Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

IR-1/CR-1 süreci ve mülakat deneyimleri (ABD vatandaşı ile evlenip Türkiye'de Green Card almak)


  • @Refiks harika 🎊


  • hepinize teşekkür ederim, darısı bekleyenlerin başına! ❤


  • @tncbzyk avukata hiç gerek yok! buradaki insaların %90ı sürecini kendi başına halletti... sana şu an karışık geliyor ama al kahveni sakin kafayla adım adım her şeyi oku ve not et.. bizlerin yazdıklarını not al... her şeyin ama her şeyin cevabını göreceksin... hatta avukatla çalışıp burada yanlış yaptıklarını fark edip evraklarını düzelten insanları bile göreceksin :)) avukatlar 4binle 7bin dolar arasında ücret istiyor o parayı Amerika da kendine yatırım yaparsın!
    sana tüyo, adım adım git daha en başında mülakat nasıl oluyor diye düşünüp kafanı karıştırma! önce USCIS sürecine bak evraklarını hazırla gönder, orası bitip onay maili aldığın da NVC evraklarına gir onlarıda hazırla gönder zaten sonra DQ olmuş olacaksın yani tüm evrakların tamam Ankaradan mülakat tarihi vermelerini bekleyeceksin onu beklerken de bir kaç evrak alman gerekcek hepsi çok basit ve çoğu e devletten... eşin ve sen birlikte çok rahat yaparsınız.
    sponsor evraklarında önemli onlarında istenen evrakları belli zaten.


  • Arkadaşlar herkese merhaba, bugün benim mülakatım vardı. olumlu geçti demek isterdim ama malesef değildi. sizlere bir kaç sorum olacak.

    Öncelikle eşim tax return yüklemesine rağmen yüklenmedi dediler ama yanımda bir kopya vardı onu verdim. (İlk belgeleri alan kişi sizin sponsorunuz yok bile, dedi ama sonra asıl bilgiyi diğer vezneden alırsınız, dedi.) Neyse joint sponsor istediler ki aslında eşimin annesi I-864 doldurmuştu. Bu ara bizim sözde bir avukatımız var ve o bunu yüklemeye gerek yok dedi ve için yüklemedi. şimdi onu yüklemeyi planlıyoruz. buraya kadar sanırım aslında biraz da durum açıklaması.

    Mülakatta ayrıca eşimin nerede yaşadığını sordular bende burada beraber yaşıyoruz dedim ve bam! Mikrofonu kapattı, gidip sarı kağıdı aldı ve doldurdu. Joint sponsor ve proof of domicile için. Öncelikle biz eşimin ailesi ile yaşamayı planlıyoruz. Ben bunu söyledim ama bana rent lease ya da utilities olmalı, plan olmalı dedi. Ben de eşim Amerika'da bir üniversiteye bağlı online ders veriyor, driver's license, bank statements vs. neyse ama sözümü kesip proof of domicile dedi ve yolladı.

    Proof of domicile eşimin faturaları almasıyla ya da eşimin annesi benim için letter yazması yeterli olur mu? ev annesine ait


  • Arkadaşlar selam adres beyanı nasıl yapacağız aranızda bilen var mı yapan veya



  • @sakizkebabi @Aylin-Hodge-0 Merhabalar benim eşim de burada benimle yaşıyordu ve mülakatta eşim burada yaşıyor dediğimde benden de NVC’ye belgeleri yüklememize rağmen proof of domicile göstermemi istedi memur. Benim eşimin üzerine ait bir arabası var ailesinin garajında duran, onun registration belgesinde kalacağımız adres gözüküyordu onu gösterdim. Ayrıca biz de ailesinin yanında ikamet edeceğimiz için onlardan bunu açıklayan imzalı bir mektup almıştık ve yüklemiştik. Bunun dışında hatırladığım kadarıyla eşimin driver’s license, tax formları, bank statements hepsinde belirttiğimiz adres yazıyordu bunları NVC’ye yüklemiştik. Kısacası elinizde ne varsa göndermeniz iyi olacaktır.


  • @Ekto-Oktan Evet insallah yani bir aksilik çıkmadan alırız, ben de vancouver'da bekliyorum suan. Burada kalma hakkim bitince meksikaya gecebilirim. Bizim başvurumuz 18/10/2025'te oldu. Reddit'te bugun subat 2025 başvurusu yapanların onay aldiklarini yazdiklarini gordum. Ciddi bir hızlanma var. Bu surecin bu kadar uzun olması cok anlamsız zaten , dunyanin hicbir ulkesinde bu kadar uzun sürmüyor. Sherlock Holmes gibi oldum her yeri okuyorum 😃

    https://www.reddit.com/r/I130Suffering/comments/1r1crcb/approved_pd_feb_5_2025/?utm_source=share&utm_medium=web3x&utm_name=web3xcss&utm_term=1&utm_content=share_button


  • Arkadaşlar benim süreç tamamlandı


  • @ecemustafa Vancouver Kanada içinde TS2023 deprem çalışma izni ile bulunuyorsunuz sanırım kanada içinde yani terk etmem gerekiyor lafından anladığım bu ama olsun yinede önünüzde farklı fırsatlar var ki bence mükemmel bu arada ben şuanda Güncel olarak Meksikadayım zaten burası da güzel ama Kanadadan sonra ilgi çekici gelir mi inanın bilmiyorum ^^

    Bu arada aynı durum bendede mevcut bende Sherlock gibi oldum sabah akşam paranoyak gibi bişiler okuyorum geceleri Sanki yarın Amerikaya gidiyormuşum gibi bütçe hayali gitmeden önce yapıcaklarım gittikten sonra neler yapabiliceğim üstüne düşünebilyorum göç etmeden göç etmiş gibi oyun oynuyorum kendi zihnimde işin kötü tarafı hiçbir yere ait değilim o yoruyor.

    Türkiye'de şuanda uzun vadeli bir iş buldum mesela son 9 aydır çalışıyorum Şuanda Meksikadayım işim Home Office olduğu için aynı işime buradan bile devam edebiliyorum Ki benim yaşadığım Yer Aydın Söke Türkiyedeyken köy gibi bir memleket iş imkanları sadece Turizm'de var ve sezonluk çalışıyorsunuz 6 ay ben hep 12 aylık düzenli iş istemişimdir tam buldum şimdi ise bu gitme muhabbeti beni koparıyor ne buraya tam kendimi verebiliyorum ne o tarafa arafta bir yerde sıkıştım bir tarafım zamanın gelmesini bekliyor bir tarafım hiç ayrılmak istemiyorum bu göç psikolojisini ikinci kez yaşıyorum ilk değil zaten Daha önce Avrupaya göç ederkende yaşamıştım ama ben acayip bunaldım ciddi ciddi Hayırlısı diyelim içimizi dökmüş olduk bu noktada Umarım yakında olumlu haberleri alır herkes ^^


  • @Refiks Refiks hocam tekrardan hayırlı olsun Bu sürecide sonunda bitirdiniz geriye Pasaportu teslim almak kaldı artık hiçbir ek detay kalmadı diye düşünüyorum yakında umarım tüm bu sürecin sonuna gelirsiniz ve Amerika için uçuş ararsınız kendinize uzun bir çileden sonra bunu hak ettiğinize inanıyorum çok mücadele ettiniz her daim mutlu olun Sizden aldık bayrağı sıra bizlerde artık tekrardan başarılar ^^


  • @kasım-doğan Hayırlısı olsun her şey gönlünüzce olsun inşallah 🙂


  • @Aylin-Hodge-0 öncelikle geçmiş olsun, sponsor evraklarını zaten biliyorsunuzdur onları hazırlayın.Eşinizin annesinden onda kalacağınıza dair bir mektup , eşinizde durumunu açıklayan bir mektup yazsın ehliyet banka hesabı da ekleyin. Avukatlar form doldurmada iyiler ama akışı net bilmiyorlar.Banada benzer evraklarımı yüklemeyeceğim dedi bende avukata söylemeden yükledim 🙂 işe yaradımı bilmem ama domicile ile ilgili hiç bir şey istenmedi .Dikkatlice evrakları hazırlayın biraz zaman kaybetmiş olacaksınız ama mutlu bitecek süreç…


  • @gokcesak çok teşekkür ederim.


  • Arkadaşlar görüyorum ki benim gibi sürecin başından beri türkiyede yaşayan kişilerden domicile istendiği artık kesinleşti gibi son birkaç arkadaşımızdan da mülakatta istenmiş.
    Bizim mülakatımız ayın 19unda ve bende bütün ihtimallere hazırlıklı olmak istiyorum.

    Domicile için;

    • T-Mobile Bills son 5 ay, t mobile hesabı benim üzerime ve amerikada ailem ödemelerini yapıyor otomatik olarak,
    • Son 5 aylık ve amerikada yaşadığım son 3 ayın (2022 yılının son 3 ayı) bank statements, bu banka hesabıma ailem yine onlara bırakmış olduğum paradan ihtiyacım kadarını yatırıyorlar ve o parayla türkiyede kullandığım amerikan kredi kartımın ekstrelerini ödüyorum.
    • son 5 aylık apple credit card statements, yani türkiyede bazen ihtiyacım halinde kullandığım maksimum aylık 50-300 dolarlık harcamalar yaptığım kredi kartı ekstreleri.
    • mortgage closing documents, bu dökümanda annem ile benim ismimin yazıyor ve tüm sürecimizin başından beri sistemle kayıtlı olan ve yaşayacağımız adresteki evin mortgage kağıtları,
    • kendime ait 2020-24 arası tax belgelerim,
    • mezunu olduğum high school diplomam
    • amerikada olduğum ve yaşadığım dönemler aldığım birkaç paystub

    Bu evrakları götürüyor olmam yeterli olur mu? Elimden geldiğince hepsini sisteme yükleyeceğim. Ama yinede bunlara rağmen mektup istenir mi o konuda kararsızım tecrübesi olan arkadaşlar cevaplayabilir mi? Mektup dediğimiz şey hemen hazırlanabiliyor mu?


  • @erncndr Mektup dediğim şey İngilizce olarak şu kişilerin (eşim ve ben) bizim yanımızda şu adreste kalacağını onaylıyoruz tarzında bir yazı yazdılar. Daha sonra çıktısını aldılar, imzaladılar ve scan yapıp bize gönderdiler. Benim gördüğüm kadarıyla bunlar varsa ve finansal olarak herhangi bir sorun yoksa bu konuda çok uğraştırmıyorlar. Benim gibi eşi burada yaşayan birçok kişi bu söylediğiniz belgeleri yükleyerek onay aldı. Bence mektup, driver’s licence, utility bill gibi şeyler de artı sağlar. Bir de biz hepsini NVC aşamasında yükleyip öncesinden onay almıştık bu da artı oldu.


  • @erncndr Bu konu benimle çok ilgili olmadığı için araştırmamıştım. Ama kabaca benden de birşey istenir mi diye bakmıştım. Bu konuda mesajların artması belki beni de birkaç tane fatura çıktısı almaya iter.

    Benim bildiğim şu şekilde. Ülkeye kamu yükü almak istemiyorlar. Sponsor olmak demek aslında eğer devlet getirdiğiniz göçmen için para harcarsa bu parayı sponsorunuzdan geri isteyebilir. Yukarıda verdiğim linkte de yazıyor bu:

    The Affidavit of Support, sponsor ile ABD hükümeti arasında yapılan bir sözleşmedir; bu sözleşmede sponsor, göçmen adayının gelecekte belirli kamu yardımlarından yararlanması durumunda hükümete geri ödeme yapmayı taahhüt eder.
    Dolayısıyla da bu anlaşmayı yapacak olan kişi ABD de yerleşik birisi olmalı. Yerleşik değilseniz sponsorluğunuz da kabul edilmeyecektir. Türkiyede yerleşik yaşayan biriyle neden ABD devleti anlaşma yapsın ki? Nasıl ulaşacak gerekirse? En azından hemen yerleşeceğinizi kanıtlamanız gerekir. Bu da belki en sağlam bir iş mektubu ile olur. İşiniz varsa ve sponsor olmaya maaşınız yetiyorsa kamu yükü olmazsınız. Veya bankada yüklü paranız olabilir ABD de. Türkiye de yüklü paranız varsa bunu ABD ye transfer etmeniz belki inandırıcı olur. Çünkü oraya kalıcı gideceğinizi kanıtlamanız gerekiyor.
    Yani fatura da olur diyorlar. Bu da ödendiği sürece bir kanıt tabii ama tek başına yeterli olur mu bilmiyorum. Orada yaşadığınızı kanıtlar faturalar, gideceğinizi değil; ama aslında orada yaşamadığınız, yıllardır TR de yaşadığınız da aşikar. Çelişkili biraz fatura. Belki çocukların okul kayıtlarını yaptırabilirsiniz. Zor bir konu gerçekten. Ama bir yerde kolaylık vardır mutlaka.
    Sonuçta planlarınız neler? Baktınız orada yaşarken bir anda masraf çıktı nasıl karşılayacaksınız? Bunu düşünüp yaptığınız planların kanıtlarını sunun bence. Yani doğal olun, doğru bilgi verin ve kanıt da toplarken yaşam planlarınızı da yapın ya da kanıtları planlarınıza göre toplayın. Tabii bunlar benim kendi görüşüm.


  • Arkadaşlar benim eksik evragim var hem sisteme hem mail atmamiz isteniyor hangi mail adresine aticaz acaba ?


  • Merhabalar, ben de IR-1 kategorisinde bulunuyorum ve dosyamız neredeyse iki aydır nvc aşamasında bekliyor çünkü sponsor bulamıyoruz, eşim benimle birlikte Turkiye'de ve aile üyeleri destek olmuyor, sorduğu kişiler kabul etmedi ve sorabileceği kimse kalmadı, ne yapacağımızı bilmiyoruz çok çaresiz bir durumdayız, bir umut buraya da yazmak istedim, bu konuda yardıma ihtiyacımız var, teşekkür ederim


  • @Ekto-Oktan sağol Ektocum darısı senin ve diğer tüm bekleyenlerin başına, süreç daha bitmedi benim için, iki kedim var şimdi onların gidiş evraklarını hallediyorum 😃 🐈


Benzer Başlıklar

  • Violence Against Women Act (VAWA) Green Card Süreci

    Aile Dayanaklı Göçmen Vizeler crazycells
    6
    5 Oy
    6 İleti
    908 Bakış
    Zara HalimeZ
    Selam arkadaşlar. Bende VAWA ya başvuracağım. Nasıl yapacağımı bilmiyorum. Ücret alıyorlar mı? Veya hangi belgeleri doldurmaliyim. Tercubelerinizi paylaşırsanız sevinirim
  • 0 Oy
    2 İleti
    756 Bakış
    crazycellsC
    @wild-rift, içinde söyledi: Koşullu Green Card devam ederken boşanmanın göçmenlik sürecine etkileri Diyelim ki Amerika'ya gittik gerçekten birisiyle severek evlendik ve 6 ay 1 yıl sonra koşullu greencard olan 2 yıllık greencardımızı aldık ve aldıktan sonra aramız bozuldu boşanmaya karar verdik ve boşandık. 1-Boşandıktan sonra hala 2 yıllık greencardımızı kullanabiliyor muyuz? 2-Bildiğim kadarıyla 2 yıllık greencardın son 3 ayı kalıcı greencarda başvurabiliyoruz. Bunu boşansak bile yapabiliyor muyuz? 3-Yapabiliyorsak bile boşandığımız kişinin evrakla alakalı işi kalıcak mı? (ingilizce kaynaklardan okuduğum kadarıyla eğer gerekli yere boşandığımızı belirtirsek son 3 ay yine kalıcı greencarda başvurma hakkımız var ve boşandığımız kişinin artık işi kalmayacak ama yine de sormak istedim çünkü ingilizcem muhteşem ötesi sayılmaz belki atladığım bir şey vardır) Şimdiden teşekkürler. Kosullu Green Card'inizin suresi gecmeden onceki 90 gun icinde kosulu kaldirmak icin basvuru yapmaniz gerekiyor. Bunun icin I-751 formunu dolduracaksiniz ve esinizle beraber imzalayacaksiniz: https://www.uscis.gov/i-751 Eger esinizle bosandiysaniz ve tek basiniza gocmenlik surecine devam ediyorsaniz bu durumda ikinizin imzasi formda olmayacagi icin I-751 doldururken "waiver" talep etmelisiniz. Bu talebi ancak su kosullarda talep edebiliyorsunuz ve bu kosullarin oldugunu sizin kanitlamaniz gerekiyor: Evlenirken iyi niyetle gercek bir evlilik yaptiysaniz ama buna ragmen bosandiysaniz... Evlenirken iyi niyetle gercek bir evlilik yaptiysaniz ve evlilik sirasinda ABD vatandasi olan (veya GC sahibi olan) esinizden siddet gorduyseniz... Eger ulkenize geri donmeniz sizin icin ciddi sikintilara neden olacaksa... Bu 3 durum icin I-751 waiver talep edebiliyorsunuz, ama dedigim gibi bu durumlarin gerceklestigini sizin gosterebilmeniz gerekiyor.
  • F1 Vize Süreci (ABD Vatandaşlarının 21 Yaş Üstü Bekar Çocukları)

    Taşındı Aile Dayanaklı Göçmen Vizeler
    77
    3 Oy
    77 İleti
    4k Bakış
    MomisCanM
    @Metty-Yalcin Selamlar, maalesef bir etkisi olmaz. Benim de babam Amerikan vatandaşı ve benle kardeşlerim de başvurumuzdan 9 ay sonra approve olduk ama bu bir şey değiştirmiyor. Bekarlar için 7-10 yıl, evliler için 10-15 yıl gibi süreler veriliyor. Çok iyi avukatlara başvurduk ama hepsi de durumu deşitiremeyeceğimizi söyledi.
  • ABD Yolunda Evlilik

    Sabitlendi Taşındı Aile Dayanaklı Göçmen Vizeler k1 vizesi cr1 vizesi ir1 vizesi evlilik green card
    2k
    3 Oy
    2k İleti
    199k Bakış
    T
    Merhabalar, Şu an F1 statusunde doktora yapıyorum, Amerikali eşimle yakın zaman evlendik, nüfus kayit örneğimde medeni durum bekar olarak geciyor, başvuru paketinde bu belge isteniyor fakat konsoloslukta evliligi tescil ettirip medeni durum güncellenmiş haliyle mi bu belgeyi eklemeliyim yoksa evlilik öncesinde alinan nufus kayit ornegi yeterli olur mu ? Tesekkur ederim.
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

42

Çevrimiçi

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.8k

İleti

Powered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum