Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

IR-1/CR-1 süreci ve mülakat deneyimleri (ABD vatandaşı ile evlenip Türkiye'de Green Card almak)

• Merhabalar Önemli:
    Sudi Arabistanlı bir arkadaş 2 Nisanda Ankarada mülakata girdi herşey tamamdı. Sonra vize administrative processingden Ready oldu sonra mail geldi. 17 Nisanda tekrar mülkata çağrıldı. Sonra tamam vizen onaylandı ama vize basan cuma günü görevli olmadığından 21 i pazartesi vizeni basarlar dendi. Ancak halen vize basılmadı. Congressman e ulaşıp sordurtmuş. Neden halen vizem basılmadı diye. Ilk mülakatta vize red edildi diye yalan söylemişler. Halen Ankarada bekliyor. Ben CR1 aldım inşallah IR1 a çeviririm haziranda girerken. Ancak ir1 için pasaportu bekletmeyi teklif etmişlerdi haziranı beklemediğim için mutluyum. Bilginize.

• Merhabalar Önemli:
    Sudi Arabistanlı bir arkadaş 2 Nisanda Ankarada mülakata girdi herşey tamamdı. Sonra vize administrative processingden Ready oldu sonra mail geldi. 17 Nisanda tekrar mülkata çağrıldı. Sonra tamam vizen onaylandı ama vize basan cuma günü görevli olmadığından 21 i pazartesi vizeni basarlar dendi. Ancak halen vize basılmadı. Congressman e ulaşıp sordurtmuş. Neden halen vizem basılmadı diye. Ilk mülakatta vize red edildi diye yalan söylemişler. Halen Ankarada bekliyor. Ben CR1 aldım inşallah IR1 a çeviririm haziranda girerken. Ancak ir1 için pasaportu bekletmeyi teklif etmişlerdi haziranı beklemediğim için mutluyum. Bilginize. Özellikle yabancıları bekletiyor olabilirler ama süre çok uzun geldi bana.

• @Mangoman bende sizin gibi yapmaya karar verdim ama kafam karıştı iyicene 🤯

• @Esila Sonuçta aynı şey olacak evlilikte 2 yılın dolmasını bekleyip ir1 aldıktan sonra. Vizem cebimde olsun diye düşündüm aldım geçtim. Strese girmeye gerek yok.

• @bamboo Ben artık kontrol etmeyi bıraktım 2 ay oldu ve 2 Aydır en ufak bir ilerleme yok maalesef I-130'lara bakmıyor adamlar ve bu gidiş 3.üncü ayıda doldurucak gibi duruyor biz kötü zamana denk geldik Trump sağ olsun ben öyle düşünmeye ve inanmaya başladım

Ben ve eşimin kararı kesin biz bunları ölene kadar beklemeyi düşünmüyoruz 14-16 ay aralığına geldiğinde toplam bekleme süresi hala bir tık yoksa paraya kıyıp Mandamus davası açıcağız biz USCIS'e zorla karar verdirteceğiz çünkü bu böyle olmaz ben hayatımı USCIS için yıllarca askıya alamam bu işin sonu yok. Umarım buna zorunda kalmayız insan gibi hepimiz onay alır gideriz ama düzelmezse ve düzgün devam etmezlerse bunu yapıcağız mecburen zaten sistemde pek şans bırakmıyor.

Ne diyeyim bendeki şans klasiktir milletin kafasına altın düşsse benim kafama gümüş isabet eder gibi bişi bunun daha argo kullanımları var ama uygun olmaz. En azından artık takip etmiyorum çok fazla ki içimi rahatlattı.

• @eyuphanyl Güncelleme için teşekkür ederim hocam çok çok sağ olun bu da önemli bir gelişme garip bir şeyler oluyor ama içimden bir ses Trump yönetimi kimseye Green Card vermek istemiyor diyor adamlar bilinçli olarak işi zorlaştırıyorlar sanki inatları var yasal veya yasadışı kimse girmesin istiyorlar artık öyle hissetmeye başladım hakkımızda hayırlısı hocam...

• @Ekto-Oktan Bende öyle düşünüyorum. Ben başvurumu Abd içinden yürütüyorum ancak durum herkes için aynı bence. Uscis’de bir yavaşlama olduğunda çalışma izinlerinden tutun en komplike olmayan dosyalara kadar hepsi etkileniyor. İnterview’de onay alıp hala dosyası onaylanmamış üzerinden aylar geçmiş arkadaşım var…

• @Mangoman sudi Arabistan yasaklı ülkelerdende değil bu yaşanan çok ilginç geldi

• Herkese Amerikadan kocaman selamlar, biraz neler olmuş neler yazılmış diye üstten bir göz attım, hala bekleyenlere sabır, mülakat alanlara tebrik gönderiyorum...
    yazmak için biraz geç oldu ama yine de kısaca özet geçeyim 5 bavul 1 sırt çantası 2 kediyle new jersey'e iniş yaptım pasaport memuru çok sıcak davrandı sadece üzerimde ne kadar nakit olduğu sordu IR-1 vizesiyle geldiğimi görünce telsizden anons geçerek başka bir polis çağırdı, ve sonra göçmen olarak ilk kez ülkeye gireceklerin alındığı odaya götürüldüm, buradaki poliserde çok sıcak davrandılar hatta kedilerimi sevdiler ardından burada yaşayacağım adresi sordular ve bitti toplam süreç 10 dakikaydı ardından polisler Amerika'ya hoşgeldin dedi ve odadan çıktım...

• Arkadaşlar merhaba DHS shutdown sona ermiş USCIS'i bekleyen ben ve diğer arkadaşlarım için umarım bunun olumlu etkisini görebiliriz ve dosyaları tekrardan incelemeye başlarlar merakla bekliyorum sadece buraya güncelleme notu düşmek istedim.

Dipnot : USCIS ile DHS in fonlamasının aynı olmadiginin USCİS'in harçlar ile fonlandığının farkındayım burada yazdığım şey genel olarak beklentidir diğer DHS operasyonlarının açılmasıyla birlikte USCIS daha verimli çalışmasıyla alakalı genel bir beklenti ve kısa bir not.

• @Refiks harika 🎊umarım herşey gönlünüzce olur 🙏

• @Refiks Merhaba Refiks hocam güncellemeniz için çok teşekkür ederiz tekrardan sağ olun size bol şanslar diliyorum ^^

• Merhaba geçtiğimiz günlerde ABD vatandaşı eşimle Türkiye’de evlendik eşim çok yakında Amerika’ya geri dönecek ve bir süre sonra IR-1/CR-1 vizesine başvuracağız biliyorum birçok belgeyi dijital olarak yüklememiz lazım fakat ülkesine dönmeden önce Türkiye’de yapmamız gerekli mi veya önerileriniz var mıdır?

• Arkadaşlar Merhaba,
    Bu duraklama hakkında bir gelişme veya bilgi sahibi olan var mı? @Ekto-Oktan ;
    Duraklama başlamadan önce I-130 onayı öngörüsü TMVN verileri doğrultusunda Temmuz 2026 görünürken anlık olarak Temmuz 2027 olarak görünüyor. Bu durum gerçekten çok can sıkıcı.
    Tekrar dosya bakılmaya başlandığında geri gelecek mi tarihler ne hızla gidecekler önceliği hangi vize türlerine verecekler bunlar da merak konusu, anlık olarak Current Processing Time 16,5 ay olarak görünüyor yeni başvuru sahiplerinin veya başvuracakların bilgisine kendinizi ve psikoloijinizi buna göre ayarlayın lütfen. Sonra benim gibi umutlanıp utanmayın 😊.

• @ozcancavus ben dun discordda mayis 2025 ten onay alan bir kisiden bahsettiklerini duydum, ama genelde hep 2024 dosya onaylarini konusuyorlar bir ilerleme yok sanirim, 1 sene olacak bizim en son ekim 2026 gozukuyordu ben de uyeligimi iptal ettim tmvn de

• Merhaba arkadaşlar,bizim I-130 başvurumuz 2025 Şubat ayında oldu,2026 mart başında RFE aldık ve çok hızlı geri dönüş yapıp 9 Nisanda da dosyamız onaylandı.1 hafta sonrada welcome letter geldi,birkaç günede dosyamızı göndermiş olacağız, bunu yazıyorum ki 2025 dosyalarinada bakıyorlar, içinizi karartmayin heran herşey değişebiliyor,belki bizim durumumuz sizin için bir argüman olur, herkese bol şans ve sabır diliyorum, selamlar.

• @Tugrul-Gokpinar, içinde söyledi: IR-1/CR-1 süreci ve mülakat deneyimleri (ABD vatandaşı ile evlenip Türkiye'de Green Card almak)

@Tugrul-Gokpinar, içinde söyledi: IR-1/CR-1 süreci ve mülakat deneyimleri (ABD vatandaşı ile evlenip Türkiye'de Green Card almak)

Merhaba herkese,

İnterview tarihim 13 marttaydı ve onay aldım, pasaportumu 2. Evlilik yıldönümümüzden sonra göndermem için 221(G) formu ile geri verdiler. Şimdi pasaportumu gönderme zamanım geldi. İstanbul’daki Vfs ofisine gittim ama sadece İstanbul başvuruları için evrakları aldıklarını söylediler. Ankara için ya Ankara Vfs ye elden teslim etmem gerekiyormuş yada premium servis kullanabilirmişim. 221(G) formundaki yönergeleri takip ederek Vfs’nin premium servis sayfasına geldim orada benden UID numarası istiyor ilerlemek için, case number’ı denediğimde kabul etmedi. Ds-260 ekranında omb control number var onu denedim ilerledim bu şekilde fakat sonrasında soyisim yazılan ekranda ustraveldocs üzerinde imzalanmadığı için ilerleyemedim. Usdoctravel sitesine 2 sene önce turistik vize başvurusu yaparken kaydolmuştum orada çıkacak uid numarası ir-1 ile bağlantılı olacak mı onu da bilmiyorum. O numara üzerinden kayıt oluşturup göndersem sıkıntı olur mu? Bu konuda nasıl ilerleyebilirim?

Şöyle bir güncelleme yapayım. Ben ustraveldocs.com da göçmen vizesi için profil oluşturmamıştım. Dediğim gibi göçmen vizesi için oluşturmuştum. O hesabıma girip başvuru kapat yeni başvuru yap dedim. Sonrasında göçmen vizesi için yeni başvuru oluşturabiliyordum fakat onda da şöyle bir problemim oldu, kayıtlı pasaport numaram eski pasaporta aitti, değiştirmeye de izin vermediğini görünce yeni hesap açıp yeni pasaportla başvuru oluşturdum ve uid numarama ulaşmış oldum. Anladığım kadarıyla sonrasında da https://vfs.gtspremium.com/ dan uid numarası işe kargo kayıdı oluşturup gönderimi gerçekleştireceğim.

Güncelleme:

Şu an vize durumu bu şekilde gözüküyor. Korkutmuyor değil ama beklemeye devam.

IMG_2691.jpeg

• Merhabalar benim 221g eksik belge sürecim vardı bugün ceac sistemini kontrol ettim hazır yazıyor eskiden reddedildi yazıyordu şimdi hazır yazıyor bu nedemek acaba

• @Tugrul-Gokpinar, içinde söyledi: IR-1/CR-1 süreci ve mülakat deneyimleri (ABD vatandaşı ile evlenip Türkiye'de Green Card almak)

@Tugrul-Gokpinar, içinde söyledi: IR-1/CR-1 süreci ve mülakat deneyimleri (ABD vatandaşı ile evlenip Türkiye'de Green Card almak)

Merhaba herkese,

İnterview tarihim 13 marttaydı ve onay aldım, pasaportumu 2. Evlilik yıldönümümüzden sonra göndermem için 221(G) formu ile geri verdiler. Şimdi pasaportumu gönderme zamanım geldi. İstanbul’daki Vfs ofisine gittim ama sadece İstanbul başvuruları için evrakları aldıklarını söylediler. Ankara için ya Ankara Vfs ye elden teslim etmem gerekiyormuş yada premium servis kullanabilirmişim. 221(G) formundaki yönergeleri takip ederek Vfs’nin premium servis sayfasına geldim orada benden UID numarası istiyor ilerlemek için, case number’ı denediğimde kabul etmedi. Ds-260 ekranında omb control number var onu denedim ilerledim bu şekilde fakat sonrasında soyisim yazılan ekranda ustraveldocs üzerinde imzalanmadığı için ilerleyemedim. Usdoctravel sitesine 2 sene önce turistik vize başvurusu yaparken kaydolmuştum orada çıkacak uid numarası ir-1 ile bağlantılı olacak mı onu da bilmiyorum. O numara üzerinden kayıt oluşturup göndersem sıkıntı olur mu? Bu konuda nasıl ilerleyebilirim?

Şöyle bir güncelleme yapayım. Ben ustraveldocs.com da göçmen vizesi için profil oluşturmamıştım. Dediğim gibi göçmen vizesi için oluşturmuştum. O hesabıma girip başvuru kapat yeni başvuru yap dedim. Sonrasında göçmen vizesi için yeni başvuru oluşturabiliyordum fakat onda da şöyle bir problemim oldu, kayıtlı pasaport numaram eski pasaporta aitti, değiştirmeye de izin vermediğini görünce yeni hesap açıp yeni pasaportla başvuru oluşturdum ve uid numarama ulaşmış oldum. Anladığım kadarıyla sonrasında da https://vfs.gtspremium.com/ dan uid numarası işe kargo kayıdı oluşturup gönderimi gerçekleştireceğim.

Güncelleme:

Şu an vize durumu bu şekilde gözüküyor. Korkutmuyor değil ama beklemeye devam.

IMG_2691.jpeg

Güncelleme:

İlk administrative processing oldu

IMG_2696.jpeg

Bugün de issued olarak gözüktü. Artık sadece gitmek kaldı 🥳

IMG_2699.jpeg

• @ozcancavus Hocam merhaabalar ben TMVN'yi çoktan iptal ettim PRO kullanmıyorum artık şu duraksama dönemine girdiklerinden beri tahmini tarih artık takip edilemicek şekilde ilerliyor ve doğruluğu bile şüpheli oldu bu yüzden kullanmayı bıraktım ve bir diğer nedeni de morali sağlam tutabilmek TMVN benim moralimi de maalesef etkiliyordu.

Ve ikinci sorunuzun cevabı yok zaten beni burada endişelendiren şey de bu bir çok paylaşım yaptım bu konu ile alakalı arkadaşlarımızdan bazıları çok endişe ettiğimi söylediler bazıları bana katıldılar ama günün sonunda bende bundan endişeleniyorum yani atıyorum bu adamlar bugün başlasalar işlemleri yapmaya aynı duraksama öncesi hızla mı başlıcaklar çünkü o yüksek hız seviyesindeyken bizim sürecimiz 2 ay ila 3 ay arasında gözüküyordu ortalama en azından daha yavaş bir tempoda başlayabilir bu da 2-3 ay yerine 5-6 aylık bir bekleme yaratabilir ve bunların hiçbir garantisi yok.

Yani şimdiden 2 ay bekledik ve tam 2 aydır çalışmıyorlar. Ve görünen tabloya göre Mayıs ayı içinde çalışmayı düşünmüyor gibiler en azından kıpırdama görmüyoruz. Yani bugün ben bunu anlattığımda biraz panik yaratıyorum gibi görünüyor ama panik yaratmıyorum paniğin içindeyiz aslında. Bugün ben 11 aydır bekliyorum. Haziran ayında başlasalar aynı tempoda başlasalar bile 3 ay da öyle üstüne eklicek 12+3 benim beklemem 15 ayı bulucak ve bu iyi ihtimal tüm yaz başlamamaları gibi çok kritik ve aşırılıkçı seçeneklerde var şuanda tamamen karambole gidiyoruz ve bu durum canımı çok sıkıyor.

Umut konusuna gelince bende çok umutlandım o kadar hızlandı ki bir noktada Nisan ayında onay alıcağıma inandığım için gittim ben sponsorumdan I-864 için vergi belgelerini herşeyi aldım yani onay geliceğine inanmıştım tüm belgelerimi bile önden hazırladım şimdi belgeler elimde kaldı gibi bişi oldu yani boşu boşuna o kadar erken hazırladım kaybettiğim zamanın ve acının hiçbir telafisi yok. Eşim 15 mayısta Amerikaya gidiyor bende türkiyeye dönüceğim sürecin başından beri 1 senedir beraberdik şimdi bizim için ayrılıkta gözüküyor.

Zaten Türkiye'de yaşamayı çekemiyorum başlı başına benim Türkiye ile derdim var bir de şimdi eşim de gidiyor üzerine ayrılık stresi duygusal hasar burdan sonrası için mentalim konusunda napabiliceğim hakkında hiçbir fikrim yok hepimiz için en iyisini diliyorum fakat ben umudu kestim resmen artık hissizleştim artık Amerikaya gidebiliceğime bile inanmıyorum rüya görüyorum gibi hissetmeye başladım. Avrupadan döndüğüme bile köpek gibi pişman olmaya başladım ama neyse yapıcak bişi yok beklemeye devam... Saygılarımla...

Benzer Başlıklar

• 3116
  • 148
  • 9
  • 1
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

Çevrimiçi Kullanıcılar

122

60.6k
Kullanıcı

5.1k
Konu

533.1k

| | | |