Yillik odenecek vergi hesabi yapilirken tax bracket in nasil kullanildigini ve odenecek vergiden deductible ve credit lerin nasil dusuldugunu net bir sekilde anlatan bir video tesadufen youtube da karsima cikti. Anlatim dili ingilizce ama ingilizcede problem yasayanlar da sanirim yapilan hesaplamalardan neyin ne oldugunu cikartabilir.
-
Ben de ilk defa extension yaptım bu sene. Yeni bir muhasebeci bulmam lazım şirket için, eskisi iyi iş yapmamış.
-
herkesin bilerek ve isteyerek girdigi bir gemi bu . yaslilar her filimde once oluyor maalesef , gozlukluler ile aralarinda milim fark var 🙂 . latifemi iyi manalarsiniz insallah 🙂
-
@emresurmeli Onceki yil gelir olmamasina ragmen, bircok eyalette "no activity" beyani yapmaniz gerekir. Bunu bir muhasebeci yardimi ile geriye donuk yapabilirsiniz.
Bu yilki vergi beyanina baslamadan once, tavsiyem, oncellikle gecen yilki no activity beyanini yapmaniz.
ABD'de LLC sirketlerdeki giderlerin genel kurallari:
1- Giderlerin isle ilgili olmasi gerekir.
2- Belgelendirme sarti vardir, yani fatura, makbuz veya sozlesme vb gibi. Bu belgeler sirket adina duzenlenmis olmalidir. Eger belge yoksa, kanunen gider sayilmaz.
3- Tasarlanan veya planlanan harcamalari o vergi yili icin gider gosteremezsiniz. Fiilen gerceklesmis olmasi gerekir.
4- Giderler piyasa kurallarina uygun olmalidir. Kurallara uymayan giderler icin yapilan odemeler ortulu kazanc sayilir ve gider olarak kabul edilmezler. Vergi mevzuatina uygun kaydedilmeli.
Asagidakiler genel giderlerdir:
Personel maaslari, ofis masraflari (kira, elektrik, telefon, internet vb), arac ve ulasim giderleri, demirbas ve amortisman giderleri, reklam ve pazarlama giderleri, danismanlik hizmetleri, sigorta ve finansal giderler (sigortalar, bankacilik masraflari vb), is ile ilgili vergiler.
-
@hukukveonline bu durum bizim basimiza da geldi. Esimin ki 4ncu benimki 3 ncu seferde geldi. Her seferinde yenileme basvurusu yaptik. Eger izin veriyorsa online SSA hesabi acip oradan yapin.
-
ITIN ile bu problem çözülmez mi
-
Merhaba arkadaşlar,
2025 yazında J1 Summer Work and Travel programı ile New Hampshire (Salem), Canobie Lake Park bünyesinde çalıştım. Şu an Sprintax üzerinden vergi beyannamemi hazırlıyorum ancak bir noktada takıldım ve tecrübelerinize danışmak istedim.
W-2 formumdaki bilgiler şu şekilde:
Gross Pay (Box 1): 8,540.70 $
Federal Tax Withheld (Box 2): 554.91 $
Sprintax verilerimi girdiğimde, toplam vergi yükümlülüğümün (Tax Liability) 853 olduğunu ancak maaşımdan sadece 555 kesildiğini söylüyor. Sonuç olarak 298 $ federal vergi borcu (Amount you owe) çıkarıyor.
Asıl sorum şu: Sprintax doldururken "About Your College" kısmını atlıyor ve Türkiye-ABD arasındaki Vergi Anlaşması'nı (Article 20 - Tax Treaty) uygulamıyor.WAT öğrencileri için bu vergi anlaşması (5000 $ muafiyet) geçerli değil mi?
Aranızda bu yıl benzer bir borç durumuyla karşılaşan var mı? İşverenin az vergi kesmiş olması normal bir durum mu?
Sistem mi bir hata yapıyor yoksa SWT öğrencisi olduğum için bu %10'luk vergi dilimine girip aradaki farkı ödemem mi gerekiyor?
Şimdiden cevaplarınız için teşekkür ederim.
-
Bana da her sene mail geliyor. TR'de bir gelirim yok. Vergi beyanında da aynı şekilde gösteriyorum, gelirim olursa da zaten belirtirim. Kendi verilerini koruyamayan bir şirkete değil SSN pabucumu vermem. İşin ilginç yanı kartı veya app kullanmama rağmen özel bir banka benim burada yaşadığının bilgisine nasıl ne hakla ulaşıyor? Devlet bankası olsa anlarım, legal ve etik olmasa bile kurumlar arası veri paylaşımı olabilir. Kaldı ki burada çoğu devlet kurumu birbirine veri vermeyi reddederken... TR'ye gidince üşenmezsem ne var ne yok kartları ve hesabı kapatacağım.
-
-
$ cinsinden, once evin maliyetini 2018'deki satin aldiginiz degerden hesaplayin. Eger bazi iyilestirmeler yaptiysaniz, bunlari da ekleyebilirsiniz maliyet olarak. Sonra satiginiz miktardan maliyeti cikartarak capital gain miktarini hesaplayin. Bunun uzerinden vergi odeyeceksiniz.
Bazi istisnai durumlar var:
Eger evi satmadan once son 5 yilda en az 2 yil evde yasadiysaniz, home sale exclusion var. Bu durumda bekarlar icin $250k, evliler icin $500k'e kadar vergiden muaf olabilir.
Foreign tax credit: Turkiye'deki ev satisindan Turkiye'ye vergi oderseniz, bunu ABD'deki ev satisindan dolayi odeyeceginiz vergiden dusebilirsiniz.
Ev satışını form 1040 ile bildirmeniz gerekir.
Evin satış detaylarını (alış/satış tarihleri, alış/satış fiyatları, masraflar) $ cinsinden form 8949 da bildirin. Kazanç veya zarar bu formda hesaplanır.
Form 8949'dan gelen toplam kazanç veya zarar, uzun vadeli (bir yıldan fazla elde tutulmuşsa, sizin durumunuzda 2018'den beri olduğu için uzun vadeli olacaktır) sermaye kazancı olarak bu forma aktarılır. Uzun vadeli sermaye kazançları, normal gelire göre daha düşük vergi oranlarıyla vergilendirilir.Home Sale Exclusion dan faydalanıyorsanız, bu indirimi Form 8949'da belirtmeniz gerekir.
Türkiye'de vergi ödediyseniz, Form 1116'yı doldurarak bu vergiyi ABD vergi yükümlülüğünüzden düşebilirsiniz.
Belirli limitleri aşan yabancı finansal varlıklarınız varsa, bunları IRS'e bildirmeniz gerekir.
FBAR (FinCEN Form 114): Yıl içinde herhangi bir zamanda yabancı finansal hesaplarınızın (banka, aracı kurum vb.) toplam değeri $10.000'ı aşarsa, bu formun doldurulması gerekir. (Bu form Hazine Bakanlığı'na (FinCEN) gönderilir, IRS'e değil).
Form 8938 (FATCA): Belirli limitleri (ikamet durumunuza göre $50.000 - $400.000 arası) aşan yabancı finansal varlıklarınız varsa, bu formun beyannamenizle birlikte doldurulması gerekir. -
Yok mu hiç tecrübe eden
-
@sisi_yd tubotx pro kullandik bizim icin doldurdu formu
-
ABD disindaki hesaplarinizin toplam bakiyesi 10bin dolar uzerine cikarsa , ABD disindadki tum banka hesap bilgilerini FINCEN ile bildiriyorsunuz. Bunu daha cok kara para aklamayi onlemek icin ABD istiyor. Biz 2019 senesinden beri hesaplarimiz bildiriyoruz bir sekilde 10bin dolari geciyor TRdeki bir hesap, o nedenle hesaplarin hepsini bildiriyoruz. Bu konuda yaptigimiz en onemli sey TRdeki hesap sayisini iki bankaya indirip oradan calismak, kullanilmayan kartlari ve hesaplari kapatmak oldu.
-
Arkadaşlar SSN numaram geldi bir de work permit diye bir şey duyuyorum grenncardlı olarak gelen biri ssn gelince work permite başvurmalı mı ya da bu ikisi aynı şey mi teşekkürler
-
Merhabalar arkadaşlar geçen yaz work and travela gitmiştim ve işverenlerimin bana W2 formalarımı gönderilmesiyle vergi iadesine başvurmaya karar verdim. Bunun için TurboTax'ı kullanmak istedim ve gerekli bilgileri doldurdum ancak gözden kaçırdığım bir yerde yanlışlıkla eyalet bilgileri için resident girdim ama nonresident'ım. Ben bu dosyayı e-file şeklinde gönderdim ve hiçbir şekilde geri alamıyorum veya duzenleyemiyorum. Bunu nasıl çözebilirim? Bilgisi olan varsa teşekkürler.
-
-
You Merhaba, 2016 da DC'ye taşındım, 2017 Kasım'da da DC ehliyeti aldım.2018'in ilk/ikinci ayında da DC'den New Yorka'a taşındım, sonra iş için oradan da Chicago'ya taşındım.
Bu arada elimde New York ve Chicago için imzaladığım ev leaseleri, New York adresimin üstünde olan paystublar ve hatta o zaman proofof income için aldığım "New York ofisinde çalışıyor" belirten yazı var. Bu iki eyaletin de vergisini ödedim TurboTax üzerinden ve elimde de belge var. Fakat Washigton DC "ehliyetin benim üzerimdendi ,full residemtinsin" diyor .Ve bir background check yapıyor şu an, 2018 için bana elimizdeki bilgi doğru mu diye. Ona göre benden vergi isteyecek.
Bu durumu çözecek muhasebe uzmanı ya da yönlendireceğiniz Hukukçu var mı ?
Tüm bilgiler bana yardımcı olabilir.
Teşekkür ederim. -
bu soruların cevaplanmış olduğu ilgili başlık surada:
https://yesilkartforum.com/forum/topic/286/türkiye-den-gelen-gelir-için-vergi
-
Ben de SSN alamayacagimiz kizim icin ITIN basvuru surecimden bahsedeyim. Biz ailecek J1 ile buradayiz. Ben universiteden maas aliyorum ve SSN'im var, esimin EAD'si ve dolayisi ile SSN'i var, fakat kizimiz icin SSN alamiyoruz calisma izni olmadigi icin. Boyle olunca da onu dependant gosterebilmek adina ITIN'e ihtiyacimiz var.
Oncelikle IRS'in sitesindeki agencylerden yakin olan birini arayip randevu aldim. Yanimizda doldurulmus tax return, guncel DS-2019'larimiz, pasaportlarimiz, kizimizin okulundan alinmis onun ogrenci oldugunu gosteren durum belgesi goturduk. Ben tax return'de Child Tax Credit'i isaretlemistim fakat ilk sayfada da yazdigi uzere sadece Dependant olarak $500 vergi indirimi alinabiliyormus onu degistirdi agency'deki kisi. Fotokopileri cekti ve W7 formunu tax returnle beraber gonderdi. Soyledigine gore state tax return, ITIN basvurusu ile beraber yapilmis olacakmis. Bizim bir daha state tax return yapmamiz gerekmeyecekmis, fakat ITIN gelince federali kendimiz yapacagiz. Agency, iki kere randevumuzu degistirmek zorunda kaldigi icin bizden bu islemler icin para almadi, bu yuzden normalde ne kadar tutuyor bilmiyorum. ITIN gelince burayi guncellerim.
Gelir vergisi / beyani
-
@Emre-Kurtulmuş Dikat etmeniz gereken, eger her iki formdada ayni paymentlar yaziyorsa, miktari double girmemek. O yuzden annual summary den reconcile yapmaniz gerekiyor.
Mesela, 1099k deki miktar $1000 olsun. Eger 1099nec deki miktar $2500 ise, fakat 1099k deki $1000 de bunun icindeyse, toplamda $3500 yerine $2500 girmelisiniz.
-
Merhabalar ilk vergi beyanımda bulunacağım dört ay bir arkadaşın yanında çalıştım ve hafta sonları Uber eat yaptım ve yılın son üç ayınıda self-employed olarak çalıştım. Türkiye'den kira gelirim var. Bu durumda izlemem gereken doğru yol hangisi. Bir muhasebeci aracılığıyla mı yoksa online mi devam etmeliyim
-
Selamlar,
Bu konu yeni göçmenler için en kafa karistirici konulardan biri sanırım.
21 Aralık’ta GC hak sahibi olduk. O tarihte giren çoğu talihli gibi abd dışı işlerimiz devam etti.Yilin 330 gününden fazla abd dışında olduğumuz için Foreign Earned Income Exclusion’a dahil oluyor muyuz? Oluyorsak 2025 tüm gelir için mi bakmalıyız yoksa sadece kalan 10 gün mü?
Eğer olmuyorsak o ayki maaşımızı 10/31 gibi bir oranla beyan etmemiz mümkün mü? 1040 formu ile mi yapmalıyız?
ABD dışı şirketimiz var ama faturalar giriş tarihi öncesi, ödemeler sonrası ise beyan yapmamıza gerek var mı yoksa 0 da olsa yapmak daha mı doğru? Ya da hangi tarihi baz almalıyız (fatura/ödeme)
Yanıtlar için şimdiden teşekkürler
-
@apexcruel, içinde söyledi: Gelir vergisi / beyani
Selamlar,
Bu konu yeni göçmenler için en kafa karistirici konulardan biri sanırım.
21 Aralık’ta GC hak sahibi olduk. O tarihte giren çoğu talihli gibi abd dışı işlerimiz devam etti.Yilin 330 gününden fazla abd dışında olduğumuz için Foreign Earned Income Exclusion’a dahil oluyor muyuz? Oluyorsak 2025 tüm gelir için mi bakmalıyız yoksa sadece kalan 10 gün mü?
Eğer olmuyorsak o ayki maaşımızı 10/31 gibi bir oranla beyan etmemiz mümkün mü? 1040 formu ile mi yapmalıyız?
ABD dışı şirketimiz var ama faturalar giriş tarihi öncesi, ödemeler sonrası ise beyan yapmamıza gerek var mı yoksa 0 da olsa yapmak daha mı doğru? Ya da hangi tarihi baz almalıyız (fatura/ödeme)
Yanıtlar için şimdiden teşekkürler
Daha önce sormuştunuz diye hatırlıyorum. Şimdiki yazınızdan da ABD içinde değil ama yurtdışında geliriniz olduğunu anladım. İş biraz değişir. Benim bildiğim kadarıyla ABD'de tax resident olduğunuz tarih baz alınır, dolayısıyla siz 2025 için FEIE kapsamına girmiyorsunuzdur. Lakin, 1040 formu ile maaşınızın 10 günlük kısmını beyan edebilirsiniz diye düşünüyorum, zaten tax formunu doldurmaya başladığınıza size soruyor, adım adım yönlendiriyor. Emin olmak için yine de bir CPA'e sormakta fayda var.
-
@apexcruel kafa karışıklığı giderecek video denk gelmemişsin anlaşılan
-
@apexcruel FEIE yapmaniza 2025 yili icin gerek yok. Full residency sartini karsilamiyorsunuz.
21 Aralik - 31 Aralik arasindaki geliriniz icin tax return yapmalisiniz.
-
@MySea merhabalar, bu süreç içinde (20 Aralık- 31 Aralık) bir gelirimiz yoksa nasıl bir yol izlemeliyiz? tax return yapılmasina gerek olmadığını okudum ama yine de emin olmak istedim. teşekkürler.
-
@ucangeyik Yilin bir bolumunde residency status alan kisi, ornegin greencard ile Aralik ayinda giris yapmis birisi, vergi acisindan o yil icin dual status durumundadir. Yani Aralik oncesi non-resident, giris yaptiktan sonra ise resident statusundedir.
Eger ABD'e giris yaptiktan sonra gelir elde etmediyseniz, normalde tax return yapmaniza gerek yok. Ancak, eger dependent varsa, yani cocuk varsa, yapmanizda fayda var. Ve yine ileride vatandaslik basvurusunda vergi beyanlarini sorduklarinda, gostermek icin yine yapmanizda fayda var.
Gelir turleri:
W2 uzerinden ucretli gelir.
1099 uzerinden independent contractor olarak elde edilen gelir (uber, lyft, doordash, ubereats etc gibi)
Kira geliri
Faiz geliri
Dividend geliri
Borsa ve/veya crypto gelirleri
Arac veya esya satimindan elde edilen gelirler
Kumarda elde edilen kazanc
Isyeri sahibi olarak veya internet uzerinden yapilan satislardan elde edilen gelirler -
@ucangeyik Covid dönemi vergi beyanı yapanlara stimulus check yollamışlardı, öyle faydaları olabiliyor. Beyan yapmanızın sakıncası yok.
-
Merhabalar iki ayri turk muhasebeciye sordum ikiside turkiyeden gelen emekli maasi ve kira gelirini beyan etmeyin. Ileride sizin zarariniza olur dediler. Bir tanesi emekli maasini beyan ederseniz amerikada emeklilik olmaz dedi (bunu kendim arastirdim olmadigini gordum), digeri ise Turkiye gelirlerinin ileride mortgage ile alırken karsimaiza olumsuz yonde cikabilir dedi. Yani anlamadim konu isten mi kacmak icin yapiyorlar, yoksa geecekten boylemidir. Bu sayfayi okudugum kadariyla her turlu gelirim beyan edilmesi hem durustluk adina hemde ileride olusacak sorunlar adina en iyisi diye okudum. Suan bir muhasebeci ile olması gerektigi yapıyoruz her şeyi dahil ederek ama yinede sizlerin fikrini sormak istedim.
-
@akara Hocam, Turk kurnazligi yaparak insanlari yanlis yonlendiriyorlar. ABD de residence olduktan sonra, kaynagi nereden olursa olsun, tum gelirlerinizi tax return yaparken beyan etmek zorundasiniz. Aksi takdirde, ileride basiniza buyuk sorunlar alabilirsiniz.
Asagidaki yaptirimlar ileride fark edildiginde uygulanabilir:
IRS cezası
Faiz + geriye dönük vergi
Vatandaşlık başvurusunda sorun
Büyük para transferlerinde inceleme
FBAR / FATCA ihlali -
@akara bunu söylemek üzücü ancak meslek farketmeksizin ne zaman bir ihtiyacımız olsa türklerden uzak durmaya çalışıyoruz. Kolay anlaşırız diye düşünülüyor ancak kazıklamaya çalışmaları vs hep denk geldiğimiz şeyler maalesef. Tax sitelerinde doldururken yurtdışı geliriniz var mı, yurtdışında bankalarda birikiminiz var mı hepsi ayrı ayrı soruluyor
-
@akara, içinde söyledi: Gelir vergisi / beyani
Merhabalar iki ayri turk muhasebeciye sordum ikiside turkiyeden gelen emekli maasi ve kira gelirini beyan etmeyin. Ileride sizin zarariniza olur dediler. Bir tanesi emekli maasini beyan ederseniz amerikada emeklilik olmaz dedi (bunu kendim arastirdim olmadigini gordum), digeri ise Turkiye gelirlerinin ileride mortgage ile alırken karsimaiza olumsuz yonde cikabilir dedi. Yani anlamadim konu isten mi kacmak icin yapiyorlar, yoksa geecekten boylemidir. Bu sayfayi okudugum kadariyla her turlu gelirim beyan edilmesi hem durustluk adina hemde ileride olusacak sorunlar adina en iyisi diye okudum. Suan bir muhasebeci ile olması gerektigi yapıyoruz her şeyi dahil ederek ama yinede sizlerin fikrini sormak istedim.
Gocmen vize ile ilk girisimizi 03.04.24 tarihinde yapmistik ancak Turkiye'de devam eden is surecimiz nedeniyle kesin gocu 15.12.24 tarihinde yaptik, aradaki surede Turkiye'de calistik ve maddi gelir elde ettik. Fiziksel olarak surekli olarak 2024 yilinda ABD'de sadece 16 gun yasamis ve gelir elde etmemis olmamiza ragmen, yasal gocmen statumuzun basladigi tarih olan (permanent resident kart uzerindeki resident since tarihi) 03.04.24 tarihi ile 15.12.24 arasinda Turkiye'de kazandigimiz maas, is yerinden ayrilirken aldigim tazminat, tasinmaz kira geliri dahil tum gelirlerimizi 2024 tax return'de beyan ettik esimle.
Iyi ki de beyan etmisiz, su an bir mortgage pre-approval surecine girmeye calisiyoruz ve tum gecmis bu gelirler hem tax return'de hem de gelirlere ait evraklari ayri sorgulaniyor ve kanitlari (Turkiye maas bordrolari dahil) isteniyor, tanimlanacak kredi limitine de etki ediyor. Sn. @MySea ve Sn. @emre-kurtulmuş'un da ilettigi uzere nereden veya hangi tarihte kazanmis olursaniz olun ABD'de o mali yilin beyannamesinde beyan etmekten cekinmemenizi bende siddetle tavsiye ederim!
-
@MySea merhaba siz tampaya mi tasindiniz. Ben sizi delawerde oturuyor diye biliyordum
-
Merhaba, bilgili arkadaslara danismak istedigim birkac husus var.
-GC ile ilk girisi 18 Ocak 2026 tarihinde yaptim, dolayisiyla giris tarihi nedeniyle 2025 yilina ait vergi veya gelir beyani yapmak zorunda degilim diye anladim. Dogru mu?
-TR'de emekli maasi gelirim var, ilk beyanimda bunu belirtmem gerekir diye anladim. Dogru mu?
-Son 27 aydir Gelir vergisi olmayan bir ulkede (Suudi Arabistan) maas gelirim mevcut. 2026 itibariyle bunu beyan edecegim ancak vergi hesabi nasil yapiliyor?
Yardimci olacaklara pesinen tesekkur ederim. -
@burakshop Gectigimiz yaz tasindik Tampa'ya.
-
@meke 2025 icin birsey yapmaniza gerek yok cunku Ocak 2026 da ilk giris yapmissiniz.
Onumuzdeki yil, 2026 yili icin vergi beyani yapacaksiniz. Turkiyedeki emekli maasini (2026 daki maaslarinizi) ve diger ulkedeki maaslarinizi (yine 2026 dakileri), foreign income olarak beyan edeceksiniz.
Buradaki ayrinti surada; Turkiyedeki maaslardan Turkiyede vergi kesildigi icin, sizin bu kesilen vergiler Foreign Tax Credit olarak Form 1116 ile beyan etmeniz gerekiyor. Cifte vergilendirmeyi engellemek icin.
S. Arabistandan gelen maas icin, eger orada vergi kesilmemisse, bunu yapamazsiniz. Bir US resident olarak onun vergisini odemeniz gerekir. Cunku Ocak 2026 dan itibaren, IRS'e gore USA disinda calisan bir US resident statusunde oluyorsunuz.
Bircok insanin tam farkinda olmadigi konu su: Bir kere greencarla giris yaptiginiz zaman, artik US resident olarak, IRS ile kankasiniz. Dunyanin herhangi bir yerinde bir gelir elde ediyorsaniz, IRS kurallarina tabiisiniz.
-
Faydali bilgiler:

-
Herkese merhaba,
15 Agustos 2025 tarihinde Amerikaya giris yaptik.
- Esim 1 Eylul itibari ile calismaya basladi ( W2 aldik )
- Ben 1 Aralik itibari ile calismaya basladim ( W2 aldik ) 1 araliga kadar ise Doordash - Spark gibi uygulamalarda calistim.
- Obama Care den yararlandik saglik sigortasi yaptirdik.
- Turkiyede 2 adet sabit gider ( Kira gideri ve Banka kredisi ) ve 1 adet sabit gelir ( kira geliri ) var.
- Turkiyede Agustos ayina kadar calistik.
Sorum su: Sizce Turkiyedeki bu 8 aylik maasimizi , uzerimize olan gayrimenkullerimizi ve yukarda belirttigim gelir/gider kalemlerini beyan etmemize gerek var mi ? Turkiyeden Amerikaya hicbir sekilde para gondermiyoruz. ( Ilk tasindigimizda transfer ettigimiz toplu para haric ) Kimisi hic karistirmayin diyor kimisi ise butun detaylari bildirin diyorlar.
Bu bizim ilk vergi donemimiz olacak. Bazi kisiler Turbotax uzerinden kendi yapiyor bazi kisiler ise muhasebeciler ile calisiyorlar. Ancak muhasebeciler 2 kisi icin 450 USD ( Eger Turkiyedeki bilgileri beyan ederseniz 800 USD ) gibi bir rakam istiyorlar. Hassas bir konu oldugu icin hata yapmakta istemiyoruz. Olasi bir oneriz varsa dinlemek isteriz.
Simdiden tesekkurler.
-
@Nalcabasmaz merhabalar oncelikle durumlarimiz cok benzer benimde turkiyeden emekli maasi ve kira gelirimiz var ilk etap haricinde turkiyeden para transferide yapmiyorum fakat yukarıda konuya hakim arkadaslarinda bahsettigi gibi turkiye gelirlerinizi bildirmeniz faydaniza olacaktir. Ben emekli maasi ve kira gelirimiz bildirecegim ama kira gelirinin vergisini turkiyede odeyecegim icin burada bir vergilendirmeye tabi olmayacaktir. Bence gelirlenizi bildirmenizde fayda var. Muhasebecilere kalsak bildirme, gerek yok kafasindalar. Benim anlastigim muhasebeci esim ve benim icin 250 dolar alacak. Ekstra birsey olur ise uzerine ilave olur dedi bakalim. Oglum ocak 2025 ten bu yana burada univ okuyor sadece part time w-2 ile bir iste calisti. Ben TurboTax den ona denemelik yapmak istedim ücretsiz yapmadi ama son asamaya kadar anlasilir sekilde geldi. Ama bizim gibi disaridan gelir ve onun vergisinin odendi gosterilmesi hususuna dair bir girdi gormedim belki sorulara verdigim cevaplardan kaynakli hic çıkmadı önüme, bizde ilk sene muhasebeci ile çalışacağız. Sonra kendim yaparim diye düşünüyorum. Ama sizin muhasebeci baya cok istemis benim konustugum muhasebecilere bakarak.
Benzer Başlıklar
162
60.6k
Kullanıcı
5.1k
Konu
533.2k