Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!
  • ⭐⭐

    Selam arkadaslar,

    ABD'de kullanmis oldugumuz bankalar ve faydalanmakta oldugumuz hizmetleri hakkinda yazarak, ABD'ye yeni gitmis veya gidecek uyelerin banka ve hizmet tercihi konusunda fikir sahibi olmalarini saglayabiliriz.

    Malum her bankanin farkli ve zaman zaman kazancli kampanyalari oluyor.


    alt metni

    Ben Discover CashBack Debit Card kullaniyorum. Bu bankayi tercih etme sebeplerim: Dijital bir banka olusu, 7/24 aktif ve hizli cagri merkezinin olmasi, yillik kart ucretinin olmayisi ve hesabinizda 1$ dahi tutsaniz kartinizin kapatilmayacak olusuydu. Ayrica Turkiye'de Garanti Bankasi ile bir anlasmasinin oldugunu okumustum sitesinde. Deneme sansim olmadi ancak Garanti ATM'lerinde Discover logosunun yer almasina bakilirsa sanirim para cekimi yapabiliyoruz ve Garanti POS cihazlarindan odeme yapabiliyoruz. Ayrica oldukca basit ve ergonomik bir mobil uygulamalari var.


  • Ben geldiğimden bu yana Bank of America'yı kullanıyorum. Bankalarında mevduat hesabı açtıktan 1 hafta sonra debit card'ım, 2 hafta sonrasında da 1000 $'lık credit card'ım elime ulaştı. Credit card ve hesap kullanım için herhangi bir aidat ödemiyorum. Credit card ile yapılan bazı alışverişlerde cuzi oranda bonus elde ediyorsunuz. Bankanın internet mobil uygulaması oldukça kolay. ABD içi para transferinde limit dahilinde olduğu sürece herhangi bir komisyon almıyorlar. Bildiğim kadarıyla şube yaygınlık anlamında ABD'nin en büyük 2.bankası.

  • ⭐⭐⭐

    @edelweiss
    Discover kredi kartını belirttiğiniz nedenlerle ve ayrıca saving hesabınıda şuan en yüksek APY oranını sağlaması nedeniyle kullanıyorum.

    Ayrıca Capital One bankasının kredi kartı ve Saving hesabını kullanıyorum. Capital One çoğu bilindik bankaların uyguladığı ekstra ücretleri uygulamıyor ve neredeyse her köşe başındaki ATM ile anlaşması ver, ücretsiz para çekilebiliyor. Gerçi Amerikaya 2017’de geldiğimden beri 1 veya 2 defa nakit çektim sanırım.

    Bank of America’yı 1 sene kullandıktan sonra kredi kartımı ve maaşımın direk yattığı hesabı kapatarak tüm ilişkimi kestim. Ücretlendirme ve kural politikaları ile bankanın genel olarak hantallığını saçma ve gereksiz buluyorum. Özellikle bu kadar alternatif varken.



  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @edelweiss garanti bankası resmi sitesinde sadece KKTC ve malta var.

  • ⭐⭐

    @ayvalik10 Garanti Bankasi'nin Discover ile yaptigi anlasma sadece kartlarin ulkemizde kullanimi ile sinirli.

    Yukaridaki siteyi inceleyebilirsiniz. Discover ve DinersClub logolarinin oldugu yerlerde kullanilabileceginden bahsedilmis. Ayrica Citibank ve Garanti ATM'lerinden de nakit cekilebiliyormus.

  • ⭐⭐


  • Vallah henüz giriş yapmadığımız için daha kullanamadım ancak benim araştırmalarım beni capitalone 360 checking ve saving hesaplarına götürdü. Eyalete göre değişiklik olmakla birlikte fiziki şubelerini elzem durumlarda kullanabileceğiniz online bir hesap. Türkiyedeki Enpara misali. Yazılana göre eft hesap işletim ücretleri yok. Ücretsiz kredi kartı mevcut ve kredi skoru için en iyisi denmekte tüm yabancı kaynaklarda. @FreeWoRLD şuan fiilen kullanmaktasın. Bilgiler doğru mudur. Havale eft ücreti yok. Gelen swift ücreti yok. Hesap işletim ücreti yok. Çek karnesi ücretsiz. Ücretsiz kredi kartı var. Atm ağı geniş ayrıca ücretsiz. Bu ücretsiz atmlere all pointler de dahil. Deneyimlediklerini teyit edersen sevinirim. Ayrıca burada akkıma gelmeyen genel bankacılık işlemleri ve ücretlerini anlatırsan süper olur. Ha bak 1 tane daha geldi aklıma. Faturaları otomatik ödemeye verebiliyoruz ve bunun için de ücret yok.

  • ⭐⭐⭐

    @the-black-eagle ABD'de hangi bankalari ve hizmetlerini kullaniyorsunuz? içinde söyledi:

    Vallah henüz giriş yapmadığımız için daha kullanamadım ancak benim araştırmalarım beni capitalone 360 checking ve saving hesaplarına götürdü. Eyalete göre değişiklik olmakla birlikte fiziki şubelerini elzem durumlarda kullanabileceğiniz online bir hesap. Türkiyedeki Enpara misali. Yazılana göre eft hesap işletim ücretleri yok. Ücretsiz kredi kartı mevcut ve kredi skoru için en iyisi denmekte tüm yabancı kaynaklarda. @FreeWoRLD şuan fiilen kullanmaktasın. Bilgiler doğru mudur. Havale eft ücreti yok. Gelen swift ücreti yok. Hesap işletim ücreti yok. Çek karnesi ücretsiz. Ücretsiz kredi kartı var. Atm ağı geniş ayrıca ücretsiz. Bu ücretsiz atmlere all pointler de dahil. Deneyimlediklerini teyit edersen sevinirim. Ayrıca burada akkıma gelmeyen genel bankacılık işlemleri ve ücretlerini anlatırsan süper olur. Ha bak 1 tane daha geldi aklıma. Faturaları otomatik ödemeye verebiliyoruz ve bunun için de ücret yok.

    Tavsiye ederim Capital One ile bankacılığı. Bank of America’nın bir çok aptalca uygulaması ve ücretlendirmesi var. Capital One’da dediğiniz gibi bir çok şey ücretsiz. İki kredi kartım var, ilki $35 senelik aidat var fakat cashback özelliği var. Şuan cashback’te $70 oldu bile son 3 aylık harcamamda. Diğer kartımda ise senelik ücret yok.

    Bankalar arası para transferi için Zelle isimli bir sistem var. Bank of America, Capital One ve bir kaç büyük bankanın ortağı olduğu bir firma ve bu bankaların sistemlerine entegre. 1 dk içinde bankalar arası para transferini ücretsiz yapabiliyorsunuz.


  • @freeworld teşekkürler.


  • Valla on numara bir konu olmuş. Diğer banka finans ile ilgili başlık çorba olmuştu. Net ve arındırılmış bilgi gibisi yok. Umarım burayıda karışık bir hale getirip aynı şeyleri binkere yazmalar.. Çok faydalı buldum. 👍📈


  • @FreeWoRLD @Edelweiss Bankaların çağrı merkezinde Türkçe hizmet alınabiliyor mu? Böyle bir durum hangi bankalarda var? Kullanılan app lerde Tr dil seçeneği oluyormu? İlk zamanlar için soruyorum 😅


  • @freeworld ayrıca transfer için zelle demişsiniz. Anladığım kadarıyla işler Türkiyedeki gibi dönmüyor. Yani transferler merkez bankası üzerinden takas/mahsup şeklinde. Bunun için belli bankalar belli ortaklıklar oluşturmuş anladığım kadarıyla.

  • ⭐⭐⭐

    @the-black-eagle ABD'de hangi bankalari ve hizmetlerini kullaniyorsunuz? içinde söyledi:

    @freeworld ayrıca transfer için zelle demişsiniz. Anladığım kadarıyla işler Türkiyedeki gibi dönmüyor. Yani transferler merkez bankası üzerinden takas/mahsup şeklinde. Bunun için belli bankalar belli ortaklıklar oluşturmuş anladığım kadarıyla.

    Zelle anlaşmalı bankaların birbirleri arasında kolay ve ücretsiz transferi sağlıyor. Liste şurada;

    Desteklemeyen bankalar arası para transferini ise ACH denilen bir nevi elektronik çek yazmak gibi bir sistem ile sağlayabiliyorsunuz. Ücretli olup olmadığını hatırlayamadım fakat 1 haftayı bulabiliyor bu yolla transfer.


  • @freeworld teşekkürler. Buradan açılmıyor site. Kendisini ataklardan koruduğuna dair mesaj yazılmış 😊. Demekki eft havale konusunda Türkiye daha merkezi ve hızlı bir sisteme sahip. Çok ilginç yalnız bir transferin bu kadar sürmesi.

  • ⭐⭐⭐

    @the-black-eagle ABD'de bence banka sistemleri cok eski ve yavas genel olarak. Turkiye'de bankalar IT konusunda cok yatirim yapti zamaninda - elbette biraz iyi kar yapabiliyor olmalarida etkili oldu.

  • ⭐⭐⭐

    Capital One ne kadar şubesiz ve online bir banka olsada (bazı nadir adreslerde cafe şubeleri var), ATM olanakları ciddi iyi.

    Örnek olarak bizim yaşadığımız bölgedeki ücretsiz ATM noktaları - ki şehir merkezinde filan değiliz


  • @freeworld anladığım kadarıyla north carolinada bayağı yaygınmış 😊 Ben TX için bakmıştım. Şube ve cafelerin olduğu bir eyalet. Açıkçası şube olmasını pek önemsemedim. Burada da bankalara yıllarca uğramadım elzem bir durum yoksa. Ancak elzem durumlarda şube önemli benim için. Fiziken para yatırma da önemli. O nedenle capitalone 360 tam bana göre dedim. Aksi halde zaten discover simple gibi bankalar daha mantıklı.


  • Capitalone'a ve discovery bank'a online olarak internetten saving ve checking hesap açabiliyor muyuz, yoksa şubesini bulup oradan mi başvurmak gerekiyor.. Bildiğim kadarıyla Chase, bank of amerika gibi bankalarda subeye gitme zorunluluğu var..

  • ⭐⭐⭐

    @sfati Tüm işlemler tamamen online olarak yapılabiliyor. Hesap açma, çek bozdurma, transfer vs..


Benzer Başlıklar

  • 2
  • 5
  • 10
  • 6
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

88
Çevrimiçi

40.1k
Kullanıcı

4.3k
Konu

420.0k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum