DV2026 (2026 Green Card Lotosu) Aşamaları
-
@goe Merhaba konu ile ilgili gayet açıklayıcı bir şekilde sevgili @Flight101 üstadın yazmış olduğu https://yesilkartforum.com/forum/topic/7230/dv2025-2025-green-card-lotosu-aşamaları/15507?_=1743612851036 posttan destek alabilirsiniz.
-
Biz mevduat hesabında TL olarak birikim dökümü aldık, banka bize dolar karşılığı şeklinde bir yazı vermeyeceklerini böyle bir uygulamaları olmadığını söylediler, biz de birikimi aceleyle dolara çevirmedik maddi mağduriyet oluşmasın diye , yanında araç ruhsatı ve ev tapusu da götürüyoruz, şayet isterlerse TLyi dolar yapıp daha sonra ibraz ederiz, TL mevduatı gösterip sorun yaşayan var mı acaba ?
-
@aysegul teşekkürler, gelen emailde “6 aylık hizmet dökümü” olarak mı geçiyor?
-
@tolga-ozfidan, içinde söyledi: DV2026 (2026 Green Card Lotosu) Aşamaları
@goe Merhaba konu ile ilgili gayet açıklayıcı bir şekilde sevgili @Flight101 üstadın yazmış olduğu https://yesilkartforum.com/forum/topic/7230/dv2025-2025-green-card-lotosu-aşamaları/15507?_=1743612851036 posttan destek alabilirsiniz.
Tolga Bey soruyu soran Viyana'da mülakata girmeyecek. Unganlar, dışarıda yapılan aşıları kabul etmeyip kaşla göz arasında bütün aşıları tekrar vuruyor.
@goe size önerim soru sormadan önce tüm mülakat deneyimlerini okuyup bilgilenin. -
@ATS16 hizmet dökümü değil tabiki onun adı, insanlar sgk hizmet dökümüyle mi karıştırıyorlar bilmiyorum ama bir hizmet dökümüdür gidiyor, 6 aylık hesap dökümü veya hesap ekstresi demeye çalışıyorlar muhtemelen :)) Önceki mesajımda belirttiğim gibi 6 aylık bank statement transaction history diyebiliriz. En iyisi size ilgili yazıyı göndereyim daha net olsun :)
İlgili paragrafın ilk cümlesi;
Bank statements, Should show account balance and transaction history for the previous six months.**Ancak tekrar edeyim, Ankara hesap ekstresiyle ilgilenmiyor, en azından güncel bilgi şimdilik bu. Varlık durumunuzla ilgileniyor. Bunu genele bir bilgi olması açısından tekrar yazmak istedim.
-
@Aslan-3 hiç tl'yi dolar yapmanıza gerek yok, bankada adınıza (veya varsa eşiniz adına da olabilir eşiniz de vize alacaksa) olan TL, döviz, altın; bunlardan biri veya karışık hiç farketmez; olması yeterli. Yani hesap adınıza olsun, tl döviz altın farketmez, istediğiniz şekilde gösterebilirsiniz. Tek bir hesapta olmak zorunda değil, tek bir cins olmak zorunda değil. Onlar sizin toplam varlığınızı görmek istiyorlar. İster tek kalem, ister çeşitli.
-
@goe Serap Hanım'ın açıkladığı gibi, Ankara'da mülakata girecekseniz;
Antikor testi kabul etmiyorlar
Çocukluk çağı orjinal aşı kartınız veya o aşıların enabızda görünmesi durumunda aşı listenizi kabul ediyorlar.
Bu alınacak sağlık raporu için yakın zamanda yapılmış aşıları kabul etmiyorlar ancak 3-5 sene önce başka bir sebeple olduğunuz tetanoz vb aşılarınız varsa ve enabızda görünüyorsa bunu kabul edebiliyorlar.
Velhasılı kelam, yaşınız çok genç değilse ve bizler gibi çocukluk çağı aşı kartınız yoksa (bizler de bütün aşılarımızı olmuşuz kçükken ancak kaydı kuydu yok tabi) o aşıları olmak durumunda kalacaksınız.
Lütfen ilgili başlıkları ve deneyim yazılarını mutlaka okuyun, bu aşamadan sonra dahi olsa sürecinize hakim olmak istiyorsanız bu başlığı ve deneyimler başlığını mutlaka okumalısınız, şiddetle tavsiye ederim, bol şans. -
@goe imzanızdaki mülakat yeri bilgisini de günceller misiniz? Size vereceğimiz cevaplarda bu çok önemli çünkü.
-
@Aslan-3 Benimde TL hesaptı herhangi bir sorun olmadı.Ben küçük bir kağıda güncel kur hesabıyla ne kadar olduğunu yazdım o kadar
-
Bizim varlık dökümünü TL olarak aldık, bankamız dolar karşılığı veremiyoruz dedi, sorun teşkil eder mi, illa dolar mı olması mı gerekiyor acaba ?
-
@Aslan-3 hayır gerek yok, bunu anlatabilmek için uzun bir mesaj yazmıştım az önce ama :)
-
Ayşegül hanım inanın o kadar kafamız karıştı ki, kusura bakmayın görmemişim iletinizi :) , bizim bir de mülakat tarihimizle ilgili Ankara Konsolosluğu’yla bir taraftan cebellişyorduk, bu arada onu da yazmış olayım buraya bizden sonraki bu durumu yaşayacak olanları da bilgi olsun diye not düşmüş olalım. Ankara’dan toplamda bize mülakat tarihi ile ilgili dört tane ayrı mail geldi. Sırasıyla 29 Nisan 08:30, daha sonra 28 Nisan 13:00, sonra bir daha 29 Nisan 08:30, dün yine 28 Nisan 13:00 şeklinde mailler geldi. Bu sabah ben Ankara’ya artık sitem dolu kısa bir mesaj yazdım :) artık netleştirebilir miyiz şu mülakat tarihimizi şeklinde, 2 saat sonra geri dönüş sağladılar nihayet 29 Nisan’da mutabık kaldık. Bunlardan dolayı diğer iletileri kaçırmış olabilirim , çok teşekkürler bu arada desteğiniz için.
-
Çok teşekkürler 🙂🙏
-
@aysegul merhaba tüm blogta sizi okudum herkese verdiğiniz destek harika... İmza da düzelttim mülakata mecbur Ankara'da gireceğim inşallah. Açıkcası bloga neden bu kadar geç geldiğimin cevabını bulamadım tamamen kendi salaklığım. inanılmaz yanlış yönlendirilip dosya taşıyamadım. dosya taşınmıyor diyen danışman sizler kadar bilmiyor net!
formu 24 haziranda doldurduk ama siteye giriş bilgileri danışman olarak yardımcı olan kişide :( açıkcası kendim doldurmadığıma pişman oldum. ds160ı zamanında hatasız dolduran birisi olarak şimdi tüm işlerim karıştı. nasıl ilerleyeceğim... -
Açıkcası panik atak olmak üzereyim. Eylül' de kızım dünyaya geldi formlara eklenmesi gerek nasıl yapacağım? bu süreç zarfında formlara belirttiğim adresten Ankara'da başka bir adrese taşındık iki ay olacak neredeyse onun da düzeltilmesi gerekir mi? Yalan beyan diye başıma iş gelmesini istemem. son çalıştığımız yerlerden ingilizce çalışma belgesi imzalı kaşeli almamız gerekiyor mu? açıkcası SGK dökümünde kısa süreli çalıştığım yerler var fakat birisi 5,5 yıl olmak üzere diğeri 9 ay olan yakın tarihli olanları mı almak gerekiyor? Bana kim yardımcı olursa çok mutlu olurum sanırım Ayşegül Hanım @aysegul veya Gürcan bey @gucarslan sizlerden yardım isterim. kafam iyice karıştı kusura bakmayın rica ederim...
-
Merhaba konu hakkında yardımlarınıza ihtiyacım var. Çözüm üretemiyorum. Nasıl ilerleyebilirim?
@designer96, içinde söyledi: DV2026 (2026 Green Card Lotosu) Aşamaları
@elbruz @aysegul merhaba bu konuda destek talebi açtım.
“Dear Sir/Madam, I am writing regarding our Diversity Visa case number 2026EU12715. Our immigrant visa interview is scheduled for (04.21.2026), 2026. The CEAC system confirms that our case location is Bangkok. However, in my USTravelDocs profile, the country is listed as Türkiye. When we tried to add this UID under the Thailand (Bangkok) system through the “Manage Dependents” section by selecting “Add Existing Dependent by UID” and entering all required information, we received the following message: “Could not find applicant.” Although our case is located in Bangkok, the UID cannot be found in the Thailand system, and we are unable to complete the UID matching process. We kindly request assistance in transferring the UID profile to the Bangkok post or correcting the country/post information to Thailand / U.S. Embassy Bangkok. I acknowledge that the MRV fee is non-refundable and non-transferable. Applicant Details: Case Number: 2026EU12715 Interview Location: U.S. Embassy Bangkok Interview Date: (04.21.2026), 2026 Appointment confirmation letter and ·Passports are attached. Thank you for your assistance. Kind Regards” şeklinde mail attım.
“Dear Sir/Madam,
Thank you for contacting the U.S. Visa Service Desk.
We understand that you would like to transfer your profile.
To proceed with your transfer request, please provide the following documents:
- A formal signed letter or written request stating the reason for the transfer.
- Indicate that you acknowledge that the MRV fee is non-refundable and non-transferable.
- A scanned copy of your passport biographical page for verification.
Once we receive the required documents, we will process your request accordingly.
When responding to us, please create a new case using the feedback option. We will be waiting for your prompt response.
Have a pleasant day!
Sincerely,
U.S. Visa Service Desk” şeklinde cevap geldi.Talep açarken 2nl görüntüsünü ve pasaport fotoğrafını koymuştum. Ayrıca geri bildirimden gönderdiğim talepler problem kısmına düşüyor. 2-3 gün bekletiyor. Bugün mülakata girdik, sorun yok şuan için. Pause bekliyoruz. Ama bu süreçte bunu tamamlamamı istediler. Nasıl ilerlemeliyim?
-
@goe Bu kadar panik yapmayın sadece forma odaklanın tüm sorularınızın cevapları burada var. Adres değişikliğinin önemi yok bildiğim kadarıyla zaten her şey mail yoluyla geliyor. Allah bağışlasın sağlıkla büyütün bebeğinizi mülakat randevusu aldığınızda DS260 formunuzu açtırıp kızınızı eklersiniz. hizmet dökümü hakkında bilgim yok o varlık dökümü olabilir mi. formu okuyun her şey hallolacak Temmuz ayına kadar bize randevu vermeyecekler o zamana kadar her şey hallolur.
-
@gucarslan mesaj alindi teşekkürler :)
-
@mesut57 cok teşekkürler dediginiz sekilde ilerleyecegim 🙏🏻
-
@Peyk74 Allah razı olsun bebiş doğdu forma eklenmesi gerek ve bana aklı başında yardımcı olacak birileri. durumum zannettiğinizden de karmaşık... umarım temmuzu bulmayız ve görüşmeler gelir lütfen temmuz filan demeyin içimde, Allah korusun dua olur kabul olur. Anlamadığım bir rahatlık var içimde endişeyle birlikte ama ümitliyim sanki 20 binlere hatta 21 binlere görüşme gelecek gibi hissediyorum.
Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.
Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.
With your input, this post could be even better 💗
Kayıt Ol Giriş
Benzer Başlıklar
58
Çevrimiçi60.8k
Kullanıcı5.1k
Konu534.9k
İletiPowered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum