Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

• @ipekaykit merhaba, evet eskiden bir kac aylik farklar gorunuyordu ama son veriler nedir tam olarak bilmiyorum.

• 21 yaş sınırına takıldım ,hali hazırda tüm ailem gitti ve green kartlı . f2b vize başvurusu hala yapmadım süre 9 yıl+ olduğu için aynı zamanda f1 vize denemesi yaptım bu süreçte fakat aileden dolayı red yedim mülakatta itiraz ettim açık açık bana hiçbir göçmen olmayan vize türünü alamayacağım tarzı bir cümle soyledi . şimdi 2 gün önce 75 ülkeye göçmen vizeler durdurulacak şansılıyımki biz yokuz acaba bu durdurmadan dolayı bu f2b kategorisindeki bülten numaralarında hızlanma yani kısacası çok daha kısa sürede aile birleşimi ile green kart alma olayında hızlanma olabilirmi bilemiyorum şimdi, kaldıki hızlanma oldu diyelim bu karar iptal edilirse eğer ileri bir tarihte ve tekar sıra başa dönerse beklemek mantıklımı .şu anda benim durumumda olan arkadaşlar varmı acaba

• Merhaba arkadaşlar, 17 Mart’a randevu maili aldım. Toplamda süreç neredeyse 3.5 yıl olacak. Gerçekten çok uzun bir süre. Bekleyen tüm herkesin en kısa sürede onay alıp süreci tamamlamasını diliyorum.

• @arthur34 biz 2019dan beri F2B bekliyoruz. Surec ilk basladigin 4-5 yil arasindaydi. Simdi 7. Yilimiza giricez. Dediginiz gibi turist ya da ogrenci vizesi alinamadi red verdiler. Neden hala basvurmadiniz onu anlamadim bir an once basvurun bos beklemekten iyidir. Bu arada hizlansa bile en fazla 1-2 yıl hızlanır. Daha fazla olmaz..

• @Can-Akyol biz bekliyoruz PD 2019

• @Buse-Şahin 7 yildir bekliyorum 2019da basvurdum.

• @Metellica Evet en sinir bozucu şey insanların sürekli sorması. Gidebilsem zaten burda ne işim var diyorum🙄 süreç çok yorucu. Bu işin içinde olmayan asla anlamıyor sürekli normal vizelerle karistiriyorlar bilmiyorlar ben açıklamaktan yoruldum

• @sait33 siz bizden 1 ay kadar önce başvurmuşsunuz. Dosyanız hangi eyalette idi acaba? Bizim uscis onayımız gelmedi henüz

• @sait33 gözünüz aydın hayırlı olsun 🙏

• @beso bizim dosya ilk başta Vermont service center da idi. Sonra onay Texas tan geldi. Sizin de aslında onayınız gelmiş olması gerekiyor bence.

• @beso Senator veya congressman den yardım almayı deneyebilirsiniz.

• Merhabalar, Esim icin sureci amerikadan baslattik. Bizim PD 26 Mayis 2023, bi ay sonra calisma izni geldi. Agustos 2023 de saglik raporu istendi Kasim 2023te mulakata gittik. Mulakatin ertesi gunu I-130 onaylandi. PD Ekim 2025te current oldu ama daha haber alamadik(Ocak 2026). Ne kadar bekleyecegiz current olduktan sonra bir fikri olan var mi. Surec gercekten cok uzadi. Bu asamada congressmen e ulasmak filan faydali oluyor mu dosyayi sonuclandirmak icin, beklemek mi daha iyi. 3 Sene oldu ulkeye gidemiyoruz.

• Merhaba, bizim uscis F2A dosyamızda nihayet gelişme oldu. Fakat Uscis dosyayı NVC Ankara ye göndermesi gerekirken bize 4 Mart 2026 uscis new jersey ofisinde mülakat randevusu verdi. Ben Türkiye’deyim. Sistemsel ya da memur hatası olduğunu düşünüyoruz. Bunu nasıl düzeltebiliriz? Başına gelen var mı acaba?

• Selamlar turist vizeleri 2 sene sonraya veriliyordu artik bikac hafta sonraya randevu veriyorlar. F2a icin de surec hizlanir mi veya hizlandi mi bekleyenler icin?

• 24 haziran 2022'de başvurumuzu yaptık, 21 ağustos 2025 uscis onayı geldi, biraz yavaş olsa da temkinli dikkatli bir şekilde evrak sürecini halledip bütün evraklarımızı 23 ocak 2026 tarihinde sisteme yükledik ve 3 şubat sabahın köründe dq maili geldi.

şu an mülakat tarihi bekliyoruz, bunu yazarken farkettim, dün almışız maili sanki günler geçmiş gibi geliyor. zaman şu an akmıyor gibi bana.

mülakatı da atlatalım, çok bekledik.

• Dosyamın hangi service center de olduğuna nereden bakabilirim

• Arkadaslar selam,

Esim icin F2A surecindeyiz ve ben henuz vatandas degilim benim greencardim uzerinden baslattik. Bugun USPSden gelen bildirimlerde esimin adina I-387 yazan bir zarf gelecegini gorduk, henuz elimize ulasmadi ama acikcasi anlamadik.O kodla herhangi bir form ne USCIS sayfasinda var ne de baska bir sistemde. Bunu sekilde bir form alanlar oldu mu? Avukata da yazdik. Bekliyoruz. Yorumlariniz icin simdiden tesekkur ederim.

• @aysthehk ben form ile ilgili böyle bir bilgi buldum google dan bakınca, gözünüzden kaçmış olabilir.

“Form I-387, "Report of Detainee's Missing Property," is an U.S. Immigration and Customs Enforcement (ICE) document completed by facility staff when a newly arrived detainee reports that their personal property was lost or left behind at a previous location. This form ensures missing items are documented, investigated, and tracked”

• Merhaba arkadaslar,
    Esim ive cocuklarım icin F2A surecindeyiz benim greencardim uzerinden baslattik. Uzun bir aradan sonra NVC den olumlu bir cevap geldi belglerimizin yuklememizi istediler.
    Sponsor belgesi harici butun belgeleri sorunsuz bir sekilde sisteme yukledik. Ek sponsor eklememiz gerekiyor ama bir turlu basaramadık.
    Aile birleşimi ile ilgili sistemde sponsor belgelerini ekledikten sonra joint sponsor eklenmesi için bir button var orada “add joint sponsor” deyip bilgi ve belgeleri
    yüklediğimizde sistem kapanıyor ve işleme almıyor bir süre sonra tekrar giriş yaptigimizda sponsor eklenmemiş oluyor.
    Bir türlü çözemedik. Mail attık yaklaşık 15 gün oldu dönüş yapmadılar.
    Bu konu ile ilgili bir bilginiz öneriniz olur mu acaba?
    Çok teşekkür ederim.

• Merhabalar,
    Esim ive cocuklarım icin F2A surecindeyiz benim greencardim uzerinden baslattik. Uzun bir aradan sonra NVC den olumlu bir cevap geldi belglerimizin yuklememizi istediler.
    Sponsor belgesi harici butun belgeleri sorunsuz bir sekilde sisteme yukledik. Ek sponsor eklememiz gerekiyor ama bir turlu basaramadık.
    Aile birleşimi ile ilgili sistemde sponsor belgelerini ekledikten sonra joint sponsor eklenmesi için bir button var orada “add joint sponsor” deyip bilgi ve belgeleri yüklediğimizde sistem kapanıyor ve işleme almıyor bir süre sonra tekrar giriş yaptigimizda sponsor eklenmemiş oluyor.
    Bir türlü çözemedik. Mail attık yaklaşık 15 gün oldu dönüş yapmadılar.
    Bu konu ile ilgili bir bilginiz öneriniz olur mu acaba?
    Çok teşekkür ederim.

Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

Çevrimiçi Kullanıcılar

124

60.6k
Kullanıcı

5.1k
Konu

533.1k

| | | |