Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

IR-1/CR-1 süreci ve mülakat deneyimleri (ABD vatandaşı ile evlenip Türkiye'de Green Card almak)

• Hello everyone! Have any foreign nationals/ Turkish resident received their IL? I think the ILs have been sent to Turkish nationals only. Maybe they'll process other nationalities in a separate batch.

• @Turhan-0 Merhaba, lütfen sakin olun, bu bir problem gibi görünmüyor. İlk defa değişiklik olduysa evraklarınızı kaydetmiş olabilirler. Bu tarz durumlarda çok yavaş değişiklik olabilir. Benim de ilk dosyama baktıkları gün bir değişiklik olmamıştı

• @Merve-Khan mailden çıktı alabilirsiniz

• @RabiaA Hii ;First of all,

• @Bircan Çok teşekkür ederim, dün adliyeden apostil yaptırdım, eşimde Amerika'da yine de tercüme ettirdi bir sorunla karşılaşmamak için. Evlilik cüzdanını da gönderdi çevirmene ama e-devletten aldığımızın yeterli olduğunu bilmiyordum.

• Merhaba arkadaslar; oncelikle bu gunlerde onay yada vizesini alan arkadaslari cani gonulden tebrik ederim ; @Turhan-0 ve @Refiks arkadaslarimi dinleyerek NVC evraklarimi hazirlamak istiyorum, her an bir seyler olacak gibi insallah. Musadelerinizle bir kac sorum olacak, cevaplayacak arkadaslara cok ama cok tesekkur ederim simdiden.

1. Evlilik cuzdanini oldugu gibi copy yapip yukleyecegim tercume yapmayacagim, birde e-devletten ingilizce evlilik belgesi alacagim sizce dogrumu yapiyorum?
    2. Esimin pasaportunun ilk dort sayfasinin okunakli kopyalarini koyacagim, butun sayaflari koymayacagim. Sizler nasil yaptiniz?
    3. ABD vatandaslik belgemi yada ABD pasaportumu tekrardan yuklememe gerek var mi sizce?
    4. Kendim icin e-devletten barkotlu ;vukuatli nufus kayit ornegi, adli sicil kaydi ingilizce, dogum belgesi ingilizce almama ve yuklememe gerek var mi bu ayakta ?
    5. Alacaksam ege,r kendim ve esim icin e-devletten alcagim vukuatli nufus kayit ornegini ingilizce yapip, noterletmem gereklimidir? sizler nasil yaptiniz?
    6. IRS ten alacagim 2023,2024,2025 tax transcript yeterli olurmu? yoksa bunlarin yanina yine son 3 seninin W2 ve 1040(toplami en az 60 sayfa) formlarinida yuklemelimiyim?
    7. Sizce son 2 ayin paycheck lerini yuklemelimiyim.
    8. Bankalarda bulunan hesaplarima dair guncel bank statement yuklemelimiyim? siz ne yaptiniz?
    9. 401(k) emeklilik fonu statement yuklemelimiyim. Siz yada esiniz ne yapti?
      10, Turkiyedeki esim e-devletten ikamet almali mi, alinacaksa bu belge ingilizce ve noter yapilmali mi?
      11.Turkiyedeki ortak banka hesabimiza dair hesap cuzdani yuklememiz gerekli mi?
    sayfasinda bazi seyler cok net degil, yada ben cok fazlami ince dusunuyorum:(
    Yazdigim sorulari dusununce sacmaladim biraz galiba dedim kendime , lutfen kusuruma bakmayin. Pisikolojim bozuldu:(

Yukardaki bir cok evraki I-130 u doldururken zaten yukledik, tekrardan yuklemek ne kadar mantikli bilemedim,

Ilk asamada 45 evrak yukledim ve 250 resim koydum . Sanirim biraz abarttim, simdide ayni hatalari yapmak istemiyorum. Cunku Ucsic evrak yukleme sayfasinin altinda sizden istemedigimiz belgeleri yuklemeniz halinde bu durum surecinizi etkileyecektir ibaresine dikkat etmedim:(
    Biometri sureci beni geriye dusurdu, hata yapip sureci dahada uzatmak beni ve esimi bitirir:(

DS-260 ve I-864 asamasini tamamlayan arkadaslar cevap verirlerse cok minnettar olurum ve bu surece ulasacak arkadaslarada fikir olmus olur.

Surecteki destek ve yardimlariniz icin herkese cok tesekkur ederim, rabbim herkesi en kisa zamanda sevdigine kavustursun sevgi ve saygilarimla.

• Arkadaslar selam, dun olan gorusmemde sordukalri sorulari ve yasadiklarimi bira anlatmak isterim.

Sabah 8 de olan randevuma ben 7 de konslosluk onunde bekleyerek basladim. 8 e dogru baya sokakta sira olduk. Sokaktaki sirayi kapiyi acarak iceriye almaya basladiklarinda sirada olmanin hic bir anlami kalmadi ve butun millet kosara iceri girdi. Inanilmaz sacma ve sinir edici bi olaydi cunku sira disindaki insanlar onden hizlica iceri girdi.
    Konsoloslugun kapisinda sira ya girildi tekrardan. Bilginiz olsun o siraya esinizle girebiliyorsunuz ben bilmiyordum sonra baktim herkes o sirada telefon ile olunca anladim bende esimi yanima cagirdim .
    Ilk once 7.30 randevulari alindi biz 8 olanlar sag kenarda bekledik.
    Konsolosluk da calisan bir abla surekli kapiyi acip kurallardaan bahsediyor fakt siranin arkasina gelmiyor sesi. Randevu saatinizinkacirirsaniz birsey olmuyor ben 8 deki randevuya 8.30 gibi girebildim yai sorun edilmiyor.
    Bagiran abla sunlari soyluyor; montlarin onunu acin, tek sira bekleyin, guvenlik kurallarini ihlal etmeyin, ellerinizi cebinizden cikarin , telefon tablet saat airtag vs yasaktir gibi bagiriyor.

Siran gelince ilk giriste vezne de olan adama pasaportumu verdim ve tek siraya girdim. Kadin adimizi okudu ve tek tek iceri aldi. Guvenlikten gecip icerde yuruyerek arkada olan binaya geciyorsunuz. Orda tekrar randevu saatinuzinteyitleyip size numara veriuyorlar.

Sol taraf gocmen, sag taraf gocmen olmayan kisilerin bekledigi yer gibi geldi bana.
    Saat 1
    9 a kdr bekledim numaram ilk 15 numarali vezne de yandi ve oraya gittim.
    Bana direk "sizin evleneli 2 seneyi gecmis Cr1 den Ir1 e ceviriyorum dosyanizi " dedi turk oldugunu dusundugum tatli bir kadin. Sonra evraklari istemeye basladi;
    -Adli sicl kaydi
    -Pasaport
    -Evlilik cuzdani
    -1 adet fotograf
    -Esimin bosanma belgelri( ben sadece fotokopi verdim bilerek cunku ilk bosanmasinin orjinali bende mevcu degildi yer mi diye kontrol etme istedim ama 2.gorusmeye cagrildigimda yemedi ve orjinalleri sordular)
    -Verginiz yeterli olmayabilir diyerek vergiye dair tum belgeleri istediler benden ( biz vergiyi ona gore hesaplayip yaptirdik dolayisiyla tutar onlarin minumum olarak istediginden yuksekti )
    Tax return, tax transcript,record of account vs ne varsa hepsini verdim o asamada.
    -Transaction Confirmation belgesini de istedi onuda verdim (kargo belgesi)

-Baska bir ulkede yasadiniz mi diye sordular turkce ve Barselona da 6 ay yasadigimi belirttim. (Amerikada 2 seneye yakin kaldigimi soylemedim cunku turist vizesiyle kalmistim)

-Gorusmeyi turkce mi ingilizcemi tercih edersiniz diye sordular turkce diye belirttim.

Daha sonra ayni numara ile beklemeye basladim.

2 saate yakin bekledim ve sira bana geldi.

-19 numaradan cagrildim. Cok tatli bir amerikali ablamiz vardi ve cok rahattim.Sirasini hatirlamiyorum ama sordugu sorulari size yazacagim.
    Bana ingilizce biliyormusnuz dedi bende "evet ama gorusmeyi turkce yaparsak daha rahat hissedicem " dedim. Oda bana "bende ingilizce yaparsak daha rahat hissedicem dedi ve guldu" fakat turkce yaptik 🙂
    Ilk once yemin ettirdi ve parmak izi verdirtti.
    Anladigim kadariyla bana baya soru sordu. Yaklasik 15 dk konustuk.

-Esiniz "ugur" mu dedi.
    -Nerde tanistiniz?
    -Daha once siz evlendiniz mi? Esiniz evlendi mi?
    -Cocuk varmi?
    -Esiniz ne is yapiyor?
    -Ne zaman tanistiniz? Ne zaman evlendiniz?
    -Turkiyede mi evlendiniz?
    -Baska vergi evrakiniz varmi dedi? Yok dedim hepsiniz vermistim cunku.
    -Fotograf gormek iatedi ben direk 30-40 fotoluk albumu verdim alip tesekkurler dedi geri verdi.
    -W2 varmi dedi hayir dedim
    O arada sari kagida vergiye dair eksik oldugumu fln yaziyordu.
    3 tane 1099 vardi onlari vermistim dosyalarin arasinda onlari bulup . Aa tamam tamam dedi kendi kendine. Pesine esiniz ne is yapiyor dedi. Lyft uber amazon yapiyor ayrica 2 adet tiri var soforleri var dedim vergi konusunda kagida isaretledifi yere carpi yapip iptal etti o kismi.

Ben o sormadan kendimi aciklamak istedigimi belirttim ve amerikada turist vizesiyle fazla kalis gerceklestirdim dedim. Oda ne kadar fazla dedi. 6 ay 20 gun falan dedim. Kendi kendime aciklama yaptim ben neden nasil fln diye o asla soru sormadi ve sallamadi 😂

Konu bosanmaya geldi "evraklarin orjinalleri nerde?" diye konuya girdi 🙂 bende bir bosanmanin orjinali yanimda fakat digeri yok dedim.
    Oda o evrak ile pasaportunuzu bize kargolayin dedi ve sari kagit ile birlikte bana geri verdi.

Cogu evragi bana geri verdi.Onda kalanlar galiba; -1040 tax transcriptleri ve returnleri. 1099 lari geri verdi.
    -Nufus kayit ornegi
    -2.Bosanma evraginin fotokopisi orjinali geri verdi.

Galiba 11.20 gibi gorusmeden ciktim.
    Simdilik hatirladiklarim bunlar sormak istediginiz soru varsa cevaplayabilirim.

• @Ekto-Oktan Selamlar dostum, evet son zamanlarda Uscis baya hızlandı bir sorun çıkmazsa ben de Mart gibi bekliyorum. Aslında K-3 için de sıramız gelmiş gözüküyordu sistemde ama bize bir faydası olmadı gibi gözüküyor. Neyse zaten 10 yıllık için böylesi daha iyi olacak 😅 Böyle giderlerse senin zamanına doğru biraz daha kısalabilir. Sonuçta şu an 12 13 ay civarında, önceki dönemlere göre baya hızlı. Dediğin gibi güzel bir doğum günü hediyesi olur senin için 🙂

Bir de şunu fark ettim. Ocak-Şubat-Mart döneminde vize randevusu olan kişiler şu an 'doğal olarak' forumu aktif kullanıyor, bizler de tüm deneyimlerinizi okuyoruz notlar alıyoruz herkese tekrar teşekkür ederim. Fakat bekleyen arkadaşlarımız haricinde forumda çok fazla I-130 onayı bekleyeni görmedim. Ya önceki dönemlere göre bir azalma var ya da sessiz kalıyorlar artık hangisi bilemiyorum 🙂

• @yeşim-yıldırım Konusu açılmışken buradan sorayım, boşanma belgesi için istenilen belge bu mudur, konu hakkında bilgisi olan arkadaşlar dönüş yapabilirse sevinirim.

02260c22-c5de-42d5-a472-7ca1a79c07d3-image.png

• @can-bolatbaş evet hocam üzerin de boşanma evrağı yazıyor.

• @Refiks Eyvallah hocam teşekkür ederim

• Arkadaşlar ödemeyi falan yaptım request kısmında bişey yapmadım
    image.png resimdeki gibi görünüyor hala qr kod biyerde göremedim. pre approved olarak görünüyor henüz kafam allak bullak bilenler yazabilirmi bişeyi yanlış mı yaptım naptım

• @Bircan Merhabalar, sorularınızın doğru cevapları bende mi bilmiyorum ancak ben nasıl yaptığımı size anlatayım;

1. E devletten evlilik belgesi alınıp alınmadığını bilmiyorum. Ben bana belediye memurunun verdiği kırmızı evlilik cüzdanını kapağı ve boş sayfaları dahil bir şekilde tarattım ve hem USCIS sistemine, hem de NVC sistemine yükledim. Kabul ettiler

2. Pasaport biyografisi için soruyorsanız, bilgilerin olduğu tüm sayfaları taratabilirsiniz bence, ben kendi pasaportum için o şekilde yapmıştım

3)Vatandaşlık belgeniz daha güvenilir olur ancak zaten ABD kimliğiniz varsa onu hem domicile hem de vatandaşlık belgesi olarak kullanabiliyor olmanız gerekir

1. E- devletten aldığınız barkodlu belgeler yeterlidir. Barkodlu olduğu için bu belgeler kabul görüyor. Boşanma durumu varsa bu belge ile ilgili malesef bir tecrübem yok. Evet NVC'ye de yüklemeniz gerekir.

2. NVC'nin kabul edeceği evraklar genellikle e devletten aldığınız evraklar oluyor, boşuna notere para harcamayın bence

3. Aslında bu soruyu I-864 formunu doldurunca daha iyi anlayacaksınız neden gerekli olduğunu. Tavsiyem 2025-2024 ve 2023 yıllarını baz almanız. 3 seneye gerek var mı? Eliniz sağlam bir şekilde mülakata girmek istiyorsanız evet var. Tax transcripts, 1040 ve W2 evraklarını yükleyin. Anladığım kadarıyla sponsorun finansal durumunu göstermeye 1040 evrakı yeterli oluyor ama istiyorlar işte, yükleyin bence. Yüklerken alt kısmına evrağın hangi evrak olduğunu yazmayı unutmayın. Özellikle türkçe evraklara böyle bir açıklama yazarsanız, memurlar daha kolay bir şekilde evraklarınıza ulaşabilir.

4. Paycheck veya paystub yüklemenizi tavsiye ederim ancak zorunlu değildir. Neden tavsiye ettim? Sponsorun güncel maaşını ancak bu belgeyle gösterebilirsiniz, elinizin güçlü olması açısından önemlidr.

5. I-864 formunda gösterebiliyorsanız, yükleyebilirsiniz ancak etkisi ne olur bu konuda bir tecrübem yok.

6. bir bilgim yok

7. Boşanma evrakı dışındaki evraklar e devletten alınmalı, kabul görüyor. NVC bu evrakları barkodlu olduğu için kabul ediyor.

8. Yani ilişki kanıtı olarak yüklenebilir ancak fotoğraflar gibi daha çok sizi kanıtlayan kanıtlar çok daha işlevsel olacaktır

Öncelikle psikolojinizin bozulması oldukça normal, benim de psikolojim bozuldu, hastaneler de yattım. Saçma bir süreç ve saçma bir şekilde uzun. Yapacak bir şey yok, Allah bekleyen herkese sabır versin inşallah, bol şans dilerim

• @Burak-0 bu gördüğüm kısım ustraveldocs sistemindeki kısım ise, bu kısmı şimdilik dikkate almayın. Bildiğim kadarıyla bu kısım eğer pasaportunuzu Ankara VFS ofisinden teslim alacaksanız, bir randevu almanız gerekiyor öncesinde, onun için yapılmış, yani sizin büyükelçilikteki mülakatınızla ilgili bir durum değil

• Arkadaşlar sağlık randevusu tarihini aldık ama değiştirme şansımiz var mı biliyor musunuz ?

• @zeynep1212 değiştiriliyor tekrardan randevu sorgulama ekranından sanırım öyle hatırlıyorum

• @Seyduna cok teşekkürler hacım , daralmıştım gercekten. ödeme de problem cıktı sonra case number i kabul etmedi bugun hepsi oldu. Ayrıca evet usvisascheduling.com daki sayfa bu. Hala qr kod arıyorum canına yandımının sitesinde

• @Merve-Khan tamam bir bakayım çok teşekkürler

• @Burak-0, içinde söyledi: IR-1/CR-1 süreci ve mülakat deneyimleri (ABD vatandaşı ile evlenip Türkiye'de Green Card almak)

@Seyduna cok teşekkürler hacım , daralmıştım gercekten. ödeme de problem cıktı sonra case number i kabul etmedi bugun hepsi oldu. Ayrıca evet usvisascheduling.com daki sayfa bu. Hala qr kod arıyorum canına yandımının sitesinde

Sanırım olay şu , suan pre approval kısmında oldugu için sistem qr kod göstermiyor. Onay gelince sanırım o QR kod a ulasabileceğim. Gittiğim yol bilgileri girdikten sonra premium delivery secip ödemeyi yaptım , case number i ilkte kabul etmedi dün bugun etti. suan herhangi bişey yaptırtmıyor beklemedeyim. Sağlık raporu için randavu kısmına geçeceğim şimdi

Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

137

60.6k
Kullanıcı

5.1k
Konu

533.2k

| | | |