Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

• @kani update: Eşim ve kızımın kartları “Card Was Mailed To Me” durumuna geçti. Maalesef benim kartın durumunda bir değişiklik yok.

• Merhabalar
    İlk girişimizi 20 Aralıkta durdurulma kararı sonrasında JFK’den yapmıştık. İkinci girişimizi yine vizemizle greencardsız şekilde yaptık. Bu sefer Washington DC Dulles havalimanından yaptık. Girişteki polis memuru vizeyi görünce greencardları sordu. Henüz almadığımızı söyledik. Bu seferki gelişimizde alıcaz dedik. Bu gelişimizin artık kalıcı olduğunu vs de belirttik.
    Nereye gideceksiniz?
    -Arkadaşımızın yanına.
    Oraya mı yerleşecekseniz
    -hayır North Carolina’ya.
    Neden?
    -orada iş bulduk.
    Ne kadar süre ülke dışında kaldınız?
    -1,5 ay

Sonrasında yanımızda köpeğimiz de vardı. Köpeğimizin olduğunu ve gümrükte işlemleri olduğundan bahsettik. Bizimle ilgili başka soru sormadı. Devamında köpek maması dışında yiyecek içecek olup olmadığını sordu. Önümüzdekilere yanlarında ne kadar para olduğunu da sormuştu. Aslında hiç negatif bir durum olmadı. Sadece biraz fazla soru soruldu. Onun dışında Dulles havalimanı JFK’ye göre oldukça düzenli. Evcil hayvanımız için de süreç oldukça kolay ilerledi. Onu da başka bir başlıkta anlatacağım.

• Merhabalar. 12 Ocakta LA’dan giriş yapmıştık. 6 Şubatta kartlarımız Produced oldu. 13 Şubatta da Mailed oldu. Adresini verdiğimiz arkadaşımıza da usps’ten mail geldi. Pazartesi gününe teslim olacağını tahmin ediyoruz.

• Merhaba
    7 ocakta giriş yapmıştım.12 şubatta green cardımı teslim aldım.

• @drbaykal, içinde söyledi: Göçmen Vize ile ABD'ye ilk giriş

Merhabalar. 12 Ocakta LA’dan giriş yapmıştık. 6 Şubatta kartlarımız Produced oldu. 13 Şubatta da Mailed oldu. Adresini verdiğimiz arkadaşımıza da usps’ten mail geldi. Pazartesi gününe teslim olacağını tahmin ediyoruz.

Dün eşimin greencard’ı adrese teslim oldu. Benimki onunkinden 12 saat kadar önce mailed olmasına rağmen daha hala gelmedi. USPS takipe yaklaşık yarım saat önce gecikmiş teslimat olarak benim greencardım da düştü. Şu an benim gc teslimini bekliyoruz. Tahmini olarak cuma ya da cumartesi teslim edilecek diye bekliyoruz. Haziran ayı gibi de tamamen taşınma kararı aldık.

• Herkese merhaba! Esim ve kizlarimiza greencard basvurusu yapmistim, sonunda onaylandi! Simdi sirada ABD'ye ilk giris var. Ben 10 sene once elimde o meshur muhurlu sari zarf ile gelmistim ama su anda elektronik ortama gecti diye duyumlar aldim, dogru mu? Bir de hatirladigim o ilk girdigim ofiste 2 bucuk saate yakin beklemistim. Yillar gecti, sistem degismistir diye yakin zamanda deneyimleyenlere sormak istiyorum. Esimin ingilizcesi cok iyi degil ve ben yanlarinda olmayacagim. Acaba telefonla yardimci olmama izin verirler mi? Ya da tercuman yardimi var mi gerektiginde? Basit sorularla ilgili sorunu yok ama komplike bir sey gelirse zorlansin istemiyorum. Simdiden cok tesekkur ederim 😊

• Herkese selam 28 Aralıkta ülkeye giriş yapmıştım, 19 Şubatta green cardımı teslim aldım.

• Tekrar merhaba, 25 Aralıkta ABD Boston Logan havalimanında giriş yapmıştık. Bir hafta kalıp döndük. Bugün itibari ile eşim ve benim green cardlarımız adrese teslim edildi. Arkadaşımız bir iki ay içinde buraya gelecek ve gelirken de kartları getirecek. Bizde kartlarımız ile temelli geri gideceğiz.

• Herkese yeniden merhaba. Burası doğru başlık mı emin değilim ancak merak eden arkadaşlar için burada bir güncelleme yapmak istedim.

21 Aralıkta ilk girişimizi yapmış ancak green cardlarımızı teslim alamadan Türkiye'ye dönmüştük. 18 Şubatta yine LAX'ten iki köpeğimizle birlikte ikinci girişimizi yaptık. Vizeyle girişimizde hiçbir sorun olmadı. CBP memuru yalnızca Türkiye'de ne kadar kaldığımızı ve beyan etmek istediğimiz bir şey olup olmadığını sordu. Biz bu aşamada iki köpeğimizle birlikte geldiğimizi beyan ettik ve süreç doğrudan köpeklerimizin girişine yönelik ilerledi. Bu süreci ayrıntılı olarak paylaşacağım.

Özetle, damga basılı vize ile ikinci girişte herhangi bir sorun yaşamadık. Bu arada, ilk girişte de yurt dışı çıkış harcı pulu ödememiştik. Yine vizemizdeki permanent resident ibaresini göstererek harç pulu almadan geçtik.

Buradaki yardımlaşma ve dayanışmaya imkan sağlayan herkese bir kez teşekkür etmek isterim. Herkesin yolu açık, şansı bol olsun. 🍀

• Merhaba,
    Kalıcı oturum vizelerimizi Ocak ayında aldık. İlk girişimizi 11 Mart'ta yapıp 23 Mart'ta Türkiye'ye geri döneceğiz. Çocuğumuzun okul durumu ve eşimin iş nedeniyle Temmuz ayında temelli gidiş yapmayı planlıyoruz.
    İlk girişten sonra yaklaşık 3,5 ay ABD dışında kalacağımız için ikinci girişte herhangi bir sorun yaşar mıyız diye endişeleniyorum. Benzer bir deneyimi olan var mı?
    Eğer yetişirse kuzenim green cardlarımızı Türkiye'ye getirecek ve ikinci girişimizi onunla birlikte yapmayı düşünüyoruz.
    Şimdiden teşekkürler.

• @Melek-Alan, içinde söyledi: Göçmen Vize ile ABD'ye ilk giriş

Merhaba,
    Kalıcı oturum vizelerimizi Ocak ayında aldık. İlk girişimizi 11 Mart'ta yapıp 23 Mart'ta Türkiye'ye geri döneceğiz. Çocuğumuzun okul durumu ve eşimin iş nedeniyle Temmuz ayında temelli gidiş yapmayı planlıyoruz.
    İlk girişten sonra yaklaşık 3,5 ay ABD dışında kalacağımız için ikinci girişte herhangi bir sorun yaşar mıyız diye endişeleniyorum. Benzer bir deneyimi olan var mı?
    Eğer yetişirse kuzenim green cardlarımızı Türkiye'ye getirecek ve ikinci girişimizi onunla birlikte yapmayı düşünüyoruz.
    Şimdiden teşekkürler.

Ilk giris-cikistan sonra 3.5 ay herhangi bir sorun yaratmaz. Gorevliye bu sekilde aciklayabilirsiniz gerekirse. Endiselenmeniz gereken bir durum degil.

• Irvine, California’dan an itibariyle selamlar.

Romanya ikametimden 30 saat 9 dakika süren (2 uçak, uçuş bekleme, LAX’ten Irvine’a sürüş) yolculuktan sonra dün ilk girişimi yaparak green card’ımın varış adresindeyim.

Cluj - İstanbul - Los Angeles uçuşu yaptım Türk Hava Yolları ile.

Yolculuğun en sıkıcı tarafı İstanbul havaalanında 7 saat beklemekti.

Cluj uçağından inip, doğrudan dış hatlar transfere geçtikten sonra B kapılarının bulunduğu en uç noktada sigara içme terası / tuvalet / sebil yakınlarındaki koltuklarda yarı uyuklama ile zaman öldürdüm Los Angeles uçağı kapı numarası belli olana kadar.

Yolculukta en çok dikkatimi çeken ayrıntılar Romanya çıkışında yaşandı. Havaalanı check-in görevlisi DV1 vizesinin bitim tarihine 15 gün kalmasına şok oldu. Ben de “ABD’ye girince 1 sene geçerli. Sonra kart veriyorlar.” dedim ki yanındaki kıdemlisi “Aynen öyle, eleman doğru diyor.” diyerek beni onayladı.

Ayrıca Romanya’dan çıkarken sınır polisi pasaportumu, Romanya uzun dönem oturum iznimi, green card vizemi ultrasonla ve büyüteçle inceledi. İlk defa denk geldim 6 yılı geçmiş Romanya tecrübemde.

Neyse Los Angeles uçağı kapısına vardığımda Gözen vizeyi kontrol etti ve turuncu dosyanın yanımda olup olmadığını sordu. Gösterdim. Zaten dış hatlar transfer yolcusu olduğum için başka kontrol yapmadılar.

Yolculuk 0 km ayarında bir A350 ileydi ve konforluydu. CAR SOS, çay, uyuklama ile kendimi ABD’de buldum.

Pasaport kuyruğu en az bir saat sürdü. Sınır polisine vizemi gösterdim. Turuncu dosyayı teslim ettim. İnanın dosyayı açması benimle kurduğu diyalogdan uzun sürmüştür.

Hiç nereden geldin, nereye gidiyorsun diye sorulmadı. Bu vize 1 yıla kadar geçerli bilgilendirmesi yapıldı. Adresimin aynı kalacağını belirttim ve ABD’ye hoşgeldiniz diye uğurlandım.

Not: Yanımda alkol, yiyecek olup olmadığı da soruldu. Bir karton duty free sigarası dışında da yanımda bir şey yoktu. Nakit para sorulmadı.

İstanbul uyuklamasında iniş saatinden tam 2 saat sonra teslim alınmak üzere Hertz’den araba ayarlamıştım.

Bavulu teslim aldıktan sonra araba kiralama ofislerinin shuttle’larının kalktığı mor yazıları takip ettim. Durup soluklanayım derken kendimi shuttle’da buldum.

Türk ehliyeti, Türk kredi kartı ve pasaportumla arabayı teslim alıp, carplayi aktif edip, 405 south’tan İrvine’a vardım. 481 dolar + 200 dolar depozitoya bir KIA Soul denk geldi. Fakat kör nokta uyarı sistemi arıza veriyor. Kesin sensörler kirlidir de o yüzdendir. Üstelemedim.

Romanya’da iken 1 aylık uluslararası limitsiz e-sim aldım holafly’dan ki 2 haftalıkla aynı fiyata denk geliyordu. Onu İstanbul havaalanında ve şu ana kadar ABD’de sıkıntısız kullandım.

10 Mart’a Nine Inch Nails konser bileti aldım. Hedefim California’yı solumak, kuzenim ve ailesi ile senele sonra vakit geçirmek ve tekrar Romanya’ya dönmek.

Orta / Uzun vadede tecrübeme göre ve ABD’de beni geçindirecek iş bulursam komple taşınmayı düşünüyorum. Onun dışında 2 yıl daha Romanya’da kalırsam vatandaşlığa başvuracağım. O yüzden gelecek benim adıma pek net değil.

Güzellik ve iyilikler bizimle olsun.

8 sene otomotiv satış sonrası hizmetler (GM ve Stellantis markaları) tecrübesi olan bir makina mühendisine ihtiyacınız varsa veya öyle birini tanıyorsanız bana belirtmenizi rica ederim.

Çünkü Linkedinde ne Romanya’da, ne ABD’de olumlu bir sonuca ulaşmış değilim henüz.

• @rainwhenidie Selamlar, yazınız için teşekkürler. Romanya’da kalıp kalmamak, 2 sene bekleyip vatandaşlığı alıp almamak sizin tercihiniz, mevcut içinde bulunduğunuz durumu en iyi siz bilirsiniz. AB vatandaşlığı fena olmaz aslında. Fakat bunun haricinde size şunu söylemek isterim; Amerika’ya iş bulayım da geleyim, ancak öyle yerleşirim fikrini ben genelde yanlış buluyorum, çünkü uzaktan o iş genelde bulunmuyor (bulunamıyor); yani bulan illaki vardır, yok değil, herkesin durumu aynı değil tabi lakin argo tabirle Amerika’nın ilk birkaç sene sizi tokatlamasına izin vereceksiniz ki, hem bazı şeyleri yaşayarak öğrenebilesiniz, hem de ilerisi için rahat edebilmek adına tecrübe kazanabilesiniz. Hele de satış işindeyseniz, işin membağına gelip sürecinizi kendiniz tırnaklarınızla kazıyarak inşa etmeniz lazım.

• @erenotti Öneri için teşekkürler. Satış değil de satış sonrası işindeyim. Yani bozuk arabalar benden sorulur. ABD bir şekilde hep hayalimdi 2018'den beri başvurmamdan belli zaten. Ama şimdiki halimle taşınsam ABD beni tokatlayarak öldürür. Romanya'nın Türkiye'den bile ucuz olması benim elimi rahatlatıyor. İyilikler güzellikler bizimle olsun. Bakalım neler dönecek.

• @Melek-Alan endiselenmenize gerek yok. Bu cok normal bir durum. Biz de gecen yil aynisini yaptik. Ilk girisimizi mart sonu yapip 2 hafta sonra geri donduk. Cocuklarimiz okullarini bitirdi biz de islerimizden ayrildik ve kesin girisimizi eylul ayinda daha 6 ay dolmadan yaptik. Green kartlarimiz ailemin ynina ulasmisti ama bi teslim almadik. Ilk girisimizde vurulan 1 yillik vize ile giris yaptik. Zaten 15 valiz ile gittigimiz icin 😅 hickimse soru sormadi. Welcome home deyip gecirdiler.

• Jfk üzerinden bugün amerikaya kasım ayından sonraki ikinci girişimizi gerçekleştirdik. Görevli memur damgayı basıp soru bile sormadan gönderdi 🙂 bilginize

• 22 Ocakta Abdye giriş yaptım greencardım bugün geldi.

• Herkese selamlar,
    bazı havaalanlarında işlemlerin 5 dakika sürdüğünü, bazılarında 1 saat beklediğini söyleyenlerin olduğunu görmüştüm.
    Newark Liberty'den giriş yapan arkadaşlar bu konuda benimle bilgi paylaşabilir mi? kedilerimden dolayı endişeliyim

• @Refiks
    Merhaba, Newark Liberty nispeten kucuk bir havalimani ve girisler cok kisa surebilmektedir ancak yogunluk ineceginiz gune ve saate gore degisiklik gosterebilir. Bunun icin TSA’nin mobil uygulamasini indirebilir, bircok konuda dogru bilgiye App uzerinden erisebilirsiniz. Genellikle giris kontrolleri ekstra bir kontrol talep edilmedigi durumlarda 20-30 dakika surmektedir ve kedileriniz konusunda endiselenmeniz gerekmiyor, bizim girislerimizde kedilerimize bakmamislardi bile, oyle ki biz burada kedilerimiz de var, herhangi bir islem yapacak misiniz, diye sormustuk. Ancak burada sunu belirtmek gerekiyor, vatandas olsaniz dahi random bir sekilde ekstra sinir kontrolune denk gelebilirsiniz, ya da girisinizi onaylayacak CBP memurunun sizden ekstra guvenlik sorusturmasi talebinde bulunabilir ve dolayisiyla giris sureniz farklilik gosterebilir. Sizlere ve kedilerinize simdiden iyi ucuslar dilerim.

• Merhaba,
    Herkese yeni yaşamında sağlık ve huzur diliyorum.
    Bir konuda fikrinizi sormak istiyorum.
    ilk giriş aşamasında sağlık sigortası yaptırdınız mı? Sizce giriş yapmadan önce Türkiye'de seyahat sigortası yaptıralım mı?
    Yada giriş sonrasında Amerika'da sigorta yapılması mı daha mantıklı?
    Yanıt ve zamanınızı için teşekkür ederiz.

Benzer Başlıklar

• 10
  • 21
  • 11
  • 29
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

Çevrimiçi Kullanıcılar

120

60.6k
Kullanıcı

5.1k
Konu

533.1k

| | | |