Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

F2A ve F2B Vize Süreçleri (Green Card sahiplerinin eş ve çocukları)


  • @beso bizim dosya ilk başta Vermont service center da idi. Sonra onay Texas tan geldi. Sizin de aslında onayınız gelmiş olması gerekiyor bence.


  • @beso Senator veya congressman den yardım almayı deneyebilirsiniz.


  • Merhabalar, Esim icin sureci amerikadan baslattik. Bizim PD 26 Mayis 2023, bi ay sonra calisma izni geldi. Agustos 2023 de saglik raporu istendi Kasim 2023te mulakata gittik. Mulakatin ertesi gunu I-130 onaylandi. PD Ekim 2025te current oldu ama daha haber alamadik(Ocak 2026). Ne kadar bekleyecegiz current olduktan sonra bir fikri olan var mi. Surec gercekten cok uzadi. Bu asamada congressmen e ulasmak filan faydali oluyor mu dosyayi sonuclandirmak icin, beklemek mi daha iyi. 3 Sene oldu ulkeye gidemiyoruz.


  • Merhaba, bizim uscis F2A dosyamızda nihayet gelişme oldu. Fakat Uscis dosyayı NVC Ankara ye göndermesi gerekirken bize 4 Mart 2026 uscis new jersey ofisinde mülakat randevusu verdi. Ben Türkiye’deyim. Sistemsel ya da memur hatası olduğunu düşünüyoruz. Bunu nasıl düzeltebiliriz? Başına gelen var mı acaba?


  • Selamlar turist vizeleri 2 sene sonraya veriliyordu artik bikac hafta sonraya randevu veriyorlar. F2a icin de surec hizlanir mi veya hizlandi mi bekleyenler icin?


  • 24 haziran 2022'de başvurumuzu yaptık, 21 ağustos 2025 uscis onayı geldi, biraz yavaş olsa da temkinli dikkatli bir şekilde evrak sürecini halledip bütün evraklarımızı 23 ocak 2026 tarihinde sisteme yükledik ve 3 şubat sabahın köründe dq maili geldi.

    şu an mülakat tarihi bekliyoruz, bunu yazarken farkettim, dün almışız maili sanki günler geçmiş gibi geliyor. zaman şu an akmıyor gibi bana.

    mülakatı da atlatalım, çok bekledik.


  • Dosyamın hangi service center de olduğuna nereden bakabilirim


  • Arkadaslar selam,

    Esim icin F2A surecindeyiz ve ben henuz vatandas degilim benim greencardim uzerinden baslattik. Bugun USPSden gelen bildirimlerde esimin adina I-387 yazan bir zarf gelecegini gorduk, henuz elimize ulasmadi ama acikcasi anlamadik.O kodla herhangi bir form ne USCIS sayfasinda var ne de baska bir sistemde. Bunu sekilde bir form alanlar oldu mu? Avukata da yazdik. Bekliyoruz. Yorumlariniz icin simdiden tesekkur ederim.


  • @aysthehk ben form ile ilgili böyle bir bilgi buldum google dan bakınca, gözünüzden kaçmış olabilir.

    “Form I-387, "Report of Detainee's Missing Property," is an U.S. Immigration and Customs Enforcement (ICE) document completed by facility staff when a newly arrived detainee reports that their personal property was lost or left behind at a previous location. This form ensures missing items are documented, investigated, and tracked”


  • Merhaba arkadaslar,
    Esim ive cocuklarım icin F2A surecindeyiz benim greencardim uzerinden baslattik. Uzun bir aradan sonra NVC den olumlu bir cevap geldi belglerimizin yuklememizi istediler.
    Sponsor belgesi harici butun belgeleri sorunsuz bir sekilde sisteme yukledik. Ek sponsor eklememiz gerekiyor ama bir turlu basaramadık.
    Aile birleşimi ile ilgili sistemde sponsor belgelerini ekledikten sonra joint sponsor eklenmesi için bir button var orada “add joint sponsor” deyip bilgi ve belgeleri
    yüklediğimizde sistem kapanıyor ve işleme almıyor bir süre sonra tekrar giriş yaptigimizda sponsor eklenmemiş oluyor.
    Bir türlü çözemedik. Mail attık yaklaşık 15 gün oldu dönüş yapmadılar.
    Bu konu ile ilgili bir bilginiz öneriniz olur mu acaba?
    Çok teşekkür ederim.


  • Merhabalar,
    Esim ive cocuklarım icin F2A surecindeyiz benim greencardim uzerinden baslattik. Uzun bir aradan sonra NVC den olumlu bir cevap geldi belglerimizin yuklememizi istediler.
    Sponsor belgesi harici butun belgeleri sorunsuz bir sekilde sisteme yukledik. Ek sponsor eklememiz gerekiyor ama bir turlu basaramadık.
    Aile birleşimi ile ilgili sistemde sponsor belgelerini ekledikten sonra joint sponsor eklenmesi için bir button var orada “add joint sponsor” deyip bilgi ve belgeleri yüklediğimizde sistem kapanıyor ve işleme almıyor bir süre sonra tekrar giriş yaptigimizda sponsor eklenmemiş oluyor.
    Bir türlü çözemedik. Mail attık yaklaşık 15 gün oldu dönüş yapmadılar.
    Bu konu ile ilgili bir bilginiz öneriniz olur mu acaba?
    Çok teşekkür ederim.


  • Herkese tekrardan selamlar buraya girmeyeli uzun zaman olmustu asagidaki gibi amerika seruvenimi gorebilirsiniz emin olun beklemesi ayri dert burada tutunmasi ayri bir dert deneyimlemeden hicbir seyi bilemezsiniz vel hasil su an visa bultain de aciklama yok sizce tahmini ilerleme ne olur bilgisi olan var mi ayrica government shut down immigration sureclerini etkilemeyecek diye biliyorum yada etkiliyor mu ek olarak suan b1-b2 turist visalari kac gun sonraya appointment yapilabiliyor herkese bol sans


  • @KAFKAS26 selamlar farkli bir tarayicidan denediniz mi ?


  • @canwdb hem safariden hem choromedan hem de telefondan denedik hatta cerezleri temizleyip bir kez de oyle denedik ama sonuc hep ayni oldu "your request cannot be processed at this time" uyarisi geliyor ve joint sponsoru eklemiyor


  • @KAFKAS26, içinde söyledi: F2A ve F2B Vize Süreçleri (Green Card sahiplerinin eş ve çocukları)

    @canwdb hem safariden hem choromedan hem de telefondan denedik hatta cerezleri temizleyip bir kez de oyle denedik ama sonuc hep ayni oldu "your request cannot be processed at this time" uyarisi geliyor ve joint sponsoru eklemiyor

    Merhaba, ekteki videoyu izlemenizi tavsiye ederim. Adim adim butun surecleri anlatiyor. Belki ordan birseyler yakalarsiniz.

    https://www.youtube.com/watch?v=bTX9s0SvfhA&t=675s

    Ayrica, dosya buyukleri ve tiplerini kontrol ettiniz mi? Dosyanin hacmi icin sinirlar. Hatirlatmak icin soyluyorum, belki gozden kacmistir. Veya CEAC portali bazen guncelleme aliyor ve o saatlerde duzgun calismiyor. Umarim bir kesinti donemine gelmemistir.

    Kolay gelsin.


  • Hatırlattıgınız icin cok tesekkur ederim. Dediklerinizin hepsini yaptık ama yine maalesef cozum uretemedik .


  • Merhaba, bugün F2A mülakatım vardı. Consular approved olduğumu sözlü şekilde belirtti ancak CEAC case status sayfasına düşmedi henüz ve ayrıca eposta gelmedi. Normal mi?

    F22 kategorisindeydim ve F24 çevirmeye çalıştılar yaştan ötürü. Bu yüzden tereddüte kapıldım.

    alt metni


  • Selamlar,
    27.02.2026 tarihinde F2A mülakatım vardı, bugün (04.03.2026) statü ISSUED oldu. Henüz pasaport maili gelmedi.
    ustraveldocs'ta premium deliverynile Ankara ev adresi seçmiştim ama henüz VFS ödemesi yapmadım.
    • Hangi aşamada VFS Ankara ofisine gidip teslim alabilirim?
    • ustraveldocs üzerinden bir değişiklik veya ödeme yapmam gerekiyor mu?
    • VFS ödemesini yapmadan pasaportun kuryeye verilme süreci başlar mı?


  • Herkese merhabalar,
    2023 yilinda greencardimi aldim ve Amerikaya yerlestim. 5-6 ay sonra Ingiltereye tasinarak 2024 yilinda da Ingiliz vatandasi esim ile evlendim. Bu surecte Ingiltere’de yasayip her 6 ayda Amerika’yi ziyaret ederek greencardimi riske atmadim ama surecin uzayacagi sebebi ile de gectigimiz ay icerisinde re-entrye basvurdum ve biometric randevumdan sonra inceleme surecim basladi.

    Re entry inceleme surecinin 14-16 ay surmesi ve 2 yil travel document ile bu surecin 3 yil surecegini biliyorum. Ve esleri icin basvuru yapanlarin greencard bekleme sureclerinin de maalesef 3-4 yil surdugunu okudum.

    • Esim icin ikimiz de Ingiltere’de olarak burda ki konsolosluktan greencard basvuru surecini gerceklestirebilir miyiz? Maalesef bir tax ya da sponsor evraki gosteremeyecegim ikimiz de burda oldugu icin.
    • Esimin suan 2027 sonuna kadar turist vizesi var ve Ingiliz oldugu icin turist vizesi almak konusunda da bir sikintisi yok. Bizim durumumuzda tasininca aos yapma ihtimali olur mu? Tasininca zaten yillarca evli olmus olacagiz.

    Burada bu konuyu uzun yillardir arastirip avukatlardan daha bilgi sahibi olan arkadaslarin tavsiyelerini rica ederim. Cok tesekkurler


  • Traveldocs'ta adrese delivery seçmiş olmama rağmen, VFS Ankara gidip ücret ödemeden teslim aldım.


Benzer Başlıklar

  • DACA statusunde biri ile evlenip Green Card almak

    Taşındı Aile Dayanaklı Göçmen Vizeler gocmen vize green card vize
    2
    0 Oy
    2 İleti
    467 Bakış
    crazycellsC
    @numan011, içinde söyledi: DACA statusunde biri ile evlenip Green Card almak Merhabalar,Amerikada yaşayan kızarkadaşımın DACA vizesi mevcut(bu sene vizesini sorunsuz yeniledi tekrardan)eğer kızarkadaşımla evlenirsem aile dayanaklı green card veya benzeri bir oturum izni alabilir miyim ve ne tür bir statüye sahip olurum? Bu konuda bana cevap verip bilgilendirirseniz çok mutlu olurum. Maalesef DACA statusundeki kisiler ne ABD vatandasi, ne de Green Card sahibi olarak sayilmiyor. O nedenle tahminimce DACA statusune sahip biriyle evlenmek size gocmenlik icin hicbir fayda saglamayacak. Ama emin olmak adina, sorunuzu bir de Muslu Hukuk Burosu'na sormanizi tavsiye ederim: https://yesilkartforum.com/forum/category/120/muslu-hukuk-bürosu-sorularınızı-cevaplıyor
  • OHAL ve Pasaport Alamama Sorunu

    Yeşilkart (Greencard) ve Göçmenlik green card pasaport ohal randevu erteleme
    21
    0 Oy
    21 İleti
    8k Bakış
    W
    @crazycells Çok teşekkür ederim yardımınız için.
  • ABD Yolunda Evlilik

    Sabitlendi Taşındı Aile Dayanaklı Göçmen Vizeler k1 vizesi cr1 vizesi ir1 vizesi evlilik green card
    2k
    3 Oy
    2k İleti
    199k Bakış
    T
    Merhabalar, Şu an F1 statusunde doktora yapıyorum, Amerikali eşimle yakın zaman evlendik, nüfus kayit örneğimde medeni durum bekar olarak geciyor, başvuru paketinde bu belge isteniyor fakat konsoloslukta evliligi tescil ettirip medeni durum güncellenmiş haliyle mi bu belgeyi eklemeliyim yoksa evlilik öncesinde alinan nufus kayit ornegi yeterli olur mu ? Tesekkur ederim.
  • 11 Oy
    1k İleti
    205k Bakış
    P
    Herkese merhabalar, 2023 de greencardımı aldım fakat taşınmadım, tr de yaşıyorum. 2024 yılında re-entry permit sürecimi başlattım o da 2025 ekim ayı gibi 2 yıl olarak sonuçlandı. ben bu süre içerisinde 2025 eşimle türkiyede evlendim. Kendisi evlilikten önce turist vizesi almaya çalıştı ama ne yazık ki red yedi. Şu an hala türkiyede yaşıyor ve çalışıyoruz. fakat aile birleşimi ile ona da greencard aldırmak istiyorum böylelikle oraya taşınabiliriz fakat sanırım bunun için benim abd ye gidip yaşayıp çalışıp ona sponsor olmam gerekiyor. Bunu yapabiliriz ama burada bizim için en kritik olan şey süre. Şu an farklı ülkelerde aile birleşimi başvuru olan kişiler kaç yıl bekliyor acaba? Sanırım bunun kontrol edildiği tahmini başvuru süresi gibi bir site vardı ama onu bulamadığım için buraya sormak istedim. süre bizi çok korkutuyor ve bu yüzden cesaret edemiyoruz yıllarca ayrı yaşamaya
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

37

Çevrimiçi

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.9k

İleti

Powered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum