşuna siz de erkenden orada beklemeyin. Benim çok erken gitme amacım trafikte beklemeyim, herhangi bir sorun olmasın diyeydi. Az ilerideki Starbucks'ta kahvaltımı yaptım. Saat 8:10 civarı kapıdaki sıraya girdim. Güvenlik kontrolünü geçtikten sonra biraz yürüyüp ana binaya giriş yaptıktan sonra soldaki masada bulunan görevliden sıra numarası alıp beklemeye başladım. Numaram yanınca ilgili bankodan bir hanımefendi benden 1 adet fotoğraf, pasaport, evlilik cüzdanı, askerlik belgesi, nüfus kayıt örneği ve sicil kağıdımı istedi. Son bir ayda yurt dışına çıkıp çıkmadığımı, daha önce evlenip evlenmediğimi ve mülakatı hangi dilde istediğimi sordu, ben Türkçe dedim.

Sonra tekrar oturdum beklemeye başladım, çok geçmeden numaram tekrar yandı ve bu sefer mülakat için bankoya ilerledim.

Aslında sakin geçmesi gereken ama benim için gergin olacak süreç burada başladı. Önce sağ elimi kaldırıp yemin ettim, daha sonra parmak izim alındı. Görevli beyefendi bunları benden Türkçe konuşarak istemişti. Sonrasında İngilizce konuşarak bana İngilizce biliyor musun diye sordu. Ben ise biraz biliyorum ama Türkçe daha iyi olur benim için dedim. Orada bir şey söyledi tam hatırlamıyorum şu an ama tam karşılığı ben seni yemem merak etme anlamında bir şey olabilir😅 Ben Türkçe görüşme yapacağımı beklerken başladı bir anda takır takır İngilizce konuşmaya 😅

+Eşin Türkçe biliyor mu?
    -Hayır bilmiyor
    +Peki Eşin Türkçe bilmiyorsa eşinle nasıl konuşuyorsun, nasıl anlaşıyorsunuz?
    -Yani ben İngilizce biliyorum ama burada şu an kendime güvenmiyorum o yüzden Türkçe daha iyi olur dedim size. İlk zamanlarda İngilizce seviyem çok azdı sonra zamanla daha fazla öğrenmeye çalışıyorum.
    +Eşinle ne konuşuyorsun?
    -Her gün konuşuyoruz face timeda
    +Peki ne konuşuyorsunuz?
    -Günlük rutin şeyler hakkında konuşuyoruz.
    +Mesela ne tür şeyler konuşuyorsunuz?
    -Eşimin işi hakkında gibi
    +Eşin ne iş yapıyor
    -Optician olarak çalışıyor.
    +Daha önce Amerika'ya gittin mi?
    -Hayır gitmedim.
    +Eşin buraya kaç defa geldi?
    -4 defa geldi, her 6 ayda bir geliyor.
    +Buraya geldiğinde kaç gün kalıyor?
    -Genelde 2 hafta kalıyor. Buraya geldiğinde sürekli başka ülkeye gidiyoruz.
    +Hangi ülkelere gittiniz?
    -Kıbrıs, Azerbaycan, 2 defa Mısır en son da Vietnama gittik.
    +Eşinle nerden tanıştın?
    -internetten sosyal medya.
    +Hangi tür sosyal medya? İnstagram facebook vs
    -Tinder
    +Çocuğun var mı?
    -Hayır.
    +Daha önce evlendin mi?
    -Hayır.
    +Eşin daha önce evlendi mi?
    -Evet, bu da boşanma kağıdı.
    +Eşin nerede doğdu?
    -Florida
    +Eşinin çocuğu var mı?
    -Evet
    +Şu an onunla mı yaşıyor?
    -Evet ama bu sene üniversiteye gidecek.
    +Onunla yüz yüze tanıştın mı?
    -Hayır ama face timeda bir kaç defa konuştuk.
    +Vizen onaylandı sana mesaj gelecek.

Dedi ve anında arkasını döndü dosyamı arkada bir yere koydu ve gitti.

Son sorulara doğru sürekli ekrana bir şeyler yazdı. Ve son sorular sırasında QR barkodlu belgelerimi sırasıyla telefonu ile kontrol etti ve tek tek geri bana verdi.

Yani arkadaşlar bu forumdaki son 3 yılda yazılan belki de her şeyi tek tek okumuşumdur. Ama ben bu kadar çok soru sorulan bir görüşme örneği daha hatırlamıyorum. Normalde çok rahat birisiyimdir ama görüşme İngilizce olduğu için inanılmaz gerildim. Aslında en baştan bu kişiyi istiyordum mülakat için, çünkü sesini duyuyordum Türkçe görüşmelerde klasik bir kaç soru soruyordu sadece. Sanırım canı benimle İngilizce konuşmak istedi 😅

İçerdeki görevli herkes çok yardımsever, güler yüzlü. Benim en dış kapıdan içeri girip çıkmam toplam yaklaşık 1 saat 10 dk sürdü.

Şu an sistemden kontrol ettiğimde Administrative Processing olarak güncellenmiş. Bayram olduğu için sonraki hafta teslim alırım diye düşünüyorum. Ben Ankara'da yaşadığım için Vfs globalden teslim almayı seçtim, herhangi bir ücret ödemesi yapmadım.

Detaylı anlattım çünkü geçmiş mülakatları okusak da her dönem ve kişinin mülakat tecrübesi farklı oluyor. Ve inanın buraya yazdığınız her bilginin inanılmaz faydası oluyor. Bu süreçte bir çok kişinin yazdıklarını okudum, özelden konuştuklarımız oldu, imzasını tamamlamadığı için kavga ettiklerim de oldu tabi o ayrı😅 Ama gerçekten ''buraya yazacağım ama soracağım soru çok salakça acaba yazmasam mı'' ya da süreç içinde başınıza gelen bir olayı ya da öğrendiğiniz bir bilgiyi ''aman şimdi buraya yazacağım da ne olacak'' gibi düşünmeyin. Soracağınız ne varsa sorun ya da yazın. Bir çok kişi bu süreci benim gibi avukatsız hallediyor. Sadece bu forum sayesinde, bu harika bir şey. Eğer bir özel durumunuz yoksa kimseye avukatla veya danışmanla çalışmasını yani kısaca binlerce dolar kaptırmasını önermiyorum.

Son olarak imzası eksik kişiler; Bu forumun en büyük özelliğinden biri, kimseye bir şey sormadan bile sadece kişilerin imzasına bakarak süreçlerin hangi tarihlerde ve ne kadar sürede tamamlandığını öğrenmemizdir ya da imzaya göre soracağımız sorulardır. İmzası eksik olanlar profili düzenle kısmında en altta imza düzenle alanı var. Herhangi birinin imzasını kopyalayıp kendi tarihlerinize göre düzenleyebilirsiniz.

Herkese bu uzun yolda bol sabır diliyorum, umarım hepinizin süreci kurduğunuz hayale kavuşmak ile biter.

• @Ekto-Oktan uscis siteisnde processing times 17.5 aydan 19 aya cikti bugun

• @bamboo Hocam merhaba evet şuanda gördüm güncelleme için teşekkür ederim ama buna şaşırmamak gerek USCIS o sayfayı kafasına göre güncelliyor zaten onlarda gecikmenin farkındalar oraya 19 değilde 27 ay bile yazabilir USCIS oradaki sayıları bilinçli günceliyor durumun farkındalar çünkü 17.5 Ay geçen herkes iletişim kurmaya başlayacak

İnsanlar yazmasın inquiry göndermesin darlamasın diye orayı şişiriyorlar ama Federal Mahkemelerin geçmişteki Mandamus kararları çok belli APA gereği bu I-130 için makul süre 12-15 ay arasında yani sadece kendilerini kandırıyorlar maalesef...

Günün sonunda USCIS insanların işlemlerini yavaşlatıp idari olarak insanların önünü kesiyor idari çözümlerden muaf ve işlemsiz bir döneme girdik ve bu süre umarım yakında USCIS işlemlere başladığında düşücektir düşmemesi durumunda bile bu 15 aylık bir beklemenin ardından Mandamus davası açıp USCIS'i karar almaya zorlamak pek ala mümkün ki bir çok kişi bu yolu izliyor en azından USC Petitioner kişiler için durum bu Hakkımızda hayırlısı umarım bir an önce düzelir.

• @efsun Merhaba, biz bir yarım saat önce DQ olduk. Henüz e mail gelmedi ama CEAC hesabımızda bütün belgeler accepted olarak görünüyor ve bütün gerekli belgeler alındı ve onaylandı diye bir mesaj da göndermişler CEAC hesabımıza, isterseniz siz de orayı bir kontrol edin.

• I-130 Yavaşlaması Hakkında Güncelleme Ve Yeni USCIS AOS Konusu Hakkında Memorandum Güncellemesi

Merhaba arkadaşlar an itibariyle CR1/IR1 Kategorisindeki I-130'lar için işlem duraksaması tam 3 ay oldu. Temel olarak 3 aydır USCIS herhangi bir işlem yapmıyor hiçbir dosyaya bakmıyorlar en son şubat PD'li arkadaşlarımız buradan mutlu mesut ayrıldı sonrasında kimsenin yüzü gülmedi maalesef ben bunu ilk söylediğimde insanlar abarttığımı olumsuzluk yazdığımı düşündüler fakat geldiğimiz noktada herkesten özür dileyerek ben artık abarttığımı düşünmüyorum çünkü Çeyrek yılı boşuna bekleyerek geçirdik bir bu kadar daha beklersek yarım yıl hiçbir gelişme olmadan beklemiş olucağız. bu noktada endişelerimiz gayet yerinde ve konuyu düzenli takip etmeye devam ediyorum.

Bir diğer önemli gelişme ise bugün yaşandı bildiğiniz üzere USCIS Field Office kısmında AOS incelemesi yapmaya devam ediyor ve bugün bu konu hakkında bir memorandum ve bir sürü sosyal medya paylaşımı yapıldı USCIS tarafından malum durumu bildiğiniz üzere insanlar Turist vizelerini öğrenci vizelerini ve benzeri göçmen olmayan vizeleri kullanıp Amerikaya gidip AOS ile Green Card'a talep ediyorlardı yani göçmen olmayan vizeleri amacı dışında Göçmen niyetini gizleyerek kullanıyorlardı sistem süistimal ediliyordu ve USCIS bunu uzun süredir görmezden geliyordu aslında bu başından beri yasak olan bir şey zaten USCIS'in tüm politikalarında mevcuttur Göçmen olmayan bir vize göçmen niyetle kullanılamaz sadece USCIS bu konuya takılmıyordu ve kural olsa bile fiilen uygulanmıyordu Trump yönetiminin yeni kararı ve USCIS memorandumu ile artık bu durum değişiyor.

USCIS olağanüstü durumlar dışında K1 vizesi haricinde ve özel durumlar haricinde Amerikaya Göçmen olmayan vize ile gelip AOS ile evlilik Green Card'ı veya başka göç yollarına başvurmalarını istemiyor insanların ve bunu artık takdire bağlı başvuru olarak değerlendiriyorlar yani memur bu tarz durumlarda AOS'u direkt reddetme takdirine sahip olucak insanları bizim şuanda yaptığımız gibi I-130 doldurup kendi ülkelerine girip paşa gibi vize beklemeye yönlendiriyorlar bir başka deyişle bu habere açıkcası hem sevindim hem de az tedirginim. Sevinme nedenim ben 1 yıldır beklerken Amerikaya gidip 3 ayda veya 5 ayda falan Green Card alıp hele bir de çok beklemiş gibi sağda solda çığırtkanlık yapan insanlara gıcık kapıyordum yasalara uyan biz cezalandırılırken onlar ödüllendiriliyordu artık bu durum bitti Göze göz durumundayız hak ettiklerini alıyorlar ve bir diğer muamma konu bunun geçmişe yönelik AOS başvurularını etkileyip etkilemeyeceği yoksa sadece yeni başvurulardan mı bahsediliyor bu da işin ayrı bir noktası.

Ve bu konuyla alakalı bir diğer ilgi çekici konu bundan sonra bu kural nedeniyle bir çok AOS başvurusu yapmayı niyetleyen insan CR1/IR1 yoluna zorunlu olarak itilicek eğer Bildiğiniz üzere Field Office AOS için I-130+I-485 paketlerine ve servis merkezleri I-130 IR1/CR1'lere bakıyorlar iş bölümü hep böyleydi şimdi bu noktada şu soru çok önemli bir soru artık Field office ve servis center ikiside aynı şekilde eş zamanlı I-130 IR1/CR1 dosyalarına bakıcak mı yani iş gücü kapasitesi artıcak mı yoksa Hala servis merkezinde kaldığı halde üzerine bir de bizim üzerime bir sürü başvurucu mu yollayacaklar. Eğer işlem kapasitesi arttırılmadığı halde bu kadar AOS yapıcak adamı CR1 yoluna getirirlerse bunun bizlere olumlu etkisi olmayabilir arkadaşlar işimizi dahada yavaşlatabilir bile çünkü aynı kaynak ile daha çok insan başvuru yapmış olucak ki herkes şuanda bu konuda endişeleniyor.

Bu konuda geçmişte başvuranlar şanslı June 2025 PD gibi May 2025 PD vs çünkü biz zaten sıranın sonundayız etkilese bile bundan çok etkilenmeyeceğiz ama başvurusunu yapalı bir kaç ay geçenler veya başvuruyu yeni göndericekler eğer durum bu şekilde olursa çok fena etkilenicekler umarım böyle çıkmaz ve kapasiteyi arttırırlar öteki türlü bu AOS tayfadan gelen insanlar bizim için sorun olucak ama günün sonunda gelişmeler bu şekilde yinede şu kesin ki adalet sağlandı artık birileri boşlukları kullanıp onay alırken biz beklemeyeceğiz bizimle aynı şeyi yaşayacaklar ki bunun için mutluyum tekrardan I-130 duraksaması sürecinin haziranda artık bitmesini umuyorum benden bu kadar arkadaşlar herkese saygılar.

Kaynak;
    USCIS - Newsroom
    USCIS - X Paylasimi

• @Mertcan-Karatepe çok sevindim sizin adınıza. Bizimki haftaya kaldı sanırım. Umarım sizinki gibi sorunsuz bir onay olur 🙏

• Bir soru sorucam iznnizle... I 130 sürecine girdikten sonra amerikaya mevcut b1-b2 vizesiyle girip birkaç ay nişanlınla kalıp dönmende bir sakınca var mıdır bu uzun bekleme süreçleri içerisinde?

Benzer Başlıklar

• 9
  • 3116
  • 1589
  • 22
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

135

60.6k
Kullanıcı

5.1k
Konu

533.2k

| | | |