Arkadaşlar görüyorum ki benim gibi sürecin başından beri türkiyede yaşayan kişilerden domicile istendiği artık kesinleşti gibi son birkaç arkadaşımızdan da mülakatta istenmiş.
Bizim mülakatımız ayın 19unda ve bende bütün ihtimallere hazırlıklı olmak istiyorum.
Domicile için;
• T-Mobile Bills son 5 ay, t mobile hesabı benim üzerime ve amerikada ailem ödemelerini yapıyor otomatik olarak,
• Son 5 aylık ve amerikada yaşadığım son 3 ayın (2022 yılının son 3 ayı) bank statements, bu banka hesabıma ailem yine onlara bırakmış olduğum paradan ihtiyacım kadarını yatırıyorlar ve o parayla türkiyede kullandığım amerikan kredi kartımın ekstrelerini ödüyorum.
• son 5 aylık apple credit card statements, yani türkiyede bazen ihtiyacım halinde kullandığım maksimum aylık 50-300 dolarlık harcamalar yaptığım kredi kartı ekstreleri.
• mortgage closing documents, bu dökümanda annem ile benim ismimin yazıyor ve tüm sürecimizin başından beri sistemle kayıtlı olan ve yaşayacağımız adresteki evin mortgage kağıtları,
• kendime ait 2020-24 arası tax belgelerim,
• mezunu olduğum high school diplomam
• amerikada olduğum ve yaşadığım dönemler aldığım birkaç paystub
Bu evrakları götürüyor olmam yeterli olur mu? Elimden geldiğince hepsini sisteme yükleyeceğim. Ama yinede bunlara rağmen mektup istenir mi o konuda kararsızım tecrübesi olan arkadaşlar cevaplayabilir mi? Mektup dediğimiz şey hemen hazırlanabiliyor mu?