Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

IR-1/CR-1 süreci ve mülakat deneyimleri (ABD vatandaşı ile evlenip Türkiye'de Green Card almak)

• @MEHTAP-ALBAYRAK-0 Eylül'de başvuru yaptım. Biometrik randevusundan sonra herhangi bir update yok hâlâ. Genelde I-751 dosyası işlemde olanların I-751 süreci tamamlanmadan vatandaşlık başvurusunu yapmasını bekliyorlar. I-751 mülakatı ve vatandaşlık mülakatı aynı anda yapılıyor. Sureci birkaç ayda tamamlanan istisnalar da mevcut. Biraz sans meselesi sanırım.

• @seda-2 Grupta overstay yaptığı halde green kartını alan birini gördüm. Sorun etmeyin. Turist vizesi gibi değil immigrant vize çok farklı. Grupta detaylı arama yapın bulursunuz mutlaka.

• @Zübeyde-Cengiz ins kolaylıkla bir sponsor bulup onayınızı alırsınız 🙏

• @zeynep1212 gözünüz aydın 🙏

• @Sıla-Ece yeni hayatınizda mutluluklar🙏

• @Mahmut-Can-Yapıcı çok sevindim adınıza 🙏

• @umayy çok teşekkürler darısı başınıza inşallah :)

• @Mahmut-Can-Yapıcı hayırlı ugurlu olsun yenı hayatınız beklentılerınızınde otesınde guzlelıkle gelsın veee darısı bız bekleyenlerın basına amınnn :) benım sormak ıstedıgım daha once burada ası olup gıden arkadaslar vardı ve o ası kartlarına bakılmaksızın aynı asıları unganların yaptıklarını o yuzden rısk edılmemesı ıcın tekrar tekrar ası yapılmamasını tavsıye eden arkadaslar olmustu.sız nasıl ıkna ettınız ya da nasıl bır yol ızleyelım dr randevusundan 2 gun once ası olup e devlet ıngılızce cıktısını fılan mı alalım bılemedım :man_shrugging: bılgı ıcın sımdıden tesekkurler :folded_hands_medium-light_skin_tone:

• @can-bolatbaş 9 şubatta welcome Letter geldi zaten araştırma evrak vs hazırlığım vardı direkt 1-2 haftaya tamamladım evrakları. Doğum belgesini formül-a yüklemişim sonra apo stilli çevirili e-devletli her versiyonu yükledim bugün DQ oldunuz diye mail geldi ben şok oldum. IR-1 almak istiyorum mülakatı erteliyecem gelirse valla 😂

• @umayy cok tesekkurler ☺️🙏

• @Fatma-Antalya Öncelikle teşekkür ederim güzel dilekleriniz için,

Aşıları vurulup enabız sisteminden çıktı aldım aşı kartı elle yazılabilen bir şey olduğu için kabul etmiyorlar ve birazda biliyor gibi davranmak zorundasınız çünkü onlar sadece kendileri bildiklerini sanıyorlar yok diyorlar kan değerlerine etki ediyor vs hiç alakası bile yok ilk girer girmez pasaport ve enabız çıktısı verdim ve özellikle söyledim tdap,mmr,vacelino aşılarını vuruldum diye ve artı olarak kolum çok ağrı çekmesin diye vuruldum dedim. Doktor ne derse desin alttan alıp bildiklerimi söyledim ve hiç bir şey yapamadılar çünkü öyle bir hakları yok araştırdım çünkü mailde yazan şey aşı kartları kabul etmiyoruz diyorlar devlet çıktısını değil.

• Evet arkadaşlar ben an itibariyle daha USCIS'den onay almadan tüm Joint sponsor evraklarını detaylı bir şekilde hazırladım I-864'ü doldurdum gerekli Tüm belgeler hazır W2 vs herşey hazır gayet rahat şekilde NVC Letter aldığım an Joint sponsoru sisteme ekleyip eklendiği an doğrudan hepsini yükleyip hızlıca bir DQ alıcağım Sonrasına bakıcağız Şu İş bitsin de kurtulalım artık diye canımı vericem artık yeter :D Şu Amerikaya bir varırsam bir anda karar değiştirmezsem ilk işim orduya enlist olucam doğrudan :grinning_face_with_sweat:

• @Ekto-Oktan merhaba cok mantikli ben de yavas yavas hazirlamak istiyorum, trackmyvisadaki yavaslamayi farkrttiniz mi siz de?

• @Mangoman Mülakatınızı ertelemenize gerek yok doktor muayenesinden itibaren 6 ay içinde abd'ye giriş hakkınız var. Zaten o süreye kadar vizeniz otomatik IR-1e dönmüş olur 😅

• @bamboo TMVN verileri biraz yavaşladığımızı gösteriyor evet ama ben sebebini anlamış değilim…

• @can-bolatbaş, içinde söyledi: IR-1/CR-1 süreci ve mülakat deneyimleri (ABD vatandaşı ile evlenip Türkiye'de Green Card almak)

@Mangoman Mülakatınızı ertelemenize gerek yok doktor muayenesinden itibaren 6 ay içinde abd'ye giriş hakkınız var. Zaten o süreye kadar vizeniz otomatik IR-1e dönmüş olur 😅

Yani şartlı green kart almayalım diye 6-7 ay geç başvurduk. O kadar bekledik şimdi erkenden vermeseler diye dua ediyorum 😁😅

• @can-bolatbaş Bu ayrıntıyı düşünmemiştim. İran Amerika savaşı da patladı erkenden alıp evliliğin iki yılı dolar dolmaz gitmek daha mantıklı doğru söylüyorsunuz. Teşekkürler.

• @Mangoman, içinde söyledi: IR-1/CR-1 süreci ve mülakat deneyimleri (ABD vatandaşı ile evlenip Türkiye'de Green Card almak)

@seda-2 Grupta overstay yaptığı halde green kartını alan birini gördüm. Sorun etmeyin. Turist vizesi gibi değil immigrant vize çok farklı. Grupta detaylı arama yapın bulursunuz mutlaka.

Bende aldım amerikadayım suan cok sukur sorun yok :) tesekkurler cevap verdıgınız ıcn

• @bamboo Maalesef I-130 CP kısmında incelenen I-130'larda yavaşlama var nedenini kimse bilmiyor USCIS bırakın hızlı çalışmayı artık çalışmıyor gibi bir şey son 7 gün felaketti doğru düzgün dosya onaylamadılar Toplam onay süresi 12 ay olmuştu şimdi tekrardan 7 gün geriye kaydı eğer biraz daha böyle devam ederse toplam onay süresi 12.5 Ay olucak ve tekrardan yavaşlıcak.

USCIS ne deniyor bilmiyorum ama hızlanmaları lazım bu şekilde giderse bizim onaylar Hazirana hatta temmuzun ortasına kadar sarkabilir...

• @ozcancavus Burada kesin bir yavaşlama var özcan hocam ben Reddit olsun Discord kanalları olsun Yabancı kaynaklarıda takip ediyorum herkes aynı fikirde USCIS şuanda çalışmıyor gibi bir şey ne olduğunu kimse bilmiyor...

Benzer Başlıklar

• 0 Oy
    9 İleti
    989 Bakış
    A
    @ayvalik10 Merhaba, oğlum vatandaş ABD de yasiyor, anne baba statüsünden Green Card a müracaat etti, sonrasında iptal etti, iptalini posta yolu ile yaptı ama henüz bir cvp alamadık.
  • 6 Oy
    3k İleti
    406k Bakış
    zeojoeblackZ
    Merhaba. Abd vatandaşı eşim üzerinden GC başvurusu yapacağım.Uscis sitesinde form ücretleri yazıyor ama ayrı ayrı yazıyor. Tek seferde seyahat izni, çalışma izni ve 130 başvurusu yapacağım için chatgpt birlikte yaptığın için ayrıca ücret ödemene gerek yok diyor ama bu yıl başvuran olduy sa güncel ücret bilgilerini paylaşabilir mi? Teşekkürler
  • ABD Yolunda Evlilik

Sabitlendi Taşındı Aile Dayanaklı Göçmen Vizeler k1 vizesi cr1 vizesi ir1 vizesi evlilik green card
    2k
    3 Oy
    2k İleti
    199k Bakış
    T
    Merhabalar, Şu an F1 statusunde doktora yapıyorum, Amerikali eşimle yakın zaman evlendik, nüfus kayit örneğimde medeni durum bekar olarak geciyor, başvuru paketinde bu belge isteniyor fakat konsoloslukta evliligi tescil ettirip medeni durum güncellenmiş haliyle mi bu belgeyi eklemeliyim yoksa evlilik öncesinde alinan nufus kayit ornegi yeterli olur mu ? Tesekkur ederim.
  • 11 Oy
    1k İleti
    205k Bakış
    P
    Herkese merhabalar, 2023 de greencardımı aldım fakat taşınmadım, tr de yaşıyorum. 2024 yılında re-entry permit sürecimi başlattım o da 2025 ekim ayı gibi 2 yıl olarak sonuçlandı. ben bu süre içerisinde 2025 eşimle türkiyede evlendim. Kendisi evlilikten önce turist vizesi almaya çalıştı ama ne yazık ki red yedi. Şu an hala türkiyede yaşıyor ve çalışıyoruz. fakat aile birleşimi ile ona da greencard aldırmak istiyorum böylelikle oraya taşınabiliriz fakat sanırım bunun için benim abd ye gidip yaşayıp çalışıp ona sponsor olmam gerekiyor. Bunu yapabiliriz ama burada bizim için en kritik olan şey süre. Şu an farklı ülkelerde aile birleşimi başvuru olan kişiler kaç yıl bekliyor acaba? Sanırım bunun kontrol edildiği tahmini başvuru süresi gibi bir site vardı ama onu bulamadığım için buraya sormak istedim. süre bizi çok korkutuyor ve bu yüzden cesaret edemiyoruz yıllarca ayrı yaşamaya
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

39

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.8k