Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

IR-1/CR-1 süreci ve mülakat deneyimleri (ABD vatandaşı ile evlenip Türkiye'de Green Card almak)

• Arkadaşlar selam adres beyanı nasıl yapacağız aranızda bilen var mı yapan veya

• @Aylin-Hodge-0
    Belki size yardımcı olabilir:

• @sakizkebabi @Aylin-Hodge-0 Merhabalar benim eşim de burada benimle yaşıyordu ve mülakatta eşim burada yaşıyor dediğimde benden de NVC’ye belgeleri yüklememize rağmen proof of domicile göstermemi istedi memur. Benim eşimin üzerine ait bir arabası var ailesinin garajında duran, onun registration belgesinde kalacağımız adres gözüküyordu onu gösterdim. Ayrıca biz de ailesinin yanında ikamet edeceğimiz için onlardan bunu açıklayan imzalı bir mektup almıştık ve yüklemiştik. Bunun dışında hatırladığım kadarıyla eşimin driver’s license, tax formları, bank statements hepsinde belirttiğimiz adres yazıyordu bunları NVC’ye yüklemiştik. Kısacası elinizde ne varsa göndermeniz iyi olacaktır.

• @Ekto-Oktan Evet insallah yani bir aksilik çıkmadan alırız, ben de vancouver'da bekliyorum suan. Burada kalma hakkim bitince meksikaya gecebilirim. Bizim başvurumuz 18/10/2025'te oldu. Reddit'te bugun subat 2025 başvurusu yapanların onay aldiklarini yazdiklarini gordum. Ciddi bir hızlanma var. Bu surecin bu kadar uzun olması cok anlamsız zaten , dunyanin hicbir ulkesinde bu kadar uzun sürmüyor. Sherlock Holmes gibi oldum her yeri okuyorum 😃

https://www.reddit.com/r/I130Suffering/comments/1r1crcb/approved_pd_feb_5_2025/?utm_source=share&utm_medium=web3x&utm_name=web3xcss&utm_term=1&utm_content=share_button

• Arkadaşlar benim süreç tamamlandı

• @ecemustafa Vancouver Kanada içinde TS2023 deprem çalışma izni ile bulunuyorsunuz sanırım kanada içinde yani terk etmem gerekiyor lafından anladığım bu ama olsun yinede önünüzde farklı fırsatlar var ki bence mükemmel bu arada ben şuanda Güncel olarak Meksikadayım zaten burası da güzel ama Kanadadan sonra ilgi çekici gelir mi inanın bilmiyorum ^^

Bu arada aynı durum bendede mevcut bende Sherlock gibi oldum sabah akşam paranoyak gibi bişiler okuyorum geceleri Sanki yarın Amerikaya gidiyormuşum gibi bütçe hayali gitmeden önce yapıcaklarım gittikten sonra neler yapabiliceğim üstüne düşünebilyorum göç etmeden göç etmiş gibi oyun oynuyorum kendi zihnimde işin kötü tarafı hiçbir yere ait değilim o yoruyor.

Türkiye'de şuanda uzun vadeli bir iş buldum mesela son 9 aydır çalışıyorum Şuanda Meksikadayım işim Home Office olduğu için aynı işime buradan bile devam edebiliyorum Ki benim yaşadığım Yer Aydın Söke Türkiyedeyken köy gibi bir memleket iş imkanları sadece Turizm'de var ve sezonluk çalışıyorsunuz 6 ay ben hep 12 aylık düzenli iş istemişimdir tam buldum şimdi ise bu gitme muhabbeti beni koparıyor ne buraya tam kendimi verebiliyorum ne o tarafa arafta bir yerde sıkıştım bir tarafım zamanın gelmesini bekliyor bir tarafım hiç ayrılmak istemiyorum bu göç psikolojisini ikinci kez yaşıyorum ilk değil zaten Daha önce Avrupaya göç ederkende yaşamıştım ama ben acayip bunaldım ciddi ciddi Hayırlısı diyelim içimizi dökmüş olduk bu noktada Umarım yakında olumlu haberleri alır herkes ^^

• @Refiks Refiks hocam tekrardan hayırlı olsun Bu sürecide sonunda bitirdiniz geriye Pasaportu teslim almak kaldı artık hiçbir ek detay kalmadı diye düşünüyorum yakında umarım tüm bu sürecin sonuna gelirsiniz ve Amerika için uçuş ararsınız kendinize uzun bir çileden sonra bunu hak ettiğinize inanıyorum çok mücadele ettiniz her daim mutlu olun Sizden aldık bayrağı sıra bizlerde artık tekrardan başarılar ^^

• @kasım-doğan Hayırlısı olsun her şey gönlünüzce olsun inşallah 🙂

• @Aylin-Hodge-0 öncelikle geçmiş olsun, sponsor evraklarını zaten biliyorsunuzdur onları hazırlayın.Eşinizin annesinden onda kalacağınıza dair bir mektup , eşinizde durumunu açıklayan bir mektup yazsın ehliyet banka hesabı da ekleyin. Avukatlar form doldurmada iyiler ama akışı net bilmiyorlar.Banada benzer evraklarımı yüklemeyeceğim dedi bende avukata söylemeden yükledim 🙂 işe yaradımı bilmem ama domicile ile ilgili hiç bir şey istenmedi .Dikkatlice evrakları hazırlayın biraz zaman kaybetmiş olacaksınız ama mutlu bitecek süreç…

• @gokcesak çok teşekkür ederim.

• Arkadaşlar görüyorum ki benim gibi sürecin başından beri türkiyede yaşayan kişilerden domicile istendiği artık kesinleşti gibi son birkaç arkadaşımızdan da mülakatta istenmiş.
    Bizim mülakatımız ayın 19unda ve bende bütün ihtimallere hazırlıklı olmak istiyorum.

Domicile için;

• T-Mobile Bills son 5 ay, t mobile hesabı benim üzerime ve amerikada ailem ödemelerini yapıyor otomatik olarak,
    • Son 5 aylık ve amerikada yaşadığım son 3 ayın (2022 yılının son 3 ayı) bank statements, bu banka hesabıma ailem yine onlara bırakmış olduğum paradan ihtiyacım kadarını yatırıyorlar ve o parayla türkiyede kullandığım amerikan kredi kartımın ekstrelerini ödüyorum.
    • son 5 aylık apple credit card statements, yani türkiyede bazen ihtiyacım halinde kullandığım maksimum aylık 50-300 dolarlık harcamalar yaptığım kredi kartı ekstreleri.
    • mortgage closing documents, bu dökümanda annem ile benim ismimin yazıyor ve tüm sürecimizin başından beri sistemle kayıtlı olan ve yaşayacağımız adresteki evin mortgage kağıtları,
    • kendime ait 2020-24 arası tax belgelerim,
    • mezunu olduğum high school diplomam
    • amerikada olduğum ve yaşadığım dönemler aldığım birkaç paystub

Bu evrakları götürüyor olmam yeterli olur mu? Elimden geldiğince hepsini sisteme yükleyeceğim. Ama yinede bunlara rağmen mektup istenir mi o konuda kararsızım tecrübesi olan arkadaşlar cevaplayabilir mi? Mektup dediğimiz şey hemen hazırlanabiliyor mu?

• @erncndr Mektup dediğim şey İngilizce olarak şu kişilerin (eşim ve ben) bizim yanımızda şu adreste kalacağını onaylıyoruz tarzında bir yazı yazdılar. Daha sonra çıktısını aldılar, imzaladılar ve scan yapıp bize gönderdiler. Benim gördüğüm kadarıyla bunlar varsa ve finansal olarak herhangi bir sorun yoksa bu konuda çok uğraştırmıyorlar. Benim gibi eşi burada yaşayan birçok kişi bu söylediğiniz belgeleri yükleyerek onay aldı. Bence mektup, driver’s licence, utility bill gibi şeyler de artı sağlar. Bir de biz hepsini NVC aşamasında yükleyip öncesinden onay almıştık bu da artı oldu.

• @erncndr Bu konu benimle çok ilgili olmadığı için araştırmamıştım. Ama kabaca benden de birşey istenir mi diye bakmıştım. Bu konuda mesajların artması belki beni de birkaç tane fatura çıktısı almaya iter.

Benim bildiğim şu şekilde. Ülkeye kamu yükü almak istemiyorlar. Sponsor olmak demek aslında eğer devlet getirdiğiniz göçmen için para harcarsa bu parayı sponsorunuzdan geri isteyebilir. Yukarıda verdiğim linkte de yazıyor bu:

The Affidavit of Support, sponsor ile ABD hükümeti arasında yapılan bir sözleşmedir; bu sözleşmede sponsor, göçmen adayının gelecekte belirli kamu yardımlarından yararlanması durumunda hükümete geri ödeme yapmayı taahhüt eder.
    Dolayısıyla da bu anlaşmayı yapacak olan kişi ABD de yerleşik birisi olmalı. Yerleşik değilseniz sponsorluğunuz da kabul edilmeyecektir. Türkiyede yerleşik yaşayan biriyle neden ABD devleti anlaşma yapsın ki? Nasıl ulaşacak gerekirse? En azından hemen yerleşeceğinizi kanıtlamanız gerekir. Bu da belki en sağlam bir iş mektubu ile olur. İşiniz varsa ve sponsor olmaya maaşınız yetiyorsa kamu yükü olmazsınız. Veya bankada yüklü paranız olabilir ABD de. Türkiye de yüklü paranız varsa bunu ABD ye transfer etmeniz belki inandırıcı olur. Çünkü oraya kalıcı gideceğinizi kanıtlamanız gerekiyor.
    Yani fatura da olur diyorlar. Bu da ödendiği sürece bir kanıt tabii ama tek başına yeterli olur mu bilmiyorum. Orada yaşadığınızı kanıtlar faturalar, gideceğinizi değil; ama aslında orada yaşamadığınız, yıllardır TR de yaşadığınız da aşikar. Çelişkili biraz fatura. Belki çocukların okul kayıtlarını yaptırabilirsiniz. Zor bir konu gerçekten. Ama bir yerde kolaylık vardır mutlaka.
    Sonuçta planlarınız neler? Baktınız orada yaşarken bir anda masraf çıktı nasıl karşılayacaksınız? Bunu düşünüp yaptığınız planların kanıtlarını sunun bence. Yani doğal olun, doğru bilgi verin ve kanıt da toplarken yaşam planlarınızı da yapın ya da kanıtları planlarınıza göre toplayın. Tabii bunlar benim kendi görüşüm.

• Arkadaşlar benim eksik evragim var hem sisteme hem mail atmamiz isteniyor hangi mail adresine aticaz acaba ?

• Merhabalar, ben de IR-1 kategorisinde bulunuyorum ve dosyamız neredeyse iki aydır nvc aşamasında bekliyor çünkü sponsor bulamıyoruz, eşim benimle birlikte Turkiye'de ve aile üyeleri destek olmuyor, sorduğu kişiler kabul etmedi ve sorabileceği kimse kalmadı, ne yapacağımızı bilmiyoruz çok çaresiz bir durumdayız, bir umut buraya da yazmak istedim, bu konuda yardıma ihtiyacımız var, teşekkür ederim

• @Ekto-Oktan sağol Ektocum darısı senin ve diğer tüm bekleyenlerin başına, süreç daha bitmedi benim için, iki kedim var şimdi onların gidiş evraklarını hallediyorum 😃 🐈

• @Refiks merhaba hayiri ugurlu olsun, kedilerle ilgili de paylasiminizi bekliyoruz

• @gigi25, içinde söyledi: IR-1/CR-1 süreci ve mülakat deneyimleri (ABD vatandaşı ile evlenip Türkiye'de Green Card almak)

@sakizkebabi @Aylin-Hodge-0 Merhabalar benim eşim de burada benimle yaşıyordu ve mülakatta eşim burada yaşıyor dediğimde benden de NVC’ye belgeleri yüklememize rağmen proof of domicile göstermemi istedi memur. Benim eşimin üzerine ait bir arabası var ailesinin garajında duran, onun registration belgesinde kalacağımız adres gözüküyordu onu gösterdim. Ayrıca biz de ailesinin yanında ikamet edeceğimiz için onlardan bunu açıklayan imzalı bir mektup almıştık ve yüklemiştik. Bunun dışında hatırladığım kadarıyla eşimin driver’s license, tax formları, bank statements hepsinde belirttiğimiz adres yazıyordu bunları NVC’ye yüklemiştik. Kısacası elinizde ne varsa göndermeniz iyi olacaktır.

Çok teşekkür ederim açıklamanız aydınlatıcı oldu. Bana mülakat aşamasında söylediler nvc ile sürekli mailleşmemize rağmen hiç böyle bir bilgi vermemişlerdi. Mülakatta da kadın bize ailesi ve eşiniz mail atsın yeter diyip pasaportumu aldı. Mailleri attık ama bu sefer de statement yada oraya gidip eşiniz ev kiralasın ve çalıştığını kanıtlasın dediler. Eşim zaten amerikan şirketinde uzaktan çalışıyor. Mcdonaldsa mı gireyim napayım diye gülüştük hatta 😃 bugun tekrar imzalı pdf hazırladı mektup tarzı onu attık. Henüz crvap yok. Mülakatın üzerinden 2 gün geçti. Bilenler cevaplarsa sevinirim bu maili beğenmeyip açıkla yapmadan pasaportumu gönderebilme durumu olur mu korkuyorum bir çıtır 😃 yani beğendiler mi beğenmediler mi nerden bileceğim

• Bu ileti silindi!

• @Refiks Bitmis bile! Simdi gordum. Hayirli olsun, simdiden iyi yolculuklar 😊

Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

145

60.6k
Kullanıcı

5.1k
Konu

533.2k

| | | |