Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!
  • ⭐⭐

    @the-black-eagle tebrik ederim 😊 bol sans ✨


  • Sn. @smoothsurfin çok teşekkürler


  • @The-Black-Eagle , @alimanstory Tebrikler... 🙂 Hayirli olsun


  • @alimanstory teşekkürler! Bu arada hayırlı uğurlu olsun vizeniz, yolunuz açık olsun!


  • Arkadaslar Merhabalar,
    Oncelikle @crazycells bizlerle paylastigin tum bilgiler icin ve pozitif desteginiz icin cok tesekkur ederim.Forum sayesinde @The-Black-Eagle ve @alimanstory ve eşleri ile danıştık ..Güzel ve pozitif insanlarla tanışmış olmaktan çok memnun olduk..@The-Black-Eagle ve eşi ile görüşmeden bir gün önce uzunn uzun muhabbet ettik :))
    Biz de 1 Nisan da saat 9:00 da gorusmeye girdik.Diger arkadaslarimizin bahsetmis oldugu gibi ilerliyor surec.Ek olarak evraklarimizi alirken 1 adet evlilik cuzdani fotokopisi goturmustuk 1 tane daha var mi dedi beyfendi olmadigini soyledik tamam ben cekerim dedi.Kcc’ye yolladiginiz belgeler mi diye sormadi ornegin biz yenilerini goturmustuk.Nufus kayit ornegin, adli sicil kaydi, hesap dokumu,pasaportlar 2 adet foto,saglik raporu,diploma bi tek bunlari istedi.Ve cok sakin ve kibar biriydi hic acele ettirmeden rahat rahat ayarlayip verdik evraklari.Sonrasinda @alimanstory ve esi ile tanistik beklerken .Baya uzun bekledik guzel sohpet ettik birbirimize destek olduk.11:40 civari gorusmeye girdik 3-4 dk surmustur.Tatli bir bayandi Turkce konustu.Once yemin ettirdi sonra parmak izi kontrolu yapti.Nereye gidecegimizi sordu,ne is yapacagimizi sordu..Alaska veya Colorado’ya gidecegimizi soyledik oo cok soguk Alaska dedi daha once orda bulunduk dedik.Siz ne is yapicaksibiz diye sordu bana sonrasinda da vizeniz onaylanmistir 3-5 gun icinde gonderilecektir dedi sevincten tesekkur bile edemedim gulumsedim 2 damla gozyasi akittim.Esas talihli esim cok tesekkurler cok mutlu olduk dedi bizden hemen sonrada @alimanstory ve esi gorusmeye girdi.Ceac statu kontrolu yaptigimda esimde( 01 )administrative processing yazıyor ben de (02) ready yazıyor.. Diğer tanıştığıö her iki çiftinde issued oldu bizim neden olmadı biraz telaş yaptık😏😏 Forumdan gördüğüm kadarıyla bu süreci yaşayan kişiler var.Sebebi ne olabilir yani süreci farklı kişilerin yönetiyor olması olabilir mi? Al şu dosyayı sen işle şunu sen gibi..Nedir yorumlariniz?


  • @yılmaz bugün baktığımda issued yazıyordu her ikimize de. Sanırım sorun gözükmüyor şuan için bizim süreçte.


  • Sn. @mel sizinle ve eşinizle tanışmak bizim için büyük bir keyifti, kanımca çok hızlı bir şekilde statüleriniz issued olacaktır, forumda şimdiye kadar görüşme günü ‘vizeniz onaylandı’ cevabı alıp sonrasında sorun yaşayan birini görmedim o nedenle bence içiniz rahat olsun:)


  • @Rüzgar @tractor12 çok çok teşekkürler:)


  • @the-black-eagle vallahi çok sevindim kendime çıkmış gibi o kadar uğraş boşa gitmesin 1 yıllık emek


  • Öncelikle durumumuzdan bahsederek başlayayım; ben greencard kazandığımda bekardım ve eşimle 27 şubatta nikah kıydık.Öncesinde zaten 3 yıllık beraberliğimiz vardı ancak biz nikah kıydıktan sonra aynı eve yerleşmedik, planımız çıkış yapmadan önce düğünümüzü yapıp yurtdışına çıkmaktı.Bu nedenle acaba aynı evde yaşamıyoruz diye evliliğimizin sahte olduğunu düşünürler mi diye de baya bi tedirginlik yaşadık.Bu nedenle @crazycells i sorularımla çok darlatmışlığım vardır:) Bu süreçte Sn.@met in de çok desteği oldu ona da çok teşekkür ederim:)
    Mülakat gününe gelecek olursak; randevumuz 1 Nisan günü 09.15 olmasına rağmen 09.00 gibi içeri alındık.Sonra şans eseri @mel ve eşinin arkasına oturduk, kısa sürede sohbet başladı ve o an gerginliğimiz uçup gitti, onların sıra numarası 11 bizimki 12ydi böylece bütün işlemleri ardı ardına yaptık.Sırasıyla parmak izi, evraklar ve 660 dolar istendi.Evrak kısmında Ptt kaydı ve evlilik kanıtlarımız istenmedi, ben de görevliye biz yeni evlendik kanıtları vermeli miyim diye sordum.Bunun üzerine birkaç fotoğraf verebilirsiniz, eğer sorarlarsa diğer kanıtları o zaman gösterirsiniz dendi.Bu ana kadar işlemler çok hızlı aktı ancak mülakat kısmı için 1 saat bekledik, ilk girdiğimizde nefes almaya yer olmayan salonda sadece biz iki çift bir de İran vatandaşı bir çift kalmıştı sonra sıra sıra İranlı çift @mel ve eşi, ardından biz görüşmeye çağrıldık.İranlı çiftin görüşmesi biraz uzun sürdü, Sn @mel ve eşinin görüşmesi çok kısa sürdü ve onay aldılar, kendimiz almış gibi sevindik.Sonra bizim numaramız yandı ve çok şirin bir hanımefendi bize herkese sorulan o klasik soruları sordu, evliliğimize dair hiçbirşey sormadı ve sonraaa Herşey yolunda görünüyor, tebrikler vizeniz onaylandı, Amerikada mutlu bir hayat diliyorum dedi.Mutluluktan kafına 5 kere falan çok sağolun iyi çalışmalar demişizdir herhalde:)
    Hakikaten bu unutulmaz tecrübeyi şu anda tarih bekleyen herkesin yaşamasını diliyorum o an üstünüzden çok büyük bir yük kalkıyor umarım bunu yaşarsınız.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @the-black-eagle DV2019 Mulakat Deneyimleri içinde söyledi:

    @crazycells bugün @mel arkadaşımız caec ten durumlarına bakmış. 01 olana adm proc. 02 olana ready yazılmış. Dün girmişlerdi mülakata. Biz de malum bugün girdik. Bizim ikimizde de a.pro. yazıyor. Bu bahsedilen ap sürecimi. Yani ekstra bir kontrole mi tabi tutuluyoruz yoksa normal durum mu. Yazıda several week sürebilir ya da 2 iş günü içinde mail gelir falan bişeyler yazıyordu. Durum nedir. Bilgilendirirsen sevinirim. Ayrıca @mel şifresini kilitlemiş sanırım. Sana özelden de yazmıştım. Kendisşne yardımcı olabilirsen sevinirim.

    Idari isleme kaldiginizi o siteden degil konsolosluktan ogreniyorsunuz, bilginize.


  • Sevgili @crazycells, ceac sitesinde durumumuzu kontrol ettiğimde in transit aşamasından ready aşamasına geçmiş görüyorum. Mülakatımız 20 Mayıs a verilmiş durumda. Kafamı karıştıran ceac sitesinde penceremde “additional info” için şu link verilmiş “nvc. state.gov/interview” o linke bastığımda “immigrant visa process” sayfasında “interwiew” kısmına yönlendiriyor. Yani “diversity visa program, interview” kısmına yöndermeli diye bir beklentim vardı, sizce bu durum normal mi? Süreç bu şekilde mi ilerliyor? Tecrübeleri olan arkadaşlar da bilgi verebilirse çok sevinirim. Şimdiden çok teşekkürler.


  • @crazycells çok teşekkürler. Zaten bugün o site issued diye güncellendi ve ayrıca eşime vizelerin postaya verildiğine dair mail gönderildi. Ama yine de ben pasaportu bi elime alayım ve vizeyi gözümle göreyim o zaman rahatlıcam 🙂


  • @the-black-eagle DV2019 Mulakat Deneyimleri içinde söyledi:

    @crazycells çok teşekkürler. Zaten bugün o site issued diye güncellendi ve ayrıca eşime vizelerin postaya verildiğine dair mail gönderildi. Ama yine de ben pasaportu bi elime alayım ve vizeyi gözümle göreyim o zaman rahatlıcam 🙂

    Bence artık bilet bakmaya başlayın 🙂

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @mel telasa gerek yok, bu sekilde saat saat kontrol etmemelisiniz sureci 🙂 sadece konsoloslugun haberini beklemelisiniz.


  • @daydreamer tam bam telime dokundun. Bizim en büyük sorunumuz orası 🙂 Arkadaşların verdiği listeye gidilecek yer için NY/NJ ya da TX yazmıştım. Şimdi ona bir de TN seçeneği eklendi. Eşimin şimdiki şirketi iş ayarlarsa NY/NJ olacak. Olmaz ise yani ikimiz için de bir iş ayarlama durumu olmaz ise ki tüm hayaller ve planım o yöndeydi Houston yapacaktık 🙂 Lakin 14 yıldır Abdde yaşayan çocukluk arkadaşım kendi işini bana öğretebileceğini söyleyerek Tennesssee ye gelmemi söledi. Şimdi durum buyken ben nasıl bilet bakayım 😞 1-2 ay eşimin durumu için bekleyip ona göre bilet bakıcaz artık.


  • @the-black-eagle DV2019 Mulakat Deneyimleri içinde söyledi:

    @daydreamer tam bam telime dokundun. Bizim en büyük sorunumuz orası 🙂 Arkadaşların verdiği listeye gidilecek yer için NY/NJ ya da TX yazmıştım. Şimdi ona bir de TN seçeneği eklendi. Eşimin şimdiki şirketi iş ayarlarsa NY/NJ olacak. Olmaz ise yani ikimiz için de bir iş ayarlama durumu olmaz ise ki tüm hayaller ve planım o yöndeydi Houston yapacaktık 🙂 Lakin 14 yıldır Abdde yaşayan çocukluk arkadaşım kendi işini bana öğretebileceğini söyleyerek Tennesssee ye gelmemi söledi. Şimdi durum buyken ben nasıl bilet bakayım 😞 1-2 ay eşimin durumu için bekleyip ona göre bilet bakıcaz artık.

    Hakikaten zormuş, ama keyifli bir zorluk şu andan sonrası sizin için. Burda size gıptayla bakan çok insan var şu an. Umarım en doğru kararı verirsiniz (vermeseniz de ne olacak, amaan boşver deyip geçiverirsiniz B şıkkına, dert etmeyin hiç. En azından denemedik demezsiniz) Kendi adıma şimdiden mutluluklar diliyorum...


  • @daydreamer işe o tarafından bakınca tabi çok haklısınız. Şanslı insanlardan sayıyorum kendimizi. Ama iş karar kısmına gelince cidden çok da tatlı olmuyor 🙂 Ciddi bir değişiklik bu malum tüm hayatımızı düzenimizi değiştiriryoruz :S


  • @The-Black-Eagle tam olarak sürecinizi anlatır mısınız mülakatta teşekkürler.


  • @denizbilmez DV2019 Mulakat Deneyimleri içinde söyledi:

    @The-Black-Eagle tam olarak sürecinizi anlatır mısınız mülakatta teşekkürler.

    Ama "çantamızı, 10 lira verip karşıdaki büfeye emanet bıraktık" demeyin, nooolur 🙂 hatta mümkünse "DV2020 mülakat deneyimlerine" kadar kimse yazmasa keşke hiç 😋


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

76
Çevrimiçi

40.1k
Kullanıcı

4.3k
Konu

420.0k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum