Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

DV (Green Card) Çekilişinin Durdurulma Kararı (Aralık 2025)

Gündem
1.1k 190 70.4k 223

• Geçici kapanmanın uzun sürmüyceğini pazartesi oylama ile tekrar açılıcağını aksama olursa en geç 1 hafta içinde aksiyon alınıcağını düşünüyorum umarım ki DV süreçleri içinde bir açıklama gelir

• @ayvalik10 yani yeğeni hasta demiş de, seçim olmadan veya bu peruklu seçilmeden deseymiş keşke...

Benim asıl anlamadığım, bir vasiyet için bile her türlü istenen "akli durum" raporu neden bir ülkenin başına geçerken istenmiyor, ayrıca 79 yaşında biri ülkenin canına okuyacak karar verdi diyelim ve ardından kalpten öldü gitti, olanların hesabını kime nasıl soracaksın, ekibindekiler o başkan ne dediyse yaptık deyip öylece işten sıyrılıyor mu!?

• Bu ileti silindi!

• toplu bir dava mı açılcak ne demek oluyor bu ?

• @süleyman-Turgut

Bu davalardan sonuc alinir mi alinmaz mi burada cok yazilip cizildi ama gorsellere, su ulkelerden su kadar katilimci oldu gibi soylemlere bakilirsa insanlarin umudu uzerinde bir girisim gibi geliyor.

Katilim ucreti de fena degilmis.

The attorney fee to participate as plaintiffs in the lawsuit will be $2,500 for each DV-2026 selectee. This fee includes the cost of participation of all derivative beneficiaries regardless of family size.

For terms of payment, $500 will be due in advance of the representation to onboard as a plaintiff. The remaining $2,000 will be due only after entry into the US or Form I-485 approval, and payable in monthly payments of $250 per month.

• @jcmaxwell tabi umut tacirliği bu. Sevgili @gucarslan ın dediği gibi geçmişteki benzer davalar, avukatlara villalar aldırdı. Şimdi de göl evi sahibi olmak moda amerikada. Ödemeyi düşük ve taksitli göstermek cazip mi? inanılmaz derecede evet. Ama yine daha önce belirtildiği gibi; yatsı ezanı sonrasında daha camide namaz bitmeden kalkıp venezula başkanını alan adama açacağınız davayı kazanma ihtimalini de bir daha düşünmek elzemdir.

• @elbruz Benim duyduğuma göre bir firma, davaya katılım için 500 dolar ön ödeme alıyor; eğer vize alınır ve ABD’ye giriş sağlanırsa, 2.500 dolarlık ödemeyi taksitli olarak talep ediyor. Elbette avukatlar para kazanıyor; sonuçta bu onların işi. Ancak bu davalar olmasa, sürecin devam etmesi için hükümeti başka hangi yollarla zorlayabiliriz? Bununla ilgili kimse bir şey söylemiyor. En azından elimizde böyle bir seçenek de var.

• @jcmaxwell Foruma ilk girdiğimde, mesleğim gereği bu tarz davalar bana olabilir gibi gelmişti açıkçası. “Acaba olur mu?” diye düşünmüştüm. Ama forumu okudukça, geçmiş tecrübeleri ve yazılanları gördükçe bu işin davayla çözülebileceğine dair inancım ciddi şekilde azaldı. Ben kendi adıma böyle bir davaya umut bağlayarak hareket etmem bir de 2500 dolar vereceğim işim gücüm yok. Katılmak isteyen tabii ki katılır, herkesin kararı kendine.

• @bkaraca birkaç saatte başka bir devlet başkanını yatağından alan, tamamen göçmen politikaları karşıtı bir adamın yönettiği ve vatandaşı olmadığınız bir ülkeye karşı dava kazanma ihtimalinizi iyi düşünün derim. Adamlar hayır dediği an olay biter. Greencard çekilişi kazanmış olmak hiç birimize iddia edebileceğimiz bir hak vermiyor. Sadece bir şans veriyor.

• Green Card’ım az önce posta kutuma ulaştı, teslim aldım.. Darısı tüm bekleyenlerin başına; umarım herkesin kartı sorunsuz bir şekilde eline ulaşır..

• @elbruz Evet, ihtimal düşük; fakat en azından bir ihtimal var. Siz kadere bırakabilirsiniz, katılma zorunluluğunuz yok. Bizim burada itiraz ettiğimiz konu, DV’nin durdurulması için sunulan gerekçenin mantıksız olması. Eğer başkan bu kadar güçlüyse, programı doğrudan kaldırabilirlerdi. Nitekim 2017’de bunu denediler ama kaldıramadılar; Senato’dan geçmedi. Zaten kimse burada bir hak iddiasında bulunmuyor. Ancak verilen bir şansın mantıksız gerekçelerle elimizden alınması, insanların sinirini bozuyor.

• @bkaraca ben gold kartı çıkarttım bu işi çekilişle değilde parası olanın alabildiği bir sisteme çevirdim böylece bu işten gelir elde edip ülkeye para kazandıracağım derse neden olarak sorun yok o zaman. Burda yapılanın doğru veya yanlış olduğundan bahsetmiyoruz zaten olay bazı avukatların bu şansı değerlendirmeyi çok sevdiğinden ve bunu kendileri için gelire çevirmek istemelerinden bahsediyoruz. Çünkü onlarda biliyor bu sistemin milyonlarca kişi için nasıl bir umut olduğunu bu yüzden davaya kendisi bile inanmasa elde edeceği geliri görüyor

• @Emre-Kurtulmuş anlatmak istediğimin farklı cümleler ile tam karşılığı olmuş. Bu çok değerli POV için teşekkür ederim.

• @Emre-Kurtulmuş Düşünüldüğünde Emre abi hiç ümit bağlamamak daha iyi artık son açıklanıcak bültenede baktıktan sonra

• @bkaraca Normal Amerika olsa bu dediğiniz doğru, dava, kamuoyu baskısı vs. lakin şuanki yönetime bu durum talihlilerin lehinde olumlu etki etmeyeceği gibi ters bile tepebilir. Tamamen avukatların para yapma adına yaptıkları çakallıktan başka bir şey değil. 500 dolar ön ödeme deyip rakamı küçümseyin, 500 kişi toplasa 250,000 dolar gibi ciddi bir para yapıyor, ve yapacağı da hiçbir şey. Adamların acımadan kendi hükümetlerini kapattığı, federallere maaşlarını ödemediği bir dönemde, beklemekten ve gelişmeleri takip etmekten başka çare olmadığı kanaatindeyim.

• ⭐⭐⭐⭐⭐

bu başlıkta davalar ve onlarla ilgili çokça ileti gördüğüm için bir açıklama yapma gereği hissediyorum.

dv sürecinde o dönemin başkanlarının getirdiği yasaklar ve buna istinaden açılmış davaların hepsinin özetini bu başlıkta detaylıca anlatmıştık.

dv için davaların açılmaya devam etmesi, bu pazarın her daim müşteri bulmasının getirdiği cesaretle olmakta.
    şahsi görüşümü çokça kere bu ve diğer dv başlıklarında dile getirdim biliyorsunuz. tekrar tekrar bunu ısıtıp ortaya getirmeye gerek yok.

çoğunuz sosyal medyadan ilgili avukatlarla atışmalarımı, öne sürdükleri argümanlara karşı verdiğim cevapları belki görmüşsümüzdür.
    tek söyledikleri "başka ne çözümün var" oluyor.

elbette bir çözümüm olmayacak, ben bu hikayede sadece bir karakterim.
    bizim misyonumuz, her şeyin düzgün ilerlediği bir sistemde insanlara vizelerini aldırmak.
    çok şükür ki o avukatların meslek hayatları boyunca aldıramadıkları vizelerin onlarca katını bu oluşumda aldırdık, aldırmaya da devam ediyoruz. bizim çözümümüz de bu işte..

ben / biz forum olarak bir davaya girin ya da girmeyin kesinlikle ama kesinlikle demeyeceğiz.
    amacımız, sizlerin bu konularda bilgi almasını sağlayıp talep ettiğiniz bir konuda destek olmak.

işin içine maddi konular girdiğinde, bu tamamen bireysel bir adım olmalı ki kişi kararından sorumlu olsun. evet belki 500$ çok gelmeyecek sizlere ama; avukarlar bu parayı 1000+ kişiden aldıklarında o zaman ortaya çıkan meblağ yenilir yutulur cinsten olmayacak.

şimdiden katılmış ve katılmayı düşünen herkese bol şans diliyorum.
    sabrınız, azminizden bol olsun.

çünkü ziyadeseiyle ihtiyacınız olacak.

• @Emre-Kurtulmuş , Çekiliş ile giden ve 1 milyon dolar verip giden insan profili aynı değil. 1 milyon dolar veren insan Amerikada hizmet sektöründe çalışmaz. Amerikada basit işleri yapmak için var olan bir çekiliş bu bildiğiniz gibi. o yüzden göçmenelere ihtiyaçları var. Ama Trump bunu tersine çevirip " kendi işimizi kendimiz yapalım" derdinde. bu da öyle hemen olacak birşey değil bence.

• Ben açıkçası bir yandan Epstein dosyalarının tamamen salınmasını bekliyorum. Trump'ın üstünde büyük bir baskı var demokratçı kesim bu dosyaların altını kazımaya çalıştığında çok agresif tepkiler veriyor, basına hakaret ediyor sorular sorulduğunda. Adı dosyalarda geçiyor, başkanın dokunulmazlığı var ama konu iğrençlik düzeyinde yani bir skandalın salınması durumunda dokunulmazlık ne kadar etki eder sizin yorumunuza kalmış. Amerika'da halk epey bir huzursuz ve bölünmüş durumda. İç karışıklık, dış politikada yalnızlaştırılma, agresif yayılma politikası, mütteffiklerin yavaşça da değil hızlı bir şekilde kaybedilmesine yol açıyor, Kanada kendini istemeyerek Çin'in kollarına atıyor gibi mesela, absürd bir durum.

Açıkçası biliyorsunuz adam neredeyse 80 yaşında sağlığıyla ilgili ciddi teoriler var ama ne detaya gireceğim ne bahsedeceğim çünkü bu tür haberler bu yaştaki politikacılar için hep yapılıyor ve doğruluğundan veya şiddetinden şüpheliyim. Yani hem bir yandan düşüncem Trump bir şekilde yönetimden olması gereken tarihten es kaza erken çekilirse bir şansımızın olması, endişem ise bu yola çıkılacak olursa tam olarak beklediğimiz Amerika'ya kavuşamayabiliriz. Bir yandan da ICE sorunu var, bunların yaptığı usulsüz gözaltılar ve cinayetler insanı düşündürmüyor değil. Biz legal göçmen de olsak adamlar vatandaş olmuş göçmenleri gün ortasında katletti geçtiğimiz haftalarda. Yanlış anlamayın lütfen, gitmeyi çok istiyorum, kimsenin moralini ve hevesini kırmak istemiyorum, sadece şu son 1 yılda, hatta mart ayındaki ilk greencard çekilişini kazandığımızda yaşadığımız heyecan ile şu anki senaryoya baktığımızda hangimiz aynı hevesi muhafaza edebildik? Yakında yeni güzel haberler duymak dileğiyle, şu an bir televizyon dizisi edasıyla ilerliyor.

• @Scythep Epstein dosyalrının hepsi an itibariyle basına verildi. Örtbas ettikleri belge yoksa tabi. Adalet bakanlığı tarafından başka belge yayımlanmayacak .

• @Scythep

epstein dosyalari baskani devirecek ve dv suspension kalkacak. Bizim icinse sadece 6 ay kaldi sunun surasinda 🙂

O degil de 2027 dv lottery ne zaman aciklanacak da ne zaman sonuclanacak? Bu sene aciklanmayacaksa durum hepten vahim demektir cunku beklentim eger suspend kalkacaksa 2027 duyurusu ve yeni getirilen sartlarla aciklanmasi yonunde. Ben bu suspension i nedense hep bu sene icin dusundum, yeni yili acmamaya kadar giderse party bitmistir.

Benzer Başlıklar

• 20 Ocak 2025'te İmzalanan Donald Trump Başkanlık Kararnameleri

Gündem
    91
    31 Oy
    91 İleti
    5k Bakış
    MySeaM
    Trump yonetiminden bir hamle daha, 55 milyon kisinin vizeleri tekrar gozden gecirilecek ve eger vize ihlalleri, suca karisma gibi durumlar varsa, vizeler iptal edilecek. https://www.cnnturk.com/video/dunya/abd-55-milyon-vizeyi-gozden-gecirecek-2327061
  • Yeni Yayınlanan FOIA Belgelerindeki DV Çekilişi Detayı (Ekim 2024)

Gündem
    21
    1
    10 Oy
    21 İleti
    1k Bakış
    istalinI
    @ahmeterol1912 şu kota bizde son bulmasında oncelik dert o
  • Green kart zorlaşıyor

Gündem
    5
    2 Oy
    5 İleti
    543 Bakış
    dmrtknD
    @ayvalik10 teşekkür ederim abi
  • Green card başvuruları her geçen yıl artmakta...

Gündem
    9
    3 Oy
    9 İleti
    2k Bakış
    FamelF
    Merhaba, uzun yıllar önce Kıbrıs’ a göç etmiş biri olarak malesef ülkenin içinde bulunduğu şartları gördükçe üzülerek ve çocuklarımın geleceği için başka arayışlar içinde olan bir ebeveynim. Çünkü burasıda Türkiye nin aynası. Buraya ilk geldiğimiz zamanlarda arkadaşımın bahçıvanın mesleğinin aslında doktorluk olduğunu ve diplomasının bu ülkede geçmediğini öğrendiğimde ilk şokumu yaşamıştım. Malesef ülkesinde doktorluk yaparak kazandığı paradan daha çok kazanabildiği için bahçıvanlık yaptığını anlatmıştı. Daha sonra bu deneyimleri daha çok yaşadım işe aldığım birçok yabancı ülke vatandaşı ya avukat ya hemşireydi ülkelerinde ve burada temizlik yada servis elemanı olarak çalışıyorlardı. Malesef artık bizler aynı durumdayız. Göç ettiğimiz yada etmeyi düşündüğümüz ülkelerde kendi mesleklerimiz yerine basit işler yaparak daha kaliteli bir yaşam istiyoruz. Çünkü bir çoğumuzun ülke geleceğinden bir beklentisi kalmadı. Umarım bu çaba içinde olan herkes en kısa sürede hayal ettiği ve en önemlisi hak ettiği yaşam kalitesine ulaşır. Son bir not son 6 ayda bahsettiğim çalışan kişiler ülkelerine geri dönüyor. Çünkü kendi para birimleri tl ile karşılaştırıldığında daha değerli olmuş
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

9

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.8k