Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

• @aysegul

Ayşegül hanım inanın o kadar kafamız karıştı ki, kusura bakmayın görmemişim iletinizi 🙂 , bizim bir de mülakat tarihimizle ilgili Ankara Konsolosluğu’yla bir taraftan cebellişyorduk, bu arada onu da yazmış olayım buraya bizden sonraki bu durumu yaşayacak olanları da bilgi olsun diye not düşmüş olalım. Ankara’dan toplamda bize mülakat tarihi ile ilgili dört tane ayrı mail geldi. Sırasıyla 29 Nisan 08:30, daha sonra 28 Nisan 13:00, sonra bir daha 29 Nisan 08:30, dün yine 28 Nisan 13:00 şeklinde mailler geldi. Bu sabah ben Ankara’ya artık sitem dolu kısa bir mesaj yazdım 🙂 artık netleştirebilir miyiz şu mülakat tarihimizi şeklinde, 2 saat sonra geri dönüş sağladılar nihayet 29 Nisan’da mutabık kaldık. Bunlardan dolayı diğer iletileri kaçırmış olabilirim , çok teşekkürler bu arada desteğiniz için.

• @aysegul

Çok teşekkürler 🙂🙏

• @aysegul merhaba tüm blogta sizi okudum herkese verdiğiniz destek harika... İmza da düzelttim mülakata mecbur Ankara'da gireceğim inşallah. Açıkcası bloga neden bu kadar geç geldiğimin cevabını bulamadım tamamen kendi salaklığım. inanılmaz yanlış yönlendirilip dosya taşıyamadım. dosya taşınmıyor diyen danışman sizler kadar bilmiyor net!
    formu 24 haziranda doldurduk ama siteye giriş bilgileri danışman olarak yardımcı olan kişide 😞 açıkcası kendim doldurmadığıma pişman oldum. ds160ı zamanında hatasız dolduran birisi olarak şimdi tüm işlerim karıştı. nasıl ilerleyeceğim...

• Açıkcası panik atak olmak üzereyim. Eylül' de kızım dünyaya geldi formlara eklenmesi gerek nasıl yapacağım? bu süreç zarfında formlara belirttiğim adresten Ankara'da başka bir adrese taşındık iki ay olacak neredeyse onun da düzeltilmesi gerekir mi? Yalan beyan diye başıma iş gelmesini istemem. son çalıştığımız yerlerden ingilizce çalışma belgesi imzalı kaşeli almamız gerekiyor mu? açıkcası SGK dökümünde kısa süreli çalıştığım yerler var fakat birisi 5,5 yıl olmak üzere diğeri 9 ay olan yakın tarihli olanları mı almak gerekiyor? Bana kim yardımcı olursa çok mutlu olurum sanırım Ayşegül Hanım @aysegul veya Gürcan bey @gucarslan sizlerden yardım isterim. kafam iyice karıştı kusura bakmayın rica ederim...

• Merhaba konu hakkında yardımlarınıza ihtiyacım var. Çözüm üretemiyorum. Nasıl ilerleyebilirim?

@designer96, içinde söyledi: DV2026 (2026 Green Card Lotosu) Aşamaları

@elbruz @aysegul merhaba bu konuda destek talebi açtım.

“Dear Sir/Madam, I am writing regarding our Diversity Visa case number 2026EU12715. Our immigrant visa interview is scheduled for (04.21.2026), 2026. The CEAC system confirms that our case location is Bangkok. However, in my USTravelDocs profile, the country is listed as Türkiye. When we tried to add this UID under the Thailand (Bangkok) system through the “Manage Dependents” section by selecting “Add Existing Dependent by UID” and entering all required information, we received the following message: “Could not find applicant.” Although our case is located in Bangkok, the UID cannot be found in the Thailand system, and we are unable to complete the UID matching process. We kindly request assistance in transferring the UID profile to the Bangkok post or correcting the country/post information to Thailand / U.S. Embassy Bangkok. I acknowledge that the MRV fee is non-refundable and non-transferable. Applicant Details: Case Number: 2026EU12715 Interview Location: U.S. Embassy Bangkok Interview Date: (04.21.2026), 2026 Appointment confirmation letter and ·Passports are attached. Thank you for your assistance. Kind Regards” şeklinde mail attım.

“Dear Sir/Madam,

Thank you for contacting the U.S. Visa Service Desk.

We understand that you would like to transfer your profile.

To proceed with your transfer request, please provide the following documents:

• A formal signed letter or written request stating the reason for the transfer.
    • Indicate that you acknowledge that the MRV fee is non-refundable and non-transferable.
    • A scanned copy of your passport biographical page for verification.

Once we receive the required documents, we will process your request accordingly.

When responding to us, please create a new case using the feedback option. We will be waiting for your prompt response.

Have a pleasant day!

Sincerely,
    U.S. Visa Service Desk” şeklinde cevap geldi.

Talep açarken 2nl görüntüsünü ve pasaport fotoğrafını koymuştum. Ayrıca geri bildirimden gönderdiğim talepler problem kısmına düşüyor. 2-3 gün bekletiyor. Bugün mülakata girdik, sorun yok şuan için. Pause bekliyoruz. Ama bu süreçte bunu tamamlamamı istediler. Nasıl ilerlemeliyim?

• @goe Bu kadar panik yapmayın sadece forma odaklanın tüm sorularınızın cevapları burada var. Adres değişikliğinin önemi yok bildiğim kadarıyla zaten her şey mail yoluyla geliyor. Allah bağışlasın sağlıkla büyütün bebeğinizi mülakat randevusu aldığınızda DS260 formunuzu açtırıp kızınızı eklersiniz. hizmet dökümü hakkında bilgim yok o varlık dökümü olabilir mi. formu okuyun her şey hallolacak Temmuz ayına kadar bize randevu vermeyecekler o zamana kadar her şey hallolur.

• @gucarslan mesaj alindi teşekkürler 🙂

• @mesut57 cok teşekkürler dediginiz sekilde ilerleyecegim 🙏🏻

• @Peyk74 Allah razı olsun bebiş doğdu forma eklenmesi gerek ve bana aklı başında yardımcı olacak birileri. durumum zannettiğinizden de karmaşık... umarım temmuzu bulmayız ve görüşmeler gelir lütfen temmuz filan demeyin içimde, Allah korusun dua olur kabul olur. Anlamadığım bir rahatlık var içimde endişeyle birlikte ama ümitliyim sanki 20 binlere hatta 21 binlere görüşme gelecek gibi hissediyorum.

• @goe

Gözünüz aydın, Allah analı babalı büyütsün, evladınızla sizlere sağlıklı uzun ömürler diliyorum. Panik yapmanıza gerek yok, bir sonraki bültende inaşallah dosyanız için mülakat planlanacaktır, forımdan öğrendim kadarıyla sizin durumunuz için önerilen şu şekilde ondan sonra mail atıp dosyanızı açtırıp bebeğinizi ekleyebilirsiniz. Bu konu hakkında net bilgi için forumun arama kısmına yeni doğan bebek için “dosya açtırma “, “ çocuk ekleme” gibi cümleler yazın mutlaka sizin yapmak istediğiniz işlemi yakın zamanda yapmış olan üyelerimizin deneyimlerine denk geleceksiniz, okuyup blrebir uygulayın, muhtemelen yöneticilerimizde sizi daha doğru yönlendirecektir, iyi şanslar.

• ⭐⭐⭐⭐

@goe Merhaba, sırasıyla şu işlemleri yapmalısınız:
    Bebeğiniz için pasaport çıkartın.
    CEAC sisteme girip add applicant sekmesinden form doldurun.
    Mülakat tarihi alınca hem kendinizin hem de eşinizin formlarını açtırın ve bebek bilgilerini formlarınıza ekleyin.
    Pasaport çıkartma ve form ekleme işlemini hemen yapın çünkü Mayıs ortalarında yeni bültende aktif olur da mülakat alırsanız add applicant seçeneği kalkar ve iş biraz zorlaşabilir.
    Bebeğinizi güle güle büyütün ve artık şu panik durumunuzdan bir çıkın olur mu😉
    📌 Olumlu düşünelim, sakin olalım😎

• @goe Merhaba durum zannettiğiniz kadar karışık değil sadece sakin olun. Haziran ayı 20.000'e kadar mülakat planlanacak sonrası için Mayıs ayında açıklanacak. yani haziran sonuna kadar 20 binin üstü numaralara görüşme randevusu verilmeyecek en azından şimdilik durum bu. Siz sadece sakin olup formu inceleyin hiç bir yerde hiç kimseden alamayacağınız kadar bilgi ve tecrübe var formda.

• 3 ay önce tetanoz aşımı oldum direkt orada e nabizdan göstersem olmaz mı acaba yarın unganlara gideceğim illa ki bir doktora imzalatmam gerekir mi sayfa çıktısı alıp

• @Peyk74 @Peyk74 sanki yeni mayıs ayındaki süreçte 20binlere sıra gelir gibi düşünmüştüm. 19 binleri mayısta bitirip bize haziranda sıra gelcek o zaman inşallah yetişir ne diyelim.
    bebeğin pasaportunu hemen çıkartırım. ama çözmem gereken veya yardım almam gereken konular var hatta ne yapacağımı bilmediğim noktalar. tüm süreçleri sağlıklı tamamladığımda oturup blog yazıcam gerçekten burada paylaşıcam.

• Bu ileti silindi!

• @onur12 e nabız ekran görüntüsünü çıktı almanız yeterli

• @onur12 tetanoz TD olarak geçiyor ve kabul edilmiyor. Sizin Tdap olmanız gerekli. Sağlık ocaklarında var

• @elbruz mecbur tekrar olacagım galiba bir sürü aşı ,aşı kartımda yok maalesf

• dün açıp forumda mülakat deneyimlerini baştan sona okdum. @melismisirli arkadaşımız 184 ü arayarak geçmiş ile ilgili aşıların işlenmesi adına işlem yapmış. onun forumunu okuyup 184 ü arayıp benzerr şeyleri yapsak olabilir belki. Kendim sağlık çalışanıyım hepatit aşısını sağlık bakanlığı zorunluluğu gereği iş sağlığı kapsamında bir kaç kere vuruldum örneğin hepatit a aşısını da kendim alıp vurdurmuştum. bu dudrumda gereksiz yere aşı olmak istemem zaten bağışık görünüyorum antikorlarım çok yüksek. ekstra aşı olmak istemiyorum , sistem de hamilelikte yapılan aşılar mevcut sadece o da zaten geçtiğimiz sene. ben de arayı yardım isteyeceğim ...

• ⭐⭐⭐⭐

@goe tüm bu deneyimleri okuduysanız Ankara - Unganlar’ın dışarıda olunan aşılar hususundaki yaklaşımını okumuşsunuzdur. Bu telaş içerisinde (bebek, yeni pasaport, DS260 form açtırma vb) birde aşılar ile uğraşmazdım yerinizde olsam. Sağlık muayenesine girecek tüm aile üyelerinin (bebek dahil) e-nabızdaki mevcut aşı kartlarını yanıma alır, geri kalan süreci Unganlar’ın kararına - akışına bırakırdım. Tercih ve maddi bütçe tabii ki sizin ama bir gerçek de var ki ABD sağlık panel sisteminin de gerektirdiği/istediği aşılar mevcut her ne kadar sağlık çalışanı olsanız-bağışık olduğunuzu düşünüyor olsanız da.

Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

165

60.6k
Kullanıcı

5.1k
Konu

533.2k

| | | |