@Biks merhaba internette katar türklerden vize istemiyo yazıyo ama transit vize demişsiniz emin olamadım. Transit vize şart mı Doha aktarmalı uçuşlarda?
-
-
Merhaba arkadaşlar, benim covid haricinde aşı kartım yok. Yaş itibariyle okulda vb olduğumuz aşılar dijitale aktarılmadı. Sağlık kontrolü için aşı kartınızı nasıl çözdünüz ? Olduğum aşıları gereksiz yeniden yaptırmak istemiyorum. Doktor bunun için anlayışlı oluyor mu ? Tecrübeli arkadaşlar geri dönerse çok mutlu olurum 🙏🏻
-
-
Merhaba arkadaşlar,
Ben DV Green Card sahibi olarak ABD’ye giriş yaptım ve şu anda Ohio’da yaşıyor/çalışıyorum. ABD’de iş, banka, araç, adres ve vergi düzenimi kurmuş durumdayım. Nişanlım ise şu anda Türkiye’de ve Ağustos gibi evlenmeyi planlıyoruz.
Evlilik sonrasında onu mümkün olan en kısa sürede ABD’ye getirmek istiyorum. Şu an en hızlı ve guvenli seçeneklerden biri dil okulu/F1 süreci gibi göründüğü için, aklımdaki plan onun bu şekilde ABD’ye gelmesi, burada evlendikten sonra benim üzerimden Green Card sürecine başvurmak. Hali hazirda Agustos ayina cok kalmadigi icin turist vizesi ile randevu almamiz cok zor gorunuyor ve turist vizesinin red orani ogrenci vizesine gore cok daha yuksek. Alternatif onerileriniz varsa alabilirim.
Ancak özellikle şunları merak ediyorum:
Bu yöntemin riskleri nelerdir? Duzgun ilerletilmesi icin neler yapilmali?
F1/dil okulu ile giriş yaptıktan kısa süre sonra evlilik ve AOS süreci problem yaratabilir mi?
“Immigrant intent” konusu ne kadar kritik?
Ülkeye giriş-çıkışlarda sorun yaşanabilir mi?
Daha güvenli / daha risksiz bir süreç önerir misiniz?
Benzer süreci yaşayanların timeline ve deneyimleri nasıl oldu?Açıkçası öncelikli hedefim birlikte ABD’de yaşamaya hızlı şekilde başlayabilmek. Eğer bu süreç çok problemli/riskli görünüyorsa, alternatif olarak işimi bırakıp Türkiye’ye dönüp süreci oradan yürütmeyi ve bu sırada Re-entry Permit kullanmayı da değerlendiriyorum.Re-entry permit sebebine evlilik yazip, orada bu sureci yonetmek mantikli mi ? Bunu da yapan arkadaslarimiz varsa dinlemek isterim.
Benzer süreç yaşamış arkadaşların yorumlarını gerçekten merak ediyorum 🙏
-
-
Merhaba
Ben abd vatandasıyım amerıkada dogdum .turkıyede dogan 10 ve 13 yasındaki cocuklarıma ır-2 vızesıne basvurduk 2024 temmuzda onsylarımız geldı ır-2 vızemızı sldık tam 23 ay surdu bu işlem . Şimdi bundan sonraki surec nadıl işliycek bilgisi olan varmı 6 ay vıze suremız var ve gıtıs yapmamız grekıyor cocukların abd pasaportu nasıl cıkarılıyor bılgıdı tecrubesı olan varsa cok sevınırım . 2010 da ablam oglunu bu yolla abd vatandası yaptı gırıs yaptı sbd kısa sure kaldı ve turkıye ankara kondoloslugundan yegenımın pasaportunu cıkardılar .tabı bu durec 2010 ıdı ..şimdi nasıl oluyor kanunlar degıstımı bılmıyorum abd gırer gırmez greencardlı olacakları için abd pasaport basvurusu yapabılıyormuyuz .. -
merhabalar herkese
Benim sorum mülakat taki doktor muayenesinde aşı ile ilgili: Green Kart'tan önce istenen aşıları internette buldum ama bu aşıları yapmış olmamıza rağmen bizim e-Nabız'da birçoğu gözükmüyor. Bununla ilgili bizimle aynı durumda olanlar oldu mu? Hepsini tekrar mı yaptırmamız mi gerekli?
-
@ayvalik10 Merhaba, oğlum vatandaş ABD de yasiyor, anne baba statüsünden Green Card a müracaat etti, sonrasında iptal etti, iptalini posta yolu ile yaptı ama henüz bir cvp alamadık.
-
Merhaba.
Abd vatandaşı eşim üzerinden GC başvurusu yapacağım.Uscis sitesinde form ücretleri yazıyor ama ayrı ayrı yazıyor.
Tek seferde seyahat izni, çalışma izni ve 130 başvurusu yapacağım için chatgpt birlikte yaptığın için ayrıca ücret ödemene gerek yok diyor ama bu yıl başvuran olduy sa güncel ücret bilgilerini paylaşabilir mi?
Teşekkürler -
Merhaba, uzun bekleyis sonucunda dun vizemiz onaylandi. Esim ve benim icin sorunsuz gecen bir mulakat oldu, 5-10 dakika arasiydi galiba. Konsolosluk da kalabalik degildi. Bekleyenlere sabirlar diliyorum.
-
@Ali-a, içinde söyledi: Doktor ungan randevusu hakkında
@ATS16 Kredi kartından döviz olarak mı çekiyorlar ? Veya güncel kur üzerinden tutarı çevirip TL olarak mı ?
Saglik muayenesi gunundeki kur uzerinden TL cekim yapiyor Unganlar kredi karti odemelerinde
-
Aranizda I-130 onayi beklerken Petitioner Biometric randevusu gelen arkadasimiz varmi?
-
@çotonak28 merhaba Ben 2024 de seyahat iznim gelmemisti acil seyahat iznine basvurmustum ailemin saglik priblemleri sebebi Ile. Ve bana 1 aylik izin vermislerdi. Hemen 2 gun sonrasinda bileti aldik gittim ve seyahat izin suremin dolmasina 1 gun kala donus yaptim. Beni iceriye odaya aldilar neden gittinjz, kac gun kaldiniz , burada hangi adreste yasiyorsunuz diye sordular. Sonra gecebilirsiniz dediler.acil degildesizin gibi normal seyahat izninile seyahat Eden arkadasim da oldu bir sorun olmadi. Ama tabi bunlar bizim tecrubemiz. Avukata sordugumda sureciniz devam ediyor elbette kimse birsey garanti edemez ama bu green card olsada ayni v ekstrem bir surmunuz olmadigi surece giris yaparsiniz demisti.
-
Amerika vatandasligini kanitlayabilir 3 farkli belge var.
-- Dogum belgesi (Dogdugu state in "Vital Record"larindan alabilir)
-- Gocmenlik yoluyla alinmis "Certificate of Naturalization". (USCIS'e basvurarak yeniden cikartilmasini isteyebilir)
-- Amerikan pasaportunun kendisi (Bu elinde yoksa, diger iki maddeden birini tasiyor olmasi gerekiyor tekrardan pasaport cikarttirabilmek icin)SSN numarasi uzerinden vatandasligi sorgulanabiliyor ancak SSN belgesinin kendisi bir vatandaslik kaniti olarak sayilmiyor.
-- SSA (Social Security Administration) web sitesinden SSN kartini yenilenmesini isteme hakki var. -
@Metty-Yalcin Selamlar, maalesef bir etkisi olmaz. Benim de babam Amerikan vatandaşı ve benle kardeşlerim de başvurumuzdan 9 ay sonra approve olduk ama bu bir şey değiştirmiyor.
Bekarlar için 7-10 yıl, evliler için 10-15 yıl gibi süreler veriliyor. Çok iyi avukatlara başvurduk ama hepsi de durumu deşitiremeyeceğimizi söyledi. -
Benzer bir sorunda biz yaşıyoruz Eşimle birlikte aktif Türkiye'de yaşıyoruz burda oturum kartı aldık eşime amacımız bana vize çıkana kadar hiç yoktan NVC aşamasına gelene kadar birlikte olabilmek. Buna cevap vericek olur mu bilmiyorum Sponsorun Eşimin ABD İle ilişkisi çok kopuk 2021 ve 2023 tax returnlerini eksiksiz bir şekilde file etmiş. fakat 2022 ve 2024 yılını file etmedi. Çünkü geliri minimum filling olan 10.000$ altında olduğu için uğraşmadı aslında yaptığı şeyde bir sorun yok fakat bu bizim sürecimizi nasıl etkileyecek ABD'de değiliz bu tax'ları doldurmak istesek bile geçmişe yönelik tax return ABD'ye gitmeden nasıl yapacağız?
Bir diğer konu benim eşimin Amerika ile gerçekten fiziki bir bağının olmaması ailesi meksikada yaşadığı için hep meksikada kalmış amerikaya gitmiş çalışmış para kazanmış dönmüş ve genelde bu şekilde devam etmiş hiç kalıcı olarak yerleşmemiş ailesi orda olmadığı için
Banka Hesabı yok ABD Telefon numarası yok +1 numarası yok. Eyalet kimliği süresi muhtemelen biz NVC Aşamasına gelmeden dolucak Voter Register baktığımda sadece 1 kez oy kullanmış. Herhangi aktif bir Lease veya adres yok.Ve tüm bunlardan daha büyük sorunumuz eşimin kendi anne ve babası içinde Green Card başvurusunda bulunmuş olması bu süreçte şuanda devam ediyor ve biz I-130 Beklerken onların süreci şuanda NVC aşamasında Joint sponsor aşamasında ilerleyemediler henüz bu süreci ailesinin tuttuğu avukat yürütüyor benim sürecimi ise ben kendim yürütüyorum. Ama sorun şu ki bu süreçte zaten proof of domicile veriliyor. Yani ailesi vizeyi aldığında eşimin Amerikaya taşınması gerekiyor diye biliyorum. Bunu yapmazsa sıra bana geldiğinde NVC aşamasında bunu sorabilirler diye düşünüyorum.
Çok karışık bir durumun içerisindeyiz bunun için ne yapmalıyız aklımdaki tek fikir eşimin Ailesinin vizesi çıktığında eşimi Amerikaya yollamak ordayken telefon numarası,banka hesabı gibi düzenli bir hayat için adımları atması olabilir sanırım başka aklıma bir fikir gelmiyor... Siz olsaydınız ne yapardınız tekrardan yardımcı olan herkese teşekkürler...
-
Herkese selamlar arkadaslar.Yakın zamanda advance parol veya ı 512 ile türkiyeye gidip gelem varmıdır? Yardımcı olursanız cok sevinirim.Tesekkurler.
-
Merhabalar ben K-1 Nişanlılık vizesi başvurusu yaptım Dosyalarım evraklarım her şey tamam Ankara’dan gereken mail de geldi yalnız tek bir sorunum var size sormak istediğim merak ettiğim bir şey var.
Benim iki üç Sene önce başıma bir talihsizlik geldi. Bir arkadaşıma yardım edeyim derken arkadaşımın ricası üzerine hesabıma gelen parayı çekip arkadaşıma verdim ve istemediğim halde nitelikli dolandırıcık suçuyla yargılandım yargılanma sonucu Mahkemeden beraat aldım şu an elimde beraat kararı mahkeme kararı vardır. Ve aynı arkadaşım ile beraber aynı evde kalıyorduk evin kontratı benim üzerimeydi ben bir gün ailemin yanına gittim ve arkadaşımın kaldığı evi polisler basmış arkadaşımı ve kız arkadaşını almışlar bundan dolayı beni de fuhuş konusuyla ilgili Yargıladılar bu sebepten dolayı 45 gün ceza yattım ve dosya kapandı. Bahsettiğim her iki dosyanın da sonucu evrakları elimde mevcuttur. Saygıdeğer okuyucularım lütfen bana bu konuda bilgi verin.
Sizce ben ve Ds-160’ı doldururken mahkeme ceza soruları bölümünde geçmişimde hiçbir şey yaşamadım mahkemeye çıkmadım cezam yoktur diye işaretleyip vize görüşmesine adli sicil kağıdımın temiz bir şekilde götürüp hiçbir şey yokmuş gibi mi gireyim yoksa olanı biteni dolduracağım formda anlatıp bu dosyaların sonuçlarıyla birlikte vize görüşmesine yanımda mı götürüp açıklamasını yapayım hangisini yaparsam vizeyi alabilirim ya da hangisini yaparsam benim için geleceğim için daha iyi olabilir. E-Devletten adli sicil kağıdına baktığım zaman temiz çıkıyor ve arşiv kaydına baktığım zaman o da temiz çıkıyor vize görüşmesine sadece adli sicil kâğıdımı Götürsem ve hiçbir şey bahsetmesem sizce bir sorun olur mu orada kendileri herhangi bir araştırma yapıyorlar mı bu konuda bana bilgi verebilir misiniz teşekkür eder iyi günler dilerim.
-
F2A ve F2B Vize Süreçleri (Green Card sahiplerinin eş ve çocukları)
-
@ipekaykit merhaba, evet eskiden bir kac aylik farklar gorunuyordu ama son veriler nedir tam olarak bilmiyorum.
-
21 yaş sınırına takıldım ,hali hazırda tüm ailem gitti ve green kartlı . f2b vize başvurusu hala yapmadım süre 9 yıl+ olduğu için aynı zamanda f1 vize denemesi yaptım bu süreçte fakat aileden dolayı red yedim mülakatta itiraz ettim açık açık bana hiçbir göçmen olmayan vize türünü alamayacağım tarzı bir cümle soyledi . şimdi 2 gün önce 75 ülkeye göçmen vizeler durdurulacak şansılıyımki biz yokuz acaba bu durdurmadan dolayı bu f2b kategorisindeki bülten numaralarında hızlanma yani kısacası çok daha kısa sürede aile birleşimi ile green kart alma olayında hızlanma olabilirmi bilemiyorum şimdi, kaldıki hızlanma oldu diyelim bu karar iptal edilirse eğer ileri bir tarihte ve tekar sıra başa dönerse beklemek mantıklımı .şu anda benim durumumda olan arkadaşlar varmı acaba
-
Merhaba arkadaşlar, 17 Mart’a randevu maili aldım. Toplamda süreç neredeyse 3.5 yıl olacak. Gerçekten çok uzun bir süre. Bekleyen tüm herkesin en kısa sürede onay alıp süreci tamamlamasını diliyorum.
-
@arthur34 biz 2019dan beri F2B bekliyoruz. Surec ilk basladigin 4-5 yil arasindaydi. Simdi 7. Yilimiza giricez. Dediginiz gibi turist ya da ogrenci vizesi alinamadi red verdiler. Neden hala basvurmadiniz onu anlamadim bir an once basvurun bos beklemekten iyidir. Bu arada hizlansa bile en fazla 1-2 yıl hızlanır. Daha fazla olmaz..
-
@Can-Akyol biz bekliyoruz PD 2019
-
@Buse-Şahin 7 yildir bekliyorum 2019da basvurdum.
-
@Metellica Evet en sinir bozucu şey insanların sürekli sorması. Gidebilsem zaten burda ne işim var diyorum
süreç çok yorucu. Bu işin içinde olmayan asla anlamıyor sürekli normal vizelerle karistiriyorlar bilmiyorlar ben açıklamaktan yoruldum -
@sait33 siz bizden 1 ay kadar önce başvurmuşsunuz. Dosyanız hangi eyalette idi acaba? Bizim uscis onayımız gelmedi henüz
-
@sait33 gözünüz aydın hayırlı olsun

-
@beso bizim dosya ilk başta Vermont service center da idi. Sonra onay Texas tan geldi. Sizin de aslında onayınız gelmiş olması gerekiyor bence.
-
@beso Senator veya congressman den yardım almayı deneyebilirsiniz.
-
Merhabalar, Esim icin sureci amerikadan baslattik. Bizim PD 26 Mayis 2023, bi ay sonra calisma izni geldi. Agustos 2023 de saglik raporu istendi Kasim 2023te mulakata gittik. Mulakatin ertesi gunu I-130 onaylandi. PD Ekim 2025te current oldu ama daha haber alamadik(Ocak 2026). Ne kadar bekleyecegiz current olduktan sonra bir fikri olan var mi. Surec gercekten cok uzadi. Bu asamada congressmen e ulasmak filan faydali oluyor mu dosyayi sonuclandirmak icin, beklemek mi daha iyi. 3 Sene oldu ulkeye gidemiyoruz.
-
Merhaba, bizim uscis F2A dosyamızda nihayet gelişme oldu. Fakat Uscis dosyayı NVC Ankara ye göndermesi gerekirken bize 4 Mart 2026 uscis new jersey ofisinde mülakat randevusu verdi. Ben Türkiye’deyim. Sistemsel ya da memur hatası olduğunu düşünüyoruz. Bunu nasıl düzeltebiliriz? Başına gelen var mı acaba?
-
Selamlar turist vizeleri 2 sene sonraya veriliyordu artik bikac hafta sonraya randevu veriyorlar. F2a icin de surec hizlanir mi veya hizlandi mi bekleyenler icin?
-
24 haziran 2022'de başvurumuzu yaptık, 21 ağustos 2025 uscis onayı geldi, biraz yavaş olsa da temkinli dikkatli bir şekilde evrak sürecini halledip bütün evraklarımızı 23 ocak 2026 tarihinde sisteme yükledik ve 3 şubat sabahın köründe dq maili geldi.
şu an mülakat tarihi bekliyoruz, bunu yazarken farkettim, dün almışız maili sanki günler geçmiş gibi geliyor. zaman şu an akmıyor gibi bana.
mülakatı da atlatalım, çok bekledik.
-
Dosyamın hangi service center de olduğuna nereden bakabilirim
-
Arkadaslar selam,
Esim icin F2A surecindeyiz ve ben henuz vatandas degilim benim greencardim uzerinden baslattik. Bugun USPSden gelen bildirimlerde esimin adina I-387 yazan bir zarf gelecegini gorduk, henuz elimize ulasmadi ama acikcasi anlamadik.O kodla herhangi bir form ne USCIS sayfasinda var ne de baska bir sistemde. Bunu sekilde bir form alanlar oldu mu? Avukata da yazdik. Bekliyoruz. Yorumlariniz icin simdiden tesekkur ederim.
-
@aysthehk ben form ile ilgili böyle bir bilgi buldum google dan bakınca, gözünüzden kaçmış olabilir.
“Form I-387, "Report of Detainee's Missing Property," is an U.S. Immigration and Customs Enforcement (ICE) document completed by facility staff when a newly arrived detainee reports that their personal property was lost or left behind at a previous location. This form ensures missing items are documented, investigated, and tracked”
-
Merhaba arkadaslar,
Esim ive cocuklarım icin F2A surecindeyiz benim greencardim uzerinden baslattik. Uzun bir aradan sonra NVC den olumlu bir cevap geldi belglerimizin yuklememizi istediler.
Sponsor belgesi harici butun belgeleri sorunsuz bir sekilde sisteme yukledik. Ek sponsor eklememiz gerekiyor ama bir turlu basaramadık.
Aile birleşimi ile ilgili sistemde sponsor belgelerini ekledikten sonra joint sponsor eklenmesi için bir button var orada “add joint sponsor” deyip bilgi ve belgeleri
yüklediğimizde sistem kapanıyor ve işleme almıyor bir süre sonra tekrar giriş yaptigimizda sponsor eklenmemiş oluyor.
Bir türlü çözemedik. Mail attık yaklaşık 15 gün oldu dönüş yapmadılar.
Bu konu ile ilgili bir bilginiz öneriniz olur mu acaba?
Çok teşekkür ederim. -
Merhabalar,
Esim ive cocuklarım icin F2A surecindeyiz benim greencardim uzerinden baslattik. Uzun bir aradan sonra NVC den olumlu bir cevap geldi belglerimizin yuklememizi istediler.
Sponsor belgesi harici butun belgeleri sorunsuz bir sekilde sisteme yukledik. Ek sponsor eklememiz gerekiyor ama bir turlu basaramadık.
Aile birleşimi ile ilgili sistemde sponsor belgelerini ekledikten sonra joint sponsor eklenmesi için bir button var orada “add joint sponsor” deyip bilgi ve belgeleri yüklediğimizde sistem kapanıyor ve işleme almıyor bir süre sonra tekrar giriş yaptigimizda sponsor eklenmemiş oluyor.
Bir türlü çözemedik. Mail attık yaklaşık 15 gün oldu dönüş yapmadılar.
Bu konu ile ilgili bir bilginiz öneriniz olur mu acaba?
Çok teşekkür ederim.
Benzer Başlıklar
145
Çevrimiçi
60.6k
Kullanıcı
5.1k
Konu
533.2k
İleti
Powered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum