Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

F2A ve F2B Vize Süreçleri (Green Card sahiplerinin eş ve çocukları)

• @historian tesekkur ederim bilgi icin.

• esimin dosyasinda da dun guncelleme oldu ve 26 Mayis'a randevu tarihi verildi. I130 2024 Ocak ayinda onaylanmisti, randevu sadece I485 icin gorunuyor.

• @Sinan-Dayi Tebrikler Sinan bey. Mülakatın da güzel geçmesini temenni ederim.

• @sokcu Your Priority Date is the date USCIS received your I-130 (shown on your I-797 notice). USCIS usually doesn’t send a separate PD letter.

For spouses and children of green card holders (F2A category), your case will stay in “received/pending” status until your priority date becomes current in the Visa Bulletin.

Nothing is missing — you just need to wait for the category to move.

• 3 şubatta dq maili gelmişti, yaklaşık 3 ay geçti, bugün randevu oluşturmuşlar. 24 haziran 2022'de başlayan sürecin sonucunu 9 haziran'da göreceğiz.

• @huf çok sevindim adınıza en az kendime mülakat maili gelmiş kadar da mutluluk duydum 2022’den beri bekleyen bir eş, bir anne olarak tez zamanda aileniz için o güzel “vizemizi aldık” haberinizi de duyurmanızı temenni ederim. Darısı bizlerin başına

• @EDK-0 aramızda 1 ay gibi bir süre var yakındır size de gelecek bu uzun bekleyişler bitecek.

• ugurswayU ugursway bu başlıktan bahsetti

• @Sinan-Dayi öncelikle tebrik ederim umarım mülakatı güzel geçer. Bizim I130 kasım 2023 te kabul edildi fakat hala onayımız gelmedi. Siz onayı nasıl aldınız süreci nasıl yürüttünüz bilgi verebilir misiniz?

• @elifkocabay tesekkurler, biz sureci abd icinde yuruttuk. Acikcasi I130 icin ekstra bir sey yapmadik, 2024 Ocak ayinda onayladilar. Surec abd icinde ve disinda farkli ilerliyor anladigim kadariyla. Umarim siz de en kisa surede mulakat talebi alir vizenize kavusursunuz.

• @Sinan-Dayi, içinde söyledi: F2A ve F2B Vize Süreçleri (Green Card sahiplerinin eş ve çocukları)

@elifkocabay tesekkurler, biz sureci abd icinde yuruttuk. Acikcasi I130 icin ekstra bir sey yapmadik, 2024 Ocak ayinda onayladilar. Surec abd icinde ve disinda farkli ilerliyor anladigim kadariyla. Umarim siz de en kisa surede mulakat talebi alir vizenize kavusursunuz.

@Sinan-Dayi rica etsem surecinizdeki timeline paylasabilir misiniz? Bizde GC sahibiyiz ve kizimiz icin Houston, TX icinden basvuracagiz. Yaklasik ne kadar bir sure gerekli kizimizin GC sahibi oluncaya kadar. Tskler....

• @alpha2015tr imzada guncelledim

• @alpha2015tr
    https://travel.state.gov/content/travel/en/legal/visa-law0/visa-bulletin.html

bu siteden i-130 formu kabul edildikten sonra final action date kısmından priorty date'inizi takip edebilirsiniz.

kızınızın yaşı ve medeni durumuna göre kategorisinde fark olacaktır ben hem detay hem de mevcut final action tarihlerini yazayım.

21 yaş altı evlenmemiş çocuklar f2a, (1 ağustos 2024)
    21 yaş üstü evlenmemiş çocuklar f2b (22 mayıs 2017)
    evli çocuklar f3 kategorisinde (15 şubat 2012)

kategoriler arasında ciddi bir tarih farkı bulunmakta ne yazık ki,

@elifkocabay sizin durumunuzda aslında şu sıralar uscis onayı gelmesi gerekir zira final action tarihi belirttiğiniz tarihin ötesinde şu anda.

https://egov.uscis.gov/ bu siteden receipt numberınızı girerek mevcut uscis durumunu kontrol edebilirsiniz.(i-130 başvuru numarası ioe ile başlayan)

• @huf / @Sinan-Dayi

paylasimlariniz ve cevaplariniz icin cok tesekkur ederim. :folded_hands:

Benim kizim 17 yasinda lise grade-11 ogrenicisi ve haliyle bekar birisi :) Aslinda biz Canada dan geliyoruz. Kizimin hem Canada hemde TR pasaportu var.
    Su an amerika da turist vizesiyle yanimizda bulunuyor. Canada ve USA arasinda anlasmali her ulke icin otomatik turist B-2 vizesi var max 6 aylik.
    Simdi biz henuz online yada mektup olarak bir basvuru yapmadik. Ogrendigime gore turist olarak gelenlerin 90 gun kuralina uyarak, herhangi bir gocmenlik basvurusunu
    bu sureyi doldurduktan sonra yapmasi gerekiyor.

Bu konuda yorumunuz nedir?

Ayrica kizim yukardaki bilgilere gore F2A grubuna dusmesi gerekiyor.

Tesekkurler & Saygilar

• @alpha2015tr green card sahibinin cocuguyla ilgili surece hakim olmamakla beraber anladigim kadariyla kiziniza I130 basvurusu yapabiliyorsunuz ve 21 yasinin altinda oldugu icin bu da F2A kapsamina giriyor. Ancak I130 ona herhangi bir statu kazandirmiyor, bunun icin I485 doldurmaniz gerekiyor. Su anda date of filling F2A icin current oldugundan I485 ve I130 formlarini beraber doldurabilirsiniz. Surec cok uzun ama I485 alindi belgesi ABD icinde yasal olarak kalmasini saglayacaktir. Bunun disinda ABD disina cikmak icin Advanced Parole basvurusu da yapmaniz gerekiyor.
    90 gun suresi aile birlesimi icin bekleniyor ama cocuk icin boyle bir kural var mi emin degilim. Burada kilit nokta 21 yasindan once basvurmaniz vunku 21 yas sonrasi F2B ye donuyor dosya ve bekleme suresi cok daha uzun.

• @huf mülakat maili öncesine içerisinde 60 gün içinde mülakat planlanacağına dair mail gelmiş miydi size bu mail geldikten ne kadar sonra mülakat tarihi olan mail geldi acaba az önce bi mail gelmiş tarih yoktu planlama yapılacağı ile ilgili bilgiler vardı

• @EDK-0 herhangi bir şey söylememişlerdi ama tam 2 ay geçip mülakat gelmeyince nvc otomatik mail attı, her şey yolunda ama Ankara henüz bir tarih ayarlamadı diye o mailden iki hafta sonra Ankara mülakat tarihi ayarlayinca onun bildirimi geldi.

• selamlar, f2a vizesine yakın zamanda basvuran var mı? ben greencard sahibim ve evlencegim eşim ile beraber gitmek için en yakın hızlı çözüm nedir?

• evlendikten sonra f2a başvurusunda bulunmanız gerekecek, i-130 formu doldurmanız gerekiyor.

bundan birkaç sene öncesine nazaran daha hızlı ilerliyor süreç, şu anda yapılan başvurular çok hızlı onaylanıyor fakat onay sonrası bekleme süreci uzun sürüyor.

şu an mayıs bülteninde 1 ağustos 2024 tarihine kadar olan başvurular uscis'den çıkıp nvc sürecine giriyor. bir tahmin veremem ne kadar sürede sizin başvuru tarihinizi kapsayacak bir tarihe gelir ama benimki kadar uzun süremeyeceğini düşünüyorum.

amerika içindeyseniz ve müstakbel eşinizin abd vizesi varsa belki amerika içinde statü değişikliğine başvurabilirsiniz fakat bu tür şeyleri bir avukat ile konuşsanız daha doğru ve net bilgi alabilirsiniz.

• @huf evet evet bu şekilde bilgilendirme tarzı bir maildi nvc olarak süreç tamamlandı Ankara’dan mülakat ne zaman verilirse planlamanız yapılacak size bununla alakalı mail göndereceğiz gibi. Mailin geldiği tarihe bakınca DQ sonrası 2 ay olur olmaz geldi bu mail.

• mahmutcelikerM mahmutceliker bu başlıktan bahsetti

• Merhaba arkadaşlar,

Ben DV Green Card sahibi olarak ABD’ye giriş yaptım ve şu anda Ohio’da yaşıyor/çalışıyorum. ABD’de iş, banka, araç, adres ve vergi düzenimi kurmuş durumdayım. Nişanlım ise şu anda Türkiye’de ve Ağustos gibi evlenmeyi planlıyoruz. ( ABD Yolunda evlilik basligi altinda paylasim yaptim, ancak burada da degerli tecrubeleri olan arkadaslari gordugum icin F2A konusunda geri bildirimleri, yonlendirmeleri olur diye dusundugumden paylasiyorum )

Evlilik sonrasında onu mümkün olan en kısa sürede ABD’ye getirmek istiyorum. Şu an en hızlı ve guvenli seçeneklerden biri dil okulu/F1 süreci gibi göründüğü için, aklımdaki plan onun bu şekilde ABD’ye gelmesi, burada evlendikten sonra benim üzerimden Green Card sürecine başvurmak. Hali hazirda Agustos ayina cok kalmadigi icin turist vizesi ile randevu almamiz cok zor gorunuyor ve turist vizesinin red orani ogrenci vizesine gore cok daha yuksek. F2A surecine mi girmeliyiz? Alternatif onerileriniz varsa alabilirim.

Ancak özellikle şunları merak ediyorum:

Bu yöntemin riskleri nelerdir? Duzgun ilerletilmesi icin neler yapilmali?
    F1/dil okulu ile giriş yaptıktan kısa süre sonra evlilik ve AOS süreci problem yaratabilir mi?
    “Immigrant intent” konusu ne kadar kritik?
    Ülkeye giriş-çıkışlarda sorun yaşanabilir mi?
    Daha güvenli / daha risksiz bir süreç önerir misiniz?
    Benzer süreci yaşayanların timeline ve deneyimleri nasıl oldu?

Açıkçası öncelikli hedefim birlikte ABD’de yaşamaya hızlı şekilde başlayabilmek. Eğer bu süreç çok problemli/riskli görünüyorsa, alternatif olarak işimi bırakıp Türkiye’ye dönüp süreci oradan yürütmeyi ve bu sırada Re-entry Permit kullanmayı da değerlendiriyorum. Re-entry permit sebebine evlilik yazip, orada bu sureci yonetmek mantikli mi ? Bunu da yapan arkadaslarimiz varsa dinlemek isterim.

Benzer süreç yaşamış arkadaşların yorumlarını gerçekten merak ediyorum 🙏

Benzer Başlıklar

• 0 Oy
    2 İleti
    757 Bakış
    crazycellsC
    @wild-rift, içinde söyledi: Koşullu Green Card devam ederken boşanmanın göçmenlik sürecine etkileri Diyelim ki Amerika'ya gittik gerçekten birisiyle severek evlendik ve 6 ay 1 yıl sonra koşullu greencard olan 2 yıllık greencardımızı aldık ve aldıktan sonra aramız bozuldu boşanmaya karar verdik ve boşandık. 1-Boşandıktan sonra hala 2 yıllık greencardımızı kullanabiliyor muyuz? 2-Bildiğim kadarıyla 2 yıllık greencardın son 3 ayı kalıcı greencarda başvurabiliyoruz. Bunu boşansak bile yapabiliyor muyuz? 3-Yapabiliyorsak bile boşandığımız kişinin evrakla alakalı işi kalıcak mı? (ingilizce kaynaklardan okuduğum kadarıyla eğer gerekli yere boşandığımızı belirtirsek son 3 ay yine kalıcı greencarda başvurma hakkımız var ve boşandığımız kişinin artık işi kalmayacak ama yine de sormak istedim çünkü ingilizcem muhteşem ötesi sayılmaz belki atladığım bir şey vardır) Şimdiden teşekkürler. Kosullu Green Card'inizin suresi gecmeden onceki 90 gun icinde kosulu kaldirmak icin basvuru yapmaniz gerekiyor. Bunun icin I-751 formunu dolduracaksiniz ve esinizle beraber imzalayacaksiniz: https://www.uscis.gov/i-751 Eger esinizle bosandiysaniz ve tek basiniza gocmenlik surecine devam ediyorsaniz bu durumda ikinizin imzasi formda olmayacagi icin I-751 doldururken "waiver" talep etmelisiniz. Bu talebi ancak su kosullarda talep edebiliyorsunuz ve bu kosullarin oldugunu sizin kanitlamaniz gerekiyor: Evlenirken iyi niyetle gercek bir evlilik yaptiysaniz ama buna ragmen bosandiysaniz... Evlenirken iyi niyetle gercek bir evlilik yaptiysaniz ve evlilik sirasinda ABD vatandasi olan (veya GC sahibi olan) esinizden siddet gorduyseniz... Eger ulkenize geri donmeniz sizin icin ciddi sikintilara neden olacaksa... Bu 3 durum icin I-751 waiver talep edebiliyorsunuz, ama dedigim gibi bu durumlarin gerceklestigini sizin gosterebilmeniz gerekiyor.
  • 8 Oy
    294 İleti
    20k Bakış
    KalpK
    Ben bir soru sorucaktım da ben 16 yasındayım açık lise mezunuyum yani erken bitirdim green carda başvurabilir miyim uygun mudur?
  • 0 Oy
    965 İleti
    66k Bakış
    P
    Merhaba, uzun bekleyis sonucunda dun vizemiz onaylandi. Esim ve benim icin sorunsuz gecen bir mulakat oldu, 5-10 dakika arasiydi galiba. Konsolosluk da kalabalik degildi. Bekleyenlere sabirlar diliyorum.
  • Yeşil kart sürecini abd de eşimin yanında bekleyebilir miyim?

Taşındı Aile Dayanaklı Göçmen Vizeler
    58
    0 Oy
    58 İleti
    8k Bakış
    nevermoreN
    @ICu denememistik , cunku f2a aliriz diye dusunmustuk.
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

27

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.8k