Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

F2A ve F2B Vize Süreçleri (Green Card sahiplerinin eş ve çocukları)

• @sokcu Your Priority Date is the date USCIS received your I-130 (shown on your I-797 notice). USCIS usually doesn’t send a separate PD letter.

For spouses and children of green card holders (F2A category), your case will stay in “received/pending” status until your priority date becomes current in the Visa Bulletin.

Nothing is missing — you just need to wait for the category to move.

• 3 şubatta dq maili gelmişti, yaklaşık 3 ay geçti, bugün randevu oluşturmuşlar. 24 haziran 2022'de başlayan sürecin sonucunu 9 haziran'da göreceğiz.

• @huf çok sevindim adınıza en az kendime mülakat maili gelmiş kadar da mutluluk duydum 2022’den beri bekleyen bir eş, bir anne olarak tez zamanda aileniz için o güzel “vizemizi aldık” haberinizi de duyurmanızı temenni ederim. Darısı bizlerin başına

• @EDK-0 aramızda 1 ay gibi bir süre var yakındır size de gelecek bu uzun bekleyişler bitecek.

• ugurswayU ugursway bu başlıktan bahsetti

• @Sinan-Dayi öncelikle tebrik ederim umarım mülakatı güzel geçer. Bizim I130 kasım 2023 te kabul edildi fakat hala onayımız gelmedi. Siz onayı nasıl aldınız süreci nasıl yürüttünüz bilgi verebilir misiniz?

• @elifkocabay tesekkurler, biz sureci abd icinde yuruttuk. Acikcasi I130 icin ekstra bir sey yapmadik, 2024 Ocak ayinda onayladilar. Surec abd icinde ve disinda farkli ilerliyor anladigim kadariyla. Umarim siz de en kisa surede mulakat talebi alir vizenize kavusursunuz.

• @Sinan-Dayi, içinde söyledi: F2A ve F2B Vize Süreçleri (Green Card sahiplerinin eş ve çocukları)

@elifkocabay tesekkurler, biz sureci abd icinde yuruttuk. Acikcasi I130 icin ekstra bir sey yapmadik, 2024 Ocak ayinda onayladilar. Surec abd icinde ve disinda farkli ilerliyor anladigim kadariyla. Umarim siz de en kisa surede mulakat talebi alir vizenize kavusursunuz.

@Sinan-Dayi rica etsem surecinizdeki timeline paylasabilir misiniz? Bizde GC sahibiyiz ve kizimiz icin Houston, TX icinden basvuracagiz. Yaklasik ne kadar bir sure gerekli kizimizin GC sahibi oluncaya kadar. Tskler....

• @alpha2015tr imzada guncelledim

• @alpha2015tr
    https://travel.state.gov/content/travel/en/legal/visa-law0/visa-bulletin.html

bu siteden i-130 formu kabul edildikten sonra final action date kısmından priorty date'inizi takip edebilirsiniz.

kızınızın yaşı ve medeni durumuna göre kategorisinde fark olacaktır ben hem detay hem de mevcut final action tarihlerini yazayım.

21 yaş altı evlenmemiş çocuklar f2a, (1 ağustos 2024)
    21 yaş üstü evlenmemiş çocuklar f2b (22 mayıs 2017)
    evli çocuklar f3 kategorisinde (15 şubat 2012)

kategoriler arasında ciddi bir tarih farkı bulunmakta ne yazık ki,

@elifkocabay sizin durumunuzda aslında şu sıralar uscis onayı gelmesi gerekir zira final action tarihi belirttiğiniz tarihin ötesinde şu anda.

https://egov.uscis.gov/ bu siteden receipt numberınızı girerek mevcut uscis durumunu kontrol edebilirsiniz.(i-130 başvuru numarası ioe ile başlayan)

• @huf / @Sinan-Dayi

paylasimlariniz ve cevaplariniz icin cok tesekkur ederim. :folded_hands:

Benim kizim 17 yasinda lise grade-11 ogrenicisi ve haliyle bekar birisi :) Aslinda biz Canada dan geliyoruz. Kizimin hem Canada hemde TR pasaportu var.
    Su an amerika da turist vizesiyle yanimizda bulunuyor. Canada ve USA arasinda anlasmali her ulke icin otomatik turist B-2 vizesi var max 6 aylik.
    Simdi biz henuz online yada mektup olarak bir basvuru yapmadik. Ogrendigime gore turist olarak gelenlerin 90 gun kuralina uyarak, herhangi bir gocmenlik basvurusunu
    bu sureyi doldurduktan sonra yapmasi gerekiyor.

Bu konuda yorumunuz nedir?

Ayrica kizim yukardaki bilgilere gore F2A grubuna dusmesi gerekiyor.

Tesekkurler & Saygilar

• @alpha2015tr green card sahibinin cocuguyla ilgili surece hakim olmamakla beraber anladigim kadariyla kiziniza I130 basvurusu yapabiliyorsunuz ve 21 yasinin altinda oldugu icin bu da F2A kapsamina giriyor. Ancak I130 ona herhangi bir statu kazandirmiyor, bunun icin I485 doldurmaniz gerekiyor. Su anda date of filling F2A icin current oldugundan I485 ve I130 formlarini beraber doldurabilirsiniz. Surec cok uzun ama I485 alindi belgesi ABD icinde yasal olarak kalmasini saglayacaktir. Bunun disinda ABD disina cikmak icin Advanced Parole basvurusu da yapmaniz gerekiyor.
    90 gun suresi aile birlesimi icin bekleniyor ama cocuk icin boyle bir kural var mi emin degilim. Burada kilit nokta 21 yasindan once basvurmaniz vunku 21 yas sonrasi F2B ye donuyor dosya ve bekleme suresi cok daha uzun.

• @huf mülakat maili öncesine içerisinde 60 gün içinde mülakat planlanacağına dair mail gelmiş miydi size bu mail geldikten ne kadar sonra mülakat tarihi olan mail geldi acaba az önce bi mail gelmiş tarih yoktu planlama yapılacağı ile ilgili bilgiler vardı

• @EDK-0 herhangi bir şey söylememişlerdi ama tam 2 ay geçip mülakat gelmeyince nvc otomatik mail attı, her şey yolunda ama Ankara henüz bir tarih ayarlamadı diye o mailden iki hafta sonra Ankara mülakat tarihi ayarlayinca onun bildirimi geldi.

• selamlar, f2a vizesine yakın zamanda basvuran var mı? ben greencard sahibim ve evlencegim eşim ile beraber gitmek için en yakın hızlı çözüm nedir?

• evlendikten sonra f2a başvurusunda bulunmanız gerekecek, i-130 formu doldurmanız gerekiyor.

bundan birkaç sene öncesine nazaran daha hızlı ilerliyor süreç, şu anda yapılan başvurular çok hızlı onaylanıyor fakat onay sonrası bekleme süreci uzun sürüyor.

şu an mayıs bülteninde 1 ağustos 2024 tarihine kadar olan başvurular uscis'den çıkıp nvc sürecine giriyor. bir tahmin veremem ne kadar sürede sizin başvuru tarihinizi kapsayacak bir tarihe gelir ama benimki kadar uzun süremeyeceğini düşünüyorum.

amerika içindeyseniz ve müstakbel eşinizin abd vizesi varsa belki amerika içinde statü değişikliğine başvurabilirsiniz fakat bu tür şeyleri bir avukat ile konuşsanız daha doğru ve net bilgi alabilirsiniz.

• @huf evet evet bu şekilde bilgilendirme tarzı bir maildi nvc olarak süreç tamamlandı Ankara’dan mülakat ne zaman verilirse planlamanız yapılacak size bununla alakalı mail göndereceğiz gibi. Mailin geldiği tarihe bakınca DQ sonrası 2 ay olur olmaz geldi bu mail.

• mahmutcelikerM mahmutceliker bu başlıktan bahsetti

• Merhaba arkadaşlar,

Ben DV Green Card sahibi olarak ABD’ye giriş yaptım ve şu anda Ohio’da yaşıyor/çalışıyorum. ABD’de iş, banka, araç, adres ve vergi düzenimi kurmuş durumdayım. Nişanlım ise şu anda Türkiye’de ve Ağustos gibi evlenmeyi planlıyoruz. ( ABD Yolunda evlilik basligi altinda paylasim yaptim, ancak burada da degerli tecrubeleri olan arkadaslari gordugum icin F2A konusunda geri bildirimleri, yonlendirmeleri olur diye dusundugumden paylasiyorum )

Evlilik sonrasında onu mümkün olan en kısa sürede ABD’ye getirmek istiyorum. Şu an en hızlı ve guvenli seçeneklerden biri dil okulu/F1 süreci gibi göründüğü için, aklımdaki plan onun bu şekilde ABD’ye gelmesi, burada evlendikten sonra benim üzerimden Green Card sürecine başvurmak. Hali hazirda Agustos ayina cok kalmadigi icin turist vizesi ile randevu almamiz cok zor gorunuyor ve turist vizesinin red orani ogrenci vizesine gore cok daha yuksek. F2A surecine mi girmeliyiz? Alternatif onerileriniz varsa alabilirim.

Ancak özellikle şunları merak ediyorum:

Bu yöntemin riskleri nelerdir? Duzgun ilerletilmesi icin neler yapilmali?
    F1/dil okulu ile giriş yaptıktan kısa süre sonra evlilik ve AOS süreci problem yaratabilir mi?
    “Immigrant intent” konusu ne kadar kritik?
    Ülkeye giriş-çıkışlarda sorun yaşanabilir mi?
    Daha güvenli / daha risksiz bir süreç önerir misiniz?
    Benzer süreci yaşayanların timeline ve deneyimleri nasıl oldu?

Açıkçası öncelikli hedefim birlikte ABD’de yaşamaya hızlı şekilde başlayabilmek. Eğer bu süreç çok problemli/riskli görünüyorsa, alternatif olarak işimi bırakıp Türkiye’ye dönüp süreci oradan yürütmeyi ve bu sırada Re-entry Permit kullanmayı da değerlendiriyorum. Re-entry permit sebebine evlilik yazip, orada bu sureci yonetmek mantikli mi ? Bunu da yapan arkadaslarimiz varsa dinlemek isterim.

Benzer süreç yaşamış arkadaşların yorumlarını gerçekten merak ediyorum 🙏

• @Aziz-KILIÇ
    Kendi deneyimimden yola çıkarak kısaca şunları söyleyebilirim:

Sürecin en başında biz de tam olarak sizin gibi düşünüyorduk. Hatta bir avukatın 'önce öğrenci veya turist vizesiyle gelin, daha kolay olur' tavsiyesine uyarak sürece başladık.

​Turist vizesi randevuları kapalı olduğu için öğrenci (F1) vizesine başvurdum; reddedildim. Bir ay sonra tekrar denedim; yine reddedildim. Ardından turist vizesini denedim; o da reddedildi.

Tüm bu retlerden sonra mecburen asıl yapmamız gereken şeye dönüp nikahımızı yapıp F2A sürecine başladık.

Ancak F2A sürecimiz devam ederken ve ben hamileyken, uzaklığa daha fazla dayanamadım. Göçmenlik sürecinde olup üçüncü ülkelerden turist vizesi alabilenleri duyduğum için, bir umut kalkıp Katar’a gittim ve oradan turist vizesi almayı bile denedim (maalesef o da reddedildi).

Sonradan anladık ki, insanlar bu 'önce vizeyle gidip sonra statü değiştirme yöntemini çok fazla suistimal ettiği için konsolosluk asıl niyeti anında anlıyor ve affetmiyor.

Şimdi, önceki bu 4 vize reddinin F2A mülakatında karşımıza çıkıp sorun yaratmamasını umut ediyoruz.

Şimdiki aklım olsa ve sürece sıfırdan başlasaydım, ayrı kalmak ne kadar zor olursa olsun hiç böyle maceralara atılmaz, en başından risksiz ve yasal olan süreci başlatır ve beklerdim. Karar sizin.

• @efsun
    Biz süreci Amerika içinden yürütüyoruz. Vize alırkenki profiliniz de önemli, acaba hangi gerekçe ile ret vermişlerdi. Önce öğrenci vizesinden ret alıp turist vizesine döndüyseniz her yolu deniyorsunuz algısı oluşmuş olabilir belki.

@Aziz-KILIÇ
    Bizim durumumuza gelince, kesinlikle Amerika içinden de bu süreç çok çok zor. Özellikle yeni yönetim ile daha da zorlaştı. Amerika vatandaşlarının eşleri 2-3 ayda green kartlarını çatır çatır alırken, green kartlı eşi olarak yıllarca beklemek insana çok koyuyor. Süreci eşinizle birlikte onun yanında geçirmek tek teselliniz oluyor. Yaklaşık bir ay önce mülakata girdik, hala bir gelişme yok bekliyoruz. Her adımda bir çetrefil çıkıyor maalesef, sabrınızın çok sağlam olması gerekiyor.

Yine de her şeye rağmen yine seçme şansım olsa yine süreci Amerika’dan yürütmeyi seçerdim. Çünkü o esnada hayatımızı düzene koyduk. Ev aldık. Evliliğimiz oturdu. Buradaki yaşama beraber adapte olduk. Uzaktan olsaydı bunların henüz hiçbirini gerçekleştirememiş olacaktık.

Benim herkese tavsiyem konsolosluk sürecine de girecekseniz AOS de yapacaksanız sürece başlamadan önce her adımı hesaplayıp ona göre bir plan çıkarın. Planlı ve programlı başlayın sürece. Yoksa en ufak bir eksiklik ya da hata dosyanızı çok çok gerilere atıp ekstra uğraşmanıza neden olabiliyor.

• Merhaba 17 Haziran vize mülakatım var. Dün, joint sponsor eklememiz gerektiği maili aldık. Bu aşamada sponsor talep ediliyor muydu? Tecrübe eden var mı?

Benzer Başlıklar

• -3 Oy
    2 İleti
    2k Bakış
    crazycellsC
    @xbeki maalesef bu sekilde toplama basliklara izin vermiyoruz :) zaten bu dediginiz konular ayri ayri ilgili basliklarda ayrintili konusuluyor, o nedenle yeni bir baslikta bilgi almak yerine ayri ayri basliklardan bilgi edinmelisiniz. Eger nereden baslayacaginizi bilemiyorsaniz "Bekleme Odalari"nda sorunuzu sorabilirsiniz, o basliklari sohbet basliklari olarak degerlendirdigimiz icin oradan teker teker yonlendirme yapabiliriz. su basliklari da incelemeyi unutmayin: https://yesilkartforum.com/forum/topic/440/dv-surecinde-tr-den-abd-ye-gitmeden-once-ve-gittikten-sonra-yapilan-masraflar https://yesilkartforum.com/forum/topic/1546/green-card-bankada-para-mevzusu https://yesilkartforum.com/forum/topic/309/amerika-da-yasanacak-eyaletin-secimi
  • Green card kazandıktan sonrası

Greencard Loto Başvurusu Soruları green card gocmen vize gocmenlik
    2
    0 Oy
    2 İleti
    1k Bakış
    crazycellsC
    @greencardburak, içinde söyledi: Green card kazandıktan sonrası Arkadaslar merhabalar 19 yaşındayım bu yil gc e basvuracam hatta pasaportumu bile çıkardım sorum şu ben ogrenciyim eğer çıkarsa bu greencard masrafları ne kadar çıkar mesela turkiyedeki masraf lar ardından abd deki masrafalf kimim kimsem yok bilgim var fakat neyse kısaca 2 bin dolar ile abd ye gidebilirmiyim Su basligi inceleyebilirsiniz: https://yesilkartforum.com/forum/topic/440/dv-surecinde-tr-den-abd-ye-gitmeden-once-ve-gittikten-sonra-yapilan-masraflar Bu da ABD'deki aylik masraflar icin: https://yesilkartforum.com/forum/topic/393/amerika-da-yaşayanlardan-yaşam-maliyeti-örnekleri Maalesef 2000 dolar cok az bir miktar, yukaridaki basligi harcamalar icin inceleyebilirsiniz. Tavsiyem en az 3-4 ay sizi idare edecek bir parayla gelmeniz yonunde... Tum planlarinizin beklediginiz gibi olacaginin ya da hemen iyi bir is bulacaginizin garantisi yok.
  • Evlilik ile turkiyeden green card başvuru

Kilitli Yeşilkart (Greencard) ve Göçmenlik green card evlilik abd mulakat uscis
    2
    -5 Oy
    2 İleti
    943 Bakış
    crazycellsC
    @akonwerty, içinde söyledi: Evlilik ile turkiyeden green card başvuru amerika vatandasi eşimle Türkiye'de evlendik şuan kendisi Amerika'ya döndü Türkiye'de green carda başvuru prosedüru nasıl işliyor neler sunmaliyiz mulakat da ? https://yesilkartforum.com/forum/topic/297/ir1-cr1-sureci-ve-mulakat-deneyimleri-abd-vatandasi-ile-evlenip-turkiye-de-green-card-almak
  • 11 Oy
    1k İleti
    205k Bakış
    P
    Herkese merhabalar, 2023 de greencardımı aldım fakat taşınmadım, tr de yaşıyorum. 2024 yılında re-entry permit sürecimi başlattım o da 2025 ekim ayı gibi 2 yıl olarak sonuçlandı. ben bu süre içerisinde 2025 eşimle türkiyede evlendim. Kendisi evlilikten önce turist vizesi almaya çalıştı ama ne yazık ki red yedi. Şu an hala türkiyede yaşıyor ve çalışıyoruz. fakat aile birleşimi ile ona da greencard aldırmak istiyorum böylelikle oraya taşınabiliriz fakat sanırım bunun için benim abd ye gidip yaşayıp çalışıp ona sponsor olmam gerekiyor. Bunu yapabiliriz ama burada bizim için en kritik olan şey süre. Şu an farklı ülkelerde aile birleşimi başvuru olan kişiler kaç yıl bekliyor acaba? Sanırım bunun kontrol edildiği tahmini başvuru süresi gibi bir site vardı ama onu bulamadığım için buraya sormak istedim. süre bizi çok korkutuyor ve bu yüzden cesaret edemiyoruz yıllarca ayrı yaşamaya
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

18

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.8k