Herkese selamlar,
İlk girişimizi yaptıktan sonra re-entry permit başvurumuzu yaptık ve biyometri sürecimizi de tamamladık. Yaşadığımız süreci başvuru yapacak arkadaşlara fikir olması için baştan sona anlatmak istiyorum.
23 Şubat’ta Kaliforniya’ya geldik. 25 Şubat’ta, ertesi gün teslim edilecek şekilde I-131 formlarımızı Arizona Tempe’de belirtilen adrese gönderdik ve dosyalarımız 26 Şubat’ta ulaştı. 2 Mart’ta başvurumuzun işleme alındığı bilgisini aldık.
Dosyamızın ilk sayfasına G-1145 formunu eklememize rağmen herhangi bir e-posta veya mesaj bildirimi almadık. Bu nedenle USCIS’in canlı sohbet hattı üzerinden dosyamızın receipt numarasını öğrendik ve başvurumuzu o numara üzerinden takip etmeye başladık.
4 Mart’ta USCIS’in ASC merkezine gidip durumumuzu anlattık. 13 Mart’ta uçuşumuz olduğunu ve mümkün olan en erken tarihe biyometri randevusu almak istediğimizi söyledik. Bizi bir süpervizöre yönlendirdiler. Süpervizör, I-797C belgemizin henüz çıkmadığını ve iki gün sonra tekrar gelmemizi söyledi.
Cuma günü tekrar gittiğimizde girişteki görevli bizi içeri almak istemedi ve biraz garip bir tavır sergiledi. Süpervizörle görüşmek istediğimi söyleyince içeri alındım. Süpervizör tüm süreci tekrar kontrol etti ancak belgenin gelmesi için biraz daha zaman gerektiğini, büyük ihtimalle pazartesi günü halledilebileceğini söyledi.
Gerçekten de pazar akşamı posta kutumuza I-797C belgemiz ulaştı. Pazartesi sabahı erkenden ASC San Diego ofisine gittik. Süpervizör, 23 Mart’a verilmiş olan biyometri randevumuzu bugüne (9 Mart) çekti. Yaklaşık 2 dakika içinde fotoğrafımız çekildi, parmak izlerimiz alındı ve işlemimiz tamamlandı.
San Diego’daki süpervizör bizimle gerçekten çok ilgilendi. Şansımıza çok iyi insanlarla karşılaştık ve işlerimizi hızlıca halledebildik.
Başvuru yapacak arkadaşlara fikir olması için biraz uzun yazdım. Herkese bol şanslar.