IR-1/CR-1 süreci ve mülakat deneyimleri (ABD vatandaşı ile evlenip Türkiye'de Green Card almak)
-
@bamboo Merhaba hocam bende gördüm o onayı fakat bizim için olumlu bir haber değil maalesef zaten USCIS güncel olarak 25 Şubat 2025 ve altında PD tarihi olan dosyaları onaylıyor bazen aradan tek tük çıkıyor
Düzelmeyi ancak şöyle anlayabiliriz USCIS Mart 2025 Dosyalarını incelemeye başladığında ve bir kaç gün üst üste Mart 2025'den onay gördüğümüz zaman o zaman açıldığını söylememiz mümkün fakat bu durum gerçekleşene kadar maalesef herhangi bir şekilde umutlanamayız çünkü günün sonunda Mart 2025 Ve sonrası için onaylar gelmeli bize erişmeleri için geçmişe dönük onaylar bizim önümüzdeki sırayı temizlemiyor o sadece geçmişte dosyası kalan onay alamamış kişilere yarar.
Umarım bir an önce herkes bu konuda istediği etkiyi alır. Haziranın ortasında ben en azından artık bir kıpırdama bekliyorum ölene kadar böyle bekleticek değiller ya umarım gerçekleşir...
-
@Ekto-Oktan haklisiniz.Belki 2025 dosyalari boyle artarak bize ulasir
-
@Ekto-Oktan Evet I-751 yeni sonuçlanmış biri olarak diyebilirim ki çok zor bir süreç.. sure bitti başvurduk 2 yıl boyunca 10 yıllık kartlarımız gelmedi.. seyahat etmeye çekindik uzatma kayıtları ile bekleme şansınız varsa mutlaka bekleyin ve 10 yıllık kartınızı alın
-
@Seher-Ertaş-Karaaslan Merhabalar aktardığınız deneyim için ve yaptığınız ekleme için çok teşekkür ederim bizler için çok değerli tekrardan çok çok sağ olun.
-
Arkadaşlar evet benden bu kadar gibi duruyor Son 5 ay 15 gündür Meksikadaydım eşimle turist olarak burada gezdim ailesiyle tanıştım ama bitiş vakti bugün Türkiyeye dönüyorum hayırlısıyla bunuda yaşam güncellemesi olarak yazayım dedim malum artık bu forumda göçmenliğin dışında bir sosyal ortam kurduğumu hissediyorum iyi kötü arkadaşlarım oldu çok çok iyi insanlar tanıdım hayırlısı diyelim tekrardan tek umudum bir an önce USCIS'in I-130'ları işlemeye başlaması da şu çilemizin bitmesi diyelim hakkımızda hayırlısı diyelim ^^
-
Herkese selamlar,
Çarşamba 9'da Unganlarda muayene randevum vardı. Gitmeden önce dışardan fotoğraflarına bakmanızı tavsiye ederim çünkü girişi biraz tuhaf dışarda tabela vs yok, kafelerin yanında iş hanına girer gibi giriyorsunuz. Daha önce bir arkadaşımız fotoğraf paylaşmıştı geçmiş mesajlardan kontrol edebilirsiniz.
Ben tüm belgeleri yanımda götürdüm fakat girişte eğer varsa aşı kartlarınız ve pasaport haricinde hiç bir belge istenmiyor. İlk başta 2152 TL'lik bir ödeme yapılıyor. Daha sonra 1 tüp kan alınıp akciğer filmi çekildikten sonra hızlandırılmış bir doktor muayenesi yapılıyor. Burada kobay faresi gibi 5 aşı vurulduktan sonra 18186 TL'lik ödemeyi yapıp işlemler tamamlanıyor. İlk ödeme noktasında yabancı kartlar geçiyor fakat diğer yerde geçmiyor, Amerika işlemlerini yapan sağlık kuruluşunda Amerika banka kartlarının geçmemesi ayrı bir olay tabi :)
Normalde çok uzun sürmeyecek işlemler için her yerde gereksiz bekliyorsunuz.9'daki randevum çalışanların rahatlıklarından dolayı 10'a doğru başladı. Muayene odasında bile en az 15 20 dk doktor bekledim. Ben ilk olduğum için işim 11'de bitti toplam 2 saat sürdü, büyük ihtimal benden sonra gelenlerin biraz daha uzun sürmüştür.
Herhangi bir sorun çıkma ihtimaline karşı saat 15:00'e kadar şehirden ayrılmamanızı söylüyorlar. Neyse ki benim öyle bir durumum yoktu yürüyerek eve döndüm 😅Bir sonraki gün mail ile belgeleri gönderdiler.
-
herkese merhaba, ısın acıkcası ıslemlerım bıttıkten sonra her seyı detaylı anlattıgım bır maıl yazarım dıye dusunurken 14 mayıs konsolosluk mulakatım da kendı oz varlıklarımız ve nakıt paramızı 'o kendı paranız ek sponsor gerek' dıyerek benden ek sponsor ısteyıp gonderdıler 1,5 yıl bekleyıp alınan randevuda 5 dk bıle surmeden ve gelır evraklarına bakmadan ek sponsorda ek sponsor dıye evrak verdıler gonderdıler.ek sponsorumuz var ama bız ıhyıyac olmaz demıstık ama oldu.bu sekılde ek sponsor talebı yuzunden ıkıncı randevu almak zorunda kalan arkadasım var mı acana nasıl tekrar randevu aldı bılgı verırse cok sevınırım.herkese bol sans ve mulakatta vıcdanlı ve sagduyulu kısıye denk gelmemız dılegıyle
-
@Fatma-Antalya Yaşadığınız durum için üzüldüm geçmiş olsun, umarım bir an önce halledersiniz. Sponsorunuzun yıllık geliri ne kadardı ki ek sponsor istediler?
-
@Fatma-Antalya geçmiş olsun.
-
@Esila donus ıcınn cok tesekkurler. mulakattakı kısı turk ıdı evrak verdı altına talep edılen evrakları yazdı ne yapmam gerek dedım tekrar randevu alacaksınız dedı bende bugun randevu alanına gırdım basvuru baslat dıye ama sıstem ıkı defa attı benı dedıgınız o kadar benı mutlue eden bır yol oldu kı denemekten zarar gelmez sanırım hem nvc ye yukleyeyım hem dedıgınız gıbı ptt ıle gondereyım.uzun ve yorucu bır surec gervekten herkesın sabrını zorluyor cok tesekkurler.ek sponsor olacak kısı ısyerı sahıbı w-2 yınede olmalı mı
-
@can-bolatbaş esım abd den emeklı ama ıste yeterlı olmayan gelırde nakıt para gosterırsenız mulakakta kı kısı ınsıyatıf kullanarak karar verecek olarak not ıle gonderdıgım i864 formunu kabul etmıslerdı.bende bankadan aldıgım dokumlerler gıttım ama genelde denılen mulakatı yapan abd lı bırı olsa ıdı almaman ımkansızdı denıldı artık sonuc olarak olmadı hayal kırıklıgım ve duygusal durumumu anlatacak kelıme bıle bulamıyorum herkese kolaylık ve boll sans
-
Merhaba arkadaşlar 7 Şubat’ta Amerikaya’ya giriş yapmıştık. 10 yıllık green cardlarımız geldi burda yerleşik bir düzenimizi sağladık. Ailecek bayramda Türkiye’ye gitmeyi düşünüyoruz. Biz eşimle 2 hafta kalıp döneceğiz ama kızım tekrar ağustos ayında tatil için gideceğimiz için bizimle geri dönmeden kalacak. Toplamda 3 ay kadar kalmış olacak. Tekrar Amerika’ya girişte bir problem yaşar mı acaba? Deneyimleyen arkadaşlarımız olduysa vereceğiniz bilgiler çok makbule geçecek.
-
Bu ileti silindi! -
@Fatma-Antalya fatma hanım dedikleri gibi randevü almanız gerekiyo anladığım kadarıyla siz hiç mülakat yapmadınız ilk evrak tesliminde takıldınız email yoluyla randevü talepi ediceksiniz randevü almaya çalıştığınız sisteme girin ordan talep oluşturun bikaç gün içinde dönerler kendileri size gün vericekler eğer mülakat yapıp eksik evrak deselerdi ozaman postalamanız doğru bi yöntemdi
-
@cokbekledik86 cok tesekkurler bılgı ıcın :)aynen ama dosyaları yuklemem gerekıyormus ptt pasaport gonderım ıcın daha once kayıt olmus ama odeme yapmamıstım ekran cıkmadıgı ıcın sımdı odeme yaptım ve dosya yukleme olarak baska ekran geldı sımdı sponsor evraklarının toparlayıp yukleme yapıcam sonra evraklar ıncelendıkten sonra bana randevu tarıh ekranı acılacakmıs bu kadar bekledık ve mucadele ettık ınsallah bu son evrak yukleme olur sonunda derız cok amın :)
-
@Fatma-Antalya öyle birşey sakın yapma ptt den gönderme randevu al vize sana mülakat bile yapılmamıştır eğer yapılsaydı sana 221g verirlerdi sana verilen kağıt beyaz ve altına da ne gerekli ise onu yazmıştır sponsor belgelerini yükle ve yanına da al ve vizeni alıp öyle git yaşadım diye söylüyorum bilgin olsun.
-
Yaklaşık bir ay önce 24 Nisan’da NVC’ye dosyalarımızı submit ettik, NVC Timeframe bugün 4 Mayıs’a kadar geldi ama biz hala DQ olmadık. Benzer bir durum yaşayan var mı?
-
@Mertcan-Karatepe bizde 25 Nisanda dosyalarımızı submit ettik. Dediğiniz gibi NVC takminine göre çoktan okunması lazımdı. Muhtemelen takvimin daha gerisinden geliyorlar. Ama biz yine de Public Inquiry formunu doldurduk. Zaten onunda okunması 10 gün sürüyormuş. Umuyoruz bu hafta bir cevap gelecektir.
-
@efsun içimizi rahatlattı aynı durumda olmanız, çünkü bazen dosya atlayabiliyorlarmış. Dosyayı mı atladılar yoksa timeframe gerisinden mi geliyorlar emin olamamıştık
-
@Mertcan-Karatepe Bu hikaye bizim şu son 2 aydır yaşadığımız I-130 Slowdown'a dönmesin ne olur ya bir de NVC'den görmeyelim aynı şeyi yemin ederim olumlama yapıcak hiçbir şey kalmadı 10 günde alınan DQ lar dan 30 günlere yani nereye baksam taş var gibi hissetmeye başladım en kısa sürede lütfen DQ alıp paylaşın yemin ederim sizden çok ben panikledim hocam tekrardan saygılar hahaha
Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.
Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.
With your input, this post could be even better 💗
Kayıt Ol Giriş
Benzer Başlıklar
44
Çevrimiçi60.8k
Kullanıcı5.1k
Konu534.9k
İletiPowered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum