Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

IR-1/CR-1 süreci ve mülakat deneyimleri (ABD vatandaşı ile evlenip Türkiye'de Green Card almak)

• @can-bolatbaş 9 şubatta welcome Letter geldi zaten araştırma evrak vs hazırlığım vardı direkt 1-2 haftaya tamamladım evrakları. Doğum belgesini formül-a yüklemişim sonra apo stilli çevirili e-devletli her versiyonu yükledim bugün DQ oldunuz diye mail geldi ben şok oldum. IR-1 almak istiyorum mülakatı erteliyecem gelirse valla 😂

• @umayy cok tesekkurler ☺🙏

• @Fatma-Antalya Öncelikle teşekkür ederim güzel dilekleriniz için,

Aşıları vurulup enabız sisteminden çıktı aldım aşı kartı elle yazılabilen bir şey olduğu için kabul etmiyorlar ve birazda biliyor gibi davranmak zorundasınız çünkü onlar sadece kendileri bildiklerini sanıyorlar yok diyorlar kan değerlerine etki ediyor vs hiç alakası bile yok ilk girer girmez pasaport ve enabız çıktısı verdim ve özellikle söyledim tdap,mmr,vacelino aşılarını vuruldum diye ve artı olarak kolum çok ağrı çekmesin diye vuruldum dedim. Doktor ne derse desin alttan alıp bildiklerimi söyledim ve hiç bir şey yapamadılar çünkü öyle bir hakları yok araştırdım çünkü mailde yazan şey aşı kartları kabul etmiyoruz diyorlar devlet çıktısını değil.

• Evet arkadaşlar ben an itibariyle daha USCIS'den onay almadan tüm Joint sponsor evraklarını detaylı bir şekilde hazırladım I-864'ü doldurdum gerekli Tüm belgeler hazır W2 vs herşey hazır gayet rahat şekilde NVC Letter aldığım an Joint sponsoru sisteme ekleyip eklendiği an doğrudan hepsini yükleyip hızlıca bir DQ alıcağım Sonrasına bakıcağız Şu İş bitsin de kurtulalım artık diye canımı vericem artık yeter 😃 Şu Amerikaya bir varırsam bir anda karar değiştirmezsem ilk işim orduya enlist olucam doğrudan 😅

• @Ekto-Oktan merhaba cok mantikli ben de yavas yavas hazirlamak istiyorum, trackmyvisadaki yavaslamayi farkrttiniz mi siz de?

• @Mangoman Mülakatınızı ertelemenize gerek yok doktor muayenesinden itibaren 6 ay içinde abd'ye giriş hakkınız var. Zaten o süreye kadar vizeniz otomatik IR-1e dönmüş olur 😅

• @bamboo TMVN verileri biraz yavaşladığımızı gösteriyor evet ama ben sebebini anlamış değilim…

• @can-bolatbaş, içinde söyledi: IR-1/CR-1 süreci ve mülakat deneyimleri (ABD vatandaşı ile evlenip Türkiye'de Green Card almak)

@Mangoman Mülakatınızı ertelemenize gerek yok doktor muayenesinden itibaren 6 ay içinde abd'ye giriş hakkınız var. Zaten o süreye kadar vizeniz otomatik IR-1e dönmüş olur 😅

Yani şartlı green kart almayalım diye 6-7 ay geç başvurduk. O kadar bekledik şimdi erkenden vermeseler diye dua ediyorum 😁😅

• @can-bolatbaş Bu ayrıntıyı düşünmemiştim. İran Amerika savaşı da patladı erkenden alıp evliliğin iki yılı dolar dolmaz gitmek daha mantıklı doğru söylüyorsunuz. Teşekkürler.

• @Mangoman, içinde söyledi: IR-1/CR-1 süreci ve mülakat deneyimleri (ABD vatandaşı ile evlenip Türkiye'de Green Card almak)

@seda-2 Grupta overstay yaptığı halde green kartını alan birini gördüm. Sorun etmeyin. Turist vizesi gibi değil immigrant vize çok farklı. Grupta detaylı arama yapın bulursunuz mutlaka.

Bende aldım amerikadayım suan cok sukur sorun yok 🙂 tesekkurler cevap verdıgınız ıcn

• @bamboo Maalesef I-130 CP kısmında incelenen I-130'larda yavaşlama var nedenini kimse bilmiyor USCIS bırakın hızlı çalışmayı artık çalışmıyor gibi bir şey son 7 gün felaketti doğru düzgün dosya onaylamadılar Toplam onay süresi 12 ay olmuştu şimdi tekrardan 7 gün geriye kaydı eğer biraz daha böyle devam ederse toplam onay süresi 12.5 Ay olucak ve tekrardan yavaşlıcak.

USCIS ne deniyor bilmiyorum ama hızlanmaları lazım bu şekilde giderse bizim onaylar Hazirana hatta temmuzun ortasına kadar sarkabilir...

• @ozcancavus Burada kesin bir yavaşlama var özcan hocam ben Reddit olsun Discord kanalları olsun Yabancı kaynaklarıda takip ediyorum herkes aynı fikirde USCIS şuanda çalışmıyor gibi bir şey ne olduğunu kimse bilmiyor...

• @Ekto-Oktan oysaki cok umutlanmistim ben surekli kontor ediyorum gunlerdir hicbir degisiklik yok , nisan sonu gosteriyor su an , ama bu gidisle dediginiz gibi yaz sonunu bulabilir, hayirlisi olsun

• @bamboo Biraz hızlanması gerek eğer bu yavaşlama çok uzun sürmezse çok etkilemez yani benim umudum en azından martın 2.haftasında tekrar ivme almaları. Eğer martın 2 haftasında hala bu yavaşlık ile neredeyse hiç dosya onaylamadan devam ederlerse günün sonunda çok kötü tabloya evrilebilir bu iş bekleyip görüceğiz elimizden hiçbir şey gelmiyor iyi olmasını umut etmek dışında tek yapabiliceğimiz öylece bakmak :((

• Arkadaslar merhaba
    Oglumun vizesi cuma gunu onaylandi pasaport kismi Hala administrative Processing yaziyor bu normal mi

• @zeynep1212 bende cuma girmiştim şuan baktım issued olmuş

• @Ekto-Oktan hocam selamlar zaten I-130 case onaylanma süreleri ortalama 12-13 ay diye biliyorum. Bizim dönemimizde çoğumuz bu sürelerle hatta 15-16 aylarla onay aldık. Evet son günlerde özellikle son 3-4 aylık süreçte onay süreleri belli bir aşama kaydetmişti ancak tekrar eski haline dönmeye başladı anlaşılan. Siz yine de en başından kendinizi 12-13 aylık bekleme süresine göre hazırlayıp erken olursa çok güzel bir sürpriz olmuş gibi karşılayın bence çünkü bu uscisin sağı solu hiç belli olmuyor cidden içeriden bi adam falan ayarlamak lazım 🙂 Yine de en büyük temennimiz tabii ki en kısa sürede bu işlemin hallolması beklemek kolay değil 🙏🏻

• @Mahmut-Can-Yapıcı evet simdi Ben de tekrar baktim issued olmus 🙏

• @erncndr Merhaba Eren hocam evet evet haklısınız biz sadece genel olarak biraz endişeliyiz çünkü hızlanmayı görünce şu işten erken yırtıcağız sonunda kurtuluyoruz gibi bir moda girdik dedim aha 1-2 ay erken biticek şimdi umudumuz yavaş yavaş kayıyor çünkü USCIS eskisi gibi yavaş çalışmaya başladı ve hızlanmazlarsa günün sonunda alıcağımız onay bizimde 14-15 ay olabilir...

Umarım bir an önce hallolur yani NVC için tüm belgelerim hazır Joint sponsor belgelerine kadar bitirdim ben ki USCIS süreci tam bir çile 9 ay oldu ve hala bekliyorum en ufak gelişme yok

Yani diğer dostlarımızın NVC timelinelarına bakıyorum NVC mektubu yolladıktan sonra 1 ay içinde DQ alanlar var yani Şu USCIS bi bitse geri kalan süreci ben roket hızında DQ'ya taşıyacağım sonra bir kaç ay da mülakat beklerim biter bu iş ama USCIS çemberinden bir çıkamadık gitti...

• @Ekto-Oktan dostum alakası var mı bilmiyorum ama son mülakat dağıtımından 35 gün felan geçti hala ses yok. Buna dikkat etmemin sebebi ankara'da backlog kalmadı IV scheduling tool ocak 2026 da dq olanlara kadar gelmiş yani mülakatın artık dağıtılması gerekiyor. Umarım genel olarak bir duraksama yoktur baştakine kalsa kimseyi almayacak ülkeye :)))

Benzer Başlıklar

• 1589
  • 3116
  • 1360
  • 9
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

164

60.6k
Kullanıcı

5.1k
Konu

533.2k

| | | |