@ahmeterol1912 şu kota bizde son bulmasında oncelik dert o
-
Birit Simon:
(şu anda) geçici bir ret olan 221g retine tabi tutulacaksınız. Ancak, duraklamalar kaldırılırsa, vizeleriniz küçük bir gecikmeyle de olsa verilebilir. Mülakata katılmaya meyilliyim çünkü duraklamaların 30 Eylül'den önce kaldırılacağına kesinlikle inanıyorum. Bununla ilgili bazı ipuçları ve noktalar için bu makalenin geri kalanını okuyun.Yasaklı ülkeler (yasaktan etkilenen 39 ülke) için, genel olarak mülakata katılmanızı TAVSİYE ETMİYORUM . Bunun nedeni şu: Yasağın yıl sonundan önce kaldırılacağına inanmıyorum ve yasağın yönleriyle mücadele eden davalar sadece vize verilmesi ile giriş yasağı arasındaki farka odaklanıyor. Giriş yasağı yürürlükte kalacak ve daha önceki davalarda kapsamlı bir şekilde sorgulanmıştır. Tamam, umarım temel tavsiyeler yeterince açık olmuştur. Peki ya şu ek noktalar:
Dava açan taraf olmanız durumunda, sizin için verilen araların kaldırılma olasılığı önemli ölçüde daha yüksektir. Hukuki işlemlerin hükümeti araları kaldırmaya teşvik edebileceği bazı senaryolar vardır, ancak yalnızca "davacıları ilgilendiren" bir çözüm de görebiliriz.
-
-
@sciencemil Süreç durmuş durumda 75 ülke yasağı için dava açılıcak araştırma yaparak davalar hakkında fikir sahibi olabilirsiniz.
-
ABC News / Politics
House passes funding package to end partial government shutdown House passes funding package to end partial government shutdown
The House held votes on Tuesday to reopen the government after it partially shut down over the weekend.
ac kapa oldu iyice.
-
Emeğine sağlık,çok gurur duydum.Başarılarının devamını canı gönülden diliyorum @crazycells
-
-
Başlıklar iltica (HR1) ile ilgili. DV ile alakalı bir konu değil
-
@Hasan-Sevinç teşekkürler. benim 10 yıllık pasaportun süresi doldu bir kaç ay önce. Böyle bir paylaşım görünce yeni yıl zammı gelmeden başvurayım dedim 😅
-
@gucarslan, içinde söyledi: Göçmen Vizesi Dosya Taşıma Kısıtlamaları (28 Ağustos 2025 Güncellemesi)
öncelikle lütfen sürecinizi imzanıza taşıyın.
aksi halde sorularınıza cevap alamayacaksınız. -
@SUAT-GUNAY, içinde söyledi: DV Başvuru Ücreti Resmileşti! (1$) - Eylül 2025
10K ve üstü ücret ise bana en az 60-70% kazanma olasılığı vermesi lazım...
Tamde senin icin chatgptye olasilik hesaplattim.
Tek kisi oldugunu varsayiyorum, ve Eger her yil 1000 dolar basavuru ucreti geldiginde basvuran kazanan orani %10’a yukseldigini kabul edersek sonuclar su sekilde;“10 sayılı bir zar (yani 1–10 arası numaralı) düşünelim.
Belirli bir sayının (örneğin 10’un) gelme olasılığı:
P(10) = \frac{1}{10}
Gelmemesi olasılığı:
P(\text{10 gelmeme}) = \frac{9}{10}Zar n kez atıldığında, en az 1 kez 10 gelme olasılığı:
P(\text{en az 1 defa 10}) = 1 - \left(\frac{9}{10}\right)^nŞimdi bazı örnek değerleri hesaplayalım:
Atış sayısı (n)
En az 1 kere 10 gelme olasılığı
1
0.1 → %102
1 − (0.9)² = 0.19 → %195
1 − (0.9)⁵ = 0.4095 → %40.9510
1 − (0.9)¹⁰ = 0.6513 → %65.13”Yani 1/10 olasilikli bir kurada 10 kez kura cekildikten sonra 1 kere tutma olasiligi %65.
Ilk kurada yuzde %10 konustugumuz gibi, ancak 10 kere arka arkaya ayni olasiligi icin kura cektiginde kazanma ihtimalin %65
Bence 10bin dolara deger hocam, seni bilmem ama ben veririm heralde.
Bununla birlikte 30 kere ust uste kuraya katilirsan kazanma oranin %95
Allah uzun omur versin 100 kerede iste %99.7 😄
Bu tarz seylerde insanlar ne verecem ya derler ama bakarlarki sans cok fazla diger seneler kazanma ihtimalimi azalir. Bu nedenle es kaza seneye 100 dolar vs olursa atlamayin derim.
-
@RyanSnowace Hocam boşa değil Trump ölümsüz değil ve bu kararda 1 senelik eğer uzatmazsa önümüzdeki sene karar geçersiz olucak endişelenmeyin hiçbir şey bilmiyorsaniz üniversite egitimi sonrasi ABD'de yükseklisans deneyin diye öneri yapabilirim...
-
....amerikada bu tur olaylar cok oluyor,bui silahli zorbalarin gucu sadece okul cocuklarinami yetiyor,bunlar zihinsel ozurlu insanlar olmalilar akli yerinde olan boyle bir sey yapmaz.,gercekten uzucu ve aci seyler.
-
ABD, vize ücretlerine yüzde 135 zam... 1 Ekim'den itibaren geçerli olacak
ABD Kongresi’nde kabul edilen “One Big Beautiful Bill Act” kapsamında, 1 Ekim 2025’ten itibaren tüm göçmen olmayan vizelere 250 dolarlık ek ücret uygulanacak. Yeni düzenleme, turistlerden öğrencilere, işçilerden değişim programı katılımcılarına kadar milyonlarca kişiyi etkileyecek.
ABD’nin getirdiği “Visa Integrity Fee” ile turist vizelerinin (B1/B2) ücreti 185 dolardan 435 dolara yükseldi. Böylece vize başvuru maliyeti yüzde 135 artmış oldu.
Turist vizeleri (B1/B2) artık 435 dolar olacak. Öğrenci ve değişim programı vizeleri (F, J, M) ek ücretten etkilenecek. Çalışma vizeleri (H-1B, L-1, O-1) dahil olmak üzere birçok kategoriye aynı ücret yansıyacak.
ESTA (Vize Muafiyet Programı) kapsamındaki yolcular muaf tutuldu, ancak ESTA başvuru ücreti de artırıldı.Kongre Bütçe Ofisi (CBO), yeni ücretten yıllık 2,7 milyar dolar gelir beklendiğini açıkladı. Ancak sektör temsilcileri, yüksek maliyetin ABD’nin turizm gelirlerinde 29 milyar dolara kadar kayıp yaratabileceğini öngörüyor.
ABD vizeleri, yeni artışla birlikte dünyadaki en pahalı vizelerden biri haline geldi.
-
Trump yonetiminden bir hamle daha, 55 milyon kisinin vizeleri tekrar gozden gecirilecek ve eger vize ihlalleri, suca karisma gibi durumlar varsa, vizeler iptal edilecek.
ABD 55 milyon vizeyi gözden geçirecek | Video
Your browser does not support HTML5 video.
-
2025 Salgınımız: KIZAMIK
Texas’ta kızamık vakaları artarak devam ediyor. Ocak sonundan bu yana 505 kişide görülen kızamık, 2’si çocuk olmak üzeren 3 kişinin ölümüne sebep oldu. Kızamık vakalarının Texas’ın yanısıra Oklahama, New Mexico ve Kansas eyaletleri ile Meksika’ya yayıldığı söyleniyor.
https://apnews.com/article/measles-outbreak-texas-day-care-lubbock-3d90c3ea9050c12dbc74a8f8142a6355
Vakalar batı Texas’ta hızla yayılsa bile, gün itibariyle Kuzey Texas’ta da ER’lara şüpheli vakaların başvurduğu forumlarda yer alıyor.
-
@redsat2000 ımarım bu tasarıyı unutur ve aklına ekimden sonra gelir biz giriş yapalım da 😀
-
USA Today'in haberine gore Trump yonetimi yeni bir travel ban uzerine calisiyorlar. Bu defa asagidaki kirmizi listedeki ulke vatandaslarina giris yasagi gelmesi bekleniyor:
Sudan
Venezuela
Somali
Suriye
Yemen
Iran
Libya
Kuba
Kuzey Kore
Pakistan
AfganistanEveryone who could be barred under US travel ban as Donald Trump set to update 'red list' Everyone who could be barred under US travel ban as Donald Trump set to update 'red list'
Donald Trump's controversial travel ban could be coming back now he's back in the White House
-
Montana mRNA asilarini yasaklayan ilk eyalet olma yolunda ilerliyor.
-
DV (Green Card) Çekilişinin Durdurulma Kararı (Aralık 2025)
-
@omurk Teşekkür ederim. Hepimiz aynı gemideyiz ve yardımlaşmak kadar güzel bir şey yok dşye düsünüyorum. Bu hayatımızda her zaman karşılaşamayacağımız bir fırsat sonuçta. Aşırı ümitlenmek ne kadar doğru olmasa da, bu forumda bazı arkadaşların ümitsizliğinin de yersiz olduğunu düsünüyorum. Sürecin diğer senelerle herhangi bir alakası olmadığından, sonucunu kimse bilmiyor.
-
@iibrahimd merhaba, şu anlık Ankara böyle bir şey istemedi ama isterlerse evet, abd den birinin sponsorluğu gerekiyor. Banka dökümüyle ilgili değişen bir şey yok henüz. Önümüzdeki süreçlerde anlayacağız. Ermenistan 75 ülke arasında olduğundan şimdilik emin değiliz.
-
@Umut-P, içinde söyledi: DV (Green Card) Çekilişinin Durdurulma Kararı (Aralık 2025)
@Mert-A davalardan haberdar olmak istiyorsanız takip etmeniz gereken yer bu forum değil. şimdiye kadar gördüklerim bunu kanıtlıyor.
DV2026 ile ilgili herhangi bir legal aksiyonun burada paylaşıldığını henüz göremedim.
Sevgili @Umut-P yazılarının ekseriyetinde forumu ve forumdaşların eksik yetersiz olduğunu belirttiğini farkediyorum, sana göre bu kadar yetersiz bir topluluksak neden daima burada ve her sayfadasın eleştiri, fikir beyanı eyvallah ama artık aşağılama tarafına geçtiğinin farkında ol lütfen, ikide birde laf çaktığın kişilerin çoğu dv süreçleriyle uzun yıllar boğuşmuş iyi ve kötü birçok senaryoyu yaşamış görmüş oluşlarından sakinler, taze goncalar kadar heyecanlı olmamaları onları kötü yada eksik yapmaz,
Eminim şuan süreç ile ilgili sahip olunan bilgilerimizin %90 ı bu insanlar sayesinde olmuştur ve süreç normale dönerse yine her dönemeçte tıkanınca onlardan alacağınız fikirlerle yolunuza devam edeceksiniz. Lütfen söylemlerinde maksadının dışına çıkma. saygılar. -
@ugurksknbck
1- Ben kime yetersiz dedim?2- Sen neden şahsi algıladın?
3- Dava süreci paylaşılmıyor dediysem bu insanları aşağıladığımı ve yetersiz olduklarını mı gösteriyor? Eğer öyle düşünüyorsan onların yetersiz olduğunu söyleyen ben değilim sensin.
4- Burası herkese açık bir forum. Eleştiri kabul edilmiyorsa buranın adı forum değil kişisel blog olurdu.
5- Sana da tavsiye ederim bir şey seni rahatsız ettiyse dile getirmelisin.
6- Tam profil resmimin yanında kullanıcıyı engelle butonu var. Çekinmeden bunu kullanabilirsin.
-
@Umut-P, içinde söyledi: DV (Green Card) Çekilişinin Durdurulma Kararı (Aralık 2025)
@ugurksknbck
1- Ben kime yetersiz dedim?2- Sen neden şahsi algıladın?
3- Dava süreci paylaşılmıyor dediysem bu insanları aşağıladığımı ve yetersiz olduklarını mı gösteriyor? Eğer öyle düşünüyorsan onların yetersiz olduğunu söyleyen ben değilim sensin.
4- Burası herkese açık bir forum. Eleştiri kabul edilmiyorsa buranın adı forum değil kişisel blog olurdu.
5- Sana da tavsiye ederim bir şey seni rahatsız ettiyse dile getirmelisin.
6- Tam profil resmimin yanında kullanıcıyı engelle butonu var. Çekinmeden bunu kullanabilirsin.
kendinize sureci takip etmek icin daha uygun bir platform bulacaginiza eminim
sizi forumdan kalici olarak yasakliyorum. gocmenlik surecinizde bol sanslar! -
Hayırlı olsunn...

Hiç samimi gelmiyor
-
@elbruz dv-2027 sohbet grubunda çekiliş ekran sızıntılarında 31 ocak kadar onay vermesi gerekiyor diye bir bilgi geçmişlerdi. Demek ki orada ki tarih asıl bu olay içinmiş. olayla ilgili haber çıkmış
-
@ayvalik10 kapana kapana bir hal oldu yav
-
@Yaheli bütçeyi sürekli savaşlara ayırmaktan ülke içinde sorunlara hiç bakmıyor. Şu anda hangi amerika da çekilen video seyretsem herkeste bir endişe var. Ülke batıyor demiyorum ancak şimdiye kadar yaşamadıkları sadece diğer ülkeler de gördükleri olayları yaşamaya başladılar. Mesela daha gerçeklememiş bir olay olan fed adayı bile nasıl etki etti dünya piyasasına doların gidişi hiç iyi değil ancak trump çok çok iyi diye diye sayıklıyor. Hatta son zamanlar da görüşen tüm dünya başkanları artık trump sağlıklı düşünemediğini hastalık derecesinde kötü fikirleri olduğunu söyledi. 2-3 gün önce kendi öz yeğeni çıkıp amcam hastalıklı bir insana döndü diye demeç verdi
-
Geçici kapanmanın uzun sürmüyceğini pazartesi oylama ile tekrar açılıcağını aksama olursa en geç 1 hafta içinde aksiyon alınıcağını düşünüyorum umarım ki DV süreçleri içinde bir açıklama gelir
-
@ayvalik10 yani yeğeni hasta demiş de, seçim olmadan veya bu peruklu seçilmeden deseymiş keşke...
Benim asıl anlamadığım, bir vasiyet için bile her türlü istenen "akli durum" raporu neden bir ülkenin başına geçerken istenmiyor, ayrıca 79 yaşında biri ülkenin canına okuyacak karar verdi diyelim ve ardından kalpten öldü gitti, olanların hesabını kime nasıl soracaksın, ekibindekiler o başkan ne dediyse yaptık deyip öylece işten sıyrılıyor mu!?
-
Bu ileti silindi! -
toplu bir dava mı açılcak ne demek oluyor bu ? -
@süleyman-Turgut
Bu davalardan sonuc alinir mi alinmaz mi burada cok yazilip cizildi ama gorsellere, su ulkelerden su kadar katilimci oldu gibi soylemlere bakilirsa insanlarin umudu uzerinde bir girisim gibi geliyor.
Katilim ucreti de fena degilmis.
The attorney fee to participate as plaintiffs in the lawsuit will be $2,500 for each DV-2026 selectee. This fee includes the cost of participation of all derivative beneficiaries regardless of family size.
For terms of payment, $500 will be due in advance of the representation to onboard as a plaintiff. The remaining $2,000 will be due only after entry into the US or Form I-485 approval, and payable in monthly payments of $250 per month.
-
@jcmaxwell tabi umut tacirliği bu. Sevgili @gucarslan ın dediği gibi geçmişteki benzer davalar, avukatlara villalar aldırdı. Şimdi de göl evi sahibi olmak moda amerikada. Ödemeyi düşük ve taksitli göstermek cazip mi? inanılmaz derecede evet. Ama yine daha önce belirtildiği gibi; yatsı ezanı sonrasında daha camide namaz bitmeden kalkıp venezula başkanını alan adama açacağınız davayı kazanma ihtimalini de bir daha düşünmek elzemdir.
-
@elbruz Benim duyduğuma göre bir firma, davaya katılım için 500 dolar ön ödeme alıyor; eğer vize alınır ve ABD’ye giriş sağlanırsa, 2.500 dolarlık ödemeyi taksitli olarak talep ediyor. Elbette avukatlar para kazanıyor; sonuçta bu onların işi. Ancak bu davalar olmasa, sürecin devam etmesi için hükümeti başka hangi yollarla zorlayabiliriz? Bununla ilgili kimse bir şey söylemiyor. En azından elimizde böyle bir seçenek de var.
-
@jcmaxwell Foruma ilk girdiğimde, mesleğim gereği bu tarz davalar bana olabilir gibi gelmişti açıkçası. “Acaba olur mu?” diye düşünmüştüm. Ama forumu okudukça, geçmiş tecrübeleri ve yazılanları gördükçe bu işin davayla çözülebileceğine dair inancım ciddi şekilde azaldı. Ben kendi adıma böyle bir davaya umut bağlayarak hareket etmem bir de 2500 dolar vereceğim işim gücüm yok. Katılmak isteyen tabii ki katılır, herkesin kararı kendine.
-
@bkaraca birkaç saatte başka bir devlet başkanını yatağından alan, tamamen göçmen politikaları karşıtı bir adamın yönettiği ve vatandaşı olmadığınız bir ülkeye karşı dava kazanma ihtimalinizi iyi düşünün derim. Adamlar hayır dediği an olay biter. Greencard çekilişi kazanmış olmak hiç birimize iddia edebileceğimiz bir hak vermiyor. Sadece bir şans veriyor.
-
Green Card’ım az önce posta kutuma ulaştı, teslim aldım.. Darısı tüm bekleyenlerin başına; umarım herkesin kartı sorunsuz bir şekilde eline ulaşır..
-
@elbruz Evet, ihtimal düşük; fakat en azından bir ihtimal var. Siz kadere bırakabilirsiniz, katılma zorunluluğunuz yok. Bizim burada itiraz ettiğimiz konu, DV’nin durdurulması için sunulan gerekçenin mantıksız olması. Eğer başkan bu kadar güçlüyse, programı doğrudan kaldırabilirlerdi. Nitekim 2017’de bunu denediler ama kaldıramadılar; Senato’dan geçmedi. Zaten kimse burada bir hak iddiasında bulunmuyor. Ancak verilen bir şansın mantıksız gerekçelerle elimizden alınması, insanların sinirini bozuyor.
Benzer Başlıklar
163
60.6k
Kullanıcı
5.1k
Konu
533.2k